<  Cuprins "Despre îndrăgostirea de viaţă"


Concluzie

Concluzia cărţii dictate mediumului Gina Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „Jesus Speaking: On Falling in Love with Life” (Isus ne vorbeşte - Despre îndrăgostirea de viaţă) - şi audiobook.

Notă: Această Concluzie nu a fost lecturată audio de autoarea Gina Lake.

Jesus

 

Concluzie

«Voi cunoaşteţi starea de Graţie – de Tăcere, de Prezenţă – de când eraţi copilaşi, înainte de a avea concepte şi convingeri despre diverse lucruri. Aţi simţit această puritate a fiinţei atunci şi o puteţi simţi şi acum. Desigur, aţi avut nevoie să vă dezvoltaţi un limbaj, concepte şi sentimentul propriei identităţi. Acest lucru a fost firesc, a făcut parte din creşterea voastră. Următoarea etapă de creştere este să treceţi dincolo de concepte şi credinţe la experienţa purităţii fiinţei voastre, dar având acum şi un simţ dezvoltat al sinelui şi capacitatea de a raţiona şi de a comunica.

Dacă veţi rămâne în această stare de puritate suficient de mult timp, vă veţi îndrăgosti de viaţă. Vă veţi îndrăgosti de Dumnezeu şi veţi conştientiza că Dumnezeu este bunătate. Vă veţi recunoaşte ca fiind această bunătate şi veţi şti că asta-i Tot-ce-există şi tot ce a existat vreodată. Orice negativitate sau răutate este o uitare a acestei bunătăţi, rezultatul firesc al rătăcirii în credinţe false şi înţelegeri greşite.

Acest lucru poate fi îndreptat prin corectarea acelor înţelegeri eronate, ceea ce am încercat, în parte, să fac – spunându-vă adevărul despre viaţă, anume că este bună, binevoitoare, generoasă şi protectoare. Când veţi şti acest lucru din adâncul inimii, vi se va schimba modul cum percepeţi viaţa şi însăşi viaţa voastră. Veţi putea fi fericiţi, vă veţi elibera de frică şi negativitate, şi într-acolo vă îndreptaţi cu toţii.

Eliberaţi-vă de credinţele false şi înţelegerile greşite şi veţi fi fericiţi. Aceasta este o învăţătură atât de simplă şi, totuşi, atât de greu de pus în practică, uneori. Nu sunteţi conştienţi de multe dintre convingerile voastre, iar la cele de care sunteţi conştienţi vă vine adesea greu să renunţaţi. Dar aceasta este lucrarea: să vă puneţi la îndoială părerile despre viaţă şi despre voi înşivă, să vă puneţi la îndoială gândurile negative şi să începeţi să vă încredeţi în alte convingeri, unele mai în acord cu Realitatea, cu Adevărul.

Pentru a descoperi aceste convingeri, trebuie mai întâi să ajungeţi să cunoaşteţi Realitatea, Adevărul. Trebuie să percepeţi direct Adevărul Realităţii, nu doar să aprobaţi intelectual ceea ce vă spun despre ea. Mai întâi, mintea voastră acceptă această înţelegere, dar apoi trebuie experimentată. Atunci o veţi crede şi veţi putea începe să o trăiţi, să o exprimaţi în lume. O experimentaţi când sunteţi foarte prezenţi în clipa de faţă.

Pentru a cunoaşte Realitatea, trebuie să fiţi suficient de curajoşi ca să păşiţi dincolo de concepţiile voastre despre viaţă – ceea ce v-au spus religiile că ar fi viaţa – şi să descoperiţi singuri ce este adevărat. Nu luaţi credinţele altora ca fiind adevărate fără să le examinaţi mai întâi, pentru a vedea dacă rezistă în faţa Adevărului: Vă fac ele mai fericiţi, mai iubitori, mai împăcaţi? Acesta este testul. Credinţele care nu vă ajută să trăiţi aşa cum v-am învăţat acum două mii de ani nu vă pot sluji astăzi. Omenirea încă se străduie să trăiască aşa cum v-am învăţat atunci, dar astăzi este mai posibil ca oricând să trăiţi în pace, iubire şi prosperitate alături de semenii voştri.

Acest lucru poate părea imposibil, având în vedere starea lumii, dar tocmai având în vedere starea lumii, devine necesar – chiar imperativ – să găsiţi o modalitate de a trăi în pace unii cu alţii. Timpul se apropie de sfârşit pentru umanitate. Vă aflaţi la o răscruce de drumuri: Oare vă veţi autodistruge cu arme nucleare sau vă veţi uni ca o singură familie a umanităţii?!

De câte războaie va mai fi nevoie ca să înţelegeţi inutilitatea războiului şi să adoptaţi înţelepciunea de a vă împărţi bogăţia cu semenii, ca soluţia evidentă?! Oferiţi-le celorlalţi alimente, cadouri, ajutor medical şi alte bunuri necesare, în loc de bombe. Aceasta este singura voastră speranţă. Soluţia este dăruirea, nu conflictul şi nici să vă ţineţi cu dinţii de interesele naţionale. La baza războiului stă ura, instigată de diferenţele religioase şi de alte diferenţe.

Puneţi-vă la îndoială credinţele şi nu lăsaţi nicio credinţă să vă împiedice de a-i privi pe ceilalţi ca pe voi înşivă şi de a le dărui celorlalţi ca vouă înşivă. Cum ar putea o credinţă care nu duce la iubire şi unitate să aparţină vreunei religii sau ideologii pretins drepte?! Aceea este o religie sau o ideologie imperfectă.

Nu încercaţi să schimbaţi credinţele altora; nu veţi reuşi niciodată. Trăiţi în conformitate cu dragostea, iar oamenii vă vor privi diferit. Nu încercaţi să îi cuceriţi pe ceilalţi, ci câştigaţi-i prin iubire, generozitate, compasiune şi înţelegere. Dacă acestea sunt cheile fericirii voastre personale – şi chiar sunt – ele sunt şi cheile fericirii omenirii. Acesta a fost mesajul meu acum două mii de ani şi este mesajul meu şi astăzi. A fost revoluţionar atunci şi este revoluţionar şi acum. Vă adresez astăzi acelaşi mesaj: Iubiţi-vă unii pe alţii! Schimbaţi-vă pe voi înşivă şi atunci veţi schimba lumea.»

Despre autor

Gina Lake este autoarea a peste douăzeci de cărţi despre trezirea la adevărata natură a omului, printre care From Stress to Stillness, All Grace, In the World but Not of It, The Jesus Trilogy, A Heroic Life, Trusting Life, Embracing the Now, Radical Happiness şi Choosing Love. Ea este, de asemenea, o intuitivă cu har, având un masterat în consiliere psihologică şi peste douăzeci şi cinci de ani de experienţă în sprijinirea oamenilor pentru evoluţia lor spirituală. Site-ul ei web oferă informaţii despre cărţile şi cursul ei online, un ebook gratuit, un blog şi înregistrări audio şi video: http://www.RadicalHappiness.com

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
30 decembrie 2021