<  Cuprins "Totul este Graţie"


Cap. 2 "Designerul şi proiectul Său" (2/3)

Capitolul 2, "Designerul şi proiectul Său", partea a doua ("Iubire, iluminare şi adevăr universal"), din cartea dictată Ginei Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „All Grace: New Teachings from Jesus on the Truth About Life” (Totul este Graţie: Noi învăţături de la Isus privind adevărul vieţii).  Mediumul Gina Lake citeşte mesajul în limba engleză, cu subtitrarea în româneşte (videoclipul este încorporat la sfârşitul acestui articol).

R.P.

Jesus

 

Capitolul 2: Designerul şi proiectul Său (2/3)

«Dragostea este impulsul din spatele creaţiei şi liantul care ţine totul legat. Voinţa din spatele creaţiei este, de fapt, iubirea. Nu de aceea creaţi? Nu este actul creaţiei o expresie a iubirii? Fără dragoste, nu aţi acţiona, nu aţi crea şi nici Designerul nu ar face-o, presupunem noi. Iubirea este forţa motrice şi modelatoare din spatele întregii creaţii. Voinţa Domnului este dusă la îndeplinire prin dragoste. Voinţa Tatălui este iubirea în manifestare.

Uneori, am mai numit această forţă care este iubirea şi Graţia. Am numit Graţie mâna lui Dumnezeu, pentru că Graţia este aspectul lui Dumnezeu care acţionează în lume pentru a împlini Voia Tatălui şi a duce la îndeplinire designul divin. Graţia este mişcarea tainică şi nevăzută a lui Dumnezeu asupra creaţiei. Mişcarea Graţiei este motivată de iubire şi este totuna cu iubirea. Nu poţi separa dragostea de Graţie, cum nu poţi scoate umezeala din apă. Iubirea este calitatea universală din spatele Graţiei, deoarece este calitatea atotcuprinzătoare a ceea ce am numit Dumnezeu.

Că Dumnezeu este iubire a devenit o zicală destul de banală. Cuvintele, deseori, simplifică Misterul. Cum ar putea să n-o facă?! Cuvintele şi mintea care le creează nu au fost concepute pentru a explica Misterul. Tot ce se spune despre Mister nu poate fi decât inadecvat şi va trebui să acceptăm asta. Şi totuşi, merită să încercăm a înţelege şi investiga Misterul.

Pentru scopurile noastre, nu este important sau necesar să-L descriem pe Dumnezeu în cuvinte. Este important doar să înţelegem un lucru: Dumnezeu este binevoitor. Designerul este binevoitor, iar dovada este că ceea ce îl impulsionează pe Designer şi modelează creaţia este dragostea, şi asta vreau să vă dovedesc.

Este important să ştiţi acest lucru, deoarece realizând profund aceasta vă puteţi schimba viaţa, translatându-vă în altă stare de conştiinţă. Înţelegerea că sunteţi iubiţi, îngrijiţi şi susţinuţi de Designer şi că aveţi un loc şi un scop important în proiectul Său are potenţialul de a vă transforma perspectiva asupra vieţii. Cunoaşterea acestui lucru vă poate deplasa perspectiva de la cea egotică, care vede numai separare, frică, lipsă şi conflict cu viaţa, la cea care vă permite să fiţi împăcaţi cu viaţa, să fiţi îndrăgostiţi de ea şi să fiţi fericiţi.

Această îndrăgostire de viaţă este o întoarcere la natura voastră divină, care iubeşte viaţa. Ca Dumnezeu, eşti îndrăgostit până peste cap de viaţă! Ştiu asta, pentru că face parte din experienţa mea şi a celor din dimensiunile mai înalte decât a voastră. Poate fi şi experienţa voastră – şi aşa trebuie să fie. Experienţele pe care le-aţi avut şi le aveţi au fost orchestrate pentru a vă conduce la realizarea adevăratei voastre naturi şi a iubirii şi fericirii din Inima voastră.

Prin descrierea Designerului şi a proiectului Său, scopul meu este de a vă ajuta să vă realizaţi adevărata voastră natură. Acesta nu este un exerciţiu ce încearcă să pună imposibilul în cuvinte, ci să vă deschidă mintea la posibilitatea că voi înşivă sunteţi chiar forţa vieţii care v-a declanşat viaţa.

Tu eşti creatura şi Creatorul, Forma şi Cel-fără-de-formă. Tu eşti Totul Care Se exprimă în micul tău colţ de univers, ceea ce îţi oferă un punct de vedere şi un rol unic în toată creaţia. Eşti aici pentru a servi creaţia din acest unic punct de vedere. Acesta este scopul tău esenţial. Acest scop este cunoscut şi dus la îndeplinire prin iubire.

De asemenea, ai şi un scop mai specific, care este dezvăluit în fiecare moment. Acest scop al momentului este cunoscut şi realizat tot prin iubire. Tu ştii care este acest scop, pentru că el este ceea ce iubeşti în fiecare moment. Ce iubeşti acum? Indiferent la ce dai atenţie este exact ceea ce iubeşti, şi orice ar fi, există un scop în el:

❖ Dacă îţi iubeşti gândurile negative, dându-le atenţie, atunci scopul în acel moment este să experimentezi rezultatul acestei acţiuni şi să înveţi din asta.
❖ Dacă iubeşti un copac, dându-i atenţie acelui copac, atunci scopul în acel moment este să experimentezi calitatea de a fi un arbore.
❖ Dacă îţi iubeşti furia, alimentând-o cu tot mai multe gânduri, atunci scopul în acel moment este să experimentezi rezultatul acestei acţiuni şi să înveţi din asta.
❖ Dacă îţi acorzi atenţia sentimentului de recunoştinţă, atunci scopul în acel moment este să ai experienţa recunoştinţei şi să descoperi rezultatul ei.
❖ Dacă dragostea ta se îndreaptă către o altă persoană, atunci scopul în acel moment este să experimentezi cum este să-ţi oferi iubirea acelei persoane.

Oferind atenţie, iubire către ceva capeţi o anumită experienţă şi înveţi ceva. Poate că nu eşti conştient de ceea ce înveţi sau, pur şi simplu, că, experimentând, înveţi ceva, dar întotdeauna înveţi măcar un lucru: care este rezultatul acordării atenţiei la ceva. Dacă rezultatul este plăcut, înveţi un lucru; dacă rezultatul este neplăcut, înveţi altceva. Indiferent de rezultat, înveţi ceva şi, probabil, mai multe lucruri.

Experienţa înseamnă învăţare. Este imposibil să nu înveţi din experienţele tale. Când îndrepţi atenţia, dragostea ta spre ceva, indiferent ce, aşa experimentează Divinul viaţa prin tine şi evoluează. Acest lucru se întâmplă în fiecare moment şi acesta este scopul esenţial al fiecărei vieţi ce ţi s-a dat.

Conştienţa care ţi s-a oferit ca fiinţă conştientă şi simţitoare – această capacitate de a participa la viaţă – este singurul mod în care Creatorul poate experimenta viaţa pe care o trăieşti. Creatorul este conştient prin aparatul senzorial al corpului-minte. Dar experienţa este chiar şi mai intimă: Însăşi această conştienţă este Creatorul care priveşte prin ochii tăi.

Creatorul priveşte prin ochii fiinţei umane pe care a creat-o în acest scop şi care El se preface că este. Uneori, atenţia este dirijată de programarea egotică şi alteori, de Creator. Persoana, care există aparent separată prin procesul programării, învaţă acordând atenţie (dragoste) unui lucru după altul şi înregistrând rezultatul. Iar Creatorul învaţă atât indirect, prin acest personaj, cât şi prin propria sa experienţă directă de viaţă. Dragostea, disponibilitatea de a se implica şi de a participa la numeroasele aspecte minunate ale acestei lumi, conduce procesul de învăţare şi evoluţia atât a persoanei, cât şi a Creatorului.

Iubirea este, de asemenea, lecţia care se învaţă, deşi pe parcurs sunt învăţate şi alte lucruri, inclusiv unele despre care Creatorul nu ştia că vor fi învăţate. Creaţia este un experiment pentru Creator, o aventură necunoscută fără sfârşit, dar cu intenţia de a experimenta, a creşte, a învăţa, a crea şi a se distra. Ce anume se va învăţa? Cine ştie?! Dacă s-ar ştii exact, ar dispărea distracţia.

Iubirea este liantul, firul comun şi ceea ce conduce aventura, îi oferă informaţii şi îl păzeşte pe Creator să se piardă complet în creaţie. Iubirea este şi destinaţia. Scopul final al aventurii este redescoperirea iubirii după ce s-a pierdut în starea egotică de conştiinţă.

Acest scop oferă aventurii o direcţie. Iubirea, ca Graţie, este ingredientul secret încorporat în creaţie, care îi ghidează pe oameni şi îi conduce Acasă. Graţia presară pe drum „firimiturile” care îţi marchează calea.

Iluzia de a fi un sine separat este una foarte puternică, după cum ştii bine, din moment ce o trăieşti. Şi este plină de confuzie şi suferinţă. Totuşi, dacă Iluzia ar fi fost complet plăcută şi ar fi avut sens, nu ar fi existat niciun motiv de a o pune la îndoială sau de a găsi o cale de ieşire. Iluzia este menită să fie neplăcută din acest motiv: Jucătorii acestui joc numit viaţă au menirea să-şi găsească ieşirea din iluzie către Adevăr.

Suferinţa te motivează să găseşti Adevărul, iar iubirea îţi arată calea de ieşire. Jucătorilor li se oferă provocarea de a avea un ego care nu o cunoaşte sau nu are încredere în iubire, iar ei trebuie să descopere că cheia vieţii este iubirea. Suferinţa de a fi separaţi de adevărata lor natură, de iubire, îi conduce către descoperirea supremă – că iubirea este tot ceea ce contează. Iubirea este motivul şi răsplata pentru că exişti. Odată ce ai realizat profund acest lucru, ai câştigat jocul. Acest sfârşit al jocului face parte din jocul vieţii.

Nu poţi juca jocul decât terminându-l aşa. Aceasta este, cu adevărat, o veste bună. Ca urmare, nu există alegeri greşite, deoarece orice alegere duce în cele din urmă la acelaşi rezultat: iubirea. Dar modul în care joci acest joc depinde de tine. Fiecare îl joacă diferit, în funcţie de programarea sa specifică, de ce a învăţat pe parcurs şi de apropierea de sinele său divin.

Pe măsură ce înveţi şi evoluezi, începi să te trezeşti din programarea ta, din Iluzie, iar sinele tău divin capătă un rol tot mai mare în viaţa ta. Nu mai eşti victima programării tale şi nici nu mai eşti definit de ea. Pe măsură ce îţi cunoşti sinele adevărat, foloseşti mult mai conştient sau intenţionat orice programare care continuă să îţi fie de folos, în timp ce înlocuieşti sau modifici orice nu-ţi serveşte noului tău mod de a fi.

Ţi s-a dat libertatea de a deveni liber. Mâna iubitoare a Providenţei te conduce către acea libertate. La ce-ar folosi libertatea dacă nu te-ar elibera de durerea şi suferinţa Iluziei?! A fi liber să alegi în cadrul Iluziei este, într-adevăr, doar o libertate limitată.

Ţi se oferă libertatea de a alege, astfel încât să poţi nu numai să ai experienţe în cadrul Iluziei, ci şi să te eliberezi de ea. Libertatea de a alege îţi permite să descoperi în cele din urmă Adevărul, iubirea din Inima ta. Dumnezeu este binevoitor, cu adevărat! Cel ce alege să se elibereze de Iluzie este sinele divin care se trezeşte în tine atunci când vine timpul.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
13 august 2020

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=cA1bzp0kMWE

Videoclipul subtitrat provine din varianta originală în engleză, publicată ca lectură audio în 6 ianuarie 2019.