<  Cuprins "Totul este Graţie"


Cap. 2 "Designerul şi proiectul Său" (3/3)

Capitolul 2, "Designerul şi proiectul Său", partea a treia ("Planul sufletului"), din cartea dictată Ginei Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „All Grace: New Teachings from Jesus on the Truth About Life” (Totul este Graţie: Noi învăţături de la Isus privind adevărul vieţii).  Mediumul Gina Lake citeşte mesajul în limba engleză, cu subtitrarea în româneşte (videoclipul este încorporat la sfârşitul acestui articol).

R.P.

Jesus

 

Capitolul 2: Designerul şi proiectul Său (3/3)

«Faptul că Graţia te ghidează în călătoria ta prin Iluzie este, de asemenea, un semn de mare bunăvoinţă şi dragoste. Ţi s-a oferit o programare şi o voinţă liberă pentru a-ţi modela această călătorie. Dar, important, ţi s-a oferit şi un plan – un destin inspirat divin – şi Graţia, mâna modelatoare a lui Dumnezeu, care să-ţi înmâneze acest plan şi să te ajute să-l îndeplineşti.

Acest plan a fost stabilit de sufletul tău cu ajutorul fiinţelor non-fizice înainte de a intra în această viaţă. Include lecţii, talente, daruri, oportunităţi şi anumite evenimente predestinate şi întâlniri cu oameni cu care ai înţelegeri de suflet. Planul sufletului tău este o schiţă, dar fără detalii.

Detaliile sunt completate de alegerile tale şi, de asemenea, sunt determinate de situaţiile în care te afli. De exemplu, dacă alegerile tale te-au condus să locuieşti într-un anumit oraş, atunci acea locaţie oferă cadrul, mediul şi persoanele cu care sufletul tău trebuie să lucreze pentru a-ţi realiza planul. Aceste circumstanţe nu erau cunoscute de sufletul tău înainte de a te naşte.

Deşi anumite lucruri sunt predeterminate înainte de naştere, cum ar fi părinţii şi locul tău de naştere, modul în care viaţa ta se va desfăşura şi în care loc anume este în mare parte necunoscut sufletului. Sufletul trebuie să "cânte după ureche" şi să aranjeze oportunităţile, lecţiile, întâlnirile şi alte circumstanţe pentru a-ţi îndeplini planul cât mai bine în condiţiile existente. Drept urmare, sufletul tău trebuie să fie în strâns contact cu tine de-a lungul vieţii, lucru pe care îl face prin Inimă: intuiţia.

Mijlocul principal cu care Graţia modelează şi conduce viaţa oamenilor este intuiţia, care funcţionează surprinzător de bine. Oamenii răspund destul de uşor la propria intuiţie, dacă mintea lor nu se amestecă, şi, de asemenea, la impulsurile intuitive de a face şi spune anumite lucruri pentru alţii. Oamenii transmit în mod natural mesaje către alţii, mai ales dacă cel care transmite mesajul nu are un interes sau opinii despre persoana căreia îi este destinat mesajul. Drept urmare, Graţia lucrează adesea prin indivizi dezinteresaţi sau care n-au legătură cu tine: Cineva pe care nu-l cunoşti îţi spune ceva sau face ceva pentru tine care îţi schimbă direcţia sau chiar viaţa. Acest lucru se întâmplă mereu.

Din fericire, există multe moduri în care planul tău poate fi îndeplinit. Cum se face acest lucru în mod concret este, în general, lăsat la discreţia liberului-arbitru, dar Graţia intervine pentru a aduce anumite oportunităţi şi a le limita pe altele. Providenţa este ca o mână care-ţi aduce în faţă anumite persoane, ocazii şi informaţii, cărora le poţi spune "da" sau "nu". Dacă spui "nu" unei ocazii importante, Graţia îţi poate oferi o alta potrivită sau poate aranja situaţii care te ajută să vezi beneficiul de a spune "da" şansei iniţiale. Graţia poate fi foarte convingătoare! Poate face ca unele oportunităţi să fie dificil de respins şi alte direcţii, dificil de urmat.

Această mână a Providenţei, care aranjează sau blochează anumite evenimente din viaţa ta şi din lume, este o forţă mai reală decât îţi poţi imagina. Deşi nu aş sugera niciodată că oamenii sunt marionetele acestei forţe, eşti totuşi legat cu nişte sfori care se trag din când în când, deşi poţi oricând să acţionezi în pofida lor.

Aceste sfori sunt manevrate de forţe non-fizice. Treaba lor este să gestioneze activităţile vieţii într-un mod care să le facă să se întrepte într-o direcţie conformă cu planul sufletului fiecăruia, cu planul mai mare al Pământului şi cu planul şi mai mare al Întregului.

Există atât un liber-arbitru, cât şi ceva care controlează desfăşurarea vieţii tale şi a vieţii în general. Faci parte dintr-o imagine mult mai mare, o desfăşurare mult mai mare: un proiect. Viaţa ta are un proiect în cadrul proiectului mai mare. Totuşi, modul exact în care aceste proiecte se desfăşoară nu este sub controlul nimănui, fiindcă este determinat de liberul-arbitru al tuturor.

Numărul jucătorilor care afectează modul în care se desfăşoară lucrurile este inimaginabil, întrucât toţi cei de pe Pământ sunt jucători, existând şi jucători non-fizici din alte dimensiuni. Gândeşte-te doar: Toţi oamenii de pe Pământ sunt jucători în destinul tău, iar tu eşti un jucător în al lor! Ar fi şi mai exact să spunem că toţi oamenii care au trăit vreodată pe Pământ au fost jucători în destinul tău, dar nici măcar aşa nu am reuşi să descriem realitatea.

Planul mai mare de joc implică şi jucători care nu ţi-ai imaginat că există, deoarece Întregul în care se desfăşoară lucrurile implică nu numai Pământul, ci şi alte planete din universul vostru, precum şi un număr infinit de alte universuri, cu dimensiunile lor. Din fericire, nu trebuie să fii conştient sau să înţelegi decât colţul tău restrâns de univers. Pentru asta eşti aici – pentru viaţa şi experienţa ta individuală.

Această viaţă a ta este călăuzită de forţe extrem de înţelepte şi binevoitoare. Eşti pe mâini bune. Mâna Providenţei este eminamente inteligentă şi înţeleaptă, mult peste imaginaţia ta. Şi eşti preţuit şi iubit foarte profund, tot dincolo de imaginaţia ta. N-am cuvinte să subliniez acest lucru suficient de mult. Dacă aţi şti cât de preţuiţi sunteţi fiecare!

Dacă nu ştiţi cât de iubiţi sunteţi, este mai dificil pentru mâna Providenţei să opereze în viaţa voastră. Când eşti foarte pierdut în Iluzie, în credinţa că nu eşti demn de a fi iubit, că nu eşti iubit sau că eşti singur sau abandonat de o lume sau un univers nepăsător, nu vei putea profita de toate oportunităţile şi abundenţa care îţi stau la dispoziţie. Nu vei recunoaşte sau nu vei fi dispus să primeşti ceea ce ţi se oferă.

Când te pierzi în frici şi sentimentul că nu eşti suficient de bun, realitatea pe care o experimentezi este una înfricoşătoare şi mărginită. Opreşti în filtrul mental orice nu se potriveşte cu perspectiva ta negativă. Elimini pozitivul din viaţă şi ignori sau interpretezi greşit mâna de ajutor, cuvintele amabile, încurajările, imboldurile blânde şi cadourile deosebite pe care ţi le oferă viaţa – Graţia. Nu vezi bunătatea din viaţă.

Când eşti pierdut în Iluzie, forţele non-fizice îţi permit să ai acea experienţă până când ţi-e de ajuns şi nu o mai alegi, chiar dacă este o decizie inconştientă. Deoarece ele îţi respectă liberul-arbitru, forţele non-fizice nu vor interveni în alegerile tale.

Când te simţi pierdut, aceste forţe încearcă în continuare să te ajute să vezi adevărul despre situaţia ta, dar nu pot face mai mult atâta timp cât nu le ceri ajutorul sau nu speri la ajutorul lor sau al altora. Fără ajutorul lor sau al altora, principalul mijloc de a te trezi din Iluzie este suferinţa cauzată de Iluzia însăşi.

Iată câteva exemple despre modul în care Graţia operează în viaţa oamenilor:
❖ Prietenul tatălui tău te ajută să obţii primul loc de muncă.
❖ Nu ai bani pentru a merge la facultate, dar eşti capabil să iei un împrumut. (Da, Graţia acţionează şi prin guverne şi bănci.)
❖ Mătuşa îţi oferă suficienţi bani pentru a-ţi plăti chiria câteva luni, în timp ce cauţi un loc de muncă.
❖ Prietenul tău are nevoie de un coleg de cameră exact atunci când ai nevoie de un loc unde să stai.
❖ Cineva îţi oferă un alt loc de muncă chiar atunci când te gândeai să-l părăseşti pe cel vechi.
❖ Ai dorit întotdeauna să mergi în Europa, şi iată că o prietenă te invită să mergi împreună cu familia ei.
❖ Citeşti despre ceva şi îţi dai seama că ai vrea să afli mai multe despre acel subiect.
❖ Ai o problemă de sănătate şi întâlneşti pe cineva cu aceeaşi problemă care a găsit câteva soluţii.
❖ Nu ştii cum să faci ceva, deci cauţi pe YouTube şi găseşti un videoclip care îţi arată cum. (Universul îţi oferă! Dar uneori trebuie să-ţi găseşti drumul către acele resurse, caz în care vei fi condus intuitiv.)
❖ O prietenă îţi oferă biletul ei la un concert, pentru că s-a îmbolnăvit, şi îţi întâlneşti acolo iubirea vieţii tale.

Acest gen de lucruri se întâmplă în viaţa tuturor – deseori. Câte chestii nu ţi s-au întâmplat pe care, pur şi simplu, le-ai ignorat sau le-ai refuzat sau nu ai profitat din plin de ele?! Viaţa este făcută din astfel de ocazii. Apar în mod regulat din flux. Aşa este viaţa care ţi se întâmplă ţie şi pentru tine.

Viaţa este atât de binevoitoare încât, dacă pierzi o oportunitate semnificativă pentru desfăşurarea planului tău, ea va reveni sau va apărea o altă ocazie. Viaţa spune: "Bine. Dar de asta ce zici?!" Graţia te lasă să faci orice fel de alegeri, oferindu-ţi tot timpul multe posibilităţi de a alege. Aceste posibilităţi şi toate imboldurile de la alţi oameni de a le urma sunt mâna Providenţei. Ele nu sunt întâmplări aleatorii, fără sens, ci o parte semnificativă a unui proiect mai mare.

Asta nu înseamnă că tot ceea ce ţi se întâmplă face parte din proiectul tău. Oamenii au liber-arbitru şi, atunci când aleg cu ego-ul, oportunităţile sau sugestiile pe care ţi le oferă nu vor fi neapărat potrivite cu planul tău. Ego-urile au propriile lor interese, care sunt doar câteodată utile pentru planul tău. Din fluxul vieţii curg atât oportunităţi ale Graţiei, cât şi oportunităţi oferite de ego-uri, ale căror alegeri libere te afectează şi te pot influenţa în direcţii care nu respectă planul sufletului tău.

Ego-ul cel mai problematic dintre toate este al tău. Programarea ta egotică are propriile sale idei despre cum ar trebui să se desfăşoare viaţa, cum ar trebui să arate viaţa ta, ce îşi doreşte şi are el nevoie şi cum să realizeze toate acestea. Cel mai mare obstacol în a profita de ce are Graţia de oferit este să-ţi laşi liberul arbitru în mâinile ego-ului tău în loc să te laşi pe mâna Providenţei.

Clipă de clipă, Graţia îţi prezintă oportunităţi şi-ţi oferă „instrucţiunile” sale despre cum să-ţi trăieşti viaţa. Dacă nu eşti conştient de faptul că Graţia face acest lucru, ai putea rata acele ocazii sau îndrumări, care se manifestă ca intuiţii şi impulsuri interioare subtile, dorinţe, stimuli şi inspiraţii. Dacă eşti pierdut în gândurile tale, care sunt gândurile ego-ului tău, despre ce ar trebui să faci şi cum ar trebui să arate viaţa ta, vei rata desfăşurarea concretă a vieţii – chiar în faţa ta. Viaţa îţi este oferită şi ţi se dezvăluie moment după moment.

Viaţa se întâmplă cum vrea ea. Dar eşti liber să încerci să creezi o altă viaţă, una imaginată sau fantazată de ego, sau una pe care o trăieşte altcineva sau pare că o trăieşte, ca la televizor. Ai putea încerca să trăieşti în mintea ta, în ideile tale despre tine şi viaţa ta, sau poţi trăi viaţa care ţi se dă.

Ţi se dă o anumită viaţă s-o trăieşti. Ai destule opţiuni în această viaţă. Ai chiar posibilitatea de a o respinge. Dar nu ţi se dă posibilitatea să trăieşti o viaţă complet diferită, viaţa altcuiva.

Oamenii suferă atât de mult pentru că nu pot avea viaţa altcuiva! Ei cred că îşi pot face viaţa să fie oricum doresc. Când descoperă că nu pot, sunt dezamăgiţi şi furioşi pe viaţă şi pe ei înşişi. Dar această suferinţă nu este necesară. Toată lumea poate găsi fericirea. Când trăieşti viaţa care îţi este menită, vei fi mulţumit. Prin această mulţumire, Graţia te răsplăteşte pentru că i-ai spus “da” şi că ţi-ai găsit locul în univers.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
6 octombrie 2021

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=VkXmj2JYcOk

Videoclipul subtitrat provine din varianta originală în engleză, publicată ca lectură audio în 28 februarie 2021.