<  Cuprins "Zece învăţături pentru o singură lume"


Prima învăţătură

Prima învăţătură, "Deschideţi-vă şi veţi primi", din cartea dictată Ginei Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „TEN TEACHINGS for ONE WORLD. Wisdom from Mother Mary” (ZECE ÎNVĂŢĂTURI PENTRU O SINGURĂ LUME - Înţelepciune de la Maria, Maica Domnului). Mediumul Gina Lake citeşte mesajul în limba engleză, cu subtitrarea în româneşte (videoclipul este încorporat la sfârşitul acestui articol).

Maica Domnului

Deschideţi-vă şi veţi primi

«Dintre toate creaturile de pe acest minunat Pământ, doar fiinţele umane sunt binecuvântate cu potenţialul de a-şi conştientiza natura divină. Celelalte creaturi cunosc Divinul în felul lor, dar voi vă puteţi recunoaşte ca fiind Divinul. Şi acesta este planul, de a crea fiinţe care, într-o bună zi, să se trezească la propria divinitate în cadrul condiţiei umane. Acesta este planul şi este unul rafinat, desfăşurat în întreaga galaxie, de fapt, în întregul univers: crearea de fiinţe simţitoare care să descopere într-o bună zi secretul creării lor – de unde au venit şi cine sunt cu adevărat.

Acestea sunt vremuri speciale, cu adevărat, deoarece foarte mulţi se trezesc la cunoaşterea care a stat ascunsă, stocată în ADN-ul vostru, în aşteptarea acestui moment. Sunteţi binecuvântaţi să fiţi unii dintre cei călăuziţi să priviţi dincolo de sinele vostru uman spre divinitatea din interior.

Acestea sunt vremuri interesante, dar şi periculoase, deoarece vă confruntaţi zilnic cu concepţii greşite, idei greşite, gânduri negative, chiar şi entităţi negative, care încearcă să vă abată de la calea descoperirii, a recuperării preţiosului vostru Sine divin. Sunteţi împinşi încoace şi încolo de numeroase influenţe, unele foarte, foarte convingătoare, care vă adâncesc şi mai mult în iluzia că aţi fi separaţi de Divinitate şi în conflict cu celelalte fiinţe umane.

Lumea a ajuns la o răscruce de drumuri şi trebuie să aleagă. Poate merge mai departe pe baza vechii paradigme de separare, ură şi conflict sau pe baza unei noi paradigme care vă recunoaşte divinitatea şi Unitatea cu întreaga creaţie, inclusiv cu numeroasele fiinţe care au vegheat asupra voastră şi v-au îndrumat evoluţia.

Da, sunteţi profund iubiţi, iar această iubire este dovedită de îndrumarea atentă şi minuţioasă pe care fiecare dintre voi o primeşte în fiecare secundă a vieţii sale. Ştiaţi acest lucru? Ştiaţi cât de mult sunteţi iubiţi şi supravegheaţi? Sunteţi rodul preţios al acestei planete dragi, iar noi vă iubim şi vă preţuim pe voi şi fiecare formă de viaţă care vă face viaţa posibilă.

Este foarte important să aflaţi asta acum. Prea mulţi dintre voi se simt abandonaţi şi la mila unei lumi ostile şi periculoase. Dar niciunul dintre voi nu a fost vreodată abandonat. Mai degrabă, unii şi-au abandonat credinţa în bunătate, în îndrumarea şi iubirea care se revarsă asupra lor. Şi, nedorind să creadă în aceste daruri, nici nu le simt. S-au autoizolat de ele şi de moştenirea lor divină. Numai ei pot schimba această situaţie. Doar ei pot decide să recunoască şi să primească această moştenire, căci nu este treaba celor care ghidează omenirea să v-o impună. E suficient doar să vedeţi că iubirea şi călăuzirea sunt deja prezente în fiecare moment, şi ele vor deveni experienţa şi realitatea voastră.

Dacă vi se pare dificil să simţiţi această iubire şi îndrumare, atunci doar exprimaţi-vă deschiderea de a o percepe şi de a o primi. Nu spuneţi „nu pot să o simt”, pentru că asta ar fi ca şi cum aţi spune „nu o voi simţi”, aşa că nu o veţi simţi. Spuneţi mai degrabă „Sunt gata să o simt”, iar atunci o veţi simţi în realitate. Este un aspect foarte important şi uşor de aplicat.

Oricât de uşoară pare o astfel de declaraţie de deschidere şi bunăvoinţă, ea trebuie totuşi făcută pentru ca mulţi dintre voi să puteţi simţi ceea ce vi se oferă. Lipsa de deschidere este adesea singurul blocaj în calea conectării cu Sursa voastră, cu natura voastră divină şi cu bogăţia care curge din ea. Singurul blocaj. Atât de generoasă este viaţa! La fel ca papucii rubinii ai lui Dorothy, care ar fi putut oricând să o ducă acasă, în Kansas [aluzie la „Vrăjitorul din Oz” – n.tr.], tot astfel, ceea ce aveţi nevoie pentru a vă întoarce Acasă este doar cunoaşterea adevărului şi dorinţa de a primi tot ceea ce vi se oferă.

Deci aceasta este prima mea învăţătură: Deschideţi-vă şi veţi primi. Nu spun că veţi primi ceea ce doreşte condiţia voastră umană, ci că veţi primi ceea ce doreşte divinitatea voastră interioară – sufletul vostru. Şi asta este ceea ce vă doriţi cu adevărat. Ceea ce vrea aspectul vostru omenesc, sau ego-ul, nu sunt dorinţe adevărate, ci dorinţe fabricate, care de multe ori vă îndepărtează de dorinţa voastră cea mai profundă. Iată cum se desfăşoară jocul pe care îl joacă omenirea: Aveţi nişte dorinţe care vă îndepărtează de ceea ce vă doriţi cu adevărat.

Cât timp va dura demascarea acestui joc? Unora le ia eoni, în timp ce altora nu le ia atât de mult. Depinde de tine. Poţi să joci jocul aşa cum doreşti. Urmându-ţi dorinţele ego-ului, vei avea parte de multe experienţe şi spectacol. Acest lucru poate fi interesant şi distractiv, la fel cum şi alte jocuri în care te lupţi, te străduieşti, câştigi şi pierzi pot fi foarte distractive. Dar, la un moment dat, te saturi de aceste jocuri şi tânjeşti după pacea profundă. Tânjeşti să te întorci Acasă.

Mulţi sunteţi pregătiţi să o faceţi acum. Mulţi aţi ajuns în punctul în care jocul s-a epuizat şi sunteţi pregătiţi pentru pace. Înţelegeţi că pacea era ceea ce lipsea din jocul dorinţelor, iar acum vreţi pacea.

Lumi întregi ajung în acest punct al evoluţiei lor, la fel ca şi indivizii. Lumea oboseşte în cele din urmă de lupte, conflicte şi spectacole. Când se întâmplă acest lucru, cei care alimentează ura şi războiul nu mai au puterea de a-i determina pe ceilalţi să îi urmeze. Lumea voastră va ajunge într-o zi în acest punct, şi va ajunge pentru că oamenii vor fi găsit pacea în adâncul lor şi nu vor mai accepta nimic altceva decât pacea.

Ce te împiedică să crezi în bunătatea vieţii, în fluxul nesfârşit de iubire şi sprijin care se revarsă spre tine din alte dimensiuni?! Acest flux este simţit de cei dispuşi să se deschidă şi să-i primească generozitatea. Dacă nu eşti deschis la acest flux şi nu te adapi din el cât de mult poţi, oare ce credinţe te împiedică să o faci?! Doar tu poţi obstrucţiona fluxul. Numai convingerile tale te împiedică să simţi bunăvoinţa vieţii şi îndrumarea care-ţi stă la îndemână. Oare ce crezi despre viaţă, despre Dumnezeu?! Ce crezi despre tine însuţi?!

Cel mai frecvent obstacol în calea primirii acestui Har este sentimentul de nevrednicie. Poţi accepta iubirea care ţi se oferă?! Dacă în copilărie nu ai fost iubit în mod corespunzător, atunci probabil că îţi va fi dificil să accepţi iubirea sub orice formă, inclusiv ca Har. Pentru a trece de acest blocaj, nu ai nevoie decât de dorinţa de a primi. În această dorinţă zace potenţialul de a înţelege adevărul despre cine eşti cu adevărat. Odată ce te deschizi către Har, vei primi Harul şi vei descoperi adevărul – că aparţii Unimii şi că, prin urmare, nu poţi fi decât iubit şi preţuit.

Motivul pentru care este atât de important să te simţi iubit este acela de a putea şi tu iubi mai mult. Fii gata să accepţi iubirea care se revarsă asupra ta din alte dimensiuni, ca să poţi deveni fiinţa iubitoare care eşti menit să fii. Iubirea este destinul tău.

Orice idee cum că nu ai fi iubit, îngrijit şi preţuit este doar o idee – un firicel al imaginaţiei tale – care nu conţine niciun adevăr. Tu născoceşti ideea, dar, de asemenea, poţi să o respingi şi să o înlocuieşti cu adevărul. Sunteţi creatori puternici ai propriei realităţi. Afirmaţi ceea ce credeţi şi asta devine trăirea voastră, până în momentul când veţi afirma altceva.

Poate că este adevărat că nu ai fost iubit şi îngrijit suficient când erai copil, dar acea experienţă s-a dus. Tot ce a mai rămas este doar povestea pe care ţi-o spui despre ea, sentimentul de a nu fi iubit şi că vieţii nu-i pasă de tine. Această poveste şi aceste sentimente nu sunt reale. Le-ai inventat, dar poţi renunţa la ele odată ce vezi iluzia pe care ai creat-o. Însă eşti singurul care poţi să destrami povestea şi să dizolvi iluzia, pentru că este creaţia ta.

Fiinţele umane se joacă de-a creatorii. Acesta este scopul creaţiei umane: să exploreze creaţia prin acte de creaţie şi, în acest proces, să evolueze. Creaţia este un mare experiment de descoperire şi evoluţie, nu doar pentru oameni, ci şi pentru Divinitate. V-a creat ca elemente ale procesului de explorare şi evoluţie a Sa.

Atunci când te deschizi şi admiţi că exact asta se întâmplă, atunci poţi căpăta adevărata plăcere a vieţii. Nu eşti victima unei lumi crude, ci un participant voluntar şi un aventurier care se confruntă cu tot felul de provocări, toate putând fi depăşite, dacă nu efectiv, măcar pe plan psihic. Orice dificultate poate fi depăşită cu o schimbare de atitudine adecvată, cu o transformare de conştiinţă. Orice dificultate poate fi folosită pentru a te face mai puternic, dacă este abordată din conştiinţa Unităţii. Şi pentru asta te afli aici: ca să conştientizezi unitatea ta cu totul chiar în mijlocul acestei experienţe a dualităţii, această viaţă pământească.

Eşti o fiinţă spirituală cu o capacitate enormă de a iubi, capabilă să emane pace şi să îi servească pe ceilalţi din pura adoraţie a vieţii pe care ei o reprezintă. Atunci când îţi simţi adevărata natură, îi slujeşti pe ceilalţi bucurie şi în mod natural, deoarece ai puţine nevoi şi o energie abundentă.

Acest nivel de slujire este posibil doar atunci când ştii fără dubiu că ceilalţi sunt, de fapt, propriul tău sine. Când ştii: „Eu sunt tu, şi tu, şi tu”, atunci dispare tot egoismul. Îi slujeşti pe ceilalţi pentru că te simţi bine s-o faci, iar, dacă nu ai face-o, nu te-ai simţi bine. Cu adevărat, întotdeauna te-ai simţit bine să-i slujeşti pe ceilalţi, dar când aveai atâtea dorinţe şi nevoi personale care păreau în competiţie cu ale altora, nu părea să aibă vreun sens să-i slujeşti pe alţii. Pentru ego, are sens doar să-ţi slujeşti propria persoană.

La un moment dat în evoluţia spirituală, ego-ul slăbeşte, ceea ce permite ca altceva să iasă în evidenţă. Mulţi vă aflaţi în acest punct acum. Ego-ul s-a dovedit a fi mincinos, înşelător şi nedemn de încredere, şi sunteţi pregătiţi pentru un nou maestru. Acum ceva mai autentic păşeşte în faţă şi devine evident. A fost întotdeauna prezent în spatele scenei, chiar conducând spectacolul în mare parte din timp, dar fără ca voi să fiţi conştienţi.

Odată ce te trezeşti din hipnoza ego-ului, a falsului eu, poţi alege cine să îţi controleze vorbele şi faptele: eul fals sau cel adevărat. Un moment istoric în evoluţia ta este atunci când vezi adevărul în mod clar – că până acum te-a condus sinele fals, dar că acum nu mai este necesar şi nici de dorit. În tine se află şi s-a aflat întotdeauna altceva, treaz şi viu, gata să te conducă în locul sinelui fals.

Pentru ca această transformare să aibă loc, trebuie să fii dispus să te priveşti altfel. Trebuie să te consideri această fiinţă magnifică şi iubitoare care eşti şi poţi fi. Vrei? Ce convingeri te împiedică să vrei a te privi în acest fel? Şi cum te priveşti acum? Îţi dai seama că este o imaginaţie?! Ai născocit-o tu, posibil, cu ajutorul altora care ţi-au spus cine şi ce eşti.

De ce să nu-ţi imaginezi ceva mai măreţ, ceva mult mai adevărat, care să devină experienţa ta?! Aşa te trezeşti din iluzia de a fi limitat, mic, imperfect, nevrednic. Fii dispus să te priveşti ca fiinţa divină care eşti cu adevărat – şi atunci aşa vei fi! Este promisiunea mea. Poţi deveni ceea ce eşti cu adevărat atunci când te deschizi către această posibilitate şi eşti dispus să te recunoşti ca atare. Acesta este primul pas şi prima învăţătură. »

 

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
15 aprilie 2022

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=0SHH1EYU1Rc

Videoclipul subtitrat provine din varianta originală în engleză, publicată ca lectură audio în 9 ianuarie 2021.