<  Cuprins cartea "Trezirea iubirii"


CRISTOS: Eşti mai binecuvântat când dăruieşti (2/2)

Partea a 2-a din capitolul 4, "Eşti mai binecuvântat când dăruieşti decât când primeşti", din cartea dictată Ginei Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „Awakening Love: How to Love Your Neighbor as Yourself" (Trezirea iubirii: Cum să-ţi iubeşti aproapele ca pe tine însuţi. Mediumul Gina Lake este channel pentru Spiritul lui Cristos, care se adresează celor interesaţi de spiritualitate. Ascultaţi mesajul în limba engleză, cu subtitrarea în româneşte (videoclipul este încorporat şi la sfârşitul acestui articol). Am transcris mesajul mai jos pentru studiu (traducerea provine din varianta originală în engleză, publicată în 14 iunie 2020).

R.P.

Jesus

Capitolul 4: EŞTI MAI BINECUVÂNTAT CÂND DĂRUIEŞTI (2/2)

«Deci, de ce eşti binecuvântat când dăruieşti? Ce înseamnă că „eşti mai binecuvântat când dai decât când primeşti”? S-ar putea să nu fie evident. Beneficiul de a primi şi a poseda lucruri este destul de evident. Este o binecuvântare să ai un pat cald, mâncare pe masă şi o maşină sigură. Dar pe cât de drăguţe sunt aceste favoruri, ele nu se pot compara cu binecuvântările primite prin gestul de a dărui, mai ales a dărui dragoste.

Un alt mod de a spune acest lucru este: „Omul nu poate trăi numai cu pâine”. Oamenii nu vor fi niciodată fericiţi cu adevărat satisfăcându-şi doar nevoile lor materiale. Au nevoie de ceva mai mult, iar ceea ce au ei nevoie nu se câştigă prin mai multă dobândire, ci prin mai multă oferire.

Genul de dăruire despre care vorbesc este un cadou pe care ţi-l dăruieşti ţie, precum şi altora: darul iubirii. A dărui dragoste este cel mai mare dar pentru tine, pentru ceilalţi şi pentru lume. Merită să dai bani sau mâncare săracilor, dar dacă nu le dărui cu dragoste din inimă, atunci nici chiar asta nu te va îndeplini.

Prin a dărui iubire, înţeleg a oferi toate lucrurile pe care le-am descris anterior că fac parte din dragoste: atenţie, grijă, respect, compasiune, blândeţe, bunătate, interesare, iertare şi acceptare. Dăruindu-le altora aceste lucruri, te aliniezi cu iubirea din fiinţa ta divină şi te aşază în cel mai vesel şi binecuvântat loc din tine. Te pune în contact cu Sinele tău divin, cu Dumnezeu, cu bunătatea. Adevărata fericire se află acolo, adevărata pace se află acolo, ca şi înţelepciunea.

Când le dai altora aceste lucruri – atenţie, grijă, respect, compasiune, blândeţe, bunătate, interesare, iertare şi acceptare – te întorci Acasă la iubire. Recompensa pentru dăruirea dragostei este ca atunci când devii bogat peste noapte, pentru că te simţi bogat, plin şi complet.

Fiind prezent pentru alţii în acest fel, îţi deschizi barajele inimii, devenind posibil să simţi dragostea pentru ceilalţi şi pentru viaţa în sine, şi iubind, te simţi minunat! Să fii prezent pentru alţii te conectează cu inima ta şi ţi-o deschide ca nimic altceva. Aceasta este binecuvântarea şi darul pe care ţi-l oferi singur atunci când alegi să fii prezent pentru alţii cu iubire. Experienţa acestei iubiri este o răsplată în sine.

Apoi, din acest loc al dragostei, acceptării şi înţelepciunii, îţi va deveni evident modul în care Divinul, prin tine, doreşte să-i slujească pe alţii în moduri practice, fie că este vorba de a le da bani, timpul tău, înţelepciunea sau altceva. Întâi conectează-te cu dragostea din Inima ta şi apoi vezi ce doreşte iubirea să faci tu în lume. Poţi deveni un canal de înţelepciune divină, inspiraţie, vindecare şi slujire în lume.

Nicio sumă de bani nu poate cumpăra starea de conştiinţă care este iubirea şi nimeni nu-ţi poate oferi sentimentul de plenitudine, mulţumire, pace şi înţelepciune care provin din această stare. Ceea ce câştigi dăruind iubire nu poate fi obţinut decât dăruind iubire. Aceasta este „perla nepreţuită”. Este ceea ce ai căutat în toate vieţile, în timp ce era deja în posesia ta. Capacitatea de a iubi este cea mai mare avere a ta.

Tu ştii cum să fii prezent pentru cineva. Deja ai această abilitate. Ai exersat această abilitate cel mai înflăcărat când te-ai îndrăgostit pentru prima dată. Atunci i-ai acordat persoanei iubite o atenţie totală – iubirea – fără nicio rezervă. Nu puteai să-ţi iei ochii de la ea. Erai fascinat de el sau de ea, curios şi interesat de tot ce era legat de persoana iubită. Nu vedeai defecte, ci doar imperfecţiuni perfecte. Totul despre iubitul sau iubita ta era adorabil, încântător şi îmbrăţişat. Ai preţuit şi savurat fiecare moment în care ai fost cu el sau ea. Simţeai fiecare moment atât de preţios, plin, complet şi satisfăcător. Aceasta este iubirea.

Acesta este genul de atenţie despre care vorbesc. Poţi fi atât de atent la cineva aflat în faţa ta, ca şi cum persoana respectivă ar fi iubita ta? În mare parte, aceasta este o chestiune de a lăsa deoparte mintea şi de a asculta cu întregul corp. Să fii prezent înseamnă a fi în corpul şi simţurile tale, apoi să cobori puţin mai adânc pentru a te conecta cu energia iubirii care există pe tărâmul subtil.

Iubirea trăieşte energetic în interiorul tău. O simţi foarte subtil. Găseşte acea iubire în interiorul tău, concentrează-te asupra ei şi păstrează un anumit nivel de conştientizare a sa atunci când eşti cu ceilalţi. Încearcă să rămâi conectat la iubire în timp ce asculţi persoana din faţa ta: care este Sinele tău divin sub altă formă. Caută în această persoană bunătatea, Dumnezeirea. Observă cât de mult este ca tine, în loc de cât diferă de tine.

Eşti mult mai asemenea altora decât diferit de ei. Diferenţele apar mai ales la costum – corpul fizic şi personalitatea – nu mai profund. Chiar şi ego-urile voastre sunt similare, ceea ce este un motiv de compasiune, nu de dispreţ. Caută bunătatea în ceilalţi şi observă-le ego-ul, dar nu te lăsa păcălit de el. Ego-ul lor nu este cine sunt ei, după cum ego-ul tău nu este cine eşti tu.

Este posibil ca alţii să nu fi descoperit ce ai descoperit tu despre ego şi despre propria lor bunătate, dar într-o zi o vor face. În orice caz, evoluţia sufletului lor nu este treaba ta. Nu este treaba ta să judeci sau chiar să ştii la ce nivel se află ei în evoluţia lor sau să te simţi superior, deoarece crezi că ai avea mai multă înţelegere decât ei. Ar fi doar ego-ul tău care face asta.

Sinele tău divin nu simte decât compasiune pentru suferinţa pe care ego-ul o provoacă condiţiei umane. Poate că ţi-e dat să uşurezi o parte din această suferinţă, poate că nu. Vei afla răspunsul adâncindu-te în tărâmul subtil unde locuieşte iubirea şi descoperind cum să te mişti şi să vorbeşti de acolo. Acolo îţi primeşti „ordinele de marş” de la Divin.

Ego-ul va încerca să te facă să mărşăluieşti după toba lui, dar trebuie să rezişti acestei tendinţe automate de a te conforma dorinţelor sale. Îi poţi sluji spiritual pe alţii doar limitat din starea egotică de conştiinţă şi nu poţi avea o relaţie cu adevărat iubitoare, decât dacă înveţi să rămâi în iubirea care este adevărata ta natură şi să vorbeşti şi să te mişti din acea iubire.

Dacă nu te simţi iubit sau iubitor, atunci eşti blocat în starea egotică de conştiinţă, în nişte credinţe greşite care nu îţi servesc la nimic. Poate fi util să examinezi acele credinţe şi să descoperi cât de false sunt. Am scris cum să faci acest tip de cercetare în majoritatea celorlalte cărţi ale mele (mesaje comunicate prin Gina Lake – n.tr.).

Deocamdată, vreau să subliniez că poţi ieşi din această stare de conştiinţă contractată făcând un lucru destul de simplu: să trimiţi iubire. Nici nu contează cui sau spre ce trimiţi dragoste. Actul de a trimite dragoste te eliberează din închisoarea stării egotice de conştiinţă. Trimiterea iubirii funcţionează, pentru că nu poţi realiza această practică şi, în acelaşi timp, să rămâi identificat cu gândurile tale.

Practica de a trimite iubire înseamnă doar intenţia ca dragostea să fie trimisă undeva şi menţinerea atenţiei asupra acestui ţel pentru un moment. De exemplu, ori de câte ori eşti prins în gândurile tale, încearcă să le trimiţi iubire acestora. Apoi, trimite iubire către oricine sau orice din jurul tău, iar acest lucru te va aduce mai ferm în aliniere cu Sinele tău divin. Şi, desigur, oricând, poţi trimite dragoste celor care se află la distanţă sau celor care au murit. A trimite dragoste celor cu care te lupţi este o practică deosebit de puternică şi vindecătoare. Acest lucru îţi va deschide inima şi îţi va vindeca relaţia.

Trimiterea iubirii funcţionează, pentru că te aliniază cu iubirea divină din interiorul tău, ceea ce te ajută să realizezi că eşti iubire şi că poţi fi iubit şi că şi ceilalţi sunt. Când te afli în starea egotică de conştiinţă, nu te simţi iubitor, pentru că nu te simţi demn de a fi iubit şi nici alţii nu par foarte iubitori. Când te simţi în acest fel, este un semn că inima ta este închisă. O inimă închisă te împiedică să atragi iubire şi să asimilezi iubirea pe care o primeşti de la alţii. Trimiterea iubirii este un remediu pentru acest lucru.

Una dintre recompensele dăruirii iubirii este că te simţi bine cu tine. Problema este că, dacă nu te iubeşti pe tine însuţi, atunci este dificil să fii iubitor cu ceilalţi. Cumva, acest cerc vicios trebuie rupt şi practica de a alege în mod conştient de a trimite dragoste celorlalţi poate face asta, chiar dacă la început nu simţi iubire atunci când o faci.

Cu cât exersezi mai mult să trimiţi dragoste, cu atât te simţi mai demn de a primi dragoste. Şi cu cât te simţi mai demn de iubire, cu atât este mai uşor să primeşti iubire. Şi cu cât dai mai multă dragoste, cu atât mai mulţi oameni te iubesc şi vor să te sprijine în diverse moduri.

Ceea ce trimiţi în lume îţi este înapoiat. Dacă trimiţi dragoste în lume, vei primi înapoi dragoste şi multe altele. „Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi toate celelalte vi se vor adăuga.” Oferă dragoste şi toate celelalte îţi vor fi date.

Ceea ce descoperă oamenii când oferă dragoste este că îi face fericiţi nu atât să primească iubire şi celelalte beneficii pe care dragostea le atrage, pe cât îi face actul în sine de a dărui dragoste. Aceasta este o descoperire uimitoare! În dăruire se află „miezul”, bucuria. Dăruirea este ceea ce te face să te simţi bine. Ce surpriză!

Ego-ul crede contrariul Adevărului, deci nu ar trebui să fie o surpriză să descoperi că adevărul este opusul a ceea ce crede ego-ul! Acesta este motivul pentru care „adevărul te va elibera”. Te eliberează de ego.

Iată, deci, cum se practică trimiterea dragostei. Această practică poate părea ezoterică, dar este ceva ce poate face absolut oricine. Pentru a trimite dragoste:

• Gândeşte-te la o persoană, la un animal de companie sau la un alt animal, plantă sau ceva căruia doreşti să îi trimiţi dragoste. Sau observă un gând, un sentiment sau o senzaţie căreia i-ai putea trimite dragoste.

• Apoi, conectează-te cu experienţa subtilă a iubirii din fiinţa ta.

• În continuare, doreşte-ţi ca dragostea să fie trimisă către ceea ce ai ales şi menţine-ţi atenţia asupra acestei intenţii pentru un moment.

• Timp de câteva minute, imaginează-ţi sau simte energia iubirii care curge de la tine către ceea ce ai ales.

Scopul transmiterii iubirii este transformarea conştiinţei tale şi a celorlalţi. Efectul pe care trimiterea iubirii îl are asupra propriei conştiinţe va afecta tot ceea te înconjoară, iar trimiterea iubirii în mod specific către cineva o afectează în mod direct pe acea persoană. Energia urmează gândirea. Merge oriunde intenţionezi să meargă. Dacă trimiţi dragoste cuiva, corpul său energetic înregistrează asta, chiar şi la distanţă.

Fiinţele umane sunt făcute din energie şi sunteţi afectaţi de energia celuilalt în moduri benefice sau mai puţin benefice, indiferent dacă sunteţi conştienţi de asta sau nu. Majoritatea oamenilor nu transmit altora vibraţii înalte de energie – dragoste – ci mai degrabă energia lipsei, fricii sau mâniei. Din fericire, energia iubirii poate fi direcţionată în mod conştient către ceilalţi, spre binele tuturor, dacă intenţionaţi acest lucru.

Budiştii au o practică minunată de a trimite dragoste celorlalţi recitând afirmaţia: „Fie ca toate fiinţele să fie fericite” şi variaţii ale acesteia. A le dori bine altora este o rugăciune puternică. Aceasta vă aliniază cu propriul Sine divin şi cu iubirea şi îi elevează pe ceilalţi. Alcătuiţi-vă propriile rugăciuni sau afirmaţii de această natură şi folosiţi-le.

Când oferiţi dragoste altora – trimiţându-le iubire, dorindu-le binele sau rugându-vă pentru ei – deveniţi fericiţi şi îi ajutaţi şi pe alţii să fie fericiţi. Când oferiţi dragoste în aceste moduri, invocaţi spiritele gardiene pentru a-i ajuta şi a-i proteja pe ceilalţi, iar ele vin să facă asta. Bunele voastre intenţii contează nu numai pentru starea voastră de conştiinţă, ci şi pentru ceilalţi. Bunăvoinţa voastră – dragostea – este o forţă reală în lume. Puteţi fi sau o forţă care este în slujba iubirii, sau una care lucrează împotriva iubirii. Voi decideţi.

Vă rog să alegeţi să faceţi o lume mai bună!»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
2 iulie 2020

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=GulKYLeBXog