<  Cuprins cartea "Trezirea iubirii"


CRISTOS: Ce semeni acea vei culege

Partea a 2-a din capitolul 6, "Ce semeni aceea vei culege", din cartea dictată Ginei Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „Awakening Love: How to Love Your Neighbor as Yourself" (Trezirea iubirii: Cum să-ţi iubeşti aproapele ca pe tine însuţi). Mediumul Gina Lake este channel pentru Spiritul lui Cristos, care se adresează celor interesaţi de spiritualitate. Ascultaţi mesajul în limba engleză, cu subtitrarea în româneşte (videoclipul este încorporat şi la sfârşitul acestui articol). Am transcris mesajul mai jos pentru studiu (traducerea provine din varianta originală în engleză, publicată în 12 iulie 2020).

R.P.

Jesus

KARMA ŞI CREAREA PROPRIEI REALITĂŢI (2/2)

«Climatul tău interior are o vibraţie pe care ceilalţi o simt subtil. Din acel climat provin sentimente, cuvinte şi acţiuni al căror efect asupra celorlalţi este mai evident. Dacă ceea ce trimiţi în lume este negativ, atunci, probabil, vei primi înapoi sau vei atrage ceva negativ. Cele asemănătoare se atrag, iar negativitatea respinge pozitivitatea. Dacă transmiţi negativitate, nu doar că vei atrage negativitatea, ci şi vei respinge pozitivitatea.

Nu este de mirare că unii experimentează faptul că oamenii şi viaţa, în general, sunt negativi, ameninţători şi dificili, în timp ce alţii simt că oamenii şi viaţa sunt pozitivi, binevoitori şi nu foarte dificili. Starea ta interioară determină experienţa ta referitoare la ceilalţi şi la lume şi atrage către tine oameni şi evenimente care reflectă starea ta interioară şi respinge opusul ei. O stare interioară pozitivă atrage pozitivitatea şi respinge negativitatea, în timp ce o stare interioară negativă atrage negativitatea şi respinge pozitivitatea. Aceasta se înţelege prin expresia „tu singur îţi creezi realitatea”.

Cu toate acestea, mai intervine ceva în viaţă, în afară de ceea ce creezi tu. Există în viaţă o voinţă mai mare decât a ta: Harul, care este administrat de forţele spirituale. Forţele spirituale lucrează în numele sufletului tău pentru a-ţi prezenta lecţiile şi planul sufletului. Ele aranjează circumstanţe care să te ajute să înveţi şi să realizezi ceea ce ai venit a învăţa şi a realiza pe Pământ. Aceste circumstanţe nu sunt create de tine. Aşadar, deşi eşti responsabil pentru mare parte din ceea ce experimentezi, mâna Providenţei aduce sau îndepărtează lucrurile din viaţa ta în funcţie de ceea ce este necesar pentru a-ţi îndeplini scopul vieţii şi a-ţi continua evoluţia sufletului.

Harul funcţionează în cadrul vieţii pe care o creezi cu voinţa ta liberă. De exemplu, dacă te duci la şcoala medicală pentru a deveni medic, Graţia va aduce lecţiile de viaţă în acel cadru. Şi dacă finalizarea şcolii medicale ar interfera cu planul sufletului tău, atunci Graţia va crea circumstanţe care vor bloca acea direcţie pentru tine. Cumva, Graţia te va conduce într-o altă direcţie.

Nu pot sublinia de ajuns că atât karma, cât şi Harul sunt forţe pline de iubire. Scopul lor nu este niciodată să pedepsească, ci să înveţe şi să îndrume. Rezultatele uneori neplăcute ale karmei şi Graţiei nu sunt o dovadă că viaţa nu ar fi bună sau binevoitoare. Neplăcerea este rezultatul existenţei unui ego care se opune vieţii la fiecare cotitură. Ego-ului nu-i place prea mult din ceea ce se întâmplă în viaţă. Multe dintre circumstanţele sau schimbările pe care le provoacă karma sau Harul în viaţa cuiva nu sunt obiectiv rele; doar ego-ul le vede aşa.

De exemplu, a fi blocat ca să-ţi continui cariera de medic ar putea părea o calamitate, dar este o binecuvântare deghizată, deoarece nu ai fi fost fericit ca medic. Multe dintre schimbările şi chiar încercările din viaţa cuiva sunt binecuvântări deghizate. Doar că ego-ul nu le recunoaşte drept binecuvântări şi nu recunoaşte nici măcar binecuvântările evidente!

Ego-ul este atât de rezistent la schimbări şi la orice nu se potriveşte cu imaginea sa îngustă despre cum ar trebui să arate viaţa, încât nu poate fi decât supărat şi dezamăgit deseori. Doar un mic set de posibilităţi este acceptabil pentru ego la un moment dat. Ego-ul crede că ştie cum ar trebui să decurgă viaţa şi, dacă nu se întâmplă aşa, este nefericit. Ego-ul nu este deschis la minte sau flexibil şi de multe ori nu recunoaşte oportunităţile pe care viaţa le înfăţişează. Între timp, viaţa este plină de posibilităţi pe care ego-ul nici nu le-a visat niciodată, care te-ar putea face fericit şi probabil mai fericit decât cum gândea ego-ul.

„Viaţa este ceea ce se întâmplă atunci când eşti ocupat să-ţi faci alte planuri”, după cum spunea John Lennon atât de înţelept. Mintea egotică planifică, dar viaţa are propriul său plan, iar atunci când cele două planuri nu coincid, oamenii suferă. Dar poate că viaţa avea un plan mai bun. De fapt, poţi avea încredere că viaţa are un plan mai bun decât orice ar putea născoci mintea.

Mintea egotică nu este echipată pentru a-ţi planifica viaţa şi, totuşi, încearcă. Se preface că e capabilă să îţi conducă viaţa, dar nu este suficient de înţeleaptă pentru a face acest lucru. Nu este în legătură cu ceea ce-ţi conduce viaţa, aşa că apare o problemă. Multă suferinţă este cauzată de presupunerea că tu ai ştii ce este mai bine pentru tine. Dar când acel tu este ego-ul, sinele fals, atunci acea îndrumare va fi falsă.

Există un “tu” care ştie ce este cel mai bine pentru tine, dar care nu este accesibil prin gândire. Acel “tu” comunică cu tine prin Inima spirituală, prin intuiţie, care este foarte diferită de vocea din capul tău. Printre alte deosebiri, Inima spirituală comunică când consideră ea, aşa că nu îţi va da răspunsuri oricând doreşti. Ideile şi îndrumările sale apar la timpul potrivit.

Sincronizarea este totul, ceea ce ego-ul nu apreciază. Ego-ul vrea totul acum. Dar „toate îşi au vremea lor şi fiecare lucru de sub ceruri îşi are ceasul lui”. Viaţa se petrece după propriul său orar frumos şi perfect. Doar pentru că ego-ul nu vede că acel orar este perfect, asta nu schimbă realitatea.

A presupune că lucruri ca cele amintite nu sunt adevărate este un alt mod prin care percepţiile ego-ului creează o suferinţă inutilă. El declară: „Acest lucru nu ar trebui să se întâmple!” sau „Aceasta trebuie să se întâmple acum!” Dar este greşit. Orice se întâmplă trebuie să se întâmple, tocmai pentru că se întâmplă. Şi orice nu se întâmplă nu ar trebui să se întâmple, tocmai pentru că nu se întâmplă.

Există o înţelepciune perfectă în orice există, o desfăşurare perfectă şi nu poate fi altfel decât aşa cum este – în acest moment. Tot ce înseamnă viaţa a conspirat pentru ca lucrurile să fie aşa cum sunt în fiecare moment şi acestea nu pot fi schimbate, iar acest fapt trebuie acceptat. Ceea ce există trebuie să fie experimentat în acest moment de către toţi cei implicaţi, şi este cel mai bine să vezi lucrurile astfel.

O inteligenţă de neimaginat îţi conduce viaţa ta şi a tuturor. Aceasta este una dintre lecţiile importante ale vieţii, care nu se învaţă până nu eşti aproape gata să absolvi acest plan al existenţei. Cu adevărat, poţi „să te abandonezi în mâna lui Dumnezeu”, pentru că eşti pe mâini bune. Dar nu vei descoperi asta până nu te vei abandona, ceea ce unii oameni nu o fac niciodată. Ei se ghidează după vocea din cap, deoarece se pare că nu au altă opţiune. Dar, odată ce te îndepărtezi de această voce, descoperi că altcineva este la conducere, iar vocea din capul tău doar se preface că ştie ce face.

Chestia este că viaţa se întâmplă indiferent dacă asculţi vocea din cap sau nu. Vocea din capul tău este un factor adăugat la desfăşurarea vieţii, un factor ce complică lucrurile, căruia Divinul trebuie să-i facă faţă sau cu care trebuie să colaboreze. Odată ce vocea din capul tău iese din peisaj, Divinul poate acţiona neîmpiedicat în viaţa ta. Nu mai trebuie să găsească modalităţi de a te opri sau de a te manevra; te poate ghida doar intuitiv.

Există o mulţime de oameni care trăiesc deja în acest fel. Ei experimentează o viaţă de uşurinţă, har, susţinere, blândeţe, simplitate, frumuseţe, dragoste şi pace. Sună bine, nu-i aşa?! Toată lumea vrea să se simtă astfel. Toată lumea este la fel în această privinţă şi în orice altă privinţă care contează cu adevărat.

Toată lumea vrea să fie fericită, toată lumea vrea să trăiască în pace şi toată lumea vrea să iubească şi să fie iubită. Acestea sunt dorinţe universale. Au fost implantate în tine de Dumnezeu. Acestea nu sunt lucrurile pe care ego-ul şi le doreşte, în niciun caz mai mult decât celelalte lucruri pe care le doreşte.

Fiinţele umane au dorinţe contradictorii. Dorinţele ego-ului fac de multe ori dificil să trăieşti bucuria, pacea şi iubirea sinelui tău divin. De exemplu, dacă ego-ul este impulsionat spre a câştiga mulţi bani, stilul de viaţă în regim accelerat al ego-ului, care se potriveşte adesea cu câştigarea multor bani, poate îngreuna trăirea bucuriei, a liniştii şi a iubirii pentru adevărata ta natură.

Sinele divin permite deseori dorinţelor şi impulsurilor ego-ului să domine. Le permite oamenilor să aleagă ce îşi doreşte ego-ul până când nu mai vor dori asta, cu condiţia ca alegerea să nu interfereze cu planul sufletului lor. Iată care este schema: îţi urmezi programarea egoică şi primeşti lecţiile şi experienţele corespunzătoare acesteia. Apoi, după ce te-ai săturat de starea egoistă de conştiinţă şi suferinţa ei, vei fi pregătit şi deschis către un alt mod de a trăi.

Din fericire, există o cale mai bună decât asta. Există un timp pentru toate şi, în cele din urmă, vine momentul să descoperi cum este să nu mai trăieşti la mila programării şi să urmăreşti dorinţele mai profunde ale sinelui tău divin.

Această schimbare în viaţă este monumentală. Când se întâmplă acest lucru, nu se schimbă neapărat totul în viaţă, ci orientarea ta se schimbă. În loc să fii orientat către vocea din capul tău, atenţia ta se îndreaptă către momentul prezent, spre ceea ce aduce fluxul conştiinţei. Aceasta este alternativa la ascultarea vocii din capul tău.

Viaţa se iveşte din prezent, iar viaţa pe care meriţi să o ai este orientată şi condusă de impulsuri, îndemnuri, inspiraţie, idei, motivaţie, emoţie şi bucurie. Când urmezi aceste impulsuri şi această bucurie, vei fi fericit, ceea ce este şi intenţia lui Dumnezeu. Tot timpul, Dumnezeu te-a aşteptat să spui “da” vieţii care ţi-a fost pregătită şi care se desfăşoară clipă de clipă.

În măsura în care te aliniezi la această desfăşurare perfectă, vei fi fericit şi împlinit. În măsura în care nu o faci, nu vei fi. Viaţa este bună! Ce îi rezervă ea fiecăruia este bun. Chiar şi cele mai dificile provocări au fost alese de sufletul tău ca mijloc de evoluţie rapidă sau atunci când n-ar fi fost posibilă altfel.

Înainte de a închide acest capitol, vreau să subliniez pentru ultima oară că motivul pentru care viaţa majorităţii oamenilor este atât de dificilă nu este acela că viaţa ar fi dificilă sau ar trebui să fie dificilă, ci pentru că oamenii ascultă de stăpânul nepotrivit. Îi permit programării implicite să le conducă viaţa. Aceasta nu ar fi o problemă dacă programarea ar fi amabilă, îngăduitoare, plină de compasiune şi înţelepciune, dar programarea este opusul acestora. Şi când eşti pe dos decât bun, îngăduitor, milos şi înţelept, viaţa ta nu va decurge bine, pentru că nu are cum.

Scopul vieţii este să te înveţe să fii iubitor, în timp ce ego-ul te trage în direcţia opusă. Poţi învăţa valoarea iubirii acţionând în contra iubirii şi, în acest sens, ego-ul e de folos: Culegi ceea ce semeni, deşi nu este prea frumos.

Dar există un mod mult mai uşor de a trăi. Poţi ocoli chiar acum lecţiile negative ale ego-ului apelând direct la iubire. Ţi-au ajuns lecţiile şi experienţe dificile ale ego-ului. Doar alege dragostea şi vezi ce se întâmplă! Fă inversul a ceea ce face ego-ul!

Îţi voi împărtăşi încă un sfat despre calea iubirii. Nu aştepta până când vei simţi dragoste pentru a oferi dragoste. Mai întâi dă dragoste! Oricât de rău te simţi, întotdeauna poţi alege să oferi iubire, iar atunci starea ta interioară se va schimba. Ego-ul te face să te simţi rău în interior, dar nu trebuie să te împaci cu asta. Îţi poţi schimba starea lăuntrică prin exprimarea bunătăţii tale, a Dumnezeirii tale, într-un fel sau altul.

Când simţi nevoia, fă tot ce poţi pentru a-ţi schimba starea interioară: Exprimă-ţi recunoştinţa, fă un compliment, spune-i cuiva ce apreciezi la el sau ea, zâmbeşte, fă pe cineva să râdă, fă ceva frumos pentru cineva, scrie cuiva un mesaj de dragoste, acordă cuiva atenţie deplină, cântă o melodie de dragoste, citeşte ceva care te inspiră, roagă-te pentru starea de bine a altora, cere-ţi scuze dacă simţi nevoia, renunţă la gândurile despre ceilalţi şi lăsă-i pe ceilalţi să fie aşa cum sunt.

Să faci aceste lucruri ia puţin timp şi energie şi nu costă nimic, dar îţi procură beneficii mari pentru tine şi pentru ceilalţi. Fă din acestea noile tale obiceiuri. Făcând aceste lucruri în mod regulat, te vei aşeza ferm pe calea iubirii şi vei rămâne acolo.

Şi nu uita să te rogi pentru ajutor din partea noastră. Te putem ajuta să rămâi puternic, îţi putem aminti să fii iubitor şi îţi putem şterge influenţele negative din câmpul energetic. Permite-ne să-ţi trimitem dragoste şi să te însoţim pe calea iubirii.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
16 iulie 2020

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=1IuJL-sW5MI