<  Cuprins "Trezirea spirituală întru iubire"


Acurateţea Bibliei

Capitolul 23, "Biblia", din cartea dictată Ginei Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „Jesus Speaking: On Awakening to Love” (Isus vorbeşte: Despre trezirea spirituală întru iubire) - şi audiobook. Mediumul Gina Lake citeşte mesajul în limba engleză, cu subtitrarea în româneşte (videoclipul este încorporat la sfârşitul acestui articol).

Jesus

23. BIBLIA

«Aş dori să vorbesc puţin despre cum văd Eu Biblia şi despre exactitatea şi completitudinea relatărilor sale referitoare la viaţa mea ca Isus. Biblia trebuie înţeleasă în context. Relatările evanghelice despre viaţa mea nu au fost înregistrate decât la mult timp după ce am murit. Înainte de a fi scrise evangheliile, poveştile despre ceea ce am spus şi am făcut au fost transmise oral, iar fragmente din ele au fost consemnate de diferite persoane.

În aceste relatări, multe lucruri despre viaţa mea şi despre ceea ce am spus au fost lăsate pe dinafară, eliminate sau uitate, în timp ce s-au adăugat poveşti şi citate născocite, poate pentru că erau inexact amintite sau intenţionat înflorite. Evangheliile s-au bazat pe aceste amintiri colective, înflorituri şi născociri ale evenimentelor din viaţa mea şi scrise de persoane care nu au fost prezente de fapt. Ca atare, povestea pe care o spun evangheliile este inconsistentă şi nedemnă de încredere.

O parte din ceea ce am spus a fost păstrat corect în Evanghelii, dar foarte multe au fost înfăţişate incorect, de ajuns ca să facă relatările aproape inutile. Aceste relatări au fost în continuare alterate de alţii de-a lungul istoriei, îndepărtându-le şi mai mult de adevăr. Apoi, desigur, există problema traducerilor, care au distorsionat şi mai mult ceea ce rămăsese din adevăr.

Oamenii văd Adevărul în Biblie, pentru că „au ochii de văzut”. La un anumit nivel, ei deja cunosc Adevărul şi, astfel, îl pot găsi în locuri din Biblie. Adevărul era deja viu în interiorul lor. Cu toate acestea, cei care nu „au ochii de văzut” au înţeles adesea greşit cuvintele din Biblie şi i-au facut şi pe alţii să se rătăcească.

Relatările miracolelor sunt destul de exacte, căci aceste lucruri sunt posibile la un anumit punct în evoluţia spirituală. Dar nu m-am ridicat din morţi. Unii m-au văzut în corpul meu eteric după ce am murit, ceea ce explică relatările despre înviere. Dar astfel de viziuni nu sunt neobişnuite la persoanele apropiate celor răposaţi. A echivala astfel de viziuni cu învierea trupului este o neînţelegere grosieră.

O mare parte din ceea ce s-a spus despre mine a fost distorsionat într-un mod similar, în încercarea de a mă mitologiza şi a mă transforma într-un zeu, ceea ce nu am fost. Fiinţele umane îşi doresc în mod firesc pe cineva la care să se închine, cineva mai puternic decât ei, care să le spună ce să facă şi ce să gândească, cineva căruia să-i ofere puterea lor, dar acesta a fost ultimul lucru pe care mi l-am dorit. Nu mi-am dorit puterea lumească şi nici măcar puterea spirituală. Vreau să vă cunoaşteţi propria voastră putere.

Ideea că am fost un zeu este probabil cea mai rea distorsiune dintre toate, întrucât nu am fost şi nu sunt zeu mai mult decât voi. Sau mai bine zis: voi sunteţi zei la fel de mult ca mine. Suntem la fel: egali spiritual. Nu suntem diferiţi. Dacă am venit pentru ceva, pentru ca să vă arăt asta am venit, nu că aş fi fost cumva special sau „singurul Fiu al lui Dumnezeu”.

Ideea că eu aş fi fost singurul Fiu al lui Dumnezeu şi că oamenii nu puteau ajunge la Dumnezeu decât prin mine a provocat incalculabile vătămări, discordii şi judecăţi – o ruşine asupra numelui meu. Și aş dori foarte mult să-mi îndrept reputaţia, lucru pe care l-am încercat şi prin alţi mediumi.

În mod particular această idee nu este decât un exemplu de denaturare a ceva ce am spus, manipulat de cei care fie n-au ştiut, fie au intenţionat să construiască „singura biserică adevărată”, o idee absolut egoistă. Nu există o unică biserică adevărată. Cum ar putea o biserică, care este formată din oameni, să reprezinte Adevărul?

Adevărul este un adevăr viu, iar o biserică este un grup de oameni, persoane probabil ne-Cristice, întrucât oamenii Cristici nu au nevoie de o biserică. Asta nu înseamnă că bisericile nu servesc la nimic sau nu fac nicio lucrare bună, dar vă rog să înţelegeţi că nu am avut nicio legătură cu înfiinţarea unei biserici sau cu crearea regulilor şi dogmelor vreunei biserici. Acestea au fost create de fiinţe umane care nu erau Cristice, care nu au înţeles învăţăturile mele şi care aveau o agendă proprie, inclusiv să deţină puterea sau să promoveze anumite credinţe pe care le aveau, dintr-un motiv sau altul.

O spun din nou: nu a fost intenţia mea de a crea o religie, o biserică şi nici măcar o mişcare. Asta s-a întâmplat pentru că oamenii au înţeles greşit învăţăturile mele. Dacă le-ar fi înţeles şi le-ar fi aplicat, ar fi trăit o viaţă simplă în pace, dragoste şi armonie cu tot ce există.

Nu a fost intenţia mea ca alţii să-mi răspândească cuvântul, învăţăturile. Cum ar putea cineva care nu înţelege învăţăturile mele, care nu este Cristic, să prezinte cu fidelitate învăţăturile mele? Și de ce ar fi încercat să răspândească învăţături care nu erau ale lor, care nu erau pe deplin înţelese de ei? Este o ignoranţă să încerci să faci acest lucru. Și rezultatul a fost o şi mai mare ignoranţă şi multe prejudicii.

Dar am înţeles că acest lucru urma să se întâmple şi accept că nu putea fi altfel. Dar trebuie să ştiţi că nu aşa aş fi făcut, dacă ar fi fost după mine. Aceasta nu a fost dorinţa mea. Nu am cerut oamenilor să-mi răspândească învăţăturile. Am vrut ca oamenii să descopere Adevărul în ei înşişi, cum L-am descoperit şi eu, şi să trăiască în acord cu El. Apoi, odată ce L-au descoperit, să-L împărtăşească cu alţii în felul lor unic, să împărtăşească propria lor expresie a Adevărului. Asta e tot.

Ego-ul îşi iubeşte credinţele, pentru că credinţele sale îl fac să se simtă superior celorlalţi. În fond, ego-ul vrea să se simtă superior. Nu ştie nimic despre dragoste. Mi-a folosit învăţăturile pentru a se simţi superior celorlalţi, nu pentru a-i iubi. Și asta a fost problema de bază. Ego-urile se folosesc de credinţe pentru a se separa de ceilalţi, pentru a se face pe sine speciali, drepţi sau superiori, şi pe ceilalţi, inferiori.

Vedeţi asta în fiecare religie. Cei din cadrul unei religii se văd pe ei înşişi a fi drepţi şi superiori celor care au alte credinţe, chiar dacă religia lor nu învaţă în mod deschis sau nu aprobă acest lucru. Nu asta v-am învăţat eu. Cum ar putea religia, care în fondul ei, judecă şi separă o persoană de alta şi de Dumnezeu, să reflecte ceea ce v-am învăţat? Ce s-ar putea opune mai mult învăţăturilor mele decât judecata, conflictul şi separarea?

Nu, nu am venit să întemeiez o religie – nici pe departe! Am venit să dărâm barierele dintre oameni, pentru a le arăta Adevărul cât de bine am putut. Dar foarte puţini erau pregătiţi pentru asta. Foarte puţini au înţeles.

Lucrurile sunt foarte diferite acum. Mulţi dintre voi cunosc Adevărul în Inimă şi sunt gata să trăiască în acord cu El. Adevărul nu este un set de credinţe şi reguli. Adevărul este un mod de a trăi, un mod de a fi în lume. Este cum eşti şi nu are nicio legătură cu ceea ce gândeşti sau crezi. Adevărul este dincolo de gânduri şi credinţe.

Ce să faceţi cu Biblia şi cu învăţăturile din ea? Aş vrea să nu ţineţi cont de aceste învăţături şi să o luaţi de la început. Aş renunţa la învăţăturile din Biblie, aşa cum am renunţat la învăţăturile Iudaismului. Prea mult din ceea ce se găseşte în Biblie a fost denaturat, înţeles greşit sau relatat incorect. De ce să punem vinul nou în butoaie vechi?

Învăţăturile mele sunt astăzi vii prin mulţi învăţători moderni, nu doar mediumi ai mei, ci şi alţii care înţeleg Adevărul, care este universal şi nu aparţine nici unei religii. A venit vremea pentru Adevăr, cu majusculă. Nu mai este timp de a căuta printre cele vechi pentru bucăţele de Adevăr, când atât de mult Adevăr este transmis astăzi de emisarii Adevărului, care au venit pe Pământ special pentru a împărtăşi acest Adevăr. Adevărul spre care indică ei nu are nicio legătură cu credinţele, aşa cum am spus.

Sunteţi binecuvântaţi că aveţi atâţia trăitori pe Pământ care au realizat Adevărul şi l-au trăit şi l-au comunicat, aşa cum am făcut-o şi eu. Nu am fost decât unul dintre atât de mulţi de-a lungul secolelor care au realizat acest Adevăr. Astăzi, mai mulţi oameni ca oricând l-au realizat şi îl vor realiza, pentru că de asta este nevoie acum.

În ceea ce priveşte învăţăturile mele de atunci şi de acum, orice idee sau credinţă care nu este din dragoste, care separă o persoană de alta nu a făcut şi nu face parte din învăţăturile mele, nu face parte din Adevăr. Dacă ar fi să luaţi un singur lucru din învăţăturile mele trecute, acesta să fie „faceţi altora aşa cum aţi vrea să vă facă ei vouă.” Aş mai adăuga importanţa iertării: Iartă-te pe tine şi pe ceilalţi. Aceste două lucruri am venit să vă învăţ. Doar aceste două învăţături simple vă vor transforma şi, în acest fel, vor schimba lumea.

Sunt acum aici pentru a aduce învăţăturile mele vii celor care sunt pregătiţi pentru ele, deşi nu am fost niciodată în altă parte decât aici. Calea a fost pregătită timp de secole. A durat atâta timp, pentru ca umanitatea să se dezvolte până la punctul în care destui oameni sunt capabili să înţeleagă Adevărul. Totuşi, doar relativ puţini înţeleg şi vor înţelege. Dar sunt suficienţi. Nu putem aştepta ca să fie pregătiţi mai mulţi oameni. O transformare a conştiinţei trebuie să aibă loc acum, înainte să fie prea târziu.

A sosit timpul, ora e târzie şi trebuie să vă dedicaţi Adevărului, care vă va deschide Inima şi va aduce schimbarea necesară. Apropo, acel adevăr este iubirea: Eşti făcut din iubire şi menit să trăieşti în dragoste. Adevărul este orice te ajută să cunoşti iubirea şi să trăieşti cu inima liniştită. Asta am învăţat şi învăţ astăzi: Iubiţi-vă pe voi înşivă, iubiţi-vă unii pe alţii, iubiţi-L pe Dumnezeu. Acest lucru vă va schimba conştiinţa şi lumea.

Nu este prea târziu, dar nu e timp de pierdut ca să-i aşteptăm pe alţii să se schimbe. Trebuie ca voi să vă schimbaţi şi să aveţi un impact. Dacă credeţi că acest lucru nu este posibil sau că nu va fi suficient, atunci doar agravaţi problema. Lumea nu are nevoie de mai multă apatie sau descurajare. Are nevoie de curaj şi oameni pasionaţi de Adevăr. Vă mulţumim că v-aţi deschis Inima. Vă mulţumim că aţi fost aici. Suntem cu voi mereu.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
18 iulie 2020

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=AEEy8J2m9LE

Traducerea de mai sus provine din varianta originală în engleză, publicată ca lectură audio în 4 aprilie 2020.