<  Cuprins cartea "Trezirea iubirii"


CRISTOS: După cum gândeşte omul, aşa este el (3)

Partea a 3-a din capitolul 8, "După cum gândeşte omul, aşa este el" şi Concluzia cărţii dictate Ginei Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „Awakening Love: How to Love Your Neighbor as Yourself" (Trezirea iubirii: Cum să-ţi iubeşti aproapele ca pe tine însuţi). Mediumul Gina Lake este channel pentru Spiritul lui Cristos, ea fiind cea care îi citeşte mesajul în limba engleză, cu subtitrarea în româneşte (videoclipul este încorporat şi la sfârşitul acestui articol). Am transcris mesajul mai jos pentru studiu (traducerea provine din varianta originală în engleză, publicată în 16 august 2020).

R.P.

Jesus

DUPĂ CUM GÂNDEŞTE OMUL, AŞA ESTE EL (3)

«Unul dintre cele mai bune mijloace pentru dobândirea împărăţiei cerurilor este reprogramarea minții inconștiente, care este destul de programabilă. Metoda este repetiţia. Orice gândeşti în mod repetat se întăreşte și îl simţi ca fiind adevărat. Dacă îţi repeţi o afirmație pozitivă, atunci aceasta va deveni adevărul tău.

Asta îţi va face mintea mai puțin negativă și mai puțin convingătoare, ceea ce este şi obiectivul. Deși poate nu vei elimina niciodată toată negativitatea, neutralizarea unei mari părți și slăbirea restului este suficientă pentru ca să rămâi în Prezență mai mult timp și, în cele din urmă, să trăieşti în Prezență.

Mințile inconștiente ale unora sunt mai clare decât ale altora încă de la început. Ei s-au născut cu mai puţină încărcătură negativă și mai puține înțelegeri greşite din viețile anterioare, așa că au mai puțin de lucru ca să se elibereze de ele. Dar oricare ar fi starea minții tale inconștiente, pentru a merge pe calea iubirii, este esențial să lucrezi cu tine pentru a te elibera de negativitate și, în orice caz, trebuie s-o faci.

Îţi poţi purifica mintea inconştientă astfel:

• Să vezi adevărul despre o credință greșită pe care o ai;

• Să nu o consolidezi, nereflectând la ea şi neacţionând conform ei;

• Să contrataci sau să anihilezi acea credință spunându-ţi unele afirmații adevărate care îţi permit să te relaxezi și să fii în pace, și

• Să-ţi îndrepţi atenția asupra experienței tale senzoriale de aici și acum.

Am să dau un exemplu. Îţi vine gândul: „Nu voi putea să mă întreţin.” Orice fel de enunțuri ar putea fi folosite pentru a contracara sau neutraliza acest gând. Iată câteva:

N-am de unde să știu asta.

Totul este bine și se desfășoară așa cum trebuie.

„Uitaţi-vă la păsările văzduhului, care nici nu seamănă, nici nu seceră, nici nu adună în hambare; şi totuși Tatăl vostru ceresc le hrănește. ”

Viața este protectoare și bună.

Fiecare zi, la rândul ei.

Voi traversa podul atunci când voi ajunge la el.

Fii pe pace.

Sunt fiul / fiica iubită a unui Tată iubitor și generos.

Am fost întotdeauna ajutat într-un fel sau altul.

Voi lăsa ziua de mâine să se îngrijească de asta.

Totul va fi în regulă.

După cum vezi, există mai multe gânduri care pot neutraliza gândul: „Nu voi putea să mă întreţin.” Oricare dintre afirmațiile de mai sus va calma sistemul limbic, care este responsabil de stres și de reacţia luptă-sau-fugi. Cu excepţia cazului când chiar trebuie să fugi de un tigru, condiţia luptă-sau-fugi este disfuncțională. Din păcate, chiar și numai un gând terifiant te poate aduce în această stare defectuoasă.

Aproape orice afirmație pozitivă va calma sistemul limbic și va fi de ajutor. Cuvintele concrete pe care le foloseşti nu sunt atât de importante. Mai importantă este intenția ta de a depăși negativitatea. De fiecare dată când depui un efort pentru a depăși ego-ul, forțele spirituale vin să te sprijine și să te ajute. Ele sunt întotdeauna acolo, încurajându-te și susținându-te să mergi către iubire, bucurie și libertate, iar intenția ta pozitivă le atrage către tine.

Un alt motiv pentru care aproape orice afirmație pozitivă va funcţiona este că oricare dintre ele te va împiedica să rumegi gândul negativ. Oprind gândul negativ și găsind un altul pozitiv care să-l înlocuiască, ai întrerupt acel gând negativ și i-ai subminat puterea de a-ți determina starea de conștiință.

Valoarea acestei lucrări este evidentă: Nu vei cădea într-o stare negativă. Dar, mai mult, dacă poți menține o stare pozitivă, vei avea acces la îndrumarea și înțelepciunea sinelui tău divin. Acest fapt este crucial și poate cel mai important motiv pentru a te distanța de gândurile negative. Ele nu îţi servesc la nimic și îţi sabotează capacitatea de a fi în contact cu Viața care te trăiește, care știe exact cum să te ajute în lecțiile de viață și pentru scopul vieții tale.

Viața te susține. De ce te-ar crea și apoi nu te-ar susține?! Dacă trebuie să înveţi lecţia despre cum să te întreţii singur, poți întâmpina dificultăți; dar chiar și atunci, vei primi tot sprijinul necesar din tine și de la ceilalți pentru a învăța această lecție. Dacă nu este vorba de nicio lecție, atunci Viața te va susține în mod natural pe calea ta.

Totuşi, dacă nu te afli pe calea dorită de Viață, ea poate încerca să te îndepărteze de calea pe care eşti, nesusţinându-te pe acea cale. Acesta este un act de iubire. Este treaba Vieții să te menţină pe linia planului sufletului tău. Dacă situația ta este conformă cu lecțiile și planul tău personal, atunci e de ajuns ca Viața să te sprijine în această situație. Dacă îți urmezi Inima – sistemul tău de ghidare internă – Viața te va susține cu siguranță. Nu există niciun motiv să nu o facă.
 

CONCLUZIE

Unul dintre cele mai corecte lucruri pe care le poți spune este „Iubesc”. Este Adevărul, cu majusculă. Opreşte-te pentru un moment chiar acum și spune-ți acest lucru și observă cum te simţi, rostind doar acest cuvânt, fără nimic după el.

De multe ori, spui „Iubesc” ceva sau pe cineva, dar acesta este adesea vocea ego-ului: „Iubesc această culoare”, „Iubesc înghețata”, „Îmi place să fac asta”. Desigur, nu este nimic în neregulă cu aceste afirmații și ar putea fi chiar expresiile sinelui tău divin, dar aceste afirmații nu-ţi dau aceeaşi senzaţie ca atunci când spui „Iubesc”. Există o mare diferență între a da glas unei preferințe și a spune Adevărul, iar acest lucru poate fi simțit subtil-energetic înlăuntrul tău. Acestea sunt două stări de conștiință diferite.

Declarațiile simple „Iubesc” și „Sunt iubire”, care nu se prea rostesc de obicei, sunt două dintre cele mai puternice afirmaţii pe care le poți emite. Dacă le spui cu toată atenția, te vor alinia cu sinele tău divin. Datorită acestui lucru, oricare dintre aceste propoziţii poate fi folosită ca o mantră.

O mantră este un cuvânt sau o propoziţie care aduce oamenii în Prezență atunci când sunt intonate sau repetate mental. De obicei, cuvântul sau propoziţia are un anumit sens sacru, dar cea mai importantă este intenția. Dacă consideri un cuvânt sau o expresie ca fiind sacră și doreşti să te aducă în Prezență, o va face, dacă o vei repeta suficient de des. Repetarea unei mantre focalizează mintea și te împiedică să te pierzi în gândurile egotice. Rezultatul natural este că devii prezent.

Sper că vei încerca mantrele „Iubesc” și „Sunt iubire”, repetându-le în tăcere timp de zece minute pe zi. Chiar şi atâta poate avea un impact asupra vieţii tale. Este un mod de a-ți reprograma mintea și de a șterge unele dintre afirmațiile limitative și neadevărate ale ego-ului, care se află la baza oricărui sentiment negativ de sine.

Sinele fals este format din afirmațiile care încep cu „eu” pe care le crezi și le dai glas. Cele pe care le crezi profund îţi modelează comportamentul în moduri de care poate nu eşti conștient. Neutralizând unele dintre acele afirmații egocentrice cu „Iubesc” sau „Sunt iubire” sau cu o altă afirmație a Adevărului, ţi se va schimba părerea de sine și starea interioară și, în consecință, comportamentul. Te vei schimba: „După cum gândește omul, aşa este el”. Afirmațiile egotice care conţin „eu” și „eu sunt” îţi conduc și modelează viața, deoarece ele determină modul în care te priveşti, cum te simți și ce faci și spui.

S-ar putea să simți că nu controlezi gândurile despre „eu” ale ego-ului și, așa cum am spus, nu tu decizi ce gânduri centrate pe „eu” îţi apar în minte, dar ai ceva putere de decizie dacă le crezi sau nu. Ceea ce ai crezut despre tine în trecut va apărea din nou în minte, pentru că așa funcționează programarea. Programul este menţinut și consolidat când îl crezi și asta nu se va schimba până când nu-l vei mai crede.

Încearcă să înlocuieşti gândurile conţinând „eu” și „eu sunt” cu gândurile „Iubesc” și „Sunt iubire”. Nu trebuie să se schimbe nimic în vorbele tale. Îţi sugerez doar să înlocuieşti gândurile despre „eu” și „eu sunt” cu „Iubesc” și „Sunt iubire”. Chiar și când faci acest lucru ocazional, de pildă când eşti cuprins de negativitate, va fi foarte folositor pentru reprogramarea minții tale.

Acest lucru va deveni mai ușor și mai natural pe măsură ce exersezi. Din ce în ce mai des, îţi vei aminti să faci acest lucru. Nu vei mai gândi despre tine în modul obișnuit, ci-l vei înlocui cu gândul că eşti iubire și iubitor și, prin urmare, demn de a fi iubit. Aceasta este răsplata pentru această lucrare: Te vei iubi pe tine însuți.

Iubirea te împlinește, pentru că este natura ta să iubești. Când o pasăre zboară sau cântă, aceasta o împlinește, deoarece natura păsării este să zboare și să cânte. Același lucru este valabil și pentru tine: Când iubești, ești împlinit, pentru că este natura ta să iubești. Deci, dacă te abţii să exprimi iubirea sau faci ceva contrar iubirii, nu vei fi împlinit. De fapt, vei produce durere.

Aceasta este condiția umană. Ființele umane rănesc, pentru că se abţin de la a iubi sau fac lucruri fără iubire. Ele acţionează contrar adevăratei lor naturi. Când faci asta, experiența necesară este să te simţi rău, pentru că fapta contrară adevăratei tale naturi nu trebuie să te facă să te simți bine.

În acest fel, Viața este foarte amabilă, căci te conduce înapoi la iubire folosind un „băț”. Viața va folosi un „morcov” atunci când poate, dar uneori este necesar un băț pentru a-ţi atrage atenția. În acest fel, Viața îţi arată ce funcționează în viață și ce nu, ce este adevărat și ce nu. Când ești fidel Adevărului, nu suferi; atunci când nu ești fidel Adevărului, suferi. Astfel afli ce este adevărat și ce nu este adevărat.

Adevărul este ușor de urmat, deoarece, când îl urmezi, te simţi bine. Înțelegerile greşite sunt singurele lucruri care îi împiedică pe oameni să urmeze mai des iubirea. Programarea vă determină să înțelegeţi greșit viața. Dar, din fericire, există un remediu pentru asta, care este dragostea.

Viața este o călătorie în care corectaţi aceste înțelegeri eronate și descoperiţi Adevărul, într-o lume în care aproape nimeni nu-L vede. Lumea voastră este construită pe înțelegeri greşite, dar omenirea își va găsi calea dreaptă. Ceea ce era adevărat când am fost întrupat este valabil şi acum: Iubirea este calea, și este singura cale. Aceasta este singura dogmă pe care v-o ofer. Mergeţi către iubire, fiţi iubirea, iubiţi-vă aproapele ca pe voi înşivă și fiţi pe pace! Sunt mereu cu voi.»

 

Despre autor

Gina Lake este o învăţătoare spirituală nondualistă şi autoarea a peste douăzeci de cărţi despre trezirea la adevărata natură. Ea este, de asemenea, un medium şi senzitiv talentat, cu un master în Consiliere psihologică şi o experienţă de peste douăzeci şi cinci de ani în sprijinirea oamenii în evoluţia lor spirituală. În 2012, Isus a început să dicteze cărţi prin intermediul ei. Aceste învăţături de la Isus se bazează pe adevărul universal, nu pe vreo religie. Site-ul ei oferă informaţii despre cărţile sale şi cursul online, un ebook gratuit, un blog şi înregistrări audio şi video: www.RadicalHappiness.com

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
19 august 2020

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=-aKxPzaymOI