<  Cuprins "Ce vrea Isus să se ştie astăzi"


Viaţa mea ca Isus şi creştinismul (1)

Partea întâi din capitolul 1, "Viaţa mea ca Isus şi creştinismul", al cărţii dictate Ginei Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „What Jesus Wants You to Know Today" (Ce vrea Isus să se ştie astăzi). Mediumul Gina Lake este channel pentru Spiritul lui Cristos, ea fiind cea care îi citeşte mesajul în limba engleză, cu subtitrarea în româneşte (videoclipul este încorporat şi la sfârşitul acestui articol). Am transcris mesajul mai jos pentru studiu (traducerea provine din varianta originală în engleză, publicată în 26 mai 2019).

Notă: Paragrafele scrise cu litere albastre pe fond alb provin din cartea tipărită, dar ele lipsesc din lectura autoarei Gina Lake în video-ul ataşat.

R.P.

Jesus

CE VREA ISUS SĂ SE ŞTIE ASTĂZI

 

Prefaţă

Această carte este una dintre multele care mi-au fost transmise de Isus prin procesul numit channeling conştient. Când îl canalizez pe Isus, în esenţă scriu sub dictare: Isus îmi vorbeşte mental, iar cuvintele auzite le tastez imediat în computer. Aceste cuvinte îmi sunt la fel de clare ca şi cum Isus le-ar rosti stând lângă mine. Dacă vreau, pot şi dialoga mental cu el.

Deşi poate că n-aveţi nicio îndoială că Isus există încă, s-ar putea să vă îndoiţi că el poate sau ar vrea să comunice cu cineva în acest fel. Înţeleg asta şi, totuşi, el mi-a cerut să vă transmit aceste cuvinte. Şi nu sunt singura persoană cu care comunică sau a comunicat în acest fel. De-a lungul secolelor, a vorbit cu nenumăraţi oameni. Unii erau conştienţi că era Isus cel ce le vorbea, iar alţii nu. El este foarte disponibil celor care îi sunt devotaţi lui şi mesajului său de dragoste.

Pe lângă auzirea mentală a cuvintelor, îi simt şi energia şi percep o anumită intonaţie şi ritm în discursul său, care îi sunt specifice numai lui. Deoarece cuvintele pe care le primesc prin channeling le simt diferit de gândurile mele, nu îmi este deloc dificil să fac diferenţa dintre cuvintele pe care le vorbeşte Isus şi ceva ce aş gândi eu. În plus, spre deosebire de propriile mele gânduri, cuvintele lui Isus mă înalţă.

Sper că aceste cuvinte vor avea acelaşi efect asupra conştiinţei voastre. Poate că aşa veţi recunoaşte adevărul lor şi veţi avea încredere în originea lor – prin modul în care vă impresionează. Fiecare dintre noi trebuie să decidem singuri ce să credem şi cu ce credinţe vom trăi. Isus ne-a învăţat iubirea şi pacea şi a fost un exemplu viu al lor, de aceea a fost şi este atât de venerat. Recunoaştem adevărul când îl auzim.

Ceea ce ne-a împărtăşit Isus în celelalte cărţi ale mele şi ce împărtăşeşte în aceasta sunt sigură că vă va aduce mai multă pace şi dragoste, iar aceasta este cea mai bună dovadă privind veridicitatea şi valoarea acestor cuvinte.

Gina Lake, iunie 2019

 

Capitolul 1: Viaţa mea ca Isus şi creştinismul (partea întâi)

«Eu sunt cel pe care îl cunoaşteţi sub numele de Isus Cristos. Eu exist, de asemenea, şi în voi, căci trăiesc în interiorul fiecăruia ca acea conştiinţă divină – Conştiinţa Cristică – cu care toată lumea este dăruită. Eu, ca Isus Cristos, nu sunt decât o reprezentare exterioară a Conştiinţei Cristice, dar Conştiinţa Cristică este şi în voi. Nu sunt singurul fiu al Tatălui. Sunteţi cu toţii fii şi fiice ale acestei supreme magnifice inteligenţe pe care am numit-o „Tată” şi pe care mulţi o numesc Dumnezeu.

Nu sunteţi diferiţi de mine, în sensul că aveţi acelaşi potenţial de a fi un Cristos, de a fi iluminaţi, ca şi mine. Cu adevărat, este destinul tuturor să devină iluminaţi. Acest lucru nu este evident, pentru că sunteţi conştienţi doar de această viaţă pe care o trăiţi. Dar dacă aţi cunoaşte evoluţia vieţilor pe care le-aţi trăit voi şi toţi ceilalţi, aţi vedea că aceste vieţi duc la un singur lucru: la iluminare, adică vă conduc înapoi Acasă la iubire, la propria voastră natură divină.

Iluminarea este o stare în care vezi cu adevărat, vezi adevărul despre cine eşti şi de unde ai venit. Acest adevăr nu este evident în starea voastră obişnuită de conştiinţă, ca fiinţe umane. Vedeţi ca „printr-o sticlă întunecată”, şi aceasta este diferenţa esenţială între voi şi Isus, cel care am fost odată, sau fiinţa non-fizică ascensionată sau iluminată, cel care sunt acum.

Am cunoscut adevărul şi v-am învăţat adevărul când am trăit acum două mii de ani şi mă aflu aici pentru a vi-l oferi şi astăzi, lucru pe care îl pot face destul de uşor cu ajutorul acestui channel şi al altora. Channeling-ul sau darul clarauzului [n.tr. – mediumnitatea auditivă] este un mod prin care oamenii au comunicat cu cei din alte dimensiuni de-a lungul timpului. Channeling-ul nu este ceva nou, deşi nu este agreat de cei cu o înclinaţie mai ştiinţifică şi chiar de mulţi religioşi, care au fost învăţaţi că acea comunicare cu fiinţele din tărâmuri superioare s-a întâmplat doar oamenilor extraordinari din Biblie şi unor sfinţi, nu oamenilor de azi.

Este adevărat că majoritatea nu au această abilitate, dar au existat întotdeauna, de-a lungul istoriei, oameni care au avut-o şi care şi-au împărtăşit revelaţiile cu scopul îmbunătăţirii omenirii. Edgar Cayce a fost un astfel de exemplu.

Indiferent de ceea ce credeţi despre channeling, acesta este modul prin care pot să vă vorbesc astăzi. Dacă sunteţi deschişi şi doriţi să ascultaţi, atunci vă rog să citiţi mai departe, pentru că am multe să vă spun despre trecutul meu, lumea voastră de azi, vieţile şi bunăstarea voastră.

Mi-am împărtăşit învăţăturile pe larg prin acest medium şi voi continua s-o fac şi aici. Dar vreau, de asemenea, să vă comunic câteva lucruri despre mine, trecutul meu şi perspectiva mea asupra lumii pe care nu le-am împărtăşit până acum. Sunt vremuri dificile, într-adevăr, dar se întâmplă şi mult bine pe planeta Pământ, pe care eu şi cei ca mine îl salutăm.

Aş vrea să încep prin a explica cine am fost şi ce este ori nu este adevărat despre viaţa şi învăţăturile mele de acum două mii de ani. De asemenea, vă voi spune mai multe despre misiunea mea actuală. Ca să acceptaţi aceste lucruri s-ar putea să fie nevoie să renunţaţi la unele credinţe, deoarece unele dintre aceste informaţii pot fi neobişnuite sau în conflict cu ceea ce credeţi în prezent. Cu toate acestea, este important pentru mine să restabilesc adevărul. Sunt multe lucruri pe care aş dori să le corectez şi să le explic, ca să înţelegeţi adevărul despre viaţa mea ca Isus, învăţăturile mele şi munca mea actuală cu omenirea.

În primul rând, aflaţi că Isus a fost doar una dintre multele mele vieţi pe Pământ, cea mai strălucită din punctul vostru de vedere, dar nu şi din al meu. Am fost un om simplu, care susţineam ceea ce credeam şi care predicam adevărul aşa cum îl ştiam. Am fost un învăţător spiritual şi un vindecător, dar nu am fost mai special decât voi, nu mai puţin uman şi nici mai divin. Totuşi, eram iluminat, iar asta m-a deosebit de alţii, fiind ceea ce oamenii recunoşteau şi venerau în mine.

În acele vremuri, era neobişnuit să întâlneşti pe cineva iluminat, deşi astăzi nu mai este chiar aşa. Mulţi presupun că am fost o fiinţă umană perfectă sau un zeu, dar nu am fost. Eram om, cu toate emoţiile şi tendinţele egotice ale oricărei fiinţe umane. Cu toate acestea, învăţasem să-mi stăpânesc natura inferioară sau ego-ul, inclusiv emoţiile mele, în cea mai mare parte, deşi încă mai trăiam unele emoţii.

Eram om şi eram divin, la fel ca şi voi. Majoritatea oamenilor nu şi-au pus în evidenţă sinele divin, sau cel puţin nu în măsura în care am făcut-o eu şi alte fiinţe iluminate sau trezite. Această viaţă umană este o călătorie de descoperire şi revelare a sinelui vostru divin şi de a învăţa să trăiţi ca acesta.

Ce înţeleg eu prin “iluminat” este că nu a mai trebuit să revin într-o altă viaţă pământeană după viaţa mea ca Isus. Mi-am finalizat călătoria şi lecţiile ca fiinţă umană, la fel cum o va face fiecare dintre voi la un moment dat. De fapt, îmi terminasem deja acea călătorie chiar înainte de a mă întrupa. Atunci am venit nu pentru propria mea evoluţie, ci pentru a împlini un anumit destin, pe care îl cunoaşteţi.

La un moment dat în timpul acelei vieţi, mi-am dat seama că am un destin şi, în general, am înţeles care era acel destin, deoarece eram în strânsă legătură cu „Tatăl”, sau îndrumarea primită din dimensiunile superioare. Şi m-am angajat să urmez acele îndrumări, indiferent de încercările pe care le presupuneau.

Ştiam că mă voi confrunta cu mari dificultăţi în realizarea misiunii mele, întrucât umanitatea se afla într-o stare foarte primitivă şi, în cea mai mare parte, era profund ignorantă şi capabilă de mari cruzimi. În ciuda acestui fapt, am acceptat cu bucurie această provocare, pentru că am văzut ocazia să îi influenţez pe mulţi cu mesajul meu de dragoste, care era atât de necesar. Cineva trebuia să vină pe Pământ pentru a împlini acest destin şi eu m-am oferit cu entuziasm. Am îmbrăţişat ocazia de a încerca să-i eliberez de cătuşele ignoranţei pe cei din preajma mea.

De asemenea, am prevăzut că, după moartea mea, multe dintre aceste învăţături vor fi preluate de ego-uri, denaturate şi puse în slujba unei religii ierarhice care va fi clădită în numele meu. Totuşi, învăţăturile trebuiau aduse pe Pământ pentru acei puţini care puteau să le înţeleagă şi să le transmită mai departe.

Scopul meu nu a fost niciodată să întemeiez o religie şi am înţeles că oamenii vor transforma într-o religie ceea ce am spus sau ceea ce credeau ei că am spus. Dar nu am putut face nimic în privinţa asta sau despre cum vor interpreta oamenii învăţăturile după dispariţia mea. Aceasta a rămas la latitudinea lor, iar de aici s-au tras multe concluzii.

Totuşi, de-a lungul secolelor, am făcut tot ce se putea face din dimensiunea în care mă aflu pentru a modela aceste învăţături prin intermediul unor călugări, călugăriţe, preoţi, clerici, autorităţi superioare din biserică şi oameni obişnuiţi care au reuşit să se conecteze cu mine intuitiv. Am fost întotdeauna prezent în biserica creştină, în culise, inspirând şi conducând oamenii către adevăr, în măsura în care am putut şi în măsura în care oamenii au fost deschişi faţă de mine şi adevăr. În ciuda acestui fapt, au rămas multe distorsiuni în învăţăturile atribuite mie.

Şi sunt prezent în bisericile voastre, în clădirile unde vă închinaţi. Prezenţa mea în biserici este reală şi se simte. Acest lucru este autentic, chiar dacă o parte din ceea ce se predică este inexact. Oriunde sunt chemat, apar. Şi ori de câte ori mă chemaţi, sunt prezent. Sunt real şi sunt simţit în Inimile oamenilor. Adevărul pe care l-am predicat este real şi el este trăit şi de Inimile voastre.

Mulţi dintre cei care mă simt în aceste locuri sacre tind să-şi încredinţeze fiinţa şi să creadă în ceea ce spune biserica, datorită experienţei lor reale cu mine. Dar încrederea în simţirea energiei mele şi încrederea în dogma bisericii sunt două lucruri foarte diferite. Acest lucru îi derutează pe mulţi: ei au experienţe spirituale adevărate într-un cadru bazat pe anumite neadevăruri. Nu este surprinzător faptul că oamenii acceptă anumite neadevăruri fără să le pună la îndoială, în schimbul sentimentului de legătură spirituală pe care şi-o doresc şi o simt cu adevărat.

Vreau ca toţi oamenii religioşi şi spirituali să ştie că pot intra în legătură cu mine oriunde şi oricând. Nu este necesară nicio religie, nici măcar o clădire bisericească pentru a mă simţi pe mine şi adevărul pe care îl reprezint. Acest adevăr este adevărul naturii voastre divine şi pe aceasta o trăiţi când mă simţiţi pe mine. Tot ceea ce vă cer este să aveţi discernământ cu privire la credinţele voastre religioase şi să le acceptaţi numai pe cele care vă conduc la iubire. Puţin mai jos, voi enumera acele denaturări sau minciuni din creştinism la care puteţi renunţa.

Adevărul pe care am venit să-l predic este iubirea: „Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi” şi „Fă-le altora ceea ce ai vrea să-ţi facă ei” – adică astfel de adevăruri şi îndrumări simple, dar puternice, care, dacă ar fi aplicate, ar putea schimba lumea. Adevărul este simplu şi evident de la sine, deşi nu-i uşor de pus în practică.

Cunoaşterea adevărului este începutul schimbării lumii. Prea mulţi au trăit şi încă trăiesc după credinţe false în loc de adevăr. Am venit pe Pământ ca să încerc să schimb asta, să fiu o voce într-un vast deşert de înţelegeri greşite şi continui să fiu o voce a adevărului, în măsura în care pot, din această dimensiune. Nu v-am părăsit niciodată. Nu am încetat niciodată să fiu în slujba umanităţii şi a frumoasei voastre planete.

Am venit pe Pământ pentru a schimba inimile şi minţile oamenilor, dar oamenilor nu le place ca cineva să le pună în discuţie credinţele. Cei care o fac vor fi întotdeauna atacaţi de ignoranţi, de minţile înguste şi de cei însetaţi de putere. Convingerile greşite provin de la ego şi susţin ego-ul, iar ego-urile nu doresc să le fie ameninţat monopolul asupra credinţelor.

Astfel de credinţe susţin ierarhia şi presupusa superioritate a celor puţini din vârf, iar eu am venit pe Pământ pentru a răsturna situaţia, pentru a promova egalitatea, libertatea, pacea şi fericirea pentru toţi. Dacă această situaţie vă pare cunoscută, este pentru că nu s-au schimbat multe de-a lungul secolelor. Ego-ul încă este la putere şi creează inegalităţi şi nefericire pentru toţi, chiar şi pentru cei din vârf. Aceasta este tragedia. Căile ego-ului îi fac pe toţi nefericiţi. Nimeni nu câştigă când este ego-ul la conducere.

Dar cum se poate schimba acest lucru dacă oamenii nu înţeleg ce este ego-ul şi că viaţa condusă de ego nu este singura posibilitate?! Am venit să le arăt oamenilor ce este posibil, nu doar că pot fi fericiţi cu puţin, ci că sunt, de fapt, copiii unui Tată infinit de bogat şi generos, şi este la îndemâna tuturor să aibă o viaţă fericită şi abundentă aici, nu doar într-un presupus cer.

Odată ce adevărul este înţeles, bogăţiile interioare şi exterioare – şi mulţumirea – sunt posibile pentru toţi cei care sunt dispuşi să trăiască conform adevărului. Adevărul despre care vorbesc este iubirea. A permite dragostei să te ghideze în viaţă este tot ceea ce-i necesar pentru a trăi o viaţă binecuvântată, una plină de iubire şi alte tipuri de abundenţă: creativitate, bucurie, împlinire, frumuseţe şi adorare a unicului Dumnezeu care există în toate, dând viaţă la tot.

Pentru ea – divinitatea care e în toate –am coborât la viaţă, pentru a o onora şi a răspândi vestea. Cei mai josnici şi cei mai puternici din societate sunt la fel de iubiţi în ochii lui Dumnezeu, în ochii celui ce se află în spatele întregii creaţii şi care trăieşte şi respiră prin toată creaţia.

Un lucru pe care aş vrea să-l înţelegeţi este că fiecare suflet, nu doar eu, vine de la Tatăl, de la iniţiatorul întregii vieţi. Toată lumea este fiul sau fiica lui Dumnezeu. Fiecare suflet se întrupează în multe, multe vieţi – mii de vieţi – pe Pământ sau pe o altă planetă, cu scopul de a-şi găsi drumul înapoi spre iubire.

Reîncarnarea este una dintre învăţăturile care au fost scoase din Biblie de părinţii bisericii, care au găsit această idee incomodă şi ameninţătoare. Ideea Raiului şi Iadului a fost mult mai simplă şi a ajutat la menţinerea oamenilor în ascultare: „Dacă faci ceea ce îţi spunem noi şi mergi la biserică în fiecare duminică, vei ajunge în cer: dacă nu, vei ajunge în Iad.” Dar viaţa este mult mai complexă – şi mult mai binevoitoare!

Pe măsură ce progresaţi de-a lungul numeroaselor vieţi pe Pământ, aflaţi în cele din urmă că proveniţi din dragoste şi că sunteţi făcuţi din dragoste, dar o aflaţi numai după ce, mai întâi, v-aţi rătăcit urmând ego-ul şi aţi trăit abisurile suferinţelor atrase de această alegere.

Când, în sfârşit, descoperiţi adevărul care vă eliberează din închisoarea ego-ului, aceea este o viaţă binecuvântată, cu adevărat, dar este doar începutul călătoriei înapoi spre iubire. Apoi, dragostea trebuie practicată clipă de clipă, până când deveniţi această dragoste. Când această iubire a pătruns atât de mult în fiinţa voastră încât toată karma s-a echilibrat şi nu se creează o nouă karmă, se spune că sunteţi iluminaţi şi sufletul nu mai trebuie să se întoarcă în planul fizic.

Odată ce aţi absolvit planul pământesc, continuaţi să existaţi în dimensiuni superioare, non-fizice, fiecare dintre voi cu propriile sale experienţe, lecţii, slujire şi scop, din care sufletul se îmbogăţeşte continuu.

În aceste dimensiuni superioare, nu există suferinţă. Suferinţa pe care o trăiţi pe Pământ este specifică numai pentru acestă fază a evoluţiei sufletului. Aceste dimensiuni superioare stau la baza învăţăturilor despre rai. În acest sens, raiul este real, aşa cum pot atesta mulţi oameni care au experimentat aceste dimensiuni superioare, prin experienţe aproape de moarte şi călătorii în afara corpului.

De eoni de timp, eu trăiesc în dimensiuni superioare, în a cincea şi a şasea. Am gustat şi din a şaptea [n.tr. – suprema, în această clasificare]. Viaţa mea pe Pământ ca Isus a fost cea a unui mântuitor. Acest lucru este adevărat şi voi explica imediat la ce mă refer. Deşi coborârea în planul pământesc din dimensiuni superioare, aşa cum am făcut eu, poate părea un mare sacrificiu, totuşi, eu nu am perceput-o aşa. Cei aflaţi în dimensiunile superioare există pentru a sluji. Este bucuria noastră să facem asta. Este motivul nostru de a fi. Astfel dăm slavă Tatălui. De-a lungul istoriei umane, fiinţele din dimensiuni superioare s-au reîncarnat în mod regulat pentru a sluji omenirea.

Deci eu nu sunt special în privinţa asta. Da, am venit ca salvator, dar asta se întâmplă mereu în toate universurile. În întreaga creaţie sunt trimişi salvatori pentru a sluji celor care au nevoie. După cum am spus-o atât de des, la baza creaţiei se află bunătatea. Noi, cei din dimensiunile superioare, trăim pentru dragoste şi trăim în slujba iubirii, iar slujba noastră este să îi îndreptăm spre iubire pe cei rătăciţi.

Am venit pe Pământ pentru a vă mântui de credinţele voastre false. Singurul mijloc pe care l-am avut pentru a vă salva a fost să vă învăţ adevărul, şi pentru asta am fost răstignit, pentru că v-am învăţat iubirea. Învăţăturile mele erau considerate a fi agitatoare. I-au supărat pe cei de la putere, care doreau să rămână la putere.

Autorităţile credeau că sunt un revoluţionar şi se gândeau că vreau puterea lor, dar au greşit. Nu am preţuit puterea pământească, nu am avut nicio dorinţă pentru lucrurile la care tânjesc majoritatea oamenilor şi care, cred ei, în mod eronat, că-i vor face fericiţi. Eu ştiam adevărul. Ştiam că fericirea nu poate exista niciodată acolo unde nu este iubire. Am venit să vă învăţ asta, nu să revendic puterea, nici măcar puterea spirituală.

Nu am venit să clădesc o biserică sau să fondez o religie, ci să corectez denaturările din religia de atunci. Aceasta este şi intenţia mea de acum, întrucât multe dintre învăţăturile care mi se atribuie au fost înţelese greşit şi denaturează adevărul. Voi face tot posibilul să corectez aici aceste neînţelegeri.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
3 octombrie 2020

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=JkYNY5f1J_I