<  Cuprins "Ce vrea Isus să se ştie astăzi"


Viaţa mea ca Isus şi creştinismul (4)

Partea a patra din capitolul 1, "Viaţa mea ca Isus şi creştinismul", al cărţii dictate Ginei Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „What Jesus Wants You to Know Today" (Ce vrea Isus să se ştie astăzi).

Acest fragment nu a fost lecturat audio de autoarea Gina Lake, el încheind capitolul 1.

R.P.

Jesus

CE VREA ISUS SĂ SE ŞTIE ASTĂZI

Capitolul 1: Viaţa mea ca Isus şi creştinismul (partea a patra)

«Probabil că mulţi dintre voi vă întrebaţi cum a fost viaţa mea ca Isus. Deci, voi vorbi puţin despre asta. Am trecut deja în revistă câteva dintre inexactităţile despre povestea vieţii mele: nu am fost fiul lui Dumnezeu, nu am fost un zeu, nu m-am născut dintr-o fecioară, nu mi-am ridicat trupul din morţi, nu am fost celibatar, ci căsătorit cu copii, şi nu am avut intenţia sau dorinţa de a-mi întemeia o biserică.

Ca o remarcă secundară, aveam pielea întunecată, părul castaniu închis şi ochii căprui închis, aşa cum arătau majoritatea oamenilor din această zonă a lumii. Nu eram atât de chipeş pe cât sunt înfăţişat deseori. Trăsăturile mele nu erau chiar simetrice. Totuşi, de multe ori am apărut oamenilor în viziuni cu o înfăţişare mai apropiată de ceea ce se aşteaptă ei, ca să le împlinesc aşteptările.

Vă rog să ştiţi că orice reprezentare pe care o aveţi cu mine poate fi folosită pentru a vă conecta cu mine, aşa că nu este deloc important felul în care arătam. A fost doar un corp temporar, de care m-am folosit în acea viaţă.

M-am născut dintr-o mamă şi un tată profund spirituali, care au fost informaţi printr-o viziune înainte de a mă naşte că li se va da un copil special, care va fi un lider spiritual. Ştiind acest lucru, când am crescut, mi-au permis multă libertate pentru a mă exprima şi a-mi dezvolta talentele. Părinţii mei au avut încredere în mine, m-au susţinut şi mi-au dat libertatea de care aveam nevoie.

La o vârstă foarte fragedă, am avut acces la cunoştinţe speciale. Puteam dialoga mental cu fiinţe din dimensiunile superioare, care m-au călăuzit şi m-au ajutat să disting faptele de ficţiune în Scripturile din acea vreme şi chiar în problemele lumeşti. Am învăţat de la aceste fiinţe din dimensiunile superioare lucruri care, în general, nu erau cunoscute şi nu erau scrise nicăieri. Drept urmare, am câştigat reputaţia de a fi un băiat foarte inteligent şi perspicace.

De asemenea, am primit pregătire timpurie de la comunitatea secretă a Esenienilor, care nu era departe de locul în care trăia familia mea. Scopul acestei comunităţi era să adune şi să arhiveze cunoştinţe esoterice de peste tot. Am beneficiat foarte mult de cunoştinţele lor metafizice şi spirituale, la care puţini oameni aveau acces.

Chiar şi când eram destul de tânăr, oamenii erau atraşi de mine şi interesaţi să audă ce aveam de spus. Acest lucru mi-a trezit apetitul de a fi învăţător. Mai presus de orice, am vrut să învăţ mai multe şi să devin învăţător, deşi nu prea am ştiut ce va însemna asta, decât mult mai târziu.

Aveam o fire curioasă şi neliniştită. Nu am vrut să duc o viaţă convenţională. Am vrut să fiu liber să călătoresc şi să explorez diverse filosofii. Dar mai mult decât orice, am vrut să îndrept nedreptăţile şi să demasc ipocrizia pe care o vedeam atât de evidentă la conducătorii religioşi ai acelor vremuri.

Era evident pentru mine că majoritatea liderilor religioşi nu erau nişte oameni sfinţi care înţelegeau adevărul. Ei doar jucau un rol şi se bucurau de o poziţie superioară în societate. Dar populaţia suferea din pricina lor, din cauza judecăţilor lor dure şi a regulilor rigide. Oamenii sufereau, de asemenea, din pricina romanilor, care-i asupreau din motivele lor. Nu prea ştiam ce aş putea face în legătură cu asta, dar eram sigur că vreau să fac ceva.

Dar mai întâi, trebuia să mă dezvolt. Tânjeam după şi mai multă cunoaştere decât putea oferi comunitatea mea. Tânăr fiind, doream să călătoresc. Auzisem de mari maeştri spirituali care trăiau în locuri îndepărtate, cum ar fi India, şi îmi doream să-i cunosc şi să studiez cu ei. Acesta a fost visul meu.

Problema a fost că asta a însemnat să-mi părăsesc familia şi prietenii pentru mult timp şi, în special, o femeie de care eram profund îndrăgostit, pe care o cunoşteţi ca fiind Maria Magdalena. Maria era şi ea profund spirituală şi m-a înţeles. Ştiam că suntem destinaţi să fim împreună şi am făcut legământ unul faţă de celălalt. Dar încă nu eram pregătit să mă căsătoresc până nu voi fi explorat mai departe de unul singur.

Am avut ocazia să călătoresc în Extremul Orient, unde am rătăcit din loc în loc. Auzeam despre câte un maestru şi mergeam oriunde s-ar fi aflat el. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-am descoperit a fost că învăţăturile acestor maeştri erau similare cu ceea ce primisem în sinea mea. Acest lucru m-a ajutat să am încredere în calea pe care mergeam şi în destinul pe care îl intuiam.

Mi se spusese că am un destin special, dar aveam îndoielile mele, în mod firesc. Am aflat că aceşti maeştri spirituali erau îndrumaţi în mod similar şi că cei cu un astfel de destin adesea şi-l cunoşteau de la o vârstă fragedă. Întâlnirea cu aceşti maeştri mi-a confirmat drumul în viaţă, astfel încât am continuat cu şi mai mare încredere.

M-am simţit ca acasă lângă aceşti înţelepţi, iar ei mi-au arătat ce este posibil – ce înseamnă să fii un maestru spiritual. Cu toate acestea, la un moment dat, m-am simţit obligat să mă întorc acasă. Acolo era nevoie de mine mai mult decât în India. În ţara mea, era mare suferinţă, din cauza ignoranţei şi a asupririi şi eram sigur că aveam menirea să încerc să o ameliorez într-un fel. Deci, am plecat.

Odată ce m-am întors, am ştiut că este timpul să mă căsătoresc şi să-mi întemeiez un cămin cu Maria. Deci, mi-am investit energia în aceasta pentru o perioadă şi am întemeiat o familie. Dar mereu, atenţia mea şi atenţia noastră era îndreptată asupra a ceea ce era cel mai aproape de inimile amândurora: extinderea conştiinţei şi înţelegerii noastre spirituale. Meditam împreună şi îi împărtăşeam mereu Mariei revelaţiile pe care le primeam.

Am continuat să evoluez spiritual în acest timp, chiar dacă activităţile mele erau destul de banale. Lucram atât ca tâmplar, cât şi ca pescar, muncă din care subzistam. Dar viaţa are felul ei de te a împinge mai departe şi astfel, într-o zi, în timp ce eram botezat de vărul meu, Ioan Botezătorul, am fost „lovit de fulger”, ca să spunem aşa, adică de energia spirituală cunoscută sub numele de Kundalini. Asta a schimbat totul. La momentul respectiv nu mi-am dat seama, dar ceea ce trăiam era iluminarea.

Această transformare spirituală a cerut multe săptămâni de singurătate şi contemplare pentru a o putea integra. Această perioadă de singurătate reprezintă cele patruzeci de zile şi patruzeci de nopţi în deşert despre care se vorbeşte în Evanghelii, deşi nu s-a petrecut, de fapt, într-un mediu deşertic şi nu a durat exact patruzeci de zile şi nopţi. În acest timp, nu am fost supus ispitelor, ci am avut viziunea clară a ego-ului uman, care, drept urmare, şi-a pierdut orice putere pe care o mai avea asupra mea.

După aceasta, nu am mai fost niciodată la fel. Nu mai eram omul dinainte. Vedeam lucrurile diferit, inclusiv la propriu, deoarece puteam vedea energia şi lumina oamenilor şi îi “citeam” ca niciodată înainte. Acesta a fost unul dintre darurile care mi s-au oferit prin iluminare, împreună cu abilităţile de vindecare relatate în Evanghelii. Oamenii erau vindecaţi în prezenţa mea: fizic, emoţional şi spiritual, deoarece acestea sunt înrudite. S-au întâmplat minuni.

Iluminarea a fost începutul vieţii mele publice ca învăţător şi tămăduitor, care este descrisă în Evanghelii destul de exact, la fel ca şi evenimentele care au dus la răstignire şi răstignirea însăşi. Aşadar, nu voi povesti prea multe despre această cea mai semnificativă perioadă din viaţa mea, cu care majoritatea dintre voi sunteţi deja familiarizaţi. Voi spune doar că, cu mult înainte de răstignire, ştiam că voi fi răstignit, pentru ameninţarea care o reprezentam atât pentru autorităţile politice, cât şi pentru cele religioase din acea vreme, şi am acceptat această soartă.

Aş mai vrea să ştiţi că răstignirea nu a fost chiar atât de dureroasă pe cât părea. În cea mai mare parte a timpului cât am stat pe cruce, conştiinţa mea s-a separat de corp, înainte de a-l părăsi definitiv, ceea ce nu este neobişnuit într-o traumă. A deveni inconştient în astfel de circumstanţe teribile este un mecanism de auto-protecţie pe care îl trăiesc şi animalele.

Bineînţeles că mi-a părut rău pentru familia mea, dar cei de la putere nu mă puteau lăsa să mă exprim şi am înţeles asta. Am ştiut, de asemenea, că învăţăturile mele vor rezista într-o formă sau alta. Învăţăturile mele sunt destul de bine prezentate în Biblie prin citatele care mi-au supravieţuit, aşa limitate cum sunt ele, cu excepţia câtorva cazuri importante, pe care le-am menţionat deja.

După răstignire, le-am apărut ocazional unora într-un corp de lumină. Acest trup li se părea real, aşa că unii au crezut că mi-am înviat trupul, chiar dacă nu era aşa. Nu sunt, în niciun caz, singura persoană care a murit şi a reapărut în faţa altora într-un corp aparent real, pe care puteam să-l manifest prin simpla voinţă. Aceasta este o abilitate pe care o au maeştrii spirituali, dacă aleg să o folosească.

De la moartea mea, am rămas devotat Pământului şi evoluţiei umanităţii. Sunt disponibil să mă conectez cu oricine îmi este devotat mie şi mesajului meu de dragoste. Este întotdeauna posibil să ajungeţi la mine dacă aveţi această intenţie. Deci, vă rog, nu ezitaţi să mă chemaţi!

Acum, aş vrea să explic cine sau ce sunt acum şi ce rol joc pentru Pământ. Astfel, veţi putea întrevedea şi propriul vostru viitor dincolo de planul terestru.

La fel ca toate sufletele care au absolvit dimensiunea fizică, care include Pământul şi toate celelalte lumi fizice, am continuat să evoluez în dimensiuni superioare, non-fizice. Această evoluţie, cum este şi a voastră, este întotdeauna spre binele Întregului. Creaţia este concepută pentru a servi creaţiei. Toată creaţia, pe planul fizic şi dincolo de el, este strâns împletită şi interconectată. Orice acţiune se repercutează în toată creaţia. Ceea ce voi faceţi contează şi ceea ce noi facem contează.

Cei de la nivelurile superioare de evoluţie îi slujesc pe cei de la nivelurile inferioare. Noi, la nivelurile superioare, suntem înzestraţi cu abilităţi pentru a vă sluji, atât ca umanitate în ansamblu, cât şi ca indivizi. Îi servim pe cei din planul fizic în diferite moduri, în principal oferind îndrumări intuitive şi aranjând evenimentele, în măsura în care acest lucru este necesar şi posibil.

Îngerii păzitori nu sunt un mit, ci o realitate, deşi cei care îndeplinesc această funcţie nu sunt de obicei îngeri, ci spirite-ghizi şi alte fiinţe elevate care au avut vieţi pământeşti. Îngerii nu fac parte din această categorie. Există şi alţii, mai presus de noi, care ne ghidează într-un mod similar.

Inteligenţa creativă, sau Dumnezeu, are un plan pentru cei de pe tărâmul fizic şi ni se oferă cunoaşterea acestui plan odată ce este decis. Acest plan nu este atât de ferm stabilit pe cât aţi putea crede. Inteligenţa creativă “cântă după ureche”, iar planul se construieşte clipă de clipă, într-un mod organic, pe măsură ce creaturile iau decizii prin liberul lor arbitru şi pe măsură ce se clarifică direcţiile de mers. Inteligenţa creativă are anumite obiective sau intenţii, dar modul exact în care aceste intenţii sunt realizate depinde de alegerile făcute în cadrul creaţiei.

Noi avem o anumită abilitate de a influenţa aceste decizii libere când este necesar, ajutăm la stabilirea direcţiei în care evoluează lucrurile, pentru a ne asigura că intenţiile inteligenţei creative sunt îndeplinite într-un fel sau altul. Aceasta este munca mea. Mai precis, munca mea implică evoluţia umanităţii şi a anumitor indivizi esenţiali pentru această evoluţie. Nu-i îndrum pe oameni în viaţa lor personală, fiindcă o fac spiritele-ghizi, dar de multe ori mă implic în îndrumarea celor care ar putea afecta situaţia de ansamblu de pe Pământ.

De exemplu, eu nu sunt un ghid personal al acestui medium, decât în măsura în care este necesar pentru munca noastră împreună. Nu sunt ghidul personal al nimănui. Nu dau sfaturi concrete oamenilor despre viaţa lor prin niciunul dintre mediumii mei, ci doar învăţături şi sfaturi mai generale. Sunt un învăţător al lumii întregi, nu un spirit-ghid.

Acest lucru este valabil, în general, şi pentru maeştrii ascensionaţi cu care colaborez. Lucrăm, adesea împreună, pentru a influenţa ceea ce se întâmplă pe Pământ, în măsura în care ni se permite şi suntem capabili. Ceea ce ni se permite şi ce putem face este limitat de anumite reguli pe care trebuie să le respectăm şi de simplul fapt că nu suntem întotdeauna capabili să influenţăm alegerile oamenilor.

Liberul-arbitru este liber. Totuşi, oamenii pot fi, adesea, destul de uşor de influenţat intuitiv sau de sugestiile altor persoane sau de schimbarea situaţiilor. Acestea sunt instrumentele pe care le avem la dispoziţie pentru a orienta alegerile oamenilor în direcţii care ar fi cele mai bune pentru Întreg.

Deşi multe alegeri pe care oamenii le fac nu contează, unele sunt cruciale, iar acestea sunt cele pe care, probabil, vom încerca să le modelăm, fie că o face un spirit-ghid, fie un maestru ascensionat. De obicei, cu cât este mai importantă o decizie, cu atât mai multe fiinţe, inclusiv maeştrii ascensionaţi, se implică în încercarea de a influenţa acea alegere.

Cele mai dramatice intervenţii sunt acelea în care sunt concepute evenimente pentru a schimba orientarea cuiva. Sunt sigur că aţi trăit cu toţii acest lucru, când s-a întâmplat ceva şocant şi, probabil, nedorit, care v-a determinat să vă deplasaţi atenţia sau să schimbaţi direcţia. Este posibil ca astfel de evenimente să fi fost special concepute pentru a servi unui anumit scop în viaţa voastră.

Spuneam că sunt învăţătorul lumii. Ce înţeleg prin aceasta este că lucrez prin mediumi precum cel de faţă pentru a transmite informaţii şi învăţături care vor fi utile umanităţii. De asemenea, lucrez cu persoanele importante pentru destinul umanităţii în mod intuitiv sau în timp ce ele dorm, atunci când receptivitatea este adesea cea mai mare.

Lucrez cu omenirea în aceste moduri de când am părăsit trupul lui Isus şi cu mult înainte de asta. Absolvisem planul terestru cu mult înainte de acea viaţă ca Isus. Deci, am intrat în acea viaţă deja ca un maestru ascensionat.

Acesta este unul din motivele pentru care am avut acces atât de uşor la puterile pe care le consideraţi miraculoase. Ceea ce mi s-a întâmplat când am devenit iluminat a fost atât de spectaculos şi complet pentru că am recâştigat iluminarea pe care o atinsesem deja într-o viaţă anterioară.

S-ar putea să fiţi surprinşi să aflaţi că acelaşi lucru se petrece astăzi cu mulţi alţii, deoarece multe fiinţe deja iluminate au coborât pe Pământ în aceste vremuri critice pentru a-l „salva”, aşa cum am făcut şi eu. Cei mai mulţi dintre ei nu afişează puterile miraculoase pe care le-am demonstrat eu, de obicei, pentru că acest lucru ar fi contraproductiv în lumea voastră. În vremea mea, acele minuni au contribuit la convingerea oamenilor că ceea ce predicam era adevărat. Dar, în cea mai mare parte, astfel de minuni tind mai mult să perturbe decât să ajute. Voi spune mai multe în următorul capitol despre cei care au coborât în ultima vreme să slujească omenirea.

Pe lângă faptul că sunt un învăţător al lumii, eu şi alţi maeştri ascensionaţi suntem şi vindecători, aşa cum am fost în viaţa mea ca Isus. Transmitem energie vindecătoare oricui o cere şi este deschis să o primească, în special celor care sunt vindecători, cum ar fi tămăduitorii energetici şi învăţătorii spirituali. Mulţi dintre vindecătorii alternativi şi învăţătorii spirituali de astăzi sunt fiinţe din dimensiuni superioare care au venit pe Pământ pentru a sluji, iar noi lucrăm prin ele pentru a vindeca şi a ridica nivelul de conştiinţă de pe Pământ.

De asemenea, transmitem energie vindecătoare planetei şi altor entităţi care pot beneficia de ea, cum ar fi anumite specii de animale ameninţate. În plus, putem influenţa unele dintre sistemele care menţin homeostazia sau echilibrul Pământului.

Ca şi în cazul influenţării intuitive, ni se permite să influenţăm vindecarea cuiva doar în măsura în care el o permite şi în măsura în care ea nu interferează cu lecţiile şi planul sufletului său. Deoarece oamenii au liber-arbitru, sunt liberi să se deschidă sau să se închidă faţă de cei din dimensiunile superioare, iar noi suntem obligaţi să respectăm această alegere.

Majoritatea celor care se închid faţă de noi nu sunt conştienţi că sunt închişi şi nu aleg să facă asta în mod conştient, dar totuşi trebuie să respectăm acest lucru şi, prin urmare, să nu ne implicăm. Oamenii fie sunt scufundaţi în gândurile lor egotice, fie nu sunt, şi asta este, în esenţă, ceea ce determină dacă cineva este deschis sau nu faţă de noi. Când cineva este scufundat în gândurile sale egotice, s-ar putea spune că alege acele gânduri, deoarece nu caută nimic în afara lor. Şi până nu o va face, nu îl putem influenţa prea mult.

Fiecare om, indiferent de starea lui de conştiinţă, primeşte, într-o oarecare măsură, îndrumare şi vindecare din alte dimensiuni. Dar, având o intenţie mai clară de a primi îndrumare şi vindecare, va primi şi mai mult. Acesta este motivul pentru care îi încurajez atât de des pe oameni să se roage şi să solicite ceea ce doresc şi au nevoie. În acest fel, primim permisiunea de a interveni mai intens.

Adesea, oamenii au astfel de intenţii sau spun rugăciuni când suferă profund. Atunci, ei strigă deseori după ajutor, iar noi le răspundem. Noi îi lăsăm pe oameni să aibă experienţele pe care le au până când declară că sunt gata să aibă o experienţă diferită. Atunci, le putem transmite energie vindecătoare şi îi putem ajuta să înveţe din acele experienţe tot ce au nevoie, după care să poată merge mai departe.

Am spus înainte că nu sunt un ghid personal, totuşi, sunt un vindecător personal. Dacă mă chemaţi pentru vindecare, atunci o veţi primi. Această vindecare poate fi spirituală, emoţională sau fizică. Poate lua şi alte forme, cum ar fi idei, oportunităţi sau daruri care vă uşurează calea. Motivul pentru care eu şi alţi maeştri ascensionaţi suntem atât de disponibili oricui pentru vindecare este acela că vindecarea este un mijloc de a vă ridica vibraţia, starea de conştiinţă, iar aceasta este una dintre misiunile noastre din acest moment. Suntem însărcinaţi cu ridicarea conştiinţei globale şi asta se face om cu om.

Transmitem, de asemenea, energie grupurilor de oameni: „Oriunde sunt adunaţi doi sau mai mulţi, acolo sunt şi eu”. Când vă adunaţi împreună cu intenţia de a evolua şi de a vă vindeca şi mă chemaţi pe mine sau pe alţi maeştri ascensionaţi, sosim cu darurile de care aveţi nevoie pentru a vă accelera evoluţia spirituală.

O mare parte a acestei accelerări presupune a vă ajuta să vă vindecaţi rănile psihologice. Dacă ne cereţi vindecare, vă vom ajuta să scoateţi la suprafaţă unele complexe emoţionale şi apoi vă vom oferi intuiţiile, revelaţiile şi energia vindecătoare pentru a le vindeca. Vă facilităm cursul natural al evoluţiei voastre. Cu ajutorul nostru, această evoluţie se poate petrece mai repede şi mai blând.

Intenţia voastră este esenţială în acest proces de vindecare. Intenţia ne anunţă că sunteţi pregătiţi şi dispuşi să acceptaţi şi să vă vindecaţi. Există un timp pentru toate, cum se spune, şi intenţia voastră de a vindeca ceva ne spune că aveţi suficientă conştientizare şi voinţă pentru a coopera la propria vindecare. Fără asta, nu ar avea rost să vă oferim asistenţă.

Vindecarea este o cooperare între noi. Spuneţi: „Da, sunt gata şi doresc să vindec problema x” şi vă ajutăm în acest sens. Dar va trebui să participaţi şi voi la metodele prin care vă ajutăm la vindecare. De exemplu, putem trimite un vindecător pentru a vă ajuta sau o carte care să vă ajute sau o revelaţie la care să meditaţi. În procesul de vindecare, comunicăm cu voi în aceste moduri diferite: prin intermediul oamenilor, cărţilor şi intuiţiilor.

Deci, vedeţi, acest proces de vindecare nu este pasiv. Aveţi de muncit şi voi. Şi dovada că sunteţi cu adevărat gata să vindecaţi ceva este că sunteţi dispuşi să luaţi măsuri pentru a vă vindeca sau să vă deschideţi la idei deosebite sau să faceţi propria investigaţie interioară.

Şi acum, probabil că am spus destule pentru a pregăti scena ca să vă destăinui unele dintre viziunile mele despre lumea voastră, problemele ei şi ce se poate face în privinţa lor.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
13 octombrie 2020