<  Cuprins "Ce vrea Isus să se ştie astăzi"


Lumea voastră (2)

Partea a doua din capitolul 2, "Lumea voastră", al cărţii dictate Ginei Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „What Jesus Wants You to Know Today" (Ce vrea Isus să se ştie astăzi).

Acest fragment nu a fost lecturat audio de autoarea Gina Lake. Conţine subcapitolele denumite de traducător: c) Copiii Stelelor pot salva omenirea; d) Fiinţele non-fizice negative; e) Numai iubirea poate înlătura războiul.

R.P.

Jesus

CE VREA ISUS SĂ SE ŞTIE ASTĂZI

Capitolul 2: Lumea voastră (partea a doua)

c) Copiii Stelelor pot salva omenirea

«Nu este o întâmplare faptul că mulţi se trezesc astăzi la sinele lor divin într-un număr fără precedent. După cum am spus, ceva este în plină desfăşurare şi acel ceva este foarte misterios şi poate fi dificil de crezut pentru unii. Ori credeţi, ori nu, v-aş ruga să vă lăsaţi deoparte îndoielile pentru o clipă, cât vă explic mai bine ce vreau să spun.

În momentele critice din istoria fiecărei lumi sunt trimişi salvatori pentru a oferi cunoştinţele, înţelepciunea şi adevărul necesare pentru a ajuta acea lume în evoluţia sa. Lumile despre care vorbesc sunt acelea ce găzduiesc forme umanoide de viaţă conştientă-de-sine.

Poate că nu este o surpriză pentru mulţi dintre voi faptul că nu sunteţi singuri în univers. Mulţi îşi imaginează că mai există şi alţii ca voi, pe undeva prin cosmos. Ei bine, nu există – nu există umanoizi exact ca voi, ci multe, multe alte tipuri de umanoizi.

Voi, cei de pe Pământ, sunteţi unici. După cum probabil aţi observat, Dumnezeu nu prea copiază ceea ce a fost deja creat, ci îi place să creeze forme de viaţă noi şi unice. Unicitatea voastră face ca omenirea să fie foarte preţioasă pentru cei care vă veghează, care au îngrijit şi îndrumat cu mare atenţie omenirea de milenii.

I-a luat foarte mult timp omenirii pentru a ajunge la punctul în care aţi putea distruge întreaga civilizaţie. Multe lumi ajung până în acest punct, unele îl depăşesc, iar altele nu. Ca să fim sinceri, nu suntem foarte siguri ce se va întâmpla cu omenirea. Dar facem tot posibilul pentru a ajuta umanitatea nu doar să supravieţuiască, ci să şi prospere.

Aşa cum am spus, în astfel de momente cruciale, multe lumi au avut nevoie de unul sau mai mulţi salvatori divini care să intervină pentru a aranja lucrurile. În cazul vostru, au fost trimişi mulţi salvatori din dimensiunile superioare sub forma unor fiinţe umane aparent obişnuite, care, de fapt, nu sunt chiar atât de obişnuite. Voi denumi aceşti salvatori Copiii Stelelor [n.tr. – Star People], aşa cum au făcut-o mai mulţi înaintea mea.

Copiii Stelelor sunt fiinţe ascensionate care s-au reîncarnat pe Pământ pentru că era nevoie şi pentru că s-au oferit voluntar, aşa cum am făcut şi eu acum două mii de ani. Se nasc în acelaşi mod ca orice altă fiinţă umană sau „iau în posesie” [n.tr. – walk-in] un corp când un alt suflet îl părăseşte. Astăzi, Copiii Stelelor sunt implicaţi în toate domeniile şi întreprinderile umane, fiind nişte transformatori şi aducând idei noi.

Copiii Stelelor pot ajuta în mod fizic lumea trăind în respectiva lume, pe când eu şi alte fiinţe de lumină nu putem ajuta decât de departe. Ceea ce facem din dimensiunile superioare este să inspirăm savanţii şi alţii să creeze lucruri care vor îmbunătăţi vieţile oamenilor. Benjamin Franklin şi Nikola Tesla sunt exemple de oameni care au primit în mod regulat îndrumări de la noi. De asemenea, îndrumăm anumiţi oameni, cum au fost părinţii fondatori ai Statelor Unite, să dezvolte sistemele politice şi legile care vor face societăţile mai libere şi mai puternice. Şi inspirăm artiştii şi muzicienii să creeze lucrări care pot aduce oamenii într-o stare de conştiinţă superioară. Lucrăm prin oricine este deschis către noi pentru a crea o lume mai bună. Influenţăm oamenii prin intuiţia lor, în primul rând, şi prin vise şi apariţii.

Aceste tipuri de colaborări s-au desfăşurat dintotdeauna între dimensiunile superioare şi dimensiunea fizică. Dar când o lume are nevoie de mai mult ajutor sau când oamenii sunt atât de rătăciţi, încât nu recepţionează ajutorul prin mijloacele obişnuite, sunt adesea trimişi unul sau mai mulţi salvatori.

Deşi Copiii Stelelor arată ca orice fiinţă umană, ele se remarcă adesea în diferite feluri. Majoritatea au un anumit talent ori geniu sau o conexiune specială cu dimensiunile superioare care le permite să primească informaţii cu uşurinţă. Aceştia sunt precum nişte telefoane sau canale către dimensiuni superioare, de unde primesc cantităţi mari de informaţii: în vise, în viziuni, prin channeling sau prin download direct de informaţii. Unii Copii ai Stelelor sunt conştienţi de misiunea lor, dar mulţi nu sunt.

Uitaţi-vă în jur şi nu va fi greu să vedeţi că asta se întâmplă. Majoritatea salturilor gigantice în tehnologie au fost iniţiate de cei având o conexiune la informaţii speciale, la care mulţi alţii nu aveau acces.

Copiii Stelelor sunt fiinţe iluminate deghizate. Unii dintre ei şi-au recăpătat iluminarea parţial sau pe deplin şi par treziţi sau iluminaţi, în timp ce alţii nu au făcut-o. Uneori, iluminarea i-ar împiedica să realizeze ceea ce au venit aici să facă. Majoritatea Copiilor Stelelor îşi recapătă iluminarea doar în măsura în care le facilitează misiunea.

V-aţi putea imagina că a fi deplin iluminat este întotdeauna benefic, dar iluminarea nu este întotdeauna starea cea mai practică sau funcţională. Deoarece în misiunea mea era inclus să fiu un învăţător spiritual, mie mi-a folosit să fiu pe deplin iluminat. Dar dacă, de exemplu, un om de ştiinţă ar deveni pe deplin iluminat, el sau ea şi-ar putea întrerupe activităţile specifice sau ar putea fi considerat atât de ciudat, încât munca sa să nu fie aprobată de comunitatea ştiinţifică.

Adesea, este necesară o anumită cantitate de ego şi motivaţie pentru a realiza lucruri în lume, iar cineva care are deplina iluminare probabil că ar renunţa la ocupaţiile lumeşti. Deci, dacă scopul vieţii tale necesită un anumit ego şi implicare în lume, atunci recâştigarea iluminării depline probabil că nu te-ar ajuta.

Copiii Stelelor sunt deseori unici, originali şi fac lucrurile în felul lor. Ei tind să fie neconvenţionali, netradiţionali şi nu sunt înclinaţi să urmeze mulţimea sau chiar moravurile societăţii. Ei sunt, probabil, aceia care scot în evidenţă ceea ce nu funcţionează şi vin cu soluţii originale şi arată cu degetul că „împăratul e gol”. Copiii Stelelor gândesc în afara tiparelor şi văd lucrurile dintr-o perspectivă superioară.

Lipsa lor de convenţionalism poate fi deconcertantă pentru membrii familiei şi pentru persoanele mai conformiste, care nu-l înţeleg pe un Copil al Stelelor şi-l pot considera nestatornic sau chiar periculos. În consecinţă, Copiii Stelelor îşi părăsesc adesea familiile şi îşi văd singuri de drum sau găsesc pe alţii mai asemănători şi cu care se pot înţelege.

De asemenea, Copiii Stelelor tind să fie umanitari, egalitarişti şi, mai degrabă, panteişti sau spirituali decât religioşi, deoarece au o legătură naturală şi uşoară cu inteligenţa din spatele Vieţii. Ei simt adesea că nu aparţin Pământului şi tânjesc după căminul lor ceresc pierdut. Într-o anumită măsură, îşi amintesc de unde au venit şi ştiu că se vor întoarce.

Majoritatea dintre Copiii Stelelor au un puternic simţ al misiunii sau destinului lor şi se conduc singuri, având impulsuri interioare puternice. Acest lucru îi poate face uneori să pară aroganţi şi încăpăţânaţi. Sunt hotărâţi să facă cu orice preţ ceea ce simt că trebuie să facă pentru a-şi realiza destinul.

Astăzi, există peste un milion de Copii ai Stelelor pe Pământ – mai mult ca niciodată în istorie – ceea ce vă dă o idee despre importanţa epocii în care trăiţi. Aveţi puterea de a vă distruge pe voi înşivă şi echilibrul ecologic de pe Pământ până la nivelul la care nu mai poate susţine viaţa umană. Acest lucru ne preocupă profund pe noi, cei care ghidăm umanitatea şi planeta voastră. Ar fi o pierdere gravă pentru Întreg.

Voi vă vedeţi ca fiind separaţi şi autonomi, singuri în univers. Dar nici vorbă să fiţi singuri. Există nenumărate specii umanoide în univers. Dar, lăsând asta deoparte, sunteţi legaţi şi de multe, multe fiinţe din alte dimensiuni. Voi sunteţi noi – adică cine am fost; iar noi suntem voi – adică cine veţi fi. Suntem aceiaşi.

Aşa cum vă doriţi ca ai voştri copiii să aibă succes la şcoală, şi noi vrem să reuşiţi la şcoala voastră pământească şi facem tot ce putem pentru a vă păstra şcoala în funcţiune, ca şi pe voi înşivă. După cum tocmai am explicat, pentru a vă ajuta, mulţi dintre noi am mers până într-acolo, încât ne-am reîncarnat într-un corp uman. Aceasta nu este o intervenţie măruntă şi are posibile consecinţe negative pentru cei care se oferă voluntari s-o realizeze.

Unii Copii ai Stelelor se rătăcesc un timp prin condiţia umană înainte de a se trezi, iar ea este dureroasă, după cum ştiţi bine. Iar unii nu reuşesc în misiunea lor: Se trezesc, dar din unele motive, nu-şi pot îndeplini misiunea. Şi asta e dureros. Iar unii nu reuşesc să se trezească deloc în timpul vieţii lor pămâneşti. Şi nu există nicio garanţie că intervenţia noastră, în ansamblul ei, va fi atât de eficientă, încât să aibă un impact semnificativ. Poate că ne credeţi atotputernici, dar odată ce devenim oameni, avem toate limitările pe care le aveţi şi voi.

Da, Copiii Stelelor au daruri speciale – daruri parapsihice, daruri vindecătoare, daruri intelectuale şi alte talente neobişnuite – pe care majoritatea oamenilor nu le au. Dar pentru că darurile parapsihice şi alte talente excepţionale nu sunt adesea înţelese sau acceptate de societatea convenţională, Copiii Stelelor sunt adesea dispreţuiţi şi nu sunt luaţi în serios. Nu este surprinzător că, deseori, le vine greu să ajungă în poziţii de putere. Când eşti neconvenţional şi ai daruri speciale, nu vei avea un drum uşor prin societatea voastră.

Copiii Stelelor ar trebui să aibă influenţă în societate pentru a face schimbările pentru care au venit pe Pământ, dar uneori sunt ultimii care au vreo influenţă. Aceasta este una dintre problemele mai dificile cu care se confruntă Copiii Stelelor: Copiii Stelelor şi ideile sau invenţiile lor, adesea, nu sunt prea credibile în ochii oamenilor convenţionali. Par exagerate. Iar ideile lor chiar sunt ieşite din comun – vin de atât de departe din viitor, încât ceilalţi nu le pot înţelege. Multora, ideile lor le par nebune şi nepractice, când, de fapt, ele sunt cheia problemelor voastre. Copiii Stelelor au nevoie de persoane mai convenţionale pentru a-i sprijini financiar şi a-i ajuta să-şi scoată soluţiile în lume.

Unii dintre voi au fantezii că extratereştrii vă vor salva cu tehnologia lor, şi o vor face, dar nu aşa cum aţi putea crede. Extratereştrii şi alte fiinţe din dimensiunile superioare, cum suntem noi, vă trimit informaţiile de care aveţi nevoie prin intermediul Copiilor Stelelor, prin vise, prin viziuni şi prin intuiţia voastră. Aceasta este intervenţia. Aşa veţi fi salvaţi. Vă veţi salva singuri.

Extratereştrii vă ajută din dimensiunile superioare, aşa cum o facem şi noi. Dar a devenit din ce în ce mai clar că apariţia lor în masă ar fi extrem de perturbatoare, aşa că acesta a devenit un scenariu mai puţin probabil decât ne gândeam cândva. Totuşi, ne adaptăm mereu deciziile, aşa că s-ar putea întâmpla şi asta.

Poate că voi credeţi că sunteţi pregătiţi pentru acest eveniment, dar vedem clar că nu sunteţi. Simpla credinţă în existenţa extratereştrilor nu este suficientă pentru a fi gata să te întâlneşti faţă în faţă cu unul. Trebuie atins un anumit nivel de pregătire psihologică şi spirituală înainte ca acest lucru să se întâmple. Omenirea nu a ajuns încă acolo.

Dar asta nu-i o problemă. O mulţime de Copii ai Stelelor s-au trezit la nivelul la care trebuie pentru a-şi îndeplini scopul vieţii, şi mulţi alţii se vor mai trezi. În cea mai mare parte, trezirea globală care se întâmplă astăzi este o trezire a Copiilor Stelelor, nu procesul obişnuit de iluminare umană. Din acest motiv, vedeţi că mulţi fac salturi în conştiinţă şi se iluminează fără o pregătire spirituală sau o practică a meditaţiei. Şi mulţi se nasc deja treziţi şi dotaţi psihic. Fenomenul Copiii Stelelor explică erupţia de conştiinţă superioară pe această planetă, de care cei aflaţi pe o cale spirituală îşi dau seama – şi s-ar putea să fii şi tu unul dintre ei!

Vreau să subliniez că, oricât de mult timp ţi-ar lua să te trezeşti, aşa este cel mai potrivit pentru tine. Fiecare dintre voi are o cale unică şi nu este util să te compari pe tine sau realizările tale cu ale celorlalţi. Probabil că vei atinge acel nivel de iluminare care va servi cel mai bine scopului vieţii tale. După cum am spus, nu toţi Copiii Stelelor vor deveni pe deplin iluminaţi şi mulţi vor continua să pară destul de obişnuiţi. Înseamnă că aceea este experienţa cea mai potrivită.

Vocea din capul tău te va compara cu ceilalţi, dar ea nu ştie nimic despre calea ta spirituală sau despre evoluţia ta spirituală. Vocea din minte îţi va spune aproape întotdeauna că eşti mai slab în comparaţie cu ceilalţi. Sau, dacă ai o experienţă spirituală deosebită, te va face să te simţi special şi mai grozav decât alţii. Orice ar spune mintea despre creşterea ta spirituală, n-o băga în seamă! Nu poate fi decât o minciună sau o neînţelegere.

 

d) Fiinţele non-fizice negative

Mai există o provocare de care trebuie să fiţi conştienţi cu toţii pe calea spirituală, care este chiar mai sinistră decât propriul ego şi care foloseşte şi ea vocea din cap pentru a comunica cu voi. Mă refer la fiinţele negative non-fizice, inclusiv fiinţe astrale, demonice şi extratereştrii negativi, care încearcă să împiedice această înflorire a conştiinţei pe planeta Pământ. Aceste fiinţe negative nu doresc decât să vă doboare sau să vă încetinească, să vă împiedice dezvoltarea şi împlinirea scopului vieţii.

Aţi putea presupune că oamenii spirituali ar fi protejaţi de o astfel de negativitate, şi adesea sunt, datorită vibraţiei lor pozitive. Dar dacă duci nişte lupte în viaţă sau dacă te laşi pradă negativităţii, chiar şi pentru scurt timp, eşti încă vulnerabil la influenţa acestor entităţi.

Deci, permiteţi-mi să vă mai spun câte ceva despre ele, astfel încât să înţelegeţi mai bine situaţia. În acest caz, cunoaşterea este putere, iar ignoranţa nu este nicio fericire. Fiinţele non-fizice negative au făcut întotdeauna parte din experienţa umană, la fel ca şi fiinţele non-fizice pozitive, cum suntem noi. Existenţa fiinţelor negative nu este un motiv de alarmă, dar este important să ştiţi despre ele, căci altfel s-ar putea să le cădeţi pradă.

Când vocea din capul tău devine plină de ură, foarte rea, degradantă şi îţi sugerează violenţă sau sinucidere, este probabil că ai fost preluat de entităţi negative. Pe de altă parte, vocea obişnuită din capul tău, vocea ego-ului, o simţi ca fiind propria ta voce şi este adesea destul de optimistă. Deşi vocea ego-ului te judecă şi te împunge şi te critică uneori, este o voce inofensivă, prietenoasă, vorbăreaţă.

Vocea entităţilor negative are un ton mai demonic decât vocea ego-ului şi, prin urmare, sunt mai convingătoare, deoarece stârnesc frica şi alte emoţii răscolitoare. Gândurile extrem de negative sunt foarte greu de ignorat! Este, de asemenea, vocea depresiei, căci majoritatea persoanelor care au depresie cronică se află în strânsoarea entităţilor negative. Această voce nu este doar sinele tău cel mai rău, ci este cea mai proastă versiune posibilă de om. Este ceea ce unii numesc răul.

Cel mai important lucru de înţeles este că această voce foarte negativă, oricât de neplăcută ar fi, nu vă poate face rău. Nu are nicio putere de a vă face rău – cu excepţia cazului în care o credeţi şi îi permiteţi să vă influenţeze acţiunile, caz în care vă faceţi singuri rău şi îi răniţi şi pe ceilalţi. Vă spun acest lucru pentru a vă da putere, întrucât singura putere pe care o au entităţile negative este aceea de a vă speria, de a vă face să vă simţiţi rău sau de a vă face să vă comportaţi în moduri dăunătoare, dar asta se poate întâmpla numai dacă credeţi în ceea ce spune vocea din capul vostru.

A nu crede această voce poate fi dificil, deoarece ea poate fi foarte convingătoare şi aceasta este puterea pe care o are. Dar trebuie să înţelegeţi că această voce nu este vocea voastră sau gândurile voastre şi că ea nu spune adevărul. Dacă această voce ar veni de la cineva din exterior, aţi putea să-i vedeţi mai uşor falsitatea şi să o respingeţi. Dar fiindcă această voce vine din propria minte, automat pare a fi adevărată. Acesta este motivul pentru care este important să cunoaştem acest fenomen. Cunoaşterea adevărului despre entităţile negative vă va ajuta să nu daţi crezare acestei voci.

Cu toate acestea, trebuie să faceţi mai mult decât să nu o credeţi, pentru că nu va fi suficient. Dacă vă confruntaţi cu acest nivel al răului în mintea voastră, trebuie să le spuneţi acelor entităţi că nu mai sunt binevenite şi că trebuie să plece.

Dacă le spuneţi acest lucru cu fermitate, dar nu cu mânie sau frică, ele vor pleca, cel puţin cât timp rămâneţi fermi şi nu vă înapoiaţi la gândurile şi emoţiile negative care, de fapt, le-au permis să intre în câmpul vostru energetic.

Să rămâi pozitiv în gândire, cuvânt şi faptă este extrem de important. Păstrarea vibraţiei pozitive vă va feri de entităţile negative, care altfel ar încerca să vă doboare. Dacă vă deschideţi chiar şi numai un pic către ele, vă pot subjuga şi vă pot coborî vibraţia.

Când se întâmplă acest lucru, trebuie să faceţi ceva. Alungarea entităţilor este primul pas. Apoi, petreceţi ceva timp analizând ce gânduri credeaţi, cele care v-au coborât vibraţia. Ce gânduri negative întreţineaţi?

Aproape toată lumea are complexe psihologice sau probleme care trebuie vindecate, care se reflectă în vocea din cap. Când crezi acele gânduri negative, atunci acel complex este întărit şi vibraţia ta este coborâtă. Când aceste complexe sunt vindecate, acele gânduri pot apărea în continuare, dar, pentru că nu le mai crezi, ele rămân în fundal, iar vibraţia nu este afectată.

Ori de câte ori te deconectezi de la un gând negativ, spui NU acelui gând şi alegi să rămâi pozitiv. Şi ori de câte ori te implici în negativitate, spui DA acelui gând şi alegi negativitatea. Dacă rămâi în acea negativitate suficient de mult timp, acest fapt le invită pe entităţile negative să se apropie şi să rămână lângă tine.

Ori de câte ori vă regăsiţi prinşi în negativitate, indiferent dacă vine de la ego sau de la o entitate, observaţi asta şi alegeţi să vă îndreptaţi atenţia spre ceva mai pozitiv. Apoi, cereţi-ne ajutor pentru vindecarea complexului emoţional şi alungarea oricăror entităţi. Să vă ajutăm să vă vindecaţi este unul dintre lucrurile pe care le facem pentru omenire, noi, cei din dimensiunile superioare. Îngerii, în special, intervin adesea, îndepărtează aceste entităţi şi le atrag spre lumină.

Vă rugăm să ne folosiţi în acest fel. Nu trebuie să vă adresaţi unui anumit spirit după nume, ci doar trimiteţi un apel de ajutor şi vă va răspunde oricine este cel mai potrivit să vă ajute. Este ca un apel la 112, dar îl puteţi folosi chiar şi pentru urgenţe minore. Vă rugăm, nu ezitaţi să ne chemaţi.

Să înveţi a fi conştient de negativitatea din mintea ta şi să te detaşezi de ea, ceea ce se învaţă printr-o practică a meditaţiei, şi să vindeci negativitatea din minte investigând-o, lucruri despre care am vorbit în mai multe din celelalte cărţi ale mele, sunt două procedee care vă vor curăţa mintea de negativitate şi vor reduce puterea de convingere a gândurilor. Odată ce gândurile vor fi mai pozitive şi mai puţin elocvente, veţi putea rămâne în momentul prezent şi o veţi face mult mai uşor. Acesta este scopul practicilor spirituale şi al căii spirituale: să învăţaţi a trăi în momentul prezent.

 

e) Numai iubirea poate înlătura războiul

Există semne pline de speranţă pentru viitorul vostru. I-am menţionat deja pe acei mulţi Copii ai Stelelor care lucrează în beneficiul planetei. Dar mai există un segment al populaţiei care poate avea un impact, şi anume copiii şi tinerii de astăzi.

Ei cresc într-o altă lume decât părinţii şi bunicii lor. Deoarece lucrurile s-au schimbat deja atât de mult în viaţa lor ca rezultat al tehnologiei, ei sunt mult mai capabili să se adapteze la schimbări şi e mult mai puţin probabil să respecte vechile convenţii. Iar mulţi sunt pasionaţi de mediu şi alte probleme de mare importanţă, pe care cei dinaintea lor nu le-au putut rezolva.

Mulţi tineri sunt Copii ai Stelelor cu abilităţi excepţionale şi o mare dorinţă de a face ceva în privinţa problemelor existente din lume, care le sunt foarte evidente. Cei mai mulţi sunt gânditori progresişti şi dispuşi să susţină egalitatea şi nediscriminarea pentru toţi. De asemenea, mulţi nu sunt dispuşi să se implice în obişnuitele războaie şi manevre ale guvernelor voastre. Tânăra generaţie va aduce o perspectivă proaspătă asupra lumii voastre, de care este mare nevoie.

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteţi face pentru cei care cresc acum este să-i învăţaţi să mediteze. Acest lucru poate reduce foarte mult puterea minţii egotice şi daunele emoţionale pe care le poate provoca lor şi celorlalţi. Acest fapt, singur, poate schimba imens societatea.

Majoritatea adulţilor cară după ei bagaje emoţionale, din cauza ignoranţei pe scară largă despre emoţii şi a lipsei de înţelegere a minţii egotice. Cu o informaţie şi o educaţie mai bune despre cum sunt create emoţiile şi cum să te eliberezi de ele, copiii nu vor mai suferi răni emoţionale. Prevenirea suferinţei este mult mai uşoară decât vindecarea, care uneori poate dura vieţi la rândul. Odată ce aceste informaţii vor deveni cunoştinţe comune şi vor fi predate acasă şi în şcoli, multe dintre problemele voastre emoţionale vor dispărea, iar pacea va avea o şansă.

Am încercat să vă ofer învăţături care să prevină astfel de răni emoţionale şi suferinţe inutile. Dorinţa mea sinceră este de a ajuta omenirea să înţeleagă cum să nu creeze negativitate, inclusiv emoţii negative. Dacă copiii vor fi învăţaţi aceste lucruri din vreme, vor fi liberi să-şi manifeste sinele superior de la început.

În esenţă, toate problemele şi suferinţele voastre îşi au rădăcinile în gândurile şi emoţiile negative care provin din vocea din capul vostru. Şi totuşi, atât de mulţi dintre voi nu cunosc nici măcar asta. Am venit să vă învăţ acest adevăr de bază şi important prin acest medium şi prin alţii. Vă rog, ascultaţi-mă, deoarece ceea ce am de spus este răspunsul la problemele personale şi la salvarea lumii voastre. Această învăţătură este unul dintre mijloacele prin care am venit să vă mântuiesc. Voi spune mai multe despre acest lucru în capitolul următor.

Pacea va veni în lume numai atunci când pacea se va stabili în fiecare dintre voi. Este timpul să înţelegeţi acest lucru, să începeţi să trăiţi ceea ce am predicat acum două mii de ani. Dacă nu vor fi destui dintre voi care să-şi schimbe starea de conştiinţă, omenirea are puţine şanse de supravieţuire. Am venit atunci şi vin acum să vă învăţ cum să creaţi pace în voi şi în lumea voastră. Răspunsul este, desigur, iubirea. Iubirea este răspunsul la orice problemă.

Nu războiul este răspunsul. Războiul este o reflectare a luptei din tine, generată de starea egotică de conştiinţă, care este în război cu ea însăşi şi cu ceilalţi. Ura începe cu judecata şi frica. Fără acestea, nu ar exista război. Te lupţi cu cei de care ţi-e frică şi cu cei pe care îi judeci că ar greşi sau că ar fi răi. Ego-ul tău îi vede pe cei diferiţi de tine ca fiind o ameninţare pentru sine. Însăşi această percepţie creează realitatea marcată de conflicte şi războaie pe care o trăieşte lumea şi acest lucru nu se poate schimba până când mai mulţi dintre voi nu vor înceta să perceapă viaţa prin ochii ego-ului.

Calea ego-ului nu este calea iubirii, iar percepţiile ego-ului nu sunt adevărul. Întotdeauna ceilalţi vor fi diferiţi, pentru că fiecare om este unic. Dacă lăsaţi ca diferenţele să vă sperie sau să vă facă să judecaţi, veţi fi mereu învrăjbiţi. Ego-ul este acela care este speriat şi judecă. Dar voi nu sunteţi ego-ul.

La fel de bine, puteţi descoperi iubirea din voi. Vă puteţi depăşi frica şi judecăţile prin detaşarea de vocea din cap, care este vocea fricii şi a judecăţii. Dacă nu ar fi vocea respectivă, aţi putea trăi în armonie cu semenii voştri. În esenţa voastră, sunteţi plini de iubire, nu aveţi ură sau dorinţă de luptă. Nu-i nevoie să vă rezolvaţi problemele prin conflicte.

Războiul nu rezolvă problemele. Războiul este problema. Este expresia unei neînţelegeri profunde despre ceea ce funcţionează şi ceea ce nu funcţionează în viaţă. Ego-ul crede că lupta cu ceilalţi este eficientă, că prin intimidare şi manifestarea forţei vei căpăta ceea ce vrei sau vei păstra ceea ce ai. Dar acest lucru este greşit şi este opusul a ceea ce eu am predicat. V-am învăţat iubirea. Iubirea este ceea ce funcţionează. Iar faptul că războiul nu are urmări bune în lumea voastră ar trebui să vă spună ceva: anume, că gândirea voastră este greşită.

Problema este că nu aveţi încredere în dragoste suficient de mult pentru a o alege în locul războiului. Nu aveţi încredere în dragoste – dar nici nu aţi încercat-o. Guvernele continuă să încerce să schimbe lucrurile în lume prin aceleaşi metode ineficiente dintotdeauna – prin război şi intimidare. Este timpul pentru o schimbare. Aşa cum am spus, acum, după două mii de ani, este timpul să puneţi în practică ceea ce v-am învăţat.

Ce va însemna asta? În esenţă, va fi aşa: În loc ca naţiunile să investească în armată, ar oferi fondurile necesare pentru a-i ridica pe nevoiaşi din sărăcie la un nivel de trai decent. Asta se poate referi la alimentaţie, oportunităţi educaţionale, asistenţă medicală, contracepţie, asistenţă la construirea de infrastructură sau la iniţierea de afaceri, şi multe alte lucruri.

Problema este distribuţia inegală a bogăţiei şi a resurselor. Dacă n-ar fi asta, v-aţi rezolva cumva diferenţele voastre ideologice şi religioase. De exemplu, dacă Statele Unite ar oferi musulmanilor radicalizaţi resurse pentru a trăi decent, cum ar mai putea ei continua să vă urască, indiferent de credinţele lor diferite?!

Vă urăsc pentru că vă percep ca pe un duşman şi au motivele lor pentru asta. Dacă nu veţi mai fi văzuţi ca duşmani, ei nu vor mai avea niciun motiv să se războiască cu voi. Cum poţi să te împrieteneşti şi să-ţi ajuţi aşa-numiţii inamici în loc să te lupţi cu ei? Ce vor ei de la tine şi le poţi da?

Trecerea de la felul în care este lumea acum la acea lume mai ideală pare imposibilă. Cum se poate face acest lucru? Din fericire, există astăzi în lume mulţi oameni inteligenţi care ştiu cum să-l realizeze. Cel mai mare obstacol este să-i convingi pe oameni că aceasta este calea de urmat, că pacea şi dragostea sunt calea. Principiul este simplu: ceea ce dai, primeşti înapoi. Dând dragoste, toţi câştigă. Aşa se va uni lumea şi numai aşa se va face.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
20 octombrie 2020