<  Cuprins "Ce vrea Isus să se ştie astăzi"


Realitatea (2)

Partea a doua din capitolul 4, "Realitatea", al cărţii dictate Ginei Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „What Jesus Wants You to Know Today" (Ce vrea Isus să se ştie astăzi). Gina Lake citeşte mesajul în limba engleză, cu subtitrarea în româneşte (videoclipul este încorporat şi la sfârşitul acestui articol). Am transcris mesajul mai jos pentru studiu (traducerea provine din varianta originală în engleză, publicată în 23 iunie 2019).

Jesus

CE VREA ISUS SĂ SE ŞTIE ASTĂZI

Capitolul 4: REALITATEA (partea a doua)

«Şi iată că ajungem la Inimă, la Inima spirituală, la sistemul vostru înnăscut de ghidare. Toată lumea are un sistem de ghidare, deşi nu toţi îl folosesc în aceeaşi măsură. Dar Inima este disponibilă pentru toată lumea. Când noi, cei din dimensiunile superioare, vă ghidăm, Inima este punctul de contact din corpul-minte unde mesajele noastre sunt transmise şi primite. Inima spirituală este postul de comandă al Divinului în corpul uman şi sediul intuiţiei, care este principalul mod în care forţele spirituale comunică cu voi.

Inima spirituală este, de asemenea, sediul tuturor emoţiilor superioare, precum dragostea şi compasiunea, care vă conduc în viaţă, la fel cum vă conduc şi emoţiile umane. Totuşi, emoţiile umane provin din gândurile condiţionate şi, prin urmare, aparţin mai degrabă lumii iluzorii a ego-ului decât realităţii, tărâmului Divinului. Emoţiile superioare, cum ar fi dragostea, bucuria, pacea şi compasiunea, aparţin naturii voastre adevărate şi nu provin din gânduri. Sunt realităţi atotprezente şi, pentru a le trăi, tot ce trebuie să faceţi este să vă acordaţi la ele.

Dacă lăsaţi să vă ghideze aceste emoţii superioare, veţi fi fericiţi şi veţi trăi o viaţă plină de iubire. Vă simţiţi bine când urmaţi bucuria şi faceţi ceea ce vă bucură. Vă simţiţi bine când iubiţi şi faceţi ceea ce iubiţi. Vă simţiţi bine când faceţi ceea ce vă linişteşte şi ceea ce aduce pacea celorlalţi. Vă simţiţi bine când manifestaţi compasiune, generozitate, curaj şi recunoştinţă. Acestea sunt emoţiile superioare cu care aţi fost înzestraţi, care sunt menite să vă ghideze prin viaţă.

Urmaţi-vă bucuria, faceţi ceea ce vă place, fiţi curajoşi, fiţi compătimitori şi fiţi recunoscători. Aşa să vă trăiţi viaţa. Cealaltă modalitate – adică să faceţi ceea ce sugerează vocea din cap – înseamnă să urmaţi falsul stăpân, un stăpân neînţelept şi care nu vă poate niciodată conduce la o viaţă împlinită şi plină de iubire, din moment ce ego-ul nu ştie nimic despre împlinirea adevărată sau iubire.

Sunteţi simultan umani şi divini. Condiţionările şi alte programe vă conduc sinele uman, în timp ce Inima spirituală îi permite Divinului să se întrupeze mai complet în formă umană. Fără Inima spirituală, legătura cu Dumnezeu s-ar întrerupe. Inima spirituală este frânghia de salvare, drumul înapoi către iubire, în timp ce vocea din cap vă ţine legaţi de lumea iluzorie a ego-ului.

Pentru a întruchipa mai pe deplin sinele divin, trebuie să vă întoarceţi către lumea subtilă şi să vă îndepărtaţi de vocea din cap şi să vă acordaţi la sistemul de ghidare care vi s-a dat. Urmarea vocii din minte este automată, este calea minimei rezistenţe, pe când ceea ce vrea Inima este mai greu de dedus şi necesită o anumită disciplină de urmat, întrucât mesajele ego-ului rivalizează adesea cu mesajele Inimii. Trebuie să învăţaţi să vă conduceţi după Inimă, căci altfel, vă conformaţi automat şi inconştient după ego.

Atunci, cum sau de ce ar învăţa cineva vreodată să urmeze Inima? Răspunsul este simplu: prin suferinţă. Calea ego-ului este calea suferinţei, în timp ce calea Inimii este calea bucuriei, a păcii şi a iubirii. Urmarea ego-ului nu este satisfăcătoare – ba chiar e şi mai rea. Vă duce în direcţia greşită: spre egocentrism, consumerism şi acumulare nesfârşite, nemulţumire, concurenţă, conflict şi ură. Starea egotică de conştiinţă este nefericită, pe când fiecare fiinţă umană vrea să fie fericită. Sunteţi programaţi să vă îndreptaţi spre fericire, dragoste şi pace. Sunteţi programaţi să vă întoarceţi Acasă la iubire.

Dorinţa de a opri suferinţa şi de a fi fericiţi vă determină să descoperiţi adevărul despre viaţă, care poate fi cunoscut prin Inimă. Inima spirituală vă spune ce este adevărat şi ce nu este adevărat pentru voi personal, ca şi în general. Vă spune asta printr-un sistem simplu de ghidare de tip da-nu.

Când ceva este adevărat sau este o direcţie bună pentru voi, Inima se deschide, se extinde, se simte veselă şi încântată şi spune: „Da!” Ştiţi cu toţii cum se simte acest lucru, deşi este imposibil de descris mai exact. Inima vă spune, de asemenea, când ceva nu este adevărat sau când o direcţie nu este potrivită pentru voi. Atunci, Inima se închide, se contractă energetic, nu se simte deloc încântată ori bucuroasă şi spune: „Nu”.

Toate acestea se întâmplă în corpul subtil şi se simt energetic, de obicei în centrul pieptului, lângă inima fizică. Dintr-o dată, pur şi simplu, ştii ceva fără să fi reflectat dinainte. De fapt, gândurile nu fac parte din acest sistem de ghidare. Deşi s-ar putea să te gândeşti ulterior la ceea ce ai intuit, acea intuiţie nu ţi-a venit iniţial sub formă de cuvinte.

Singura excepţie ar putea fi dacă eşti un medium şi eşti capabili de a primi mental îndrumări din planurile superioare, dar acest lucru este relativ rar. Cel mai bine este să presupunem că îndrumările nu-ţi vor veni sub formă de cuvinte, decât, poate, foarte rar.

Poţi face destul de uşor diferenţa dintre “da”-ul şi “nu”-ul Inimii sau, cel puţin, poţi să înveţi relativ uşor. Nu este greu să ştii ce vrea Inima spirituală şi cum te ghidează. Dar este greu să îi rămâi fidel, deoarece mintea egotică a ta şi a altor persoane te pot descuraja cu uşurinţă ca să nu urmezi îndrumările Inimii.

E uşor să te laşi păcălit din vorbe să nu-ţi urmezi Inima, deoarece există întotdeauna motive pentru a nu o face. Orice lucru are dezavantajele sale, iar mintea ta egotică şi a celorlalţi se grăbeşte să găsească acele dezavantaje. Dar ego-ul tău şi ego-urile altor persoane nu ştiu ce este mai bine pentru tine din perspectiva sufletului.

Misiunea Inimii este să-ţi arate ce este adevărat pentru tine: care-i indicaţia sufletului tău. Şi uneori nu există o explicaţie logică din partea Inimii. S-ar putea să te îndrume să faci ceva care nu prea are sens pentru minte sau pentru alţii. S-ar putea chiar să te îndrume să faci ceva ce nu vrei să faci – adică ego-ul tău nu vrea să facă. Când se întâmplă acest lucru, va exista totuşi un sentiment de corectitudine în legătură cu acea alegere, în ciuda dezavantajelor, a obiecţiilor altor persoane sau a împotrivirii ego-ului tău.

Vezi tu, există un plan pentru viaţa ta. Este un plan general; detaliile nu sunt stabilite dinainte. Dar este un plan bine intenţionat şi semnificativ, care a fost pregătit cu grijă de sufletul tău. Îndrumările primite de la cei din dimensiunile superioare te vor ajuta să îndeplineşti acest plan. Există multe moduri diferite în care poate fi îndeplinit, iar modul concret în care faci acest lucru depinde de tine. În Inima ta, îţi cunoşti scopul vieţii, deşi este posibil să nu-l poţi rosti. Îl simţi şi eşti atras, în mod misterios, să îl duci la bun sfârşit.

Deşi ai liber-arbitru şi te poţi împotrivi acestui plan în orice moment, programarea ta astrologică face probabil că-ţi vei îndeplini planul de viaţă şi scopul vieţii într-un fel sau altul. Această programare te împinge să mergi în anumite direcţii şi nu în altele. De asemenea, îţi oferă un tip de personalitate care se potriveşte scopului şi lecţiilor tale de viaţă. Spre deosebire de programarea egotică, care poate împiedica scopul vieţii, programarea astrologică îţi susţine scopul vieţii. Opoziţia la această programare dă o senzaţie de nefiresc şi inconfortabil şi duce adesea la nefericire şi chiar la depresie.

Semnele proeminente din harta astrologică semnifică anumite puncte forte, impulsuri, nevoi şi tendinţe. Sufletul tău a ales să se nască în acel moment precis, deoarece numai în acel moment puteai fi impregnat cu aceste forţe, impulsuri, nevoi şi tendinţe.

Nu atât planetele te determină să te comporţi în anumite moduri. Ci ele reprezintă energiile care au fost proeminente în momentul naşterii tale, iar totul şi toţi cei născuţi în acel moment sunt impregnaţi cu acele energii. Precum în Cer, aşa şi pe Pământ: Amplasarea planetelor pe cer reprezintă sau reflectă structura energiilor prezente şi în tine în acel moment. Eşti programat de energiile existente în momentul naşterii tale. Astrologia este un mod de a cunoaşte care sunt acele energii şi de a le interpreta.

Acesta este doar unul dintre marile mistere din care faci parte şi despre care înţelegi prea puţin. Există un design mai mare şi un plan mai mare care funcţionează în spatele şi dincolo de acest univers, pe care nici nu ţi-l poţi imagina.

Ar fi imposibil să nu-ţi dai seama de aceste impulsuri. Sunt atât de adânc înrădăcinate în tine, încât le consideri naturale, cum e un peşte în apă. Eşti aşa cum, pur şi simplu, eşti. Este uşor şi firesc pentru tine să fii aşa cum eşti şi nu ai putea fi altfel. În acest sens, liberul tău arbitru nu prea este liber, întrucât comportamentul tău este, în mare parte, limitat şi definit de programarea ta.

Aceste impulsuri operează în domeniul subtil. Le simţi, dar sunt mai subtile decât emoţiile sau senzaţiile. Ştii la ce mă refer, pentru că le trăieşti. De exemplu, este posibil să ai impulsul de a scrie romane sau impulsul de a fi medic sau impulsul de a lucra cu copiii sau impulsul de a face muzică. Eşti atras să faci anumite lucruri şi nu altele. Îţi place să faci anumite lucruri şi nu altele. Şi fiecare om este diferit.

De ce faci lucrurile pe care le faci, iar alţii aleg să facă lucruri diferite? Eşti menit să faci anumite lucruri şi nu altele. Deci, ar fi dificil şi neplăcut să-ţi impui să faci ceva pentru care nu ai o pornire naturală – şi ar fi o tragedie din perspectiva sufletului. Din păcate, adesea, părinţii fac asta copiilor lor, deoarece au propriile lor idei despre cum să fie viaţa copilului lor.

Impulsurile despre care vorbesc provin din adânc, din Inimă, în timp ce altele, care sunt comune tuturor fiinţelor umane, provin din ego. Deşi impulsurile ego-ului nu au legătură cu scopul vieţii tale, ele sunt totuşi folositoare, deoarece te învaţă lecţiile de care ai nevoie ca fiinţă umană. Totuşi, impulsurile ego-ului te pot deturna de la lucrurile cu adevărat semnificative pe care sufletul tău le are în vedere pentru tine. Impulsurile şi ideile ego-ului se amestecă adesea peste cele ale Inimii şi atunci duc la nefericire şi chiar la depresie.

Ego-ul este împins către confort, bunăstare, siguranţă, superioritate, recunoaştere, putere, bani şi prestigiu tot mai mari. Urmărirea acestor obiective nu poate aduce prea multă plăcere şi fericire, iar dacă urmărirea lor vine în detrimentul îndeplinirii scopului vieţii, cu siguranţă nu vei fi fericit.

Să pui obiectivele ego-ului înaintea celor ale Inimii este ca şi cum ai pune căruţa înaintea calului: adică priorităţile stau la coadă. Dar descoperirea acestui lucru este una dintre lecţiile vieţii. Mulţi îşi petrec vieţi la rândul urmărind obiectivele ego-ului, până când îşi dau seama de zădărnicia acestui fapt. Împlinirea vine din îndeplinirea scopului sufletului tău şi vei fi îndreptat spre el prin entuziasm şi bucurie şi, totodată, vei fi îndepărtat de orice l-ar putea împiedica prin nefericire şi depresie. Acestea sunt morcovii şi bastoanele vieţii care te orientează să faci lucrurile pentru care ai venit aici.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
9 noiembrie 2020

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=2F3iIfqc4F8