<  Cuprins "Trezirea spirituală întru iubire"


Un mesaj despre dragoste

Capitolul 2, "Un mesaj despre dragoste", din cartea dictată Ginei Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „Jesus Speaking: On Awakening to Love” (Isus vorbeşte: Despre trezirea spirituală întru iubire) - şi audiobook. Mediumul Gina Lake citeşte mesajul în limba engleză, cu subtitrarea în româneşte (videoclipul este încorporat la sfârşitul acestui articol).

Jesus

2. Un mesaj despre dragoste

«Astăzi, mesajul meu către voi este despre dragoste, nu despre emoţia iubirii, ci despre sentimentul de a fi însăşi iubirea. Fiinţa voastră, însăşi fiinţa voastră este experienţa iubirii. Când oamenii aud asta, sunt nedumeriţi, pentru că ei consideră dragostea ca o emoţie. Aşa şi este; dragostea se manifestă ca o emoţie. Am putea spune că emoţia iubirii este o octavă, un aspect sau o expresie a iubirii mai profunde, care este adevărata voastră natură. Adevărata voastră natură este iubire. Ceea ce vreau să spun prin aceasta este că dragostea este recunoaşterea unităţii voastre cu Tot-ce-există. Recunoscând unitatea voastră cu tot şi cu toate, trăiţi în mod natural ceea ce numiţi iubire.

Un alt cuvânt pentru dragoste ar putea fi recunoştinţa. În Inima voastră, există o profundă recunoştinţă pentru creaţie, pentru existenţă şi pentru oportunitatea de a trăi, pur şi simplu, viaţa aşa cum este. Această mare recunoştinţă este esenţa fiinţei voastre, şi este iubirea. Există o dragoste pentru viaţă, o dragoste pentru existenţă, o dragoste pentru toată creaţia, o dragoste pentru toate experienţele. Fiecare experienţă este îmbrăţişată cu drag de ceea ce sunteţi, atât experienţele dificile, cât şi cele uşoare. Fiinţa care sunteţi le iubeşte pe toate în mod egal. Toate sunt considerate preţioase, semnificative, sfinte, părţi ale Întregului.

Experienţele din această lume a dualităţii sunt atât uşoare şi plăcute, cât şi dificile şi neplăcute. Nu este posibil să simţiţi uşurinţa şi să nu simţiţi dificultatea. N-o puteţi avea pe una fără cealaltă. Dualitatea vă permite să le experimentaţi pe ambele. Prin urmare, fiecare este preţioasă; fiecare este recunoscută ca fiind necesară, ca la fel de importantă şi, prin urmare, la fel de iubită. Nu există experienţă „greşită”. Nici experienţă „corectă” nu există, am putea spune. Mintea defineşte lucrurile ca fiind bune sau rele, corecte sau greşite, dar fiinţa voastră înţelege că toate experienţele sunt necesare pentru a evolua în această viaţă, pentru că aşa merg lucrurile aici.

Pur şi simplu, aşa este. Acceptarea profundă a acestui fapt este o iubire profundă pentru că totul este aşa cum este, deoarece există o înţelegere profundă că totul este exact aşa cum este menit să fie şi că nu poate fi altfel decât este – în acest moment. Iar în momentul următor se va schimba. Viaţa este o călătorie în perpetuă desfăşurare spre o mai mare înţelegere, o mai mare dragoste şi o mai mare acceptare, pe măsură ce aspectul vostru uman ajunge să înţeleagă adevărul a ceea ce spun.

Majoritatea dintre voi aţi înţeles Adevărul într-o anumită măsură. Adevărul nu este chiar atât de dificil de înţeles. Doar că este dificil de acceptat de către aspectul vostru ataşat de dorinţele, preferinţele şi modului său de a fi.

Există o dualitate în voi. Există sinele uman, care este iniţial condus de ego (până vă treziţi) şi se manifestă ca vocea din capul vostru. Şi apoi, există Sinele vostru divin, care este prezent aici şi acum, ascultând aceste cuvinte, acceptându-le şi dorind să primească adevărul prin toate formele sale: ca transmisiune a mesajului, ca înţelegere şi ca cunoaştere. Sunteţi dispuşi să descoperiţi adevărul despre viaţă.

Însă ego-ul vostru nu este dispus să o facă. Ego-ul nu dă importanţă adevărului, şi mai degrabă preferă să dea cu piciorul şi să ţipe atunci când alegeţi, din Sinele vostru mai profund, să vă îndreptaţi către iubire şi acceptare. Nu asta vrea ego-ul. Ego-ul nu este interesat să meargă spre iubire şi acceptare. Natura sa este să se împotrivească vieţii. Natura sa este de a dori altceva, ceva diferit de ceea ce există deja. Are propriile sale idei despre cum ar trebui să fie viaţa.

Dar ideile sale despre viaţă nu se vor potrivi cu viaţa reală – cum ar putea? Ele sunt doar nişte idei şi nu provin din niciun fel de înţelepciune. Ele provin din programare, din sinele condiţionat. Nu există înţelepciune în dorinţele egotice ale cuiva. Nu există Adevăr în ele. Nu reflectă adevărul despre viaţă, adevărul despre ceea ce v-ar face fericiţi. De fapt, aceste dorinţe adesea vă îndepărtează de ceea ce v-ar face cu adevărat fericiţi.

Pentru a fi cu adevărat fericiţi, trebuie să fiţi atenţi la dorinţele mai profunde, care apar în voi în fiecare zi, dar la un nivel subtil, nu ca un gând de „vreau” sau „am nevoie”, ci ca impulsuri de a vă mişca în direcţii care vă vor împlini şi vă vor dezvolta şi utiliza talentele. Aceste impulsuri subtile sunt cunoscute de oricine.

Nu sunt misterioase şi nici măcar ascunse. Dar depinde de voi să alegeţi să le urmaţi.

Cine anume este cel care alege să urmeze cele mai profunde impulsuri în dauna dorinţelor ego-ului? Ăsta-i chiar un mister, nu-i aşa? Există aici ceva care-i conştient de amândouă şi poate să aleagă – dacă are suficientă conştientizare. Când nu există suficientă conştientizare, atunci condiţionările aleg, iar comportamentul va avea o orientare egotică. Totuşi, când există suficientă conştientizare, sunteţi conştienţi de aceste impulsuri subtile şi de importanţa lor – de adevărul lor – pentru că aţi văzut cât de false sunt dorinţele ego-ului.

Aceste impulsuri mai profunde provin din dragoste şi vă îndreaptă către dragoste. Ceea ce vreau să spun prin aceasta este că ele sunt întotdeauna spre binele vostru cel mai mare. Ele urmăresc binele vostru individual, dar şi binele general. Deci, urmând aceste impulsuri venite de la natura voastră divină, nu puteţi niciodată să faceţi rău altora. S-ar putea ca altora să nu le placă deciziile voastre, dar nu vor fi răniţi de ele. Deci, orice alegere pe care o faceţi ca răspuns la aceste impulsuri profunde va fi, de asemenea, spre binele cel mai înalt al tuturor celorlalţi, pentru că, fiind în acord cu Întregul, de asemenea, veţi fi în acord şi cu planurile sufletelor celorlalţi. Ceea ce este spre binele tău cel mai înalt este, totodată, şi spre binele cel mai înalt al celorlalţi.

Când acţionezi din dragoste şi unitate, există un sentiment natural de împlinire, fericire, bucurie, pace şi mulţumire. Acestea sunt semnele că eşti aliniat cu Adevărul, precum şi răsplata pentru asta. A fi aliniat cu Adevărul îţi dă o senzaţie de bine şi produce rezultate bune pentru tine şi pentru Întreg. Bunătatea ta caută să se exprime în lume şi, atunci când o exprimi, te simţi bine, iar acea bunătate se răspândeşte.

Aici se află adevărata fericire. Nu există nimic mai satisfăcător. Nu există nimic care să vă facă mai fericiţi. Acesta este adevărul simplu despre viaţă: Iubirea este cea care vă conduce, iubirea este ceea ce vă face fericiţi, şi iubirea este, în cele din urmă, ceea ce vă va împlini pe voi şi planul Întregului, căci nu acţionaţi de unii singuri.

Deşi este posibil să nu fiţi conştienţi de aceasta, fiecare dintre voi joacă un anumit rol în Întreg, iar Întregul are nevoie să jucaţi acel rol. Vă este mai uşor să jucaţi acel rol atunci când sunteţi aliniaţi cu adevărul fiinţei voastre – când urmaţi aceste impulsuri subtile – decât atunci când sunteţi prinşi în mintea egotică şi în dorinţele ego-ului. Întregul funcţionează mult mai bine cu cât oamenii sunt mai aliniaţi cu adevărul fiinţei lor.

Aşa se poate promova evoluţia unei societăţi sau a unui popor – ajutând oamenii să fie în legătură cu adevărul propriei fiinţe, astfel încât să acţioneze mai degrabă pe baza acestor impulsuri, decât pe baza dorinţelor egotice. Acest lucru creează o lume foarte diferită şi acesta este scopul intenţiei noastre de a creşte nivelul de conştiinţă în această lume în orice mod posibil.

În fiecare dintre voi există un impuls evolutiv, pe care îl urmaţi într-o măsură sau alta, care produce o evoluţie a conştiinţei, iar unele lucruri pot facilita această evoluţie. Au existat întotdeauna ghizi şi ajutoare care facilitează evoluţia societăţii, a lumii, iar noi facem parte din această categorie. Noi vă trimitem dragostea, inspiraţia şi energia de care aveţi nevoie pentru a evolua, dar trebuie să o primiţi. Trebuie să vă deschideţi către ea. Şi trebuie să fiţi atenţi la acele impulsuri subtile ale adevăratei voastre naturi. În acest fel, putem lucra cel mai eficient prin intermediul fiinţei voastre.

Transmisia aceasta este concepută pentru a vă aduce într-o mai mare aliniere cu adevărul fiinţei voastre. Aşadar, vă mulţumim că aţi fost aici, că aţi participat, că v-aţi deschis la această transmisiune, căci dorim să vă elevăm energia. Dacă şi voi doriţi să vă ridicaţi nivelul de conştiinţă, atunci vom avea un succes mult mai mare. Aşadar, vă mulţumim că aţi fost aici şi vă mulţumim că v-aţi deschis către noi.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
29 aprilie 2021

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=4-PPKBxteCs

Traducerea de mai sus provine din varianta originală în engleză, publicată ca lectură audio în 1 iulie 2021.