<  Cuprins "Trezirea spirituală întru iubire"


Ajutorul din alte dimensiuni

Capitolul 3, "Ajutorul din alte dimensiuni", din cartea dictată Ginei Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „Jesus Speaking: On Awakening to Love” (Isus vorbeşte: Despre trezirea spirituală întru iubire) - şi audiobook. Mediumul Gina Lake citeşte mesajul în limba engleză, cu subtitrarea în româneşte (videoclipul este încorporat la sfârşitul acestui articol).

Jesus

3. Ajutorul din alte dimensiuni

«Sunt fericit că sunt astăzi aici cu voi. Sunt cu voi toţi. Sunt alături de fiecare dintre voi, pentru că m-aţi chemat. V-aţi deschis către mine. Aţi intenţionat a vă conecta cu mine. Deci, sunt aici pentru fiecare dintre voi, chiar acum şi oricând mă chemaţi.

Poate părea o sarcină imposibilă ca o fiinţă să fie prezentă în atâtea locuri simultan, dar vă asigur că nu este deloc imposibil pentru mine sau pentru alţii ca mine să fim prezenţi cu voi toţi oriunde vă aflaţi şi oricând mă chemaţi. Aşadar, vă rog să ştiţi că eu sunt aici. Sunt aici chiar acum şi mereu.

Unii dintre voi aveţi o legătură puternică cu mine în Inima voastră. Alţii sunteţi destul de indecişi în legătură cu acest individ cunoscut sub numele de Isus şi astăzi aş vrea să mă refer puţin la asta, deoarece este important să înţelegeţi că eu nu sunt acel Isus pe care foarte mulţi dintre voi vi-l imaginaţi pe baza credinţelor care vi s-au inoculat în copilărie şi nu numai.

Ideile şi convingerile pe care majoritatea oamenilor le au despre mine astăzi sunt distorsionate şi nu corespund deloc cu cine am fost, cu ce am predat sau cu ce v-aş învăţa astăzi. Ceea ce v-am învăţat atunci şi ceea ce vă învăţ astăzi nu diferă foarte mult, dar oamenii erau foarte diferiţi atunci.

Este de remarcat faptul că omenirea era mult mai puţin evoluată în urmă cu două mii de ani. Intelectul lor era mult mai puţin evoluat şi la fel şi conştiinţa lor, care evoluează. Evoluează într-o specie şi evoluează într-un suflet de-a lungul multor vieţi. Deci, când omenirea era foarte tânără, nu avea prea multă conştiinţă, în general vorbind. Desigur, existau şi indivizi foarte evoluaţi, aşa cum eram eu, care înţelegeau Adevărul, trăiau Adevărul şi exprimau Adevărul, dar erau rari, mult mai puţini decât astăzi.

Acum sunteţi foarte norocoşi, pentru că există atât de mulţi oameni treziţi, care se află printre voi şi vă sunt disponibili. Acest fapt vă accelerează foarte mult evoluţia şi posibilitatea unei înţelegeri mai autentice şi a eliminării distorsiunilor şi neînţelegerilor care vi s-au inoculat multora dintre voi.

Acum două mii de ani, nu prea se găsea mult Adevăr. Am venit să sparg religia tradiţională şi să o pun la îndoială, ca şi ierarhia ei, care era omniprezentă. Nu era misiunea mea să creez o altă ierarhie, ortodoxie sau dogmă. Am venit să îi împing pe toţi aceştia deoparte şi să fiu glasul Adevărului.

Unii au putut auzi acest adevăr, în timp ce alţii l-au înţeles greşit. Majoritatea, aş spune, au înţeles greşit ceea ce auzeau. Odată ce am dispărut de pe Pământ, nu prea am mai avut ocazia de a corecta neînţelegerile şi denaturările, astfel încât acestea au fost inevitabile. Acest lucru nu se putea să nu se întâmple şi am ştiut-o. Am ştiut asta – noi, aceia care am proiectat această întrupare a mea. Am ştiut ce se va întâmpla cu învăţăturile şi, totuşi, acesta nu a fost un motiv suficient pentru a nu le oferi. Cealaltă opţiune ar fi fost să lăsăm omenirea în întuneric, aşa că a trebuit să încercăm să le împărtăşim oamenilor Adevărul. Chiar aşa denaturat fiind, vor exista şi unii care ar putea vedea Adevărul, ar cunoaşte Adevărul şi l-ar transmite mai departe. Întotdeauna am împărtăşit Adevărul pentru acei relativ puţini oameni care puteau să înţeleagă Adevărul şi să-l transmită mai departe.

Aşadar, iată-vă, două mii de ani mai târziu, şi Adevărul a fost transmis, nu doar de mine, desigur, ci de atât de mulţi alţi Maeştri iluminaţi. Deşi nu am putut face mare lucru în privinţa denaturărilor, cei aflaţi acum în viaţă şi care cunosc Adevărul au încercat să le clarifice. Ei fac tot ce pot şi nu se poate face mai mult de atât.
Cei care cred în aceste denaturări vor rămâne probabil fixaţi în credinţele lor. Dar nu lor ne adresăm astăzi. Nu lor le-am oferit învăţăturile noastre acum două mii de ani. Ci oamenilor ca voi, care sunt deschişi, pregătiţi şi dispuşi să vadă Adevărul.

Ceea ce înţeleg prin Adevăr este, pur şi simplu, să vezi realitatea aşa cum este ea, fără distorsiunile create de mintea egotică, acel aspect primitiv din voi care denaturează Adevărul şi aruncă plasa iluziei – această iluzie foarte convingătoare şi credibilă în care este prinsă omenirea.

Noi suntem aici pentru a risipi acea iluzie. O risipim arătând către Adevăr. Adevărul de acum două mii de ani este acelaşi adevăr şi astăzi. Şi despre cel mai mare adevăr am mai vorbit. Cel mai mare adevăr este că, la baza întregii Vieţi, se află dragostea. Indiferent ce vi se pare vouă, dragostea se află la baza creaţiei, o îndrumă şi o susţine, o menţine în mişcare şi o hrăneşte.

Voi şi toată creaţia sunteţi profund, profund iubiţi şi profund susţinuţi. Nu sunteţi niciodată lăsaţi singuri. Sunteţi conectaţi cu foarte multe fiinţe care vă îndrumă viaţa cu grijă. Ele vă vorbesc prin intuiţia voastră. Vă stârnesc curajul, vă stimulează răbdarea şi vă trezesc bunătatea. Vă activează aceste calităţi înnăscute. Vă ajută să deveniţi cea mai bună fiinţă umană care puteţi fi.

Sunteţi întotdeauna îndrumaţi ca să fiţi cea mai bună fiinţă umană ce puteţi fi. Şi ştiţi cu toţii ce înseamnă asta. A fi cea mai bună fiinţă umană înseamnă a fi o fiinţă umană iubitoare şi paşnică. Ştiţi asta în Inimile voastre, pentru că Inima voastră ştie Adevărul. Cu toţii vă doriţi Adevărul.

Ceea ce doriţi cu toţii este iubirea. Asta-i codat în voi – să mergeţi spre dragoste. Dar înţelegeţi greşit cum să obţineţi dragostea. Ego-ul vostru înţelege greşit cum să obţină dragostea. Nici măcar nu crede în dragoste. Aceasta este distorsiunea, marea minciună care menţine iluzia. Minciuna este că dragostea nu s-ar afla la baza creaţiei, că ar trebui să vă temeţi de viaţă, că viaţa şi Dumnezeu ar fi nemiloşi şi cruzi şi că aceasta ar fi o lume care-pe-care. Prin urmare, dacă acestea sunt convingerile voastre, aceasta devine şi experienţa voastră. Acestea nu sunt nişte credinţe adevărate, dar, cu siguranţă, pot părea adevărate. Deci, ţine numai de voi să descoperiţi că dragostea este adevărul. Descoperiţi acest lucru întâi alegând dragostea în locul urii şi apoi trăind rezultatul. Iar rezultatul este întotdeauna bun. Iubirea, dăruirea, este întotdeauna bună, atunci când se face într-un mod echilibrat, pentru că trebuie să vă dăruiţi şi vouă înşivă, aşa că nu oferiţi la întâmplare şi fără discernământ.

A dărui este chiar o artă. Uneori, a nu dărui este lucrul cel mai plin de iubire: să nu oferi ceva care nu i-ar fi benefic unei persoane. Asta se întâmplă şi în viaţă. Uneori, viaţa nu-ţi oferă ceea ce îţi doreşti, deoarece este mai bine pentru evoluţia ta să trăieşti fără acel lucru. Viaţa este întotdeauna bună şi foarte înţeleaptă în acest fel. Vă oferă ceea ce aveţi nevoie, dar nu întotdeauna ceea ce vă doriţi. Însă vă oferă ceea ce aveţi nevoie şi acesta este Adevărul.

Viaţa este concepută pentru voi, pentru creşterea voastră, pentru evoluţia voastră, pentru a învăţa să iubiţi. Este concepută pentru a vă îndrepta spre iubire şi a vă îndepărta de negativitate: Când mergeţi în direcţia negativităţii, vă doare. Când mergeţi în direcţia iubirii, vă simţiţi bine. Acesta este minunatul şi excelentul sistem de ghidare care vi s-a dat. Este un sistem interior de ghidare pe care vă puteţi baza. Urmaţi calea bucuriei! Nu mergeţi în direcţia suferinţei!

Analizaţi ce vă face să suferiţi. Adevărul nu vă va face niciodată să suferiţi, ci doar minciunile, minciunile pe care vi le spune mintea voastră şi minciunile pe care vi le spun alte minţi – lucruri de genul: „Nu sunt suficient de bun”, “Viaţa nu este îndeajuns de bună ”, “Nu am destul.”

Când credeţi aceste minciuni, atunci suferiţi. Şi aceasta este experienţa potrivită, pentru că nu sunteţi meniţi să credeţi minciuni. Mergeţi în direcţia bucuriei şi a iubirii! Nu veţi găsi împlinire când trăiţi doar pentru sine, sinele vostru ăla mic. Există împlinire doar în dragoste şi unitate. Acesta este Adevărul.

Adevărul mai este şi acela că sunteţi o fiinţă divină. Sunteţi o fiinţă spirituală. Aveţi un spirit etern. Nu vă îndreptaţi spre altceva decât spre o bunătate, dragoste, fericire şi bucurie din ce în ce mai mari. Nu veţi regresa spre mai multă durere. Viaţa este atât de binevoitoare, încât trebuie să treceţi prin aceste dificile vieţi succesive doar până când terminaţi cu ele. Apoi veţi continua să slujiţi iubirii, să fiţi îndrăgostiţi. Aceasta este natura vieţii şi aceasta este experienţa pe care o veţi avea de-a lungul eternităţii, după ce veţi trece prin aceste vieţi mai dificile din acest plan al existenţei.

Au existat întotdeauna fiinţe care au venit pe Pământ pentru a le spune Adevărul celor care trăiesc în această dimensiune atât de densă. Aici există durere, dar există şi o cale de ieşire din durere, iar noi vă ajutăm să vă amelioraţi durerea, nu doar prin cuvinte, ci şi prin energie. Oferim energie şi cuvinte – le numim transmisiune. Această transmisiune este cadoul nostru pentru voi, dar trebuie să vă deschideţi.

Vă rog să înţelegeţi, şi voi sublinia încă o dată, că eu nu sunt acel Isus din imaginaţia voastră. Sunt acum aici să vă servesc, să vă iubesc şi să vă susţin. Puteţi păstra orice imagine, orice idee bună despre Isus ca iubire. Dar orice idee care nu duce la iubire, care ar putea să vă îndepărteze de iubire sau să creeze separare între voi şi ceilalţi, aceea nu vine din dragoste şi, prin urmare, nu aparţine învăţăturilor mele.

Sunteţi aici pentru a deveni liberi şi pentru a învăţa să trăiţi în pace şi dragoste. Acesta este scopul vieţii. Când veţi fi învăţat asta suficient, nu veţi mai reveni la acest nivel dificil al existenţei. Mulţi dintre voi sunteţi gata să avansaţi, gata să trăiţi iubirea ca pe o experienţă continuă. Nu trebuie să suferiţi nici măcar în acest tărâm, dar, cu siguranţă, nu veţi suferi dincolo de acest tărâm.

Acolo vă îndreptaţi cu toţii şi aţi putea la fel de bine să aveţi parte de ea chiar acum. Continuaţi să faceţi din dragoste piatra de temelie a vieţii voastre, lumina călăuzitoare. Urmaţi-vă dragostea, urmaţi-vă bucuria, faceţi ceea ce este plin de iubire, faceţi ceea ce este plin de fericire! Creaţi mai multă dragoste, creaţi mai multă bucurie! Pentru asta sunteţi aici.

Cuvintele, transmisiunile şi învăţăturile mele au rostul să vă transforme conştiinţa, astfel încât să puteţi trăi în lume cu o mai mare dragoste, o mai mare pace şi un sentiment de unitate cu Tot-ce-există. Asta vă doresc eu. Şi dacă şi voi o vreţi pentru voi şi pentru ceilalţi, atunci dăruiţi-vă total transmisiunii acum!

Vă mulţumesc că sunteţi aici. Vă mulţumesc pentru deschidere. Vă mulţumesc pentru dragostea voastră. Sunt cu voi acum şi mereu.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
2 mai 2021

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=twm88PgMztM

Traducerea de mai sus provine din varianta originală în engleză, publicată ca lectură audio în 7 iulie 2021.