<  Cuprins "Trezirea spirituală întru iubire"


Detaşarea de vocea din cap

Capitolul 4, "Detaşarea de vocea din cap", din cartea dictată Ginei Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „Jesus Speaking: On Awakening to Love” (Isus vorbeşte: Despre trezirea spirituală întru iubire) - şi audiobook. Mediumul Gina Lake citeşte mesajul în limba engleză, cu subtitrarea în româneşte (videoclipul este încorporat la sfârşitul acestui articol).

Jesus

4. Detaşarea de vocea din cap

«Sunt fericit că mă aflu astăzi aici alături de voi şi că vă pot servi în orice fel pot, ceea ce voi face în această transmisiune. Vă rog să ştiţi că mă aflu aici pentru a vă ajuta să vă treziţi. Prin aceasta înţeleg trezirea din sinele fals şi recunoaşterea adevăratului vostru Sine.

Sinele divin, care este ceea ce eşti, a trăit viaţa ta tot timpul. Este chiar aici, chiar acum. Ascultă sau citeşte aceste cuvinte. Stă acolo unde stai. Simte ceea ce simţi. Este ceea ce este viu. Este ceea ce există. Este ceea ce experimentează. Nu este vreun sine superior aflat într-o altă dimensiune. Cine eşti tu de fapt – Sinele tău divin – este chiar aici şi acum. A fost acoperit cu idei despre tine, care creează o senzaţie de sine fals. Te crezi a fi acest eu fals, aşa că treci cu vederea Sinele divin, fiindcă este incolor, fără gen, fără nume şi fără formă.

Gândurile care-ţi trec prin cap, vocea din capul tău îţi spune cine eşti, sau încearcă s-o facă. Îţi spune ce să faci, ce să crezi, ce să-ţi placă şi ce să crezi şi toate astea devin cine crezi tu că eşti. Acesta este sinele fals – pur şi simplu, gânduri despre tine: gânduri despre ceea ce îţi place, ce nu-ţi place, ce vrei, ce nu vrei, unde ai fost şi unde te duci, gânduri despre “viaţa mea”: viaţa mea din trecut şi viaţa mea din viitor. Nici măcar gândurile despre prezent nu sunt experienţa propriu-zisă a prezentului.

Sunteţi creaturi duale: aveţi o voce în cap care vă descrie cine sunteţi, vă spune cum vă simţiţi, ce doriţi şi de ce vă este frică. Însă şi Sinele divin este aici, dar fără glas.

Sinele divin nu vă vorbeşte prin vocea din cap. Nu îi primiţi înţelepciunea şi îndrumarea ascultând vocea din cap. În schimb, Sinele divin comunică cu voi prin intuiţia voastră. Intuiţia este subtilă. Nu este la fel de stridentă ca vocea din capul vostru, este mai greu să-i daţi atenţie intuiţiei. Dacă nu credeţi că intuiţia există sau nu aveţi încredere în ea, atunci ea este uşor de trecut cu vederea.

Este important să înţelegeţi dualitatea naturii voastre, deoarece, într-un anumit moment al evoluţiei, deveniţi conştienţi că puteţi alege să credeţi sau nu vocea din cap şi ce pretinde ea că aţi fi. Ce moment uimitor este atunci când descoperi că nu trebuie să crezi ceea ce îţi spune vocea din capul tău despre tine, despre viaţă, despre ceilalţi şi despre Dumnezeu şi că orice negativitate pe care o susţine nu este a ta personală. Este negativitatea omenirii. Nu trebuie să o preiei ca fiind a ta. Nu se referă la tine.

Gândurile tale negative şi neplăcute şi gândurile tale critice, supărate şi pline de ură nu sunt gândurile tale. Nu sunt gândurile adevăratului tău Sine. Ele sunt programarea. Sunt gândurile omenirii. Sunt aceleaşi gânduri pe care le are toată lumea. Vocea ego-ului, vocea din capul tău, este similară la toată lumea. Toată lumea are aceleaşi gânduri negative, aceleaşi gânduri de ură şi judecată şi aceleaşi credinţe limitative.

Nu este vina ta că ai aceste gânduri şi nu spun nimic despre tine. Nu te descriu. Nu sunt ceea ce este adevărat la tine. Ele sunt sinele fals, iar sinele fals arată foarte asemănător în fiecare fiinţă umană. Doar nuanţele diferă, dar în esenţă sunt aceleaşi gânduri negative, aceleaşi convingeri limitative, aceeaşi lipsă de bunătate.

Nu este de mirare că nu vă iubiţi când credeţi că sunteţi responsabili pentru aceste gânduri. Ce descoperire minunată este să realizezi că nu eşti de vină pentru gândurile tale negative. Ele nu înseamnă că eşti o persoană rea. Nu înseamnă că eşti nevrednic sau nemilos. Sunt aceleaşi gânduri pe care fiecare fiinţă umană le are, în virtutea faptului că este o fiinţă umană, în virtutea faptului că are un ego. Nu sunt din vina ta.

Nici măcar nu trebuie să îndrepţi, să schimbi sau să elimini aceste gânduri, lucru pe care nimeni nu-l poate face, cu adevărat. Gândurile vin neinvitate de tine, nedorite. Nu sunt sub controlul tău. Singurul lucru care depinde de tine este să conştientizezi acele gânduri.

Odată ce îţi dai seama de gândurile tale, poţi începe să iei decizii în privinţa lor: dacă le crezi sau nu şi dacă le dai glas sau nu. Aici stă puterea voastră, în conştientizarea gândurilor din minte. Această conştientizare vă oferă potenţialul de a vă elibera de aceste gânduri, deoarece, prin conştientizare, puteţi lua o decizie în privinţa lor.

Dacă le daţi atenţie acestor gânduri, veţi rămâne prinşi în sinele fals, crezând ceea ce vă spune el. Dacă învăţaţi să nu le daţi atenţie acestor gânduri, veţi începe să trăiţi mai pe deplin cine sunteţi cu adevărat. Gândurile vă împiedică să trăiţi Sinele divin la potenţialul maxim. Deci, în locul acestor gânduri, îndreptaţi-vă atenţia asupra experienţei pe care o aveţi aici şi acum, experienţa pe care Sinele vostru divin o are aici-şi-acum.

Aici-şi-acum este o experienţă simplă, nu la fel de dramatică şi interesantă ca realitatea virtuală creată de minte. Dar în această experienţă simplă a vieţii, există pace, există iubire, există înţelepciune, există claritate, există recunoştinţă şi o îmbrăţişare a vieţii.

Această experienţă simplă de a fi îndrăgostit, în pace, în recunoştinţă şi în armonie cu înţelepciunea şi cunoaşterea care apar spontan din momentul prezent este tot ceea ce oricine îşi doreşte cu adevărat. Asta vă va face fericiţi. Asta vă va oferi împlinirea vieţii. Singurul lucru care o împiedică este amantlâcul vostru cu mintea.

Unul din scopurile acestor transmisiuni este de a vă ajuta să vă distrugeţi ataşamentul faţă de minte şi mulţi dintre voi simţiţi acest efect. Detaşarea de minte nu trebuie subestimată. Este o experienţă profundă atunci când începi să simţi o mai mare distanţă faţă de mintea ta egotică, când începi să te eliberezi de ea şi să te simţi ca fiind trăitorul, cel care experimentează viaţa, care absoarbe viaţa şi se bucură de ea. Asta este ceea ce îşi doreşte fiecare om, iar cheia este ruperea dependenţei de propria minte.

Nu este vina ta că eşti sau ai fost dependent de mintea ta. Aşa este configurat sistemul şi asta-i provocarea ta din această viaţă: să învingi dependenţa de sinele fals, de convingerile false, de minte. Poate fi învinsă şi va fi învinsă, deoarece aceasta este direcţia spre care se îndreaptă umanitatea.

Deoarece este foarte important ca această evoluţie să se producă cât mai repede posibil, vă oferim ajutorul nostru pentru a vă elimina ataşamentul faţă de minte. Dar trebuie să şi fiţi dispuşi să renunţaţi la acest ataşamentul. Trebuie să aveţi voinţa de a vă trezi, voinţa de a trece dincolo de minte. Aşadar, vă solicităm cooperarea, disponibilitatea şi intenţia de a slăbi ataşamentul pe care îl aveţi faţă de propria minte.

Intenţia este primul pas şi cel mai important pas. După aceea, totul devine mai uşor. Odată ce afli cine eşti, devine mai uşor să rămâi în experienţa a ceea ce eşti şi să nu revii la sinele fals. Ceea ce este greu este ruperea acelui ataşament. Mulţi dintre voi sunteţi gata să primiţi ajutor în acest sens, şi de aceea suntem aici, pentru a vă oferi acest ajutor.

Vă mulţumim că sunteţi aici. Vă mulţumim pentru deschidere. Sunt mereu cu voi.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
4 mai 2021

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=Yh3tPC1Xwyw

Traducerea de mai sus provine din varianta originală în engleză, publicată ca lectură audio în 3 iulie 2021.