<  Cuprins "Trezirea spirituală întru iubire"


Tu eşti acel ceva care trăieşte acest moment

Capitolul 5, "Tu eşti acel ceva care trăieşte acest moment", din cartea dictată Ginei Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „Jesus Speaking: On Awakening to Love” (Isus vorbeşte: Despre trezirea spirituală întru iubire) - şi audiobook. Mediumul Gina Lake citeşte mesajul în limba engleză, cu subtitrarea în româneşte (videoclipul este încorporat la sfârşitul acestui articol).

Jesus

5. Tu eşti acel ceva care trăieşte acest moment

«Sunt fericit să fiu din nou astăzi cu voi pentru a vă da o veste foarte bună despre trezirea spirituală. Trezirea este mult mai uşor de realizat astăzi decât a fost vreodată pe planetă. Vi se oferă atât de mult ajutor şi sprijin din alte dimensiuni şi în atâtea moduri, încât oamenilor le mult mai uşor să se trezească şi să se detaşeze de mintea egotică, adică de ceea ce ţine oamenii captivi în iluzie.

Doar gândurile pe care le ai îţi creează iluzia că eşti o persoană separată, care are probleme şi care doreşte ca viaţa să fi fost altfel decât este. Toţi oamenii au un sine fals similar. Acest fals eu, care este creat de gândurile despre tine, este un sine nefericit. Nu există om pe Pământ care să aibă un fals sine fericit şi mulţumit.

Orice nemulţumire şi nefericire provin din credinţa că ai fi eul fals, că ai fi ceea ce îţi spun gândurile tale despre tine şi despre viaţă. Acest sine fals este nefericit şi nemulţumit, din cauză că aceasta este natura ego-ului, care se află la baza alcătuirii sinelui fals.

Sinele fals este construit din gânduri, iar ceea ce produce aceste gânduri sunt condiţionările. O mare parte din acele condiţionări se bazează pe viziunea ego-ului asupra vieţii. El consideră că viaţa nu ar fi suficient de bună şi că tu nu ai fi suficient de bun. În starea egotică de conştiinţă, apare senzaţia că ceva ar lipsi, că ar exista o problemă şi apare o dorinţă şi o jinduire pentru ceva ce nu este aici şi nu va fi niciodată aici, ca apoi să suferi din cauza asta. Aceasta este natura esenţială a sinelui fals.

Deci sinele fals al nimănui nu este fericit, sinele fals al nimănui nu este mulţumit. Cel ce simte mulţumirea nu este sinele fals. Când simţi mulţumirea, atunci simţi adevăratul tău Sine, Sinele divin. Fiinţa care eşti, care citeşte aceste cuvinte, este extrem de mulţumită, extrem de fericită şi în deplină pace şi îndrăgostită de viaţă. Ori de câte ori te simţi aşa, simţi adevărata ta Fiinţă şi adevărul despre viaţă, anume că viaţa este un miracol, un dar.

Acea Fiinţă care eşti se bucură de acest miracol al vieţii. Ştii senzaţia. Nu există vreo fiinţă umană care să nu cunoască senzaţia de a se bucura de viaţă, de a fi fericită, fie şi numai pentru o clipă. Unii o simt doar pentru scurt timp, şi totuşi, ea este acolo, din moment ce sinele divin este cel ce trăieşte viaţa fiecăruia.

Sinele divin nu poate fi niciodată complet acoperit. Sinele divin, cine eşti cu adevărat, nu este chiar un mister. Nu este atât de ascuns. Este aici. Este acel ceva care se simte mulţumit. Este acel ceva care simte pace, bucurie, recunoştinţă, acceptare, bunătate şi compasiune. Aceste experienţe sunt concrete şi adevărate. Ele constituie starea permanentă a adevăratului tău Sine. Sinele fals nu simte aceste sentimente sau orice alte sentimente. Sinele fals este format doar din gânduri, iar gândurile nu simt nimic. Nu există niciun sine fals, ci doar o idee. Nu există nicio entitate care să fie falsul sine şi care să simtă ceva. Dar când crezi că eşti sinele fals şi crezi în nemulţumirea şi nefericirea sinelui fals, atunci vei simţi acele sentimente neplăcute.

Cea care simte aceste sentimente este fiinţa ta. Fiinţa ta nu deţine acele sentimente. Nu ea le-a creat şi, totuşi, le experimentează. Este atât de îngăduitoare, încât permite negativităţii să devină experienţa ei, însă ştiind că acele sentimente negative nu sunt Adevărul.

Este interesant, nu-i aşa, că credinţa în gânduri creează o anumită experienţă şi, totuşi, nu există niciun sine fals care să simtă ceva! Există doar experienţa. De fapt, nu există nicio fiinţă aici, dar limbajul cere să vorbim despre aspectul divin al naturii voastre ca de o fiinţă sau ca şi cum ar fi o entitate.

Sinele divin nu este o fiinţă, în schimb, „fi-ire” ar fi un cuvânt potrivit pentru sinele divin, deoarece el este, de fapt, o experienţă. Este ceea ce trăieşte viaţa. Este ceea ce există ca viaţă. Este ceea ce are viaţă. Dar nu este un subiect. Acest lucru este dificil de înţeles de către minte, deoarece limba voastră este compusă din subiecte şi predicate. Nu există un subiect în sensul obişnuit. Mai degrabă, cine eşti este un verb. Eşti experimentarea vieţii. Eşti trăirea. Eşti fiirea, vieţuirea, dar nu eşti o fiinţă şi nu eşti un lucru sau o entitate.

Limbajul te păcăleşte să crezi că sinele fals ar fi real şi că ar exista o entitate în spatele gândurilor tale, când, de fapt, nu există nicio astfel de entitate. Gândurile tale, pur şi simplu, sunt o programare. După cum nu există nicio entitate care rulează în computer, nu există nicio entitate nici în spatele gândurilor voastre, ci doar o programare. Deci, chiar dacă gândurile îţi vorbesc, aşa cum o fac Siri sau Alexa (inteligenţe artificiale – n.tr.), nu există nicio Siri, nu există nicio Alexa. Sunt doar un program. Gândurile tale sunt doar o programare.

Crezi că ai nevoie de gândurile tale. Aceasta este minciuna care te ţine angrenat în ele. Crezi că ai nevoie de gândurile tale, aşa că nu încetezi să le asculţi, ca şi cum ar fi înţelepte, ca şi cum ar fi cine eşti. Dar nu sunt nici înţelepte, nici reprezentative pentru cine eşti tu.

Aceasta este o veste foarte bună. Este o veste foarte bună, pentru că nu trebuie să mai suferi după ce înţelegi asta, căci nu există suferinţă fără credinţa în gândurile tale greşite. Suferi doar atunci când crezi o minciună, iar singurele minciuni pe care le poţi crede sunt cele provenite din mintea ta sau din mintea altor oameni.

Adevărul nu există în minte. Adevărul nu poate fi cuprins de minte şi nici nu trebuie. Adevărul este aici, acum, în experienţa pe care o ai. Adevărul este această experienţă simplă pe care o ai şi nu-i nimic de spus despre ea. Nu este nici bună, nici rea. Este doar asta, doar asta. Doar această simplă trăire.

Poţi rămâne în această simplă experienţă? Eşti dispus să rămâi în această simplă trăire? Mintea nu vrea să rămâi. Vrea să te scoată din această experienţă simplă. Îţi zice: „Asta nu-i nimic. Nu se întâmplă nimic. Hai să ne jucăm în realitatea imaginară.”

Dacă această realitate imaginară ar fi fost lipsită de suferinţă, nu ar fi fost o afacere atât de rea. Dar realitatea imaginară este creată din gânduri precum „Doresc” şi „Vreau”, iar în aceste gânduri există suferinţă. Există suferinţă în dorinţa de a avea ceva care nu există sau în dorinţa pentru altceva decât ceea ce există deja. Există suferinţă în asta şi dorinţa nu te conduce niciodată acolo, la pacea şi fericirea pe care ţi le promite. Toate imaginaţiile din lume nu duc la nimic. În cele din urmă, rămâi doar cu asta. Doar-asta.

Chiar şi prin simplul fapt de a o numi „doar-asta”, limbajul o minimalizează, de parcă asta nu ar fi de ajuns, când, de fapt, ea este totul şi este tot ceea ce ai. Din doar-asta provine tot ce-i viaţă. Fiecare inspiraţie, fiecare urmă de curaj, fiecare urmă de iubire, fiecare urmă de corectitudine, bunătate şi înţelepciune despre cum să-ţi trăieşti viaţa provin din doar-asta. Dacă iei parte la doar-asta, vei fi fericit, vei fi înţelept, vei fi curajos şi vei fi puternic. Asta eşti: doar-asta, doar această simplă fiire, această simplă simţire.

În această simplă trăire se află cunoaşterea despre cum să acţionezi în lume, cum să-ţi trăieşti viaţa. Este o cunoaştere profundă, care nu îţi vine prin gânduri. Ştiţi cu toţii despre ce vorbesc. Această cunoaştere profundă este însăşi fiinţa care îţi trăieşte viaţa, care îţi derulează viaţa, dacă o laşi.

Fiinţa ta adevărată te va lăsa să-ţi urmezi gândurile şi îţi va lăsa ego-ul să te conducă prin viaţă, dacă aceasta este experienţa pe care o doreşti. Dar nu este nevoie să ai această experienţă. Poţi termina cu ea chiar acum.

Mulţi dintre voi sunteţi gata să o faceţi. Sunteţi dispuşi să vă conducă altceva prin viaţă. Mulţi dintre voi deja lăsaţi acel ceva misterios să vă conducă prin viaţă o mare parte din timp. Trezirea înseamnă a-ţi duce existenţa din acest loc al cunoaşterii profunde, al simplei existenţe. Şi pentru asta suntem noi aici: să vă ajutăm să învăţaţi a trăi în această stare, şi nu prin ideile voastre programate despre ceea ce ar trebui să faceţi şi cine sunteţi.

Noi ştim cine sunteţi. Vă vedem şi vă reflectăm imaginea înapoi. Aceasta este treaba noastră, să vă arătăm Adevărul, să-l clarificăm. Dar trebuie să-l alegeţi pe el în locul gândurilor voastre despre voi. Lăsaţi gândurile despre voi să se ducă. Nu aveţi nevoie de ele. Ele sunt sinele fals. Apoi ascultaţi profund în voi înşivă la acea cunoaştere menită să vă infuzeze viaţa, şi apoi trăiţi conform ei.

Vă mulţumim că aţi fost aici astăzi. Vă mulţumim pentru deschidere. Vă mulţumim pentru dorinţa de a primi. Aveţi binecuvântarea noastră. Sunt mereu cu voi.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
6 mai 2021

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=WVAuCjiX728

Traducerea de mai sus provine din varianta originală în engleză, publicată ca lectură audio în 5 august 2021.