<  Cuprins "Trezirea spirituală întru iubire"


Tot ce aveţi este momentul prezent

Capitolul 6, "Tot ce aveţi este momentul prezent", din cartea dictată Ginei Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „Jesus Speaking: On Awakening to Love” (Isus vorbeşte: Despre trezirea spirituală întru iubire) - şi audiobook. Mediumul Gina Lake citeşte mesajul în limba engleză, cu subtitrarea în româneşte (videoclipul este încorporat la sfârşitul acestui articol).

Jesus

6. Tot ce aveţi este momentul prezent

«Deoarece este Revelionul, vreau să spun câteva cuvinte despre Anul Nou. De fapt, nu există un an nou. Iar asta-i valabil pentru multe cuvinte d-ale voastre. Cuvântul “an” este un concept, unul util, iar cuvântul “nou” este un alt concept, de asemenea, util. Dar “nou” implică automat şi “non-nou”, şi aceasta este problema. Separă viaţa în trecut şi viitor, când nu există aşa ceva; există doar acum. Am putea spune că acum-ul este nou în fiecare moment; ar fi un mod de a vorbi despre el. Dar, de fapt, acum-ul nu este nici nou, nici vechi. Este, pur şi simplu.

Este important să înţelegem acest lucru despre cuvinte. Ele creează iluzia; ele creează dualitatea. Şi totuşi, cuvintele sunt necesare pentru a acţiona în această lume. Pentru a avea o societate şi relaţii, limbajul este necesar. Va veni o vreme când nu veţi avea nevoie de limbaj şi vă veţi înţelege direct unii cu alţii, aşa cum noi vă înţelegem şi aşa cum ne înţelegem între noi pe tărâmul nostru. Dar, deocamdată, limbajul este necesar.

Cu toate acestea, este important să înţelegem că limbajul joacă un rol în menţinerea iluziei. Limbajul exprimă dualitatea, or adevărul este nondual. În viaţă, se petrec două lucruri: experienţa dualităţii, care este o realitate în felul ei, şi Realitatea cu majusculă, care înseamnă nondualitate, nonseparare, unime.

Unimea se bucură de experienţa dualităţii. Se joacă în dualitate. Se joacă în iluzie. În acelaşi mod în care vă bucuraţi de romanele şi filmele voastre, Unimea, care a creat totul, se bucură nespus de creaţia sa.

Fără dualitate, nu ar putea exista creaţie. Există un creator şi o creaţie – aceasta este dualitatea. Dar Creatorul trăieşte în cadrul creaţiei, ceea ce este foarte diferit de creaţiile voastre personale. Când creaţi nişte lucruri, vă exprimaţi prin ele, dar nu animaţi acele creaţii. Nu le aduceţi la viaţă şi nu trăiţi o viaţă separată prin intermediul acelor creaţii. Dar asta face Unimea. Întâi creează şi apoi trăieşte prin acele creaţii.

Ce minunăţie este că voi sunteţi creaţiile lui Dumnezeu aduse la viaţă! Dar nu sunteţi marionetele Unimii. V-a dat capacitatea de a lua decizii şi de a alege să vă aliniaţi sau nu cu iubirea. Deci, în anumite privinţe, sunteţi pe cont propriu în viaţă, dar niciodată cu adevărat. Sunteţi făcuţi din Dumnezeu. Sunteţi făcuţi din aceeaşi substanţă, deci nu puteţi fi niciodată prea departe de Dumnezeu. Puteţi alege să vă îndepărtaţi de Dumnezeu, dar nu vă puteţi niciodată separa de Dumnezeu.

Sunteţi din aceeaşi substanţă ca şi Dumnezeu şi, în adâncul sufletului, o ştiţi bine. Ştiţi că sunteţi Dumnezeu. Ştiţi că nu sunteţi separaţi şi totuşi vi s-a dat un mecanism – ego-ul – care vă permite să vă experimentaţi pe voi înşivă ca fiind separaţi şi diferiţi de Dumnezeu, ca înstrăinaţi de Dumnezeu, ca mai puţin decât Dumnezeu.

Sunteţi meniţi să descoperiţi falsitatea acestei aparenţe. Veţi descoperi că sunteţi la fel ca Dumnezeu, că nu sunteţi separaţi. Dar în acest tărâm, nu este atât de uşor să descoperiţi acest lucru. Aici, iluzia că aţi fi separaţi este foarte, foarte convingătoare. Iluzia că aţi fi inferiori, că aţi fi slabi, că aţi fi insuficienţi este foarte, foarte convingătoare.

Însăşi această credinţă vă împiedică să accesaţi propria divinitate dăruită de Dumnezeu: toate calităţile divine pe care le-aţi primit în această viaţă pentru a vă întoarce Acasă. Vi s-a dat tot curajul, toată puterea şi toată înţelepciunea de care aveţi nevoie pentru a descoperi Adevărul. Dar atâta timp cât credeţi minciuna, va fi dificil să descoperiţi acel adevăr.

Suntem aici pentru a risipi această minciună, această denaturare. Sunteţi făcuţi din dragoste. În esenţă, sunteţi iubire pură. Şi în adâncul vostru, ştiţi că-i adevărat, pentru că iubirea este tot ceea ce vreţi cu adevărat. Toate acţiunile voastre, chiar şi cele care s-ar numi lipsite de iubire, sunt făcute din dragoste pentru ceva, poate doar pentru autoconservare. Totuşi, aceste acţiuni provin din dragoste: dragostea şi dorinţa de a supravieţui. Ego-ul denaturează iubirea şi o transformă în interes personal, dar la baza lui stă tot iubirea.

Dragostea din esenţa voastră vă determină pe fiecare să faceţi ceea ce faceţi. Acţiunile voastre provin fie din Sinele divin, dintr-un simţ pur al iubirii, fie din simţul denaturat al iubirii şi al autoconservării, specific ego-ului. Dar asta nu-i o problemă, deoarece în cele din urmă, fiecare descoperă dragostea pură a Sinelui său divin, deoarece urmărirea interesului personal, în cele din urmă, nu aduce nici împlinirea şi nici iubirea pe care orice fiinţă o doreşte profund.

În cele din urmă, vă săturaţi să mai căutaţi lucruri care nu vă satisfac şi începeţi să le descoperiţi pe acelea care vă satisfac cu adevărat şi care toate provin din dragoste. Ceea ce vă satisface profund este învăţarea, creşterea, crearea, iubirea, împărtăşirea, comuniunea şi slujirea. Toate acestea oferă cea mai profundă satisfacţie şi, de asemenea, duc la o viaţă împlinită şi sigură, pentru că nu există niciun pericol să urmaţi iubirea sau bucuria. Acestea vă vor conduce la o şi mai mare iubire şi bucurie.

Sunteţi fiinţe divine. Vă găsiţi în procesul de descoperire sau de redescoperire a propriei divinităţi, legătura voastră cu Unimea, adevărul Fiinţei voastre. Aceasta este o călătorie minunată, plină de tot felul de întorsături, dificultăţi şi victorii. Ca urmare a acestor dificultăţi şi victorii, învăţaţi pe ce cale să o luaţi. Dificultăţile vă spun: „Nu merge în acea direcţie. Nu mai face asta. Nu crede aceste gânduri. Nu păstra această atitudine.” Iar victoriile vă arată ceea ce funcţionează.

Viaţa este astfel concepută ca să ieşiţi victorioşi. Nu este menită să fie o luptă nesfârşită. Sunteţi destinaţi să învingeţi dificultăţile şi să vă găsiţi calea de ieşire din suferinţă către libertate, bucurie şi fericire. Aceasta este experienţa care vă aşteaptă. Nimeni nu vă doreşte altceva decât bucurie deplină, dragoste, fericire şi pace.
Viaţa este concepută pentru a oferi bucurie, dar trebuie să fiţi atenţi ce anume conduce la ea şi ce nu. Dacă aveţi o credinţă care vă conduce la suferinţă, atunci renunţaţi la acea credinţă. Dacă aveţi o credinţă care vă conduce la bucurie, atunci rămâneţi la ea. Dacă aveţi o credinţă care vă conduce la separarea de ceilalţi, atunci renunţaţi la acea credinţă. Dacă aveţi o credinţă care vă conduce la unitate şi dragoste, atunci rămâneţi la ea.

Veţi descoperi că veţi rămâne cu foarte puţine credinţe şi că aveţi nevoie de foarte puţine credinţe. Aveţi nevoie doar de cele care vă conduc în direcţia iubirii, păcii şi fericirii adevărate. Această fericire provine din armonizarea voastră cu Sinele divin şi planul său pentru voi.

Da, există un plan pentru fiecare viaţă în parte. Este un plan general şi poate fi îndeplinit în multe moduri diferite. Sunteţi meniţi să descoperiţi acest plan. Ar fi şi greu să nu-l descoperiţi, pentru că este codificat în oasele, în ADN-ul vostru. Este înscris în voi foarte adânc să îndepliniţi acestui plan. Deşi pot exista situaţii în care să fie împiedicat sau modificat, în cea mai mare parte, fiecare dintre voi vă îndepliniţi planul într-o anumită măsură, deoarece ar fi foarte dificil să nu vi-l îndepliniţi deloc.

Deci, fiţi conştienţi de acest lucru. Fiţi conştienţi că viaţa voastră este pe drumul cel bun. Foarte mulţi dintre voi spuneţi că aveţi impresia că nu sunteţi pe drumul cel bun sau că v-aţi rătăcit, că nu ştiţi care este scopul vieţii voastre. Dar deja vă trăiţi scopul vieţii. Orice aţi trăi face parte din scopul vieţii voastre. Este foarte util să înţelegeţi acest lucru, astfel încât să trageţi cât mai multe foloase din experienţele voastre, să le acceptaţi pe deplin şi să nu fugiţi de ele sau să nu vă opuneţi lor spunând: „Acest lucru n-ar fi trebuit să se întâmple” sau „Sunt un ratat şi am dat greş, fiindcă am această experienţă neplăcută."

Viaţa se desfăşoară aşa cum trebuie, iar voi trăiţi experienţele pe care sunteţi meniţi să le aveţi. Dacă credeţi că nu ar trebui să aveţi acele experienţe, atunci veţi suferi. Cel mai bine este să presupuneţi că trebuia să aveţi acele experienţe – pentru că le aveţi. Astfel, devine mai uşor să învăţaţi ceea ce trebuie să învăţaţi din ele şi să înfloriţi în mod natural ca urmare a lor, deoarece nu puteţi avea o experienţă fără să învăţaţi nimic din ea. Ar fi imposibil.

Faptul că învăţaţi din experienţele voastre este un gest al vieţii de mare generozitate. Fie că sunteţi conştienţi de ceea ce aţi învăţat, fie că nu, oricum învăţaţi. Viaţa este binevoitoare, cu adevărat. Întotdeauna vă învaţă ceva. Întotdeauna vă îndeamnă să creşteţi. Întotdeauna vă permite să faceţi alegeri şi să învăţaţi din rezultatul lor.

Viaţa este o şcoală şi, cu cât acceptaţi mai mult această idee şi învăţătura conţinută în fiecare dintre lecţiile şi experienţele voastre, cu atât veţi înflori mai mult şi veţi găsi mai des dragostea din esenţa voastră şi dragostea din esenţa universului. Atunci veţi simţi plăcere în loc să vă împotriviţi experienţelor, şi asta sunteţi meniţi să faceţi – să vă bucuraţi de toate experienţele voastre.

Ideea de an nou se referă la o experienţă mai bună în viitor, ceea nu se va întâmpla niciodată. Acum – acest moment – este experienţa pe care o aveţi. Este tot ceea ce aveţi, din ea sunteţi meniţi să învăţaţi şi de ea trebuie să vă bucuraţi. Acest moment este singura realitate. Acest moment este adevărat. Nu există trecut. Tot ce aţi trăit în trecut s-a dus. Nu-l reînviaţi cu gândurile voastre.

Acum este singurul moment pe care îl aveţi. Există un singur moment. Există doar acum-ul, mereu prezent, mereu în desfăşurare şi în continuă schimbare. Învăţaţi să-l iubiţi. Învăţaţi să-l îmbrăţişaţi, să-l acceptaţi, să trăiţi în el, să fiţi în el, să-l lăsaţi să vă modeleze, să-l lăsaţi să fie aşa cum este.

Vi s-a dat în dar acest moment foarte preţios, această viaţă preţioasă. Intraţi în armonie cu Cel ce v-a dat acest moment, nu cu cel care încearcă să controleze acest moment şi să-l facă să fie altfel. Acest moment nu trebuie să fie altfel decât este deja. Orice experienţă pe care aţi avea-o este exact experienţa potrivită, deoarece nu poate fi altfel decât aşa cum este. De ce să o evaluaţi? De ce să o numiţi bună sau rea? Este ceea ce este.

Vă aflaţi în această plimbare. Bucuraţi-vă de ea. Îngăduiţi acestei călătorii să fie aşa cum este ea. Veţi creşte în mod natural şi veţi evolua prin ea, şi veţi evolua mai repede dacă vă relaxaţi în acest moment şi îl lăsaţi să-şi facă treaba cu voi. Lăsaţi-l să vă ofere ceea ce vă este menit. Relaxaţi-vă şi aveţi încredere în momentul de acum.

Acceptaţi, pur şi simplu, ca orice trăiţi aici şi acum să fie aşa cum este, căci se va schimba în curând, iar apoi acceptaţi următoarea experienţă. Asta-i singura voastră sarcină. Sarcina voastră nu este să evaluaţi experienţa; treaba voastră este să trăiţi din plin ceea ce trăiţi, să fiţi total prezenţi în ceea ce trăiţi. Iubiţi ceea ce trăiţi şi învăţaţi din asta.

Sunteţi ajutaţi şi ghidaţi să faceţi toate acestea. Sunteţi ajutaţi să vedeţi Adevărul, să trăiţi Adevărul, să experimentaţi Adevărul. Vi se arată ce este iluzie şi ce este Adevăr. Este o mare binecuvântare să vi se arate acum aşa ceva.

Adevărul este chiar aici, chiar acum, în orice aţi trăi, nu în ceea ce vă spune mintea despre această experienţă sau în ceea ce vă spune despre trecut sau viitor. Viaţa voastră este doar acest moment şi nimic altceva. Trăiţi ca şi cum acum ar fi singura clipă ce există, căci ăsta-i adevărul. Asta-i tot ce există. Viaţa este un cadou preţios.

Suntem profund recunoscători că am fost aici astăzi şi că ne-am împărtăşit cu voi energia şi Adevărul. Vă mulţumim că l-aţi primit. Vă mulţumim că v-aţi deschis. Suntem mereu alături de voi.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
8 mai 2021

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=F5_i45jbo6Q

Traducerea de mai sus provine din varianta originală în engleză, publicată ca lectură audio în 31 decembrie 2017.