<  Cuprins "Trezirea spirituală întru iubire"


Daţi atenţie tărâmului subtil

Capitolul 7, "Daţi atenţie tărâmului subtil", din cartea dictată Ginei Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „Jesus Speaking: On Awakening to Love” (Isus vorbeşte: Despre trezirea spirituală întru iubire) - şi audiobook. Mediumul Gina Lake citeşte mesajul în limba engleză, cu subtitrarea în româneşte (videoclipul este încorporat la sfârşitul acestui articol).

Jesus

7. DAŢI ATENŢIE TĂRÂMULUI SUBTIL

«Sunt fericit să mă aflu astăzi aici şi să vă vorbesc despre un mic truc al conştiinţei, care vă va ajuta să vă acordaţi la Tăcerea, Nemişcarea din centrul fiinţei voastre. Trucul constă în ascultare. Ascultarea este o modalitate foarte simplă şi uşoară să vă acordaţi şi să descoperiţi cine sunteţi cu adevărat.

Prin ascultare, înţeleg trecerea într-un stare receptivă în care ascultaţi, nu numai cu urechile, ci cu întregul corp – ascultaţi ceea ce apare în acest moment. Ascultarea în acest fel vă aduce în momentul prezent. Aşa cum ascultarea unui clopot, a unei mantre, a unui sunet sau a cuvintelor cuiva vă aduce în momentul prezent, şi ascultarea simplă, fără vreun scop în afară de simpla ascultare, vă aduce în momentul prezent.

Ori de câte ori ascultaţi în acest fel, veţi auzi cu urechile, dar veţi auzi şi lucruri la un nivel mai subtil: comunicări de la Sinele vostru mai profund, care apar pentru a vă ghida şi a vă oferi informaţiile şi cunoştinţele de care aveţi nevoie pentru a vă desfăşura viaţa aşa cum s-a intenţionat. Această ascultare nu înseamnă doar ascultarea sunetelor; ci a tot ceea ce apare aici-şi-acum la un nivel subtil. Da, apar sunete şi diverse experienţe senzoriale, dar apar şi experienţe la un nivel mai subtil.

Dacă vă pierdeţi în gânduri sau chiar într-o experienţă senzorială, veţi rata experienţa mai subtilă a vieţii, care este modul cum trăieşte viaţa Fiinţa voastră şi, de asemenea, modul în care Fiinţa voastră vi se adresează în această viaţă. Fiinţa voastră nu vă vorbeşte de obicei prin cuvinte în minte, aşa cum face ego-ul. Se exprimă prin intuiţie, care este o formă subtilă de exprimare.

Acordarea la acest tărâm subtil vi se dezvoltă pe măsură ce evoluaţi spiritual. La unii se dezvoltă mai puternic decât la alţii, dar această acordare se dezvoltă în mod natural pe măsură ce evoluaţi spiritual, pe măsură ce învăţaţi să vă îndepărtaţi atenţia de la tărâmul mental grosolan al ego-ului către tărâmul lui aici-şi-acum, tărâmul Sinelui vostru divin.

La un anumit moment al evoluţiei, vă daţi seama că aici mai există şi altceva în afară de tărâmul mental şi de experienţele fizice şi începeţi să fiţi curioşi cu privire la tărâmul subtil. Deci, vă acordaţi la el. Învăţaţi să-l ascultaţi, şi despre asta vorbesc: să învăţaţi să „ascultaţi” sunetele, dar şi Tăcerea.

Din această Tăcere se naşte totul. Această Tăcere nu este doar tăcere; nu este doar absenţa sunetului. Tăcerea este fundamentul existenţei din care apare totul. Totuşi, mintea nu o percepe aşa. Nu ia în considerare Tăcerea, experienţa şi expresiile Fiinţei voastre – comunicările pe care vi le trimite. Dacă vă luaţi după minte, nu veţi mai căuta nimic dincolo de minte, deoarece ea nu vă încurajează să priviţi spre tărâmul subtil. Vă spune: „Nu este nimic acolo. Nu este nimic interesant. Nu se întâmplă nimic. Să ne întoarcem la imaginaţie.” Dar este complet fals. Se întâmplă foarte multe. Viaţa se întâmplă. Viaţa se naşte din Tăcere, din Nemişcare, care, de fapt, nu este chiar atât de liniştită.

În fiecare moment, se naşte ceva nou din această Linişte. Poate fi o intuiţie, o inspiraţie, o idee, o emoţie sau o bucurie. Sau poate fi un îndemn de a face ceva, de a urmări ceva sau de a învăţa ceva. Aşa vă vorbeşte Sinele vostru divin, prin inspiraţii subtile, îndemnuri, impulsuri, bucurie şi entuziasm.

Nu este acel entuziasm al ego-ului când îşi imaginează succesul sau când obţine ceea ce îşi doreşte. Este un alt fel de entuziasm, care vă conduce la împlinirea şi bucuria voastră supremă. Este o bucurie mai profundă şi o fericire mai profundă decât satisfacţia trăită de ego când capătă ce-şi doreşte.

Odată ce conştientizaţi că Sinele vostru divin comunică cu voi clipă de clipă, puteţi să vă îndreptaţi atenţia spre el şi să vedeţi exact ce vă comunică. Este nevoie de o anumită abilitate şi evoluţie pentru a putea capta subtilele sclipiri venite de la Sinele divin. Dar mulţi dintre voi prindeţi aceste comunicări fără măcar să vă daţi seama că le-aţi prins sau de unde provin.

La fel de des pe cât urmaţi dorinţele ego-ului, urmaţi şi aşa-numitele dorinţe ale Sinelui divin: impulsurile, îndemnurile şi intenţiile sale. Nu există vreunul dintre voi care să nu urmaţi, într-o oarecare măsură, intenţiile Sinelui vostru divin şi să nu vă duceţi viaţa în consecinţă. Diferenţa constă doar în ce măsură o faceţi.

Progresul pe calea spirituală înseamnă că urmaţi intenţiile Sinelui divin ceva mai regulat, consecvent şi complet. Progresul este marcat de faptul că nu mai permiteţi gândurilor despre voi şi viaţa voastră (gândurilor ego-ului) să vă determine faptele, vorbele şi atitudinile, ci îi permiteţi numai Sinelui divin să o facă. Acesta este un proces şi este nevoie de timp pentru a vă dezvolta această abilitate şi disponibilitatea de a trece din tărâmul ego-ului în tărâmul Sinelui divin, pentru ca acesta din urmă să opereze tot mai complet în viaţa voastră.

Diferenţa dintre aceste două moduri de ghidare – ghidarea ego-ului, respectiv, a Sinelui divin – am putea spune că este diferenţa dintre iad şi Rai. Îndrumarea ego-ului nu aduce fericire, ci suferinţă şi o nesfârşită nemulţumire. Pe de altă parte, îndrumarea Sinelui divin vă dezvoltă talentele, vă ajută să vă exprimaţi potenţialul vostru interior, să vă împliniţi vocaţia şi să vă manifestaţi imensa dragoste şi seninătate a naturii voastre divine. Şi asta vreţi şi voi.

În schimb, comenzile, cerinţele, opiniile, percepţiile şi pretenţiile minţii egotice nu vă vor aduce fericirea. Aşadar, învăţând să vă detaşaţi de acele cerinţe – schimbându-vă maestrul interior – vă veţi schimba viaţa.

Vă veţi schimba viaţa, pentru că nu sunteţi meniţi să vă găsiţi fericirea urmând ego-ul. Când îl urmaţi, veţi suporta lecţii şi dificultăţi şi veţi descoperi că nu aceea era calea de urmat. Şi veţi învăţa să căutaţi îndrumare în altă parte, să descoperiţi că aţi urmat un fals maestru şi că nu mai aveţi nevoie s-o faceţi, că puteţi avea încredere în această îndrumare mai profundă şi mai subtilă.

Da, această ghidare este mai subtilă, dar este mai de încredere. Este singurul lucru de încredere. Iar viaţa voastră va curge mult mai liniştit, mult mai uşor şi veţi atrage către voi ceea ce aveţi nevoie. Veţi atrage oamenii, oportunităţile, sprijinul, înţelepciunea, claritatea şi îndrumarea de care aveţi nevoie pentru a trăi acea viaţă pe care aţi fost meniţi să o trăiţi.

Destinul vostru este să fiţi fericiţi, dar trebuie să vă găsiţi calea către fericire, descoperind ce nu vă face fericiţi şi căutând în altă parte ceea ce vă poate face fericiţi, ceea ce vă va face fericiţi şi ceea ce vă face fericiţi. După cum am spus mai devreme, învăţarea, creşterea, iubirea, pacea, crearea, comuniunea şi împărtăşirea cu ceilalţi şi serviciul-către-ceilalţi vă vor face să fiţi cei mai fericiţi. Fiecare dintre voi are talente, abilităţi şi o anumită personalitate, toate fiind menite să fie exprimate şi explorate şi dezvoltate în această viaţă. Asta vă va aduce o mare fericire. Şi mai există şi un plan de ansamblu care doreşte să vă folosească talentele, abilităţile şi personalitatea unică pentru a îmbunătăţi lumea, pentru a aduce bunătate în lume.

Cu toţii aţi primit daruri, dar nu vor fi utilizate într-un mod adecvat, care să vă aducă împlinire, dacă veţi asculta versiunea minţii despre cum să vă trăiţi viaţa şi cum să vă folosiţi aceste talente. Adeseori, ego-ul îi descurajează pe oameni să-şi folosească abilităţile şi talentele, dacă observă că aceste talente şi abilităţi nu le vor aduce bani sau putere.

Ego-ul caută banii şi puterea, iar dacă ego-ul crede că nu veţi căpăta bani sau putere dacă vă veţi urma glasul Inimii şi veţi căuta împlinirea planului de viaţă, atunci vă va conduce într-o altă direcţie, departe de planul sufletului vostru. Iar dacă se întâmplă asta, nu veţi fi fericiţi, pentru că fericirea depinde de împlinirea misiunii pentru care aţi venit aici.

Când vă simţiţi nefericiţi, ar putea fi un semn că nu îndepliniţi acel plan, că urmaţi o ghidare greşită şi nu mergeţi în direcţia celor mai profunde dorinţe ale sufletului vostru.

Ego-ul are propriile sale idei despre cum ar trebui să vă trăiţi viaţa. Ele se referă la câţi bani, putere, confort şi superioritate este posibil să obţineţi atunci când mergeţi pe anumite direcţii. Asta-i o reţetă foarte mărginită a fericirii: mergeţi unde-s banii, mergeţi unde-i puterea, mergeţi spre siguranţă, protecţie, confort. Dar există foarte mulţi oameni în lumea voastră care nu ar fi realizat niciodată lucruri măreţe, dacă ar fi urmat această reţetă. Nu ar fi realizat niciodată lucrurile care au reuşit să schimbe lumea.

Asta înseamnă să-ţi urmezi Inima. Să-ţi urmezi Inima nu înseamnă să-ţi urmezi emoţiile. Cele mai multe emoţii provin din zona condiţionărilor. Însă, dacă a-ţi urma Inima înseamnă să urmezi bucuria şi entuziasmul mai profund, atunci urmează neapărat acele sentimente: Urmează dragostea, urmează bucuria mai profundă a Sinelui tău divin. Dar nu-ţi urma sentimentele de furie sau frustrare sau rănire sau vinovăţie.

Nu vă urmaţi sentimentele de vinovăţie. Foarte mulţi o dau în bară când fac asta. Nu veţi fi niciodată fericiţi dacă lăsaţi vinovăţia sau frica să vă conducă viaţa. Aceste sentimente aparţin domeniului ego-ului şi trebuie să descoperiţi că nu dau rezultate bune.

Veţi fi fericiţi când vă urmaţi bucuria, dragostea şi pacea. Acestea sunt dreptul vostru din naştere. Pe acestea aţi venit aici să le experimentaţi şi să le cunoaşteţi profund. Lăsaţi-le să vă inspire. Lăsaţi iubirea să vă inspire. Lăsaţi pacea să vă inspire. Lăsaţi înţelepciunea şi claritatea să vă inspire. Cum aţi putea clădi altceva decât o viaţă fericită făcând asta?!

Aceste sentimente sau calităţi mai profunde ale Sinelui divin sunt absolut de încredere şi sunt menite să vă ghideze viaţa. Dar sunt subtile. Sunt mai subtile decât emoţiile ego-ului şi mai subtile decât cuvintele din capul vostru.

Iubirea despre care vorbim aici nu este o iubire exuberantă. Nu este o iubire extatică. Această iubire este o experienţă subtilă de a fi în armonie cu bunătatea din voi şi cu dorinţa de a împărtăşi acea bunătate. Această iubire care constituie natura voastră divină este subtilă, dar este profundă. Este natura universului, iar atunci când vă acordaţi cu natura universului, universul vă va sprijini. Vă va returna iubirea.

Este foarte important să ştiţi asta – că este întru totul de încredere să vă urmaţi glasul Inimii şi să vă acordaţi la acest tărâm subtil. Vă va aduce numai dragoste, bunătate şi sprijin. Pentru a le trăi pe acestea vă aflaţi aici.

Nu sunteţi meniţi să suferiţi. Vă rog să luaţi asta la cunoştinţă acum. Este foarte important să o ştiţi, ca să vă puteţi revendica binele şi să vă trăiţi viaţa pe care sunteţi meniţi să o trăiţi, ceea ce va fi, fără îndoială, de folos Întregului. Pentru asta sunteţi aici. În măsura în care vă serviţi Sinele, în cel mai profund sens al cuvântului, cu majusculă, veţi servi Întregului.

Aşadar, faceţi-vă un scop din asta – să slujiţi Divinului, dând atenţie Sinelui vostru divin. Ascultaţi-l. Fiţi receptivi. Vedeţi ce puteţi afla. Fiţi curioşi. Îndepărtaţi-vă de mintea cea zgomotoasă şi priviţi spre Tăcerea Sinelui.

Vă mulţumesc că aţi fost prezenţi. Vă mulţumesc pentru deschidere. Vă doresc tuturor dragoste şi pace. Sunt mereu cu voi.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
11 mai 2021

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=K3ES0jASvyY

Traducerea de mai sus provine din varianta originală în engleză, publicată ca lectură audio în 14 iulie 2021.