<  Cuprins "Trezirea spirituală întru iubire"


Credinţele vă modelează viaţa

Capitolul 9, "Credinţele vă modelează viaţa", din cartea dictată Ginei Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „Jesus Speaking: On Awakening to Love” (Isus vorbeşte: Despre trezirea spirituală întru iubire) - şi audiobook. Mediumul Gina Lake citeşte mesajul în limba engleză, cu subtitrarea în româneşte (videoclipul este încorporat la sfârşitul acestui articol).

Jesus

9. CREDINŢELE VĂ MODELEAZĂ VIAŢA

«Astăzi, aş vrea să vă vorbesc despre dorinţă, deoarece este atât de importantă în viaţa voastră. Dorinţa este motorul care vă impulsionează activităţile. Dar care este motorul care impulsionează dorinţa? Este gândul. Gândul stimulează dorinţa prin convingeri: Dacă credeţi că aveţi nevoie de o maşină nouă pentru a fi fericiţi, atunci veţi dori o maşină nouă. Dacă credeţi că aveţi nevoie de un nou partener pentru a fi fericiţi, atunci veţi dori un nou partener şi veţi începe să îl căutaţi şi să vă deschideţi faţă de vreunul. Această deschidere, această intenţie, probabil, va crea o relaţie.

Gândurile voastre – convingerile sau credinţele voastre – sunt foarte, foarte puternice. Problema este că nu sunteţi conştienţi de multe dintre credinţele voastre. Când aveţi în voi ceva atât de puternic care vă conduce comportamentul şi nu sunteţi conştient de el, veţi întâmpina dificultăţi în viaţă.

Sunteţi meniţi să fiţi creatori conştienţi ai vieţii voastre. Deci, sunteţi meniţi să deveniţi conştienţi de credinţele voastre. Dar cum aţi putea să deveniţi conştienţi de ele, dacă vă identificaţi cu ele? Când sunteţi identificaţi cu credinţele voastre, adică când vă credeţi convingerile, nu înseamnă neapărat că sunteţi şi conştienţi de ele. Când sunteţi identificaţi cu convingerile voastre, le faceţi jocul, fără a fi conştienţi de ceea ce vă determină să acţionaţi. Este important să fiţi conştienţi de ceea ce vă determină să acţionaţi. Este important să fiţi conştienţi de dorinţele voastre şi de credinţele care creează şi impulsionează acele dorinţe. Trezirea la adevărata voastră natură înseamnă, în esenţă, a deveni conştienţi de ceea ce gândiţi, credeţi şi doriţi şi, de asemenea, a vă detaşa suficient de gândurile şi dorinţele voastre, pentru a putea evalua dacă o dorinţă, o credinţă sau o preocupare este demnă de luat în seamă.

Căci multe dintre credinţele şi dorinţele voastre nu sunt demne de atenţia voastră sau să le puneţi în practică. Atâta timp şi energie sunt irosite urmând dorinţe care nu merită sau care nu aduc împlinire la un nivel mai profund. Ele sunt dorinţele ego-ului, care nu vă vor aduce împlinire, deşi vă vor oferi senzaţia că faceţi ceva şi că sunteţi cineva. Într-adevăr, vă dau senzaţia că aveţi o identitate.

Cu toate acestea, urmarea dorinţelor ego-ului nu vă va împlini la cel mai profund nivel, deoarece sunt superficiale – deci, cum ar putea să vă împlinească? Ego-ul doreşte putere, securitate, un tratament special, prestigiu, recunoaştere şi popularitate. Vrea să fie în vârf, deasupra celorlalţi. Cum ar putea aceste dorinţe să vă aducă împlinire, când sunt atât de departe de adevărul că voi sunteţi una cu toţi?

Nu sunteţi meniţi să fiţi separaţi. Deşi aveţi menirea să vă exploraţi unicitatea, aveţi şi menirea să vă descoperiţi unitatea cu toţi. În realitate, nu sunteţi separaţi, aşa că atunci când vă comportaţi într-un mod care accentuează separarea – cum ar fi încercarea de a deveni ceva mai special decât altcineva – asta nu vă va împlini sufleteşte, pentru că nu puteţi găsi împlinirea atunci când sunteţi trataţi mai special. Menirea voastră este să vă găsiţi împlinirea prin unitate, dragoste, slujire, creştere şi pace.

Nu veţi găsi niciodată adevărata fericire urmând dorinţele ego-ului. Iar adevărul este că majoritatea gândurilor şi dorinţelor care parvin prin vocea din capul vostru sunt dorinţe de-ale ego-ului. Deci, dacă permiteţi vocii din cap să vă determine acţiunile, atunci veţi duce o viaţă superficială. S-ar putea să obţineţi unele dintre lucrurile pe care le doriţi, deoarece atunci când urmăriţi cu tot dinadinsul să le obţineţi, viaţa vi le va oferi adesea, nu întotdeauna, dar vi le va oferi în scopul de a vă arăta la ce rezultate duce acea alegere.

Aşa învăţaţi. În cele din urmă, veţi învăţa că dorinţele ego-ului nu vă pot împlini, că nu merită efortul. Iar atunci veţi fi dispuşi să căutaţi care este sensul vieţii, ce anume vă va împlini, ce vă va face cu adevărat fericiţi. Când veţi începe să puneţi aceste întrebări, veţi găsi, cu siguranţă, şi răspunsurile, deoarece acestea sunt dorinţe mai profunde.

Aceste dorinţe mai profunde nu provin dintr-un gând din capul vostru. Ele provin dintr-un îndemn din adâncul fiinţei. Sunteţi îndemnaţi să urmăriţi lucruri care să vă aducă o împlinire profundă. Acesta este un mod foarte diferit de a trăi – într-o stare în care primiţi îndemnuri de acţiune de la un nivel profund şi tăcut.

Puteţi exprima aceste dorinţe mai profunde prin cuvinte când vorbiţi cu voi înşivă sau cu altcineva, dar ele nu au apărut iniţial din fluxul de gânduri. Nu au apărut ca un „Eu vreau”, cel puţin, nu iniţial. Aşadar, fiţi atenţi să nu daţi prea multă greutate acelor dorinţe din fluxul de gândire de genul: „Vreau asta” şi „Vreau aia”. Observaţi cu atenţie dorinţele din fluxul de gânduri. Sunt ele vrednice de energia şi atenţia voastră? Vă vor face cu adevărat fericiţi?

Desigur, nu este nimic în neregulă în a urmări şi acele dorinţe minore. Toată lumea o face într-o oarecare măsură. Dar ceea ce vă face fericiţi este câtă energie cheltuiţi făcând ceea ce vă împlineşte cu adevărat. Dacă majoritatea activităţilor voastre sunt dedicate pentru asta, veţi fi fericiţi. Atunci, nu va mai fi nicio problemă dacă urmăriţi să vă cumpăraţi o maşină nouă sau vă preocupă vreun alt gând, deoarece nu vă vor împiedica această împlinire mai profundă. Acele dorinţe secundare vor fi percepute ca atare. Şi veţi fi motivaţi de îndemnurile mai profunde, mai importante, mai împlinitoare.

Atunci, va conta din ce în ce mai puţin dacă aveţi ceea ce vrea ego-ul. Şi asta-i frumuseţea – oricât de mult sau de puţin aţi avea, toată lumea poate fi fericită, pentru că oricine îşi poate îndeplini dorinţele mai profunde. Nu este nevoie de bani pentru a îndeplini aceste dorinţe mai profunde; este nevoie doar de dorinţa de a învăţa, de a creşte, de a iubi, de a servi, de a explora, de a descoperi, de a fi deschis şi de a crea. A face aceste lucruri nu costă nimic şi sunt cele mai satisfăcătoare.

Deci, nu există nicio scuză pentru a nu fi fericit. Este posibil să fii fericit cu foarte, foarte puţin. În acelaşi timp, sunt complet de acord că este mai dificil să fii fericit atunci când nu-ţi sunt satisfăcute nevoile de bază. Este foarte dificil, într-adevăr. Şi totuşi, nu este chiar imposibil, căci există în lumea voastră foarte mulţi oameni care sunt bucuroşi şi profund recunoscători pentru puţinul pe care îl au şi pentru dragostea celor din jur, căci de acolo vine cea mai mare împlinire. Din a-i iubi pe ceilalţi, a avea grijă de alţii, a le fi de ajutor altora.

Aceasta este una dintre cele mai importante lecţii ale vieţii. Dar poate dura destul de mult până când o înveţi. Atâta timp cât asculţi de mintea egotică, n-o vei învăţa pea repede, deoarece mintea egotică nu-ţi va sugera să îi slujeşti pe alţii sau măcar să îi iubeşti pe ceilalţi, cu excepţia cazului în care ego-ul vrea să profite de pe urma iubirii cuiva.

Atâta timp cât rămâi prins în mintea egotică, în dorinţele şi în interesele ei, va fi dificil să găseşti acea mare împlinire. Dar ea este acolo şi te aşteaptă să o găseşti. Este un secret deschis, gata să fie descoperit. Şi, iată, că acum l-ai găsit: secretul vieţii. Secretul pentru a fi fericit este să îţi urmezi dorinţele cele mai profunde.

Una dintre cele mai importante dorinţe este dorinţa de dragoste şi unitate. Dacă ceva te face să iubeşti mai profund, mai deschis şi mai uşor, mergi în acea direcţie. Este foarte important să mergi în direcţia care îţi stimulează iubirea şi bucuria. Dacă faci asta, vei duce o viaţă frumoasă.

Iubirea nu vă poate duce niciodată pe căi greşite. Va atrage tot ce aveţi nevoie cu adevărat. Iubirea este o forţă de atracţie – este forţa de atracţie din univers. Când vă aliniaţi cu dragostea şi exprimaţi iubirea, universul vă va oferi tot ce aveţi nevoie: toată inspiraţia, înţelepciunea, curajul şi puterea. Cu toţii le aveţi la dispoziţie în orice moment, dar trebuie să vă daţi seama că le aveţi. Seamănă puţin cu faza când Dorothy pocneşte din papucii ei rubinii (n.tr. – în “Vrăjitorul din Oz”), nu-i aşa? Dacă nu-ţi dai seama că ai acces la aceste daruri minunate în interiorul tău, atunci este ca şi cum nu le-ai avea.

Aveţi tot ce aveţi nevoie, dar nu vă veţi da seama de asta dacă rămâneţi prinşi în fluxul de gândire, care vă va tot repeta că nu aveţi ceea ce aveţi nevoie şi vă va împiedica să apreciaţi ceea ce aveţi. Ego-ul este o capcană. Este provocarea pe care tu, eroul, trebuie să o depăşeşti.

Nu sunteţi lăsaţi singuri şi fără resurse în această viaţă dificilă. Toţi aveţi aceleaşi resurse. Nu toţi aveţi aceeaşi inteligenţă sau aceeaşi forţă fizică, dar toată lumea are aceeaşi capacitate de curaj, forţă interioară, bunătate, dragoste, compasiune şi răbdare. Toată lumea are aceste capacităţi, dar numai unii dintre voi sunteţi conştienţi de aceste resurse, le accesaţi şi le folosiţi.

Deci, fiţi conştienţi de asta: Că sunteţi cu toţii bine dotaţi pentru a avea o viaţă minunată, plină de dragoste, pace şi bunătate. Dar depinde de voi să o realizaţi, să aveţi această dorinţă. Dorinţa pentru aceste lucruri – iubire, înţelepciune, compasiune, pace – vine din profunzime. Când vă aliniaţi cu acestea, veţi primi, cu siguranţă, ceea ce doriţi.

Intenţia voastră – dorinţa voastră - este foarte importantă. Intenţia este totul. Doriţi-vă iubirea, doriţi-vă pacea, doriţi-vă bunătatea, doriţi-vă o viaţă plină, o împlinire dincolo de imaginaţia voastră cea mai îndrăzneaţă şi le veţi avea. Nu vă fie teamă să primiţi răsplata care vă stă la dispoziţie. Primiţi ceea ce vă oferă universul. Vă oferă în mod gratuit, dar trebuie să şi doriţi. Trebuie să doriţi să primiţi ceea ce el are de dat.

Când vă aliniaţi cu dragostea, pacea şi bunătatea, iar acţiunile voastre curg de acolo, veţi primi tot ce aveţi nevoie. Aşa sunteţi răsplătiţi pentru că v-aţi găsit drumul înapoi Acasă. Veţi primi ceea ce aveţi nevoie. Este o lege naturală aceea că, dacă oferi, vei primi.

Ieşiţi din zona negativă a ego-ului. Dorinţele sale vă fac să alergaţi în cerc, fără să ajungeţi niciodată la mulţumire. Găsiţi în voi acel lucru care vă va face cu adevărat fericiţi şi urmaţi-l. Fiţi fiinţa iubitoare care sunteţi meniţi să deveniţi şi care puteţi fi, iar orice altceva vi se va da pe deasupra. Aceasta este promisiunea noastră.

Vă mulţumim că aţi fost prezenţi. Vă mulţumim pentru deschidere. Vă mulţumim că sunteţi în armonie cu noi. Suntem alături de voi mereu.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
13 mai 2021

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=rKMvXejfdPg

Traducerea de mai sus provine din varianta originală în engleză, publicată ca lectură audio în 11 august 2021.