<  Cuprins "Trezirea spirituală întru iubire"


Tăria şi curajul

Capitolul 10, "Tăria şi curajul", din cartea dictată Ginei Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „Jesus Speaking: On Awakening to Love” (Isus vorbeşte: Despre trezirea spirituală întru iubire) - şi audiobook. Mediumul Gina Lake citeşte mesajul în limba engleză, cu subtitrarea în româneşte (videoclipul este încorporat la sfârşitul acestui articol).

Jesus

10. TĂRIA ŞI CURAJUL

«Două calităţi care aparţin naturii voastre divine sunt puterea interioară şi curajul. Aceste cadouri extrem de valoroase vi s-au oferit pentru a naviga prin viaţă. V-au fost date pentru a vă facilita evoluţia spirituală, deoarece fără ele, v-ar fi copleşit descurajarea şi sentimentul de lipsă specifice ego-ului şi aţi fi rămas captivi în acea stare de conştiinţă. Tăria şi curajul sunt două chei către eliberarea din tiranica stare egotică.

Starea egotică este calea minimei rezistenţe, deoarece este starea voastră implicită. Când urmaţi vocea din cap, vă apropiaţi de ego, iar viziunea lui este că viaţa are mereu lipsuri, că niciodată nu are sau nu este destul. Acea senzaţie de a nu avea niciodată suficient este una de slăbiciune, de lipsă a ceea ce ai nevoie pentru a depăşi provocările vieţii, dorind mereu mai mult decât ai şi nevăzând ceea ce ai.

Perspectiva ego-ului este ca şi cum ai trece prin viaţă cu nişte ochelari de cal: vezi printr-un obiectiv îngust şi limitativ. Perspectiva ego-ului este una în care nu recunoşti, nu bagi în seamă sau chiar nu foloseşti darurile care ţi s-au oferit pentru a depăşi dificultăţile şi provocările vieţii. Deşi întâmpinaţi o mulţime de probleme în viaţă, fiecare dintre voi este foarte bine echipat pentru a face faţă dificultăţilor şi provocărilor vieţii.

Aveţi în dotare toate calităţile interioare de care aveţi nevoie, iar tăria şi curajul sunt două dintre cele mai importante calităţi care vi s-au dat. Ele sunt antidotul la înţelegerea eronată şi viziunea ego-ului: falsa opinie că mereu lipseşte ceva, că viaţa nu are resurse suficiente, că ceilalţi au lipsuri şi că viaţa ar trebui să fie altfel de cum este.

Când sunteţi de acord cu această percepţie a ego-ului, vă aflaţi într-o stare tristă şi nefericită. Antidotul pentru o astfel de perspectivă limitativă şi deprimantă este puterea şi curajul, care vă deschid posibilitatea de a acţiona în alte moduri decât conform programării voastre implicite şi condiţionărilor pe care le-aţi învăţat de la alţii.

Ca să nu credeţi şi să nu urmaţi programarea aveţi nevoie de curaj şi forţă, pentru că vă împotriviţi nu numai propriilor condiţionări, ci şi ale celorlalţi. Majoritatea oamenilor urmează calea minimei rezistenţe, adică vocea din cap. Ea vă îndeamnă să vă doriţi controlul, siguranţa, superioritatea şi să dobândiţi cât mai mult din toate. Senzaţia că nu aveţi niciodată destul şi că trebuie să obţineţi mai mult, chiar dacă asta înseamnă să luaţi de la altcineva, aceasta este perspectiva ego-ului şi programarea voastră. Într-acolo vă îndreptaţi în mod natural.

Însă, dacă nu dovediţi o oarecare opoziţie faţă de calea minimei rezistenţe, veţi suferi. Percepţia că viaţa ar avea lipsuri, că ar fi înspăimântătoare, nefericită, dificilă şi crudă vă generează nefericire şi conflicte în relaţiile voastre, în care vă străduiţi în permanenţă să fiţi mai buni sau să aveţi mai multe decât celălalt. Aceea nu este o stare fericită şi nu aduce fericirea nimănui. Percepţia că ceva ar lipsi este greşită şi neadevărată. Este o minciună.

Este o minciună chiar şi aceea că viaţa ar fi dificilă. Viaţa este făcută mult mai dificilă de către percepţiile negative şi limitative ale ego-ului. Fără acestea, dificultăţile vieţii s-ar putea rezolva mult mai bine. Aţi avea acces nu numai la resursele voastre interioare pentru a face faţă acestor dificultăţi, ci şi la sprijinul şi tovărăşia altora care v-ar putea ajuta.

Dacă aţi reuşi să ieşiţi din tiparele voastre implicite, aţi simţi un sentiment de unitate cu toţi şi toate şi aţi dori armonia şi prosperitatea tuturor şi aţi acţiona pentru asta. Aţi lucra unii pentru ceilalţi, nu doar pentru sine. Acest lucru ar uşura enorm greutăţile din societate şi din viaţă.

Perspectiva limitată şi neadevărată a ego-ului provoacă suferinţă şi îngreunează viaţa enorm. Aţi fost programaţi să suferiţi, dar nu trebuie să continuaţi să suferiţi. Vă aflaţi aici şi acum pentru a vă depăşi suferinţa. Lucrarea voastră constă în a vă depăşi programarea, setarea implicită, şi să învăţaţi să priviţi viaţa cum este ea cu adevărat.

Este nevoie de tărie şi curaj să acţionaţi contrar setării implicite din voi şi din cei care şi-o urmează pe a lor. Este nevoie de un curaj imens pentru a acţiona într-un mod opus la ceea ce alţii cred că ar fi adevărat. Alţii îşi cred propriile gânduri şi suferă în consecinţă. Dacă vă exprimaţi dezacordul cu ei şi cu nevoia lor de a suferi, ei pot avea impresia că nu îi susţineţi, când voi, pur şi simplu, doar le indicaţi calea către o viaţă mai fericită.

E nevoie de mult curaj să nu cazi pradă credinţelor greşite ale propriei minţi şi ale minţilor altor persoane. Trebuie să fii dispus să vezi Adevărul şi să nu urmezi ideile false: toate acele credinţe care produc ruşinea, ura, blamarea, gelozia şi dorinţa de răzbunare.

Aceste credinţe te fac să rătăceşti. Nu te conduc, pe tine sau pe oricine altcineva, spre pace şi fericire, ci în direcţie opusă. Cei care cred în blamare, gelozie, răzbunare, ură şi superioritate nu vor să le pui la îndoială credinţele. Nu vor să îi înfrunţi. Nu vor să trăieşti altfel. Deci, este nevoie de curaj şi tărie pentru a trăi după propriul tău adevăr – conform Adevărului.

Ce este curajul? Este capacitatea de a rămâne fidel Adevărului indiferent de obstacole. Îţi cunoşti adevărul tău? Ştii ce este Adevărul? Iată una dintre marile lecţii ale vieţii: să descoperi atât propriul tău adevăr personal, cât şi Adevărul în general.

Sunteţi foarte binecuvântaţi că puteţi vedea Adevărul atât cât îl vedeţi. Cu adevărat, sunteţi foarte binecuvântaţi, deoarece foarte mulţi nu înţeleg ce înseamnă viaţa. Ei nu înţeleg ceea ce voi aţi înţeles deja. Deci, să ajungi la Adevăr este o mare, mare binecuvântare. Dar apoi, este nevoie de curaj şi putere interioară pentru a păstra acest adevăr. Nu este de ajuns să cunoşti Adevărul; trebuie să trăieşti acel adevăr, să-i fii fidel. Iar asta necesită curaj.

Curajul vine din cunoaşterea Adevărului mai profund decât numai intelectual. E ceva mai mult decât doar o idee. Face parte din dezvoltarea voastră spirituală să treceţi de la înţelegerea intelectuală a Adevărului la simţirea Adevărului în fiinţa voastră, să vă sincronizaţi cu Adevărul într-o asemenea măsură, încât să nu vă mai puteţi mişca altfel, să nu vă mai influenţeze deloc ceea ce este fals, ci numai Adevărul. Ajungeţi într-un punct al evoluţiei spirituale când Adevărul trebuie urmat. Îl simţiţi atât de puternic în voi, încât nu îi puteţi rezista. Când ajungeţi în acest punct, înseamnă că sunteţi, într-adevăr, foarte avansaţi pe cale, fiindcă nimic nu vă poate abate de la Adevăr.

Înainte de a ajunge la acel punct, veţi oscila şi vă veţi întoarce din când în când la setarea implicită, apoi veţi descoperi din nou cât de falsă este. Dar acest lucru nu este greşit. Este în regulă dacă vă întoarceţi la fals – cu certitudine că o veţi face. Veţi şovăi, în mod natural. Veţi aluneca, în mod natural, înapoi la setarea implicită. Dar nu veţi mai putea rămâne acolo mult timp. Nu veţi putea rămâne fideli falsului, cel puţin nu pentru mult timp.

Gândurile din fluxul vostru de gândire sunt nişte minciuni. Există atât de multe minciuni în fluxul de gândire, încât cel mai bine este să consideraţi că fluxul de gânduri este complet o minciună sau, cel puţin, că este inutil, astfel încât să nu mai fiţi tentaţi să credeţi vreunul dintre aceste gânduri.

Pentru a fi cine eşti, cine ai venit aici să devii, nu este necesar să asculţi gândurile din fluxul gândirii. Tocmai acele gânduri te împiedică să fii cine poţi fi, cine eşti menit să fii. Prin urmare, este bine să le consideri pe toate minciuni sau nefolositoare, fiindcă nici măcar acele câteva gânduri neutre sau pozitive din fluxul de gânduri nu îţi sunt necesare.

Găseşte locul din tine care ştie să acţioneze în conformitate cu ceea ce este adevărat. Recunoaşte-ţi acel loc dinlăuntru. Îl vei afla prin meditaţie, tăcere şi prin ascultare – nu ascultând mintea, ci simţul mai subtil al sinelui. Află cine eşti.

Cine eşti este o experienţă. Cine eşti este experienţa de a fi, de a exista, experienţa acelui Eu-sunt. Cine eşti este acel ceva care ascultă sau citeşte aceste cuvinte. Fii asta. Fii atât de simplu. Fii îndeajuns de curajos pentru a fi atât de simplu, pentru a nu urma gândurile pe care le urmează alţii, pentru a nu urma dorinţele şi valorile pentru care trăiesc majoritatea oamenilor: puterea, superioritatea şi acumularea. Nu ai nevoie de acele valori. Te îndepărtează de fericire. Urmează valorile adevăratului tău sine, care sunt, pur şi simplu, dragostea şi pacea.

Iubirea, pacea şi unitatea sunt adevărata ta natură. Când mergi în direcţia iubirii, a păcii şi a unităţii, vei avea viaţa pe care eşti menit să o trăieşti. Rămâi fidel busolei interioare. Accesează curajul şi forţa care ţi s-au dat. Observă cum se simt curajul şi forţa la nivel subtil. Cum le simţi? Le recunoşti, desigur. Concentrează-te asupra lor şi îţi vor deveni tovarăşi.

Puteţi apela la puterea interioară şi curaj în momentele de dificultate, pentru a vă ridica moralul. Învăţaţi să regăsiţi lăuntric aceste cadouri care v-au fost oferite, care vă vor înălţa şi vă vor ajuta să depăşiţi orice dificultăţi sau provocări. Sunteţi mult mai puternici decât o ştiţi! Descoperiţi această forţă şi rămâneţi-i fideli, căci este o busolă de încredere.

Dacă ne cereţi ajutorul pentru a vă activa puterea şi curajul, îl veţi primi. Doar faceţi-ne cunoscută această intenţie. Faceţi această rugăciune şi veţi primi ajutorul de care aveţi nevoie. Vă mulţumim că aţi fost prezenţi aici. Vă mulţumim pentru deschidere. Suntem mereu alături de voi.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
14 mai 2021

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=9isnwvl8af8

Traducerea de mai sus provine din varianta originală în engleză, publicată ca lectură audio în 18 august 2021.