<  Cuprins "Trezirea spirituală întru iubire"


Voinţa de trezire spirituală

Capitolul 12, "Voinţa de trezire spirituală", din cartea dictată Ginei Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „Jesus Speaking: On Awakening to Love” (Isus vorbeşte: Despre trezirea spirituală întru iubire) - şi audiobook. Mediumul Gina Lake citeşte mesajul în limba engleză, cu subtitrarea în româneşte (videoclipul este încorporat la sfârşitul acestui articol).

Jesus

12. VOINŢA DE TREZIRE SPIRITUALĂ

«Vă aflaţi cu toţii pe calea spirituală. Vine un moment în evoluţie când intraţi pe această cale. S-ar putea şi să renunţaţi la ea uneori. Dar odată ce aţi intrat pe cale, sunteţi pe cale şi veţi continua să fiţi împinşi înainte. La un anumit moment, simţiţi nevoia să păşiţi pe cale. Dar nu depinde de voi când anume veţi simţi chemarea. Foarte multe lucruri legate de calea spirituală nu depind de voi. Şi totuşi, aflându-vă pe cale, este foarte, foarte importantă voinţa şi cooperarea voastră, intenţia voastră, pentru că puteţi alege oricând să nu fiţi pe cale, să i vă opuneţi. Vi se permite întotdeauna acea libertate. Liberul vostru arbitru este cu adevărat liber şi respectat întocmai.

Uneori vă simţiţi rătăciţi şi blocaţi. Adesea, asta n-are nicio legătură cu ceea ce faceţi sau nu faceţi. „Rătăciţi” sau „blocaţi” este o poveste pe care v-o spuneţi singuri când aveţi impresia că nu progresaţi pe cât de repede credeţi că ar trebui. Dar adevărul este că nu prea aveţi niciun control asupra progresului vostru. Aveţi sarcina să cooperaţi cu ceea ce se desfăşoară în interiorul vostru, dar nu sunteţi responsabili de această evoluţie.

Această evoluţie se întâmplă la timpul şi în felul său, şi are propria sa înţelepciune în alegerea modalităţilor şi a momentelor, care nu vi se dezvăluie. Habar nu aveţi ce se întâmplă în privinţa creşterii spirituale la niveluri profunde şi subtile. Aşa este menit să fie. Nu puteţi şti şi înţelege prea multe despre misteriosul proces al evoluţiei spirituale. Una dintre lecţiile de învăţat pe cale este să acceptaţi că nu ştiţi ce se întâmplă şi să nu născociţi poveşti despre asta, în special cele care v-ar face să suferiţi.

Aşadar, lăsaţi-vă în seama acestei evoluţii, acestui plan spiritual. Făceţi-o înţelegând cât de vaste sunt forţele care vă conduc viaţa şi au grijă de voi. Aceste forţe sunt înţelepte, misterioase şi atât de vaste, încât nu le puteţi înţelege cu mintea sau manipula cu voinţa voastră. Puteţi să vă împotriviţi lor, dar nu puteţi voi stabili cum se va desfăşura planul vostru divin.

Pe măsură ce progresaţi spiritual, este întotdeauna important să aveţi o atitudine umilă. Vedeţi din ce în ce mai clar că nu deţineţi controlul a ceea ce numiţi „viaţa mea”, că, de fapt, nici nu există aşa ceva ca „viaţa mea”, ci doar viaţa trăindu-se pe ea însăşi prin voi, exprimându-se prin voi şi creând în mod misterios prin voi această viaţă pe care o trăiţi.

Ego-ul pretinde că el creează viaţa, că el produce întâmplările din viaţă. Dar ego-ul este doar un co-creator şi nu are ultimul cuvânt de spus despre ceea ce se creează. Şi mult prea des, ego-ul împiedică ceea ce se încearcă a fi creat prin voi. Deci, acest fals sentiment de „eu” nu este prea folositor. Cel mai bine ar fi să fie dat la o parte, şi de aceea sunt importante învăţăturile despre sinele fals.

Este important să înţelegeţi că nu voi vă aranjaţi viaţa şi că nici măcar nu aveţi o viaţă – ci viaţa vă are pe voi. Asta-i o veste bună, pentru că viaţa este demnă de încredere, iar atunci când vă conduce şi îi permiteţi să vă stăpânească pe deplin, veţi trăi acea viaţă pe care Viaţa o are în vedere pentru voi. Şi va fi o viaţă bună şi împlinită, care vă va face fericiţi.

Vine un moment în care se iveşte în voi voinţa de trezire. Voinţa care vă anunţă disponibilitatea de a vă trezi este implantată în voi. Este un dar care precede trezirea. Această voinţă nu provine din ego, ci din Sinele mai profund. Această voinţă nu poate fi generată de ego, dar poate fi preluată de ego, care pretinde că propria voastră dorinţă ar fi cea care vă stimulează evoluţia.

Voinţa de trezire stimulează procesul evoluţiei spirituale şi stă la baza dorinţei de a face diversele lucruri care susţin trezirea spirituală, cum ar fi practicile spirituale şi adoptarea unui stil de viaţă benefic trezirii. Această voinţă este chiar Sinele divin care se trezeşte în voi şi începe să se exprime în lume.

Când Sinele divin începe să se trezească în interior, îl simţiţi. Simţiţi un impuls, o atracţie către învăţăturile spirituale şi către meditaţie şi vă alăturaţi celor care simt o atracţie similară. Această voinţă este un cadou şi o parte naturală a căii spirituale.

Această voinţă devine o problemă doar atunci când nu este respectată, când nu este ascultată, deoarece, atunci când Sinele divin se trezeşte în interior, pretinde să i se dea o anumită atenţie. Dacă nu-i daţi atenţie, vă va striga ceva mai tare sau va pune la cale anumite situaţii, astfel ca să-i observaţi chemarea.

Uneori aceste situaţii sunt dificile. Uneori vă distrug confortul şi simţul identităţii. Când se întâmplă asta, vă treziţi din starea obişnuită şi vă întrebaţi: „Ce se întâmplă? Ce trebuie să fac? Cine sunt eu?” Acest tip de apeluri la trezire se pot petrece în orice moment pe cale, din cauză că oamenii revin uşor la obiceiul lor de a crea structuri specifice ego-ului, până când li se dezvoltă mai mult rezonanţa naturală cu Sinele divin lăuntric.

Pe măsură ce progresaţi pe calea spirituală, veţi începe să creaţi structuri – structuri de muncă şi relaţii umane – care susţin această chemare divină. În acel moment, evoluţia voastră probabil că se va accelera, în măsura în care vă creaţi un stil de viaţă în concordanţă cu ceea ce doreşte Divinul pentru voi.

Întotdeauna, voinţa trebuie armonizată cu Inima, nu cu mintea egotică, care probabil va crea structuri foarte diferite decât cele dorite de Inimă. Trezirea cere adesea o viaţă nouă – noi structuri de viaţă. Şi trebuie să fiţi dispuşi să le construiţi, ca să curgeţi cu planul divin.

Disponibilitatea voastră este crucială: disponibilitatea de a vedea că există altceva, în afară de minte, care vă ghidează viaţa şi care vă conduce acolo unde vreţi să ajungeţi. Disponibilitatea şi intenţia voastră de a merge în acea direcţie este cel mai mare aport al vostru personal în desfăşurarea căii spirituale. Aceasta este sarcina voastră principală, de a avea disponibilitatea şi intenţia de a merge în acea direcţie şi nu pe calea minimei rezistenţe, a setării voastre implicite, a ceea ce mintea egotică ar vrea să faceţi şi cum ar vrea ea să trăiţi.

Acum, când oamenii aud asta, uneori se gândesc: „O, nu, asta înseamnă că nu voi mai avea banii, confortul sau sprijinul pe care mi-l doresc şi de care am nevoie în viaţă”. Exact asta v-ar spune mintea egotică. Dacă mergeţi în direcţia Divinului, ea vă va va spune: „Nu vei avea niciun sprijin. Vei fi evitat de oameni. Nu vei supravieţui.” Asta vă va spune, când, de fapt, opusul este adevărat.

Aşadar, este extrem de importantă disponibilitatea voastră de a merge în direcţia Inimii, a chemării divine, a ceea ce simţiţi lăuntric, în adâncul sufletului. Dacă nu sunteţi dispuşi să mergeţi în acea direcţie, nu-i veţi descoperi beneficiile şi justeţea. Trebuie să fiţi dispuşi să faceţi nişte paşi în acea direcţie pentru a descoperi adevărul despre ea.

Iar adevărul este o veste bună, dar cum ai putea să o afli dacă nu ai încredere în Inima ta şi nu eşti dispus să vezi ce se va întâmpla? Aşa cum am mai spus, este nevoie de mult curaj şi putere pentru a merge în direcţia voinţei divine, din cauză că în faţă te aşteaptă necunoscutul.

Când îţi urmezi mintea egotică, ea îţi spune ce se va întâmpla. Pretinde că ştie, iar această pretenţie de a şti este reconfortantă. Este adesea mai confortabil să urmezi mintea egotică decât Inima, deoarece îţi va spune: „Dacă faci asta, atunci se va întâmpla cutare lucru”. Atâta timp cât o crezi, simţi un anumit confort, un anumit sentiment de siguranţă şi protecţie.

Totuşi, dacă îţi crezi mintea egotică, înseamnă că nu accepţi adevărul despre viaţă, anume că n-ai de unde şti ce se va întâmpla. Şi nici nu ai nevoie să ştii ce se va întâmpla, căci viaţa nu te va înşela atunci când urmezi Voinţa divină. Când urmezi voinţa divină, nu şti unde te va duce – căci pentru a fi în acord cu voinţa divină, trebuie să fii în acord cu adevărul, care este tocmai acela că nu ştii unde te îndrepţi şi ce se va întâmpla. Pentru a te arunca în braţele Adevărului, care este un loc necunoscut, trebuie să fii dispus să renunţi la pretenţiile şi minciunile minţii egotice, care îţi dau un fals sentiment de siguranţă.

Necunoscutul îl înspăimântă pe ego. Nu vrea să experimentezi incertitudinea, aşa că inventează tot felul de minciuni. Trebuie să fii dispus să trăieşti în acel loc al Adevărului, acolo unde ştii că nu poţi şti. Eşti dispus să trăieşti într-o stare în care ştii că nu poţi şti ce se va întâmpla în momentul următor? Şi totuşi, nici nu e nevoie să ştii. Este perfect sigur să nu ştii. Asta descoperi când rămâi suficient de mult timp în această stare de necunoaştere.

Trebuie să fii dispus să mergi în călătoria în care Divinul te conduce. Trebuie să fii dispus să accepţi să mergi undeva unde nu ai mai fost. De fapt, aşa a fost întotdeauna: Nu ai ştiut niciodată cu adevărat unde te îndrepţi; doar te-ai prefăcut că ştii.

Când eşti în acord cu Adevărul, te poţi relaxa, ştiind că Adevărul te va conduce către cel mai mare potenţial al tău, către cea mai fericită împlinire, către cel mai bun eu care poţi fi. Nici nu ar putea să facă altfel. Viaţa este bună şi, prin definiţie, trebuie să te ducă într-un loc al bunătăţii, fericirii, Adevărului, siguranţei şi protecţiei. Viaţa te va duce în mod natural acolo unde vrei să ajungi, dar trebuie să ai încredere în viaţă. Trebuie să ai încredere în viaţă, fără să ştii sigur încotro se îndreaptă ea.

Da, voinţa şi intenţia ta sunt foarte importante pe calea spirituală. Şi totuşi, nici măcar acestea nu depind de tine. Faptul că îţi propui acest scop – ai această disponibilitate – nu depinde de tine. Este un dar care ţi se oferă într-un anumit moment al evoluţiei tale, când este timpul ca Sinele divin să se trezească în tine. Deci, dacă ai această voinţă şi intenţie, este un semn foarte bun. Fii recunoscător pentru acest dar şi continuă să te conformezi acestei voinţe şi intenţii.

Aceasta este singura ta sarcină, iar viaţa va face restul. Îţi va aşterne calea spirituală. Te va avansa spiritual. Se întâmplă deja. Observă ceea ce se întâmplă deja. Bucură-te de asta. Fii conştient că este demnă de încredere şi, pur şi simplu, spune-i “da”.

Asta-i tot ceea ce vă rugăm astăzi, pur şi simplu, spuneţi “da” energiei divine care vi se oferă în dar, pe care o vom presăra astăzi asupra voastră. Spuneţi-i “da”, pentru că face parte din evoluţia voastră spirituală. Cu siguranţă că aveţi deja dorinţa şi intenţia, căci altfel nu v-aţi afla aici. Deci, fiţi doar ceva mai conştienţi că vreţi să primiţi tot ce aveţi nevoie pentru a progresa pe calea spirituală şi vă va fi dat astăzi şi mereu.

Nu ezitaţi să apelaţi la noi pentru ajutor. Suntem aici pentru voi, dar trebuie să cereţi. Cereţi-ne ajutorul şi vindecarea şi fiţi deschişi să primiţi orice aveţi nevoie. Vă mulţumim că sunteţi aici. Vă mulţumim pentru deschidere. Suntem alături de voi mereu.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
16 mai 2021

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=5mksfw0iSWQ

Traducerea de mai sus provine din varianta originală în engleză, publicată ca lectură audio în 1 septembrie 2021.