<  Cuprins "Trezirea spirituală întru iubire"


Un mod de a vă ruga

Capitolul 14, "Un mod de a vă ruga", din cartea dictată Ginei Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „Jesus Speaking: On Awakening to Love” (Isus vorbeşte: Despre trezirea spirituală întru iubire) - şi audiobook. Mediumul Gina Lake citeşte mesajul în limba engleză, cu subtitrarea în româneşte (videoclipul este încorporat la sfârşitul acestui articol).

Jesus

14. UN MOD DE A VĂ RUGA

«Astăzi, aş dori să vă prezint un mod de a vă ruga. Dar mai întâi, permiteţi-mi să explic de ce este importantă rugăciunea pentru evoluţia spirituală. Rugăciunea este o modalitate de a vă conecta şi de a solicita ajutorul forţelor călăuzitoare. Astfel, vă face să fiţi conştienţi că există asemenea forţe călăuzitoare şi că le cereţi un anumit gen de ajutor. Ambele aspecte sunt importante pentru a vă deschide către ajutorul disponibil din alte dimensiuni.

Puteţi primi foarte mult ajutor. Dar vi s-a dat liberul-arbitru, pe care îl puteţi folosi pentru a cere sau nu acel ajutor. De asemenea, puteţi alege să credeţi că forţele spirituale sunt sau nu sunt dispuse să vă ofere ajutor.

Rugăciunea este un mod de a face o alegere care vă deschide, nu numai forţelor spirituale, ci şi Divinului din voi, pentru că, în fond, acesta este scopul deschiderii către forţele spirituale. Ele vă ajută să vă conectaţi şi să vă aliniaţi la propria voastră natură divină. Ele ştiu care este planul sufletului vostru şi ştiu ce vă va face fericiţi şi împliniţi. Sunt aici pentru a vă ajuta. Dar le puteţi refuza ajutorul sau îl puteţi ignora. Este decizia voastră.

Vi s-a dat o voinţă liberă, care este un dar puternic. Animalele şi alte vieţuitoare nu au liber-arbitru. Ele funcţionează conform instinctelor şi programării lor. Ele nu au conştiinţă de sine, cum aveţi voi. Aceasta este atât o binecuvântare, cât şi un blestem, căci conştiinţa de sine – când vă consideraţi sinele ca fiind acel sine fals – este o cauză de mari suferinţe, cât şi de alegeri care nu vă sunt benefice.

Şi totuşi, acesta este aranjamentul, proiectul: Vi s-a dat un sentiment de identitate individuală şi o programare, precum şi posibilitatea alegerii să acceptaţi programarea sau să i vă opuneţi. Acest lucru face viaţa interesantă, mult mai interesantă decât ar fi viaţa complet programată.

Dar nu aţi fost creaţi aşa doar ca viaţa să fie interesantă. Aţi fost creaţi ca un mijloc de explorare a vieţii prin experimentarea diferitelor alegeri şi posibilităţi. Aţi fost concepuţi pentru a fi şi voi creatori, prin alegerile voastre. Acest lucru este mai mult decât interesant; favorizează evoluţia, aduce iluminare, este plăcut şi tot mai cuprinzător.

Scopul acestei evoluţii este iubirea. Programarea vă îndepărtează de dragoste. Programarea voastră este foarte diferită de programarea simplă a animalelor, legată de supravieţuire, deoarece voi aveţi un ego, dar animalele nu au, cel puţin nu genul vostru de ego. Ego-ul vostru este proiectat să vă facă nefericiţi, iar provocarea voastră în viaţă este tocmai să învăţaţi să fiţi fericiţi, să nu mai priviţi viaţa prin prisma ego-ului.

Aţi crede că aceasta este o alegere destul de simplă: de ce nu aţi alege fericirea în defavoarea viziunii nefericite a ego-ului? Dar, după cum aţi descoperit, această alegere nu este atât de uşoară. Programarea este foarte greu de depăşit, deoarece este menţinută prin frică. Vă este frică să vă împotriviţi programării, temându-vă că nu veţi supravieţui.

Iată, deci, că programarea voastră nu seamănă deloc cu programarea animalelor, care le ajută să supravieţuiască şi să se adapteze. Aveţi şi acel tip de programare, dar mai aveţi şi un ego, care este neadaptativ – se opune fericirii voastre. După cum am spus, el face parte din proiectul vostru, indiferent de motiv. Voi spune doar că oferă acea provocare necesară pentru evoluţie, şi mă opresc aici.

Revenind la rugăciune, un punct de cotitură în evoluţia voastră este atunci când descoperiţi că viaţa înseamnă mai mult decât perspectiva ego-ului, că aici mai există ceva foarte iubitor şi foarte înţelept – aici, în interiorul vostru! Uneori, religiile vă ajută să vedeţi acest lucru, dar unele se concentrează mai degrabă asupra păcatelor ego-ului decât asupra potenţialului vostru divin, ceea ce este regretabil.

Este o descoperire atât de importantă să vă daţi seama că, în esenţă, sunteţi buni şi că viaţa este bună! Atunci, totul se schimbă, pentru că puteţi dobândi curajul de a vă depăşi programarea şi a începe să trăiţi mai mult după cum a intenţionat Divinul.

Forţele spirituale lucrează la niveluri subtile pentru a vă întări această percepţie pozitivă asupra voastră înşivă. Ele vă recunosc a fi această bunătate, aceeaşi bunătate care se află în toţi şi în toate – bunătatea Creatorului, a Unimii. Forţele spirituale pot activa, literalmente, acest sentiment de bunătate din interiorul vostru atunci când sunteţi gata să-l trăiţi mai intens şi să recunoaşteţi că acesta este adevăratul vostru sine.

Forţele spirituale fac treaba asta în mod natural, ca parte a muncii lor asupra voastră, chiar înainte să fiţi gata a vedea adevărul despre voi înşivă. Dar când conştientizaţi că sunteţi pregătiţi şi le cereţi ajutorul, ele pot creşte volumul setei voastre de Adevăr şi pot juca un rol mai activ. Când sunteţi pregătiţi să le acceptaţi ajutorul, forţele spirituale ies în faţă şi se implică mai mult în viaţa voastră.

Acesta este unul dintre scopurile rugăciunii: Le permite forţelor spirituale să ştie dacă şi când sunteţi pregătiţi, în parte, pe baza motivului pentru care vă rugaţi. De exemplu, dacă te rogi pentru o maşină nouă, atunci ei ştiu că asta este ceea ce contează pentru tine – acela e nivelul tău – şi se adaptează în consecinţă. Dacă te rogi pentru a-ţi grăbi trezirea sau pentru a deveni mai iubitor sau mai liniştit, atunci ei ştiu că asculţi chemarea interioară a sufletului. Forţele spirituale se bucură când văd că voinţa ta este aliniată cu voinţa Tatălui, cu planul pe care ele sunt menite să îl sprijine.

Rugăciunea este un mod de a te deschide forţelor spirituale şi de a-ţi exprima intenţia de a te armoniza cu ele. Nu-i nimic greşit să te rogi pentru diverse alte lucruri, dar nu prea are sens. Când te rogi pentru lucruri lumeşti, poţi obţine sau nu ceea ce soliciţi. Vei primi doar lucrurile pe care trebuie să le experimentezi şi din care trebuie să înveţi ceva.

Dacă serveşte planului să obţineţi lucrul pentru care vă rugaţi, îl veţi obţine, cu condiţia să faceţi şi paşii necesari pentru a-l realiza. Dacă nu serveşte planului să obţineţi lucrul pentru care vă rugaţi, atunci, indiferent de strădaniile voastre, nu-l veţi obţine. Întotdeauna primiţi ceea ce aveţi nevoie pentru planul de viaţă, susţinerea şi dezvoltarea voastră, indiferent dacă vă rugaţi sau nu pentru asta.

Aşadar, iată calea de a vă ruga: Cereţi ceea ce este spre binele vostru cel mai înalt, fie că este ceva material sau spiritual. Deşi veţi primi în mod natural ceea ce este spre binele vostru cel mai înalt, chiar şi fără să vă rugaţi, uneori oamenii blochează acest ajutor, de obicei gândind ceva de genul: „Nu sunt suficient de bun ca să am asta” sau „Nu sunt suficient de bun pentru a fi astfel.” Puteţi să blocaţi venirea acelui bine ce vi se cuvine, neadmiţând că sunteţi suficient de buni pentru a-l primi.

Iată cum funcţionează mecanismul: Dacă credeţi că nu sunteţi suficient de buni pentru a avea ceva sau a fi cumva, atunci nici nu veţi lua în considerare posibilitatea de a avea sau de a fi ca atare. Ori nu veţi dori deloc, ori nu veţi crede că este posibil. Şi, neluând în considerare posibilitatea, nici nu veţi vedea sau nu veţi fi deschişi să primiţi ceea ce viaţa vă oferă, adesea prin intermediul altora, şi nici nu veţi acţiona pentru a înfăptui realizarea. Pe de altă parte, unii dintre voi aţi învăţat să fiţi excelenţi creatori, permiţându-vă să aveţi vise măreţe.

Dar nu vorbesc aici despre transformarea în realitate a viselor sinelui fals, ci de rezonanţa cu Ceea ce se află în afara iluziei că ai fi un eu separat, suferind, care ar avea nevoie de câte ceva pentru a fi fericit. Aceasta este o minciună, căci eşti complet capabil să fii fericit aşa cum eşti şi aşa cum îţi este viaţa.

Cea mai înaltă rugăciune este cea pentru eliberarea de iluzie – de minciunile în care poate că eşti prins. Odată ce începi să te rogi astfel, forţele spirituale ştiu că eşti pregătit pentru o accelerare a evoluţiei şi un nou focus în viaţă. Când faci o prioritate din creşterea spirituală şi tot ce o însoţeşte, deja ai intrat în alt joc, în altă ligă.

De aceea sunteţi prezenţi aici astăzi, pentru că doriţi mai mult decât doar nişte obiecte mai bune sau un trai mai bun; vreţi Viaţă (cu majusculă), Adevăr (cu majusculă), bunătate, pace şi iubire, care sunt calea către o viaţă mai bună, dar poate că nu acea viaţă la care se gândea ego-ul vostru.

A dori ceea ce Dumnezeu doreşte pentru voi, scopul pentru care vă sugerăm să vă rugaţi, necesită adesea să renunţaţi la ceea ce vrea ego-ul, deoarece cele două dorinţe pot intra în conflict. Aveţi un timp şi o energie limitate, iar, dacă vă folosiţi energia pentru a obţine ceea ce vrea ego-ul, este posibil să nu rămână prea multă pentru ceea ce vrea Dumnezeu pentru voi.

Vestea bună este că orice ar vrea Dumnezeu pentru voi este, în realitate, ceea ce vreţi şi voi, dar s-ar putea să nu vă daţi seama. S-ar putea să credeţi că, dacă nu urmaţi visele ego-ului, veţi ajunge la dezastru, când adevărul este exact invers. Nu aveţi nevoie de visele şi pulsiunile ego-ului. Tocmai pe astea le abandonaţi când vă scufundaţi în necunoscut şi descoperiţi, prin curgerea Vieţii, exact ce îşi doreşte Viaţa pentru voi. Deci, rugaţi-vă această rugăciune simplă, care este tot ce aveţi nevoie: „Dă-mi ceea ce vrei Tu pentru mine şi ajută-mă să renunţ la ceea ce cred că vreau. Sunt deschis, gata şi dispus să primesc tot ce-i spre binele meu cel mai înalt. Îmi doresc să trăiesc pentru Tine şi în acord cu tot ce este bun şi din iubire.”

Vă mulţumim că aţi fost prezenţi astăzi şi că aţi fost deschişi la acest mesaj. Suntem mereu alături de voi.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
19 mai 2021

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=wT73OnrFiXs

Traducerea de mai sus provine din varianta originală în engleză, publicată ca lectură audio în 31 mai 2022.