<  Cuprins "Trezirea spirituală întru iubire"


Creşterea

Capitolul 26, "Creşterea", din cartea dictată Ginei Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „Jesus Speaking: On Awakening to Love” (Isus vorbeşte: Despre trezirea spirituală întru iubire) - şi audiobook. Mediumul Gina Lake citeşte mesajul în limba engleză, cu subtitrarea în româneşte (videoclipul este încorporat la sfârşitul acestui articol).

Jesus

20. CREŞTEREA

«Astăzi aş vrea să vorbesc puţin despre creştere, întrucât sunteţi cu toţii în plin proces de creştere, care este unul dintre adevărurile de bază ale vieţii: Fiecare vietate creşte; fiecare vietate evoluează. Probabil că sunteţi familiarizaţi cu cuvântul entropie, care descrie declinul natural şi deteriorarea materiei în universul fizic. Ei bine, am putea spune că există şi o lege a creşterii: Vietăţile nu pot evita evoluţia. Ele evoluează fizic şi evoluează spiritual. Pentru fiinţele umane, entropia face parte din această creştere, deoarece declinul formelor fizice şi pierderea lucrurilor şi a oamenilor dragi sunt unul dintre cei mai importanţi catalizatori ai creşterii spirituale.

În învăţăturile mele, îmi place să subliniez că creşterea are loc întotdeauna, indiferent dacă vă daţi seama sau nu, şi că creşterea este răsplata pentru suportarea dificultăţilor vieţii, incluzând deteriorarea corpului şi moartea. Creşterea care rezultă din aceste dificultăţi este răsplata lui Dumnezeu – răsplata sufletului – şi este suficientă în sine. Însă pentru minte, recompensele spirituale pentru depăşirea dificultăţilor nu sunt suficiente, deoarece mintea, ego-ul, nu preţuieşte ceea ce s-a câştigat astfel şi deoarece, aspect important, ego-ul crede că viaţa ar trebui să fie uşoară şi să se conformeze dorinţelor sale.

Ego-ul se împotriveşte ca viaţa să fie aşa cum este. Strigătul de indignare al ego-ului este: „Viaţa nu trebuie să fie grea. Viaţa nu ar trebui să fie aşa.” Această convingere este o sursă de mare suferinţă. Când vă opuneţi vieţii, veţi pierde mereu, deoarece viaţa este aşa cum este, iar dorinţa ca ea să fie altfel nu afectează decât starea voastră de conştiinţă şi nimic altceva. Viaţa nu este concepută pentru a-i plăcea ego-ului, ci pentru a-i plăcea lui Dumnezeu.

În plus, o viaţă plăcută ego-ului, care este ideea majorităţii oamenilor despre Paradis, nu ar fi atât de interesantă. Când nu veţi mai trăi în planul fizic, veţi pune în practică această idee şi veţi descoperi singuri că obţinerea a tot ceea ce vă doriţi nu este, de fapt, prea satisfăcător sau interesant. Ideea voastră despre Cer nu este cu adevărat cerească, pentru că voi sunteţi ca Dumnezeu: Iubiţi necunoscutul şi vă place să vă testaţi limitele şi să învăţaţi şi să descoperiţi lucruri noi. De fapt, adoraţi creşterea.

Doar că vocea din cap te convinge să gândeşti altfel în privinţa vieţii: „E de rău! E îngrozitor. Nu suport.” Prin urmare, exact aşa te vei simţi. Sentimentele îţi determină experienţa de viaţă. Ele îţi colorează viaţa, dar adevăratul Sine trăieşte viaţa fără toate poveştile şi sentimentele sinelui fals. Sinele adevărat se bucură, pur şi simplu, să experimenteze viaţa, indiferent ce şi cum este acea experienţă. Şi când stai liniştit, poţi şi tu simţi cum adevăratul Sine se bucură de fiecare experienţă.

Acesta este obiectivul căii spirituale, de a te desprinde de percepţia ego-ului şi de sentimentele care decurg din ea, astfel încât experienţa vieţii “tale” să fie cea a adevăratului Sine, nu a falsului sine. Eşti o fiinţă divină şi o să-ţi dai seama de asta până la urmă, învăţând să depăşeşti suferinţa creată de sinele fals. În strădania de a găsi adevărata fericire şi pace, vei descoperi în cele din urmă adevărul despre viaţă şi adevărul despre tine. Asta înseamnă creşterea!

Toate formele de creştere au ca scop evoluţia sufletului. Sufletul evoluează în multe feluri, deci creşterea ia multe forme diferite: Creşti în înţelepciune, îndemânare, talente şi multe alte capacităţi. Creşti în capacitatea de a iubi şi de a forma relaţii. Creşti în capacitatea de a rezista dificultăţilor şi de a rezolva problemele. Creşti în compasiune, empatie şi sensibilitate. Te îndepărtezi de pofta pentru lucruri superficiale şi egoiste şi te apropii de aspiraţia pentru Adevăr şi ceea ce este mai bine pentru toţi. Creşti în toate modurile care te fac să fii o fiinţă umană mai bună. Asta-i o veste foarte bună, mai ales că această creştere este inevitabilă şi continuă.

Mulţi oameni par să nu crească. Poate te simţi aşa chiar şi tu uneori, dar acest lucru este imposibil. Oamenii suferă pentru că se împotrivesc creşterii pe cale să se producă, dar asta nu înseamnă că nu are loc o creştere. Când apare o rezistenţă la ceea ce se întâmplă, atunci creşterea are loc probabil mai încet decât ar trebui, dar tot se petrece. Iar marea Graţie este că suferinţa cauzată de împotrivirea la viaţă provoacă adesea o străpungere şi trecerea într-o altă stare de conştiinţă.

Creşterea poate fi dureroasă sau uşoară, în funcţie de atitudinea ta şi de dorinţa ta de a accepta circumstanţele care catalizează această creştere. Aşadar, vei alege: o creştere dureroasă sau o creştere uşoară, dar nu există opţiunea fără nicio creştere. Viaţa se va descurca cumva cu tine! După cum am spus, creşterea este o lege a vieţii şi legile nu pot fi încălcate fără a urma nişte consecinţe.

Creşterea nu trebuie să fie dureroasă. Ego-ul o face să fie aşa, pentru că spune “nu” la toate, mai ales la schimbare. Eşti aici pentru a învăţa să spui “da” vieţii. Când o faci – când ai încredere în ce-ţi aduce viaţa şi o îmbrăţişezi – totul se schimbă. Devii mai fericit şi mai senin. Nu trebuia să fii niciodată nefericit sau necăjit. A fost mereu posibil să fii fericit, dar trebuia să descoperi adevăratul vinovat al nefericirii tale, anume, gândurile tale despre viaţă, ci nu viaţa însăşi. Gândurile te fac nefericit, nu viaţa: cerinţele şi aşteptările tale ca viaţa să fie diferită faţă de cum este.

Vreau să mă asigur că înţelegeţi că împotrivirea la viaţă, care vă provoacă atât de multă durere, nu este vina voastră. Nu este vina voastră că aveţi aşteptări, cerinţe, dorinţe şi moduri de a privi viaţa care vă fac nefericiţi. Fiecare persoană priveşte viaţa prin exact acelaşi obiectiv. Când eşti om, acest mod de a vedea viaţa este inevitabil. A fi om este sinonim cu a avea un ego şi a vedea lumea aşa cum o face ego-ul. Dar eşti şi divin, slavă Domnului! Recunoştinţă lui Dumnezeu!

Divinitatea voastră trebuie să iasă în faţă acum. Evoluţia voastră trebuie să fie accelerată. Este timpul ca omenirea să facă un mare salt în conştiinţă, deoarece însăşi specia voastră este în pericol, dacă cei mai mulţi dintre voi rămâneţi în starea actuală de conştiinţă. Aţi văzut ce daune a făcut, dificultăţile pe care le-a provocat în relaţiile voastre şi în societate – lăcomia, egoismul, lipsa de compasiune, ura şi prejudecăţile.

Fiinţele umane au putut să trăiască mai bine într-o astfel de lume când era mai puţin populată, dar acum lumea voastră este aglomerată şi resursele voastre sunt la limită, aşadar, cum oare vă veţi îngădui unii pe alţii având resurse limitate şi stând înghesuiţi, dacă rămâneţi în starea de conştiinţă egotică? Multe alte civilizaţii umanoide au ajuns la acest punct şi au trebuit să facă schimbări dramatice pentru a supravieţui. Unele au supravieţuit, iar altele nu.

Sunteţi la o răscruce de drumuri. Nu este clar dacă omenirea în forma sa actuală va supravieţui. Ne place să credem că va supravieţui, dar nici măcar noi nu suntem siguri de asta. Acesta este motivul pentru care aceste transmisiuni sunt deosebit de importante. Transmisiunile sunt unul dintre modalităţile prin care accelerăm evoluţia spirituală a unei specii. Deşi transmitem energie oamenilor şi Pământului într-o oarecare măsură chiar şi fără ca fiinţele umane să acţioneze ca receptori conştienţi ai mesajelor noastre, este foarte util şi mai eficient să fim recepţionaţi conştient.

Abilitatea voastră de a fi receptivi la energia noastră sporeşte când vă aflaţi în starea opusă celei egotice: fiind calmi, în largul vostru, iubitori şi dispuşi să-i slujiţi pe ceilalţi. Este deosebit de important să fiţi dispuşi să-i slujiţi pe ceilalţi. Când cineva are dorinţa sinceră de a le fi de folos celorlalţi, de a-i ajuta pe alţii, noi suntem lângă el – noi sau alţii ca noi. Aflaţi că, pentru a fi de folos, tot ce aveţi nevoie este dorinţa pe deplin sinceră de a vă pune în serviciul celorlalţi şi abilitatea de a vă lăsa deoparte gândurile personale pentru o vreme, cât timp slujiţi. Aşa fac mediumii, dar nu trebuie să fiţi mediumi pentru a servi drept canal de ajutor şi vindecare pentru ceilalţi. Odată ce vă lăsaţi deoparte gândurile, puteţi fi preluaţi de acea cunoaştere interioară care vă va face să spuneţi şi să acţionaţi cum este necesar în respectiva situaţie.

Poate face acest lucru oricine are suficientă sinceritate şi control asupra propriilor gânduri ca să le lase deoparte şi doar să asculte – să asculte acea “voce mică, liniştită din interior”, care nu este atât o voce, cât o cunoaştere intuitivă şi un impuls de a vorbi şi a face. Lăsaţi această intuiţie şi imbold lăuntric să vă ghideze în acţiunile şi vorbele voastre. Lăsaţi-o să-i servească pe alţii prin voi. De asta are nevoie lumea acum, de mai mulţi oameni cu intenţia şi capacitatea de a fi glasul, mâinile şi picioarele lui Dumnezeu, relee pentru noi, care suntem fiinţe non-fizice dedicate slujirii umanităţii în acest moment. Dacă o veţi face, vă veţi simţi foarte împliniţi.

Pentru a o face, trebuie mai întâi să credeţi că puteţi fi de ajutor în acest fel şi trebuie să aveţi o anumită abilitate de a trece într-o stare de ascultare liniştită, iar apoi să reacţionaţi intuitiv conform cu ceea ce se vrea a fi spus şi făcut. Ştiţi cu toţii cum să o faceţi, iar mulţi dintre voi fac deja această muncă. Dar o puteţi face mai des şi mai eficient dacă solicitaţi în mod activ ca să se acţioneze astfel prin voi. Rugaţi-vă pentru asta, să fiţi un instrument de ajutor şi vindecare pentru alţii.

Motivul pentru care este important să cereţi să fiţi un instrument este acela că avem nevoie de permisiunea voastră de a vă folosi într-un mod atât de direct, deoarece ar fi împotriva regulilor noastre să vă folosim la maximum fără permisiunea şi cooperarea voastră. Într-un sens, încheiaţi un acord sau un parteneriat cu noi şi trebuie să luaţi la cunoştinţă acest lucru. Deci, aceia dintre voi care ajutaţi alte persoane fie ca profesie, fie mai puţin formal, înainte de a începe să lucraţi cu ei, vă rugăm să ne invitaţi sau să ne cereţi să acţionăm prin voi, iar în acest fel vă vom putea ajuta să slujiţi acei oameni mai bine şi mai direct.

Când slujitorii sau vindecătorii capătă o bună abilitate de a rezona şi de a lucra împreună cu noi, colaborarea noastră se poate accelera, dar tot mai avem nevoie de acceptul lor ca să lucrăm prin ei. Aşadar, vă rugăm să ne apelaţi atunci când îi serviţi pe ceilalţi şi în orice alt moment în care doriţi ajutorul nostru. Prin cooperarea voastră conştientă, putem face mult mai multe pe Pământ. Vă mulţumim că aţi fost aici. Vă mulţumim pentru deschidere. Suntem cu voi mereu.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
26 mai 2021

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=Y-cRdc9g2HA

Traducerea de mai sus provine din varianta originală în engleză, publicată ca lectură audio în 28 septembrie 2022.