<  Cuprins "Trezirea spirituală întru iubire"


Sunteţi nişte transmiţători

Capitolul 21, "Sunteţi nişte transmiţători", din cartea dictată Ginei Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „Jesus Speaking: On Awakening to Love” (Isus vorbeşte: Despre trezirea spirituală întru iubire) - şi audiobook. Mediumul Gina Lake citeşte mesajul în limba engleză, cu subtitrarea în româneşte (videoclipul este încorporat la sfârşitul acestui articol).

Jesus

21. SUNTEŢI NIŞTE TRANSMIŢĂTORI

«Indiferent de starea voastră de conştiinţă, transmiteţi starea voastră altora, iar ei o primesc. Deci, sunteţi şi receptori. În acest fel, fiecare îi influenţează pe toţi ceilalţi. Sunteţi conectaţi la bine şi la rău cu toţi cei cu care intraţi în contact – şi nu numai. Sunteţi conectaţi cu întreaga umanitate. Împărtăşiţi cu toţii o mare reţea de gânduri şi emoţii umane.

Există modalităţi prin care puteţi îmbunătăţi calitatea a ceea ce transmiteţi şi să vă protejaţi de emanaţiile mai negative ale altora. Acesta ar fi obiectivul, deoarece cele două sunt legate. Dacă absorbiţi emanaţiile negative ale altora, vă va fi dificil să transmiteţi emanaţii sau vibraţii mai pozitive. Şi opusul este, de asemenea, adevărat: Dacă emanaţi negativitate, vă va fi dificil să absorbiţi emanaţii pozitive de la alţii. Alţii pot încerca să vă ajute în mod conştient sau inconştient, dar nu veţi putea beneficia de ajutorul lor dacă emanaţiile voastre sunt puternic negative.

Oamenii se ataşează de negativitatea lor, oricât de ciudat ar părea. Nu vor să-şi schimbe starea, chiar şi atunci când este negativă. Ego-ul este cel care vrea să-şi păstreze convingerile, chiar şi atunci când ele îi provoacă durere lui şi celorlalţi. Ego-ul ar privi schimbarea acestor credinţe ca pe o înfrângere, or lui nu-i place să piardă! Ego-urile preferă să se bălăcească în negativitate, decât să privească lucrurile diferit sau să le permită altora să le dea o mână de ajutor. Ele ar putea spune că vor să fie ajutate, dar mintea subconştientă respinge sau sabotează acel ajutor. Deci, pentru a face o schimbare, trebuie lucrat cu mintea subconştientă.

Fiinţele non-fizice, cum sunt eu, lucrăm cu mintea subconştientă a oamenilor pentru a le vindeca convingerile şi a-i ajuta să crească. Dar nu putem face prea mult fără o participare mai conştientă. Aici intervine rugăciunea, după cum am spus adesea. Rugăciunea este un apel conştient de a primi ajutor, care lasă forţelor non-fizice libertatea să-şi facă munca de vindecare într-un mod mai eficient. Nu ezitaţi să solicitaţi ajutorul. Acest apel la ajutor va fi suficient pentru a depăşi împotrivirea ego-ului la primirea ajutorului. Atât este de simplu.

Însă ceea ce nu este simplu este să recunoaşteţi nevoia de ajutor, lucru pe care ego-ul adesea nu îl va face. Sau dacă îl face, va spune: „Da, dar...” la orice îi este oferit. Va găsi motive de ce acest ajutor nu funcţionează sau va găsi scuze de ce nu face ce-i necesar pentru a produce o schimbare în viaţă. Ego-ul este un diavol viclean! Poate părea că vrea să se conformeze şi poate părea foarte sincer – însă, totodată, are la îndemână toate scuzele de ce nu face ceea ce trebuie să facă pentru a fi liber şi fericit.

Ego-ul face pe victima, căci rolul de victimă îl dă o identitate foarte atrăgătoare. Ego-urilor le place să fie victime. Victimizarea atrage atenţia celorlalţi şi oferă oamenilor o scuză pentru a nu-şi trăi viaţa pe deplin, o scuză pentru a nu-şi asuma riscuri, o scuză pentru a nu iubi şi o scuză pentru a nu creşte sau a se dezvolta. A fi victimă este una dintre identităţile preferate ale ego-ului. Cei care oferă ajutor în mod profesionist, dar nu numai ei, se confruntă tot timpul cu astfel de aşa-zise victime.

Un suflet poate rămâne în rolul de victimă multe vieţi la rând până se eliberează de această identitate, deoarece nimeni nu prea poate ajuta astfel de persoane. De obicei, însăşi persoana trebuie să-şi dea seama că joacă acest rol, ca apoi să poată ieşi din el.

Astăzi, ca niciodată, este posibil să vă vindecaţi şi să vă eliberaţi de identităţi limitative ca aceasta. Intenţionăm să vă oferim câteva instrumente pentru a o face. Primul este rugăciunea. Al doilea este recunoaşterea propriei responsabilităţi în crearea nefericirii. Atâta timp cât daţi vina pe alţii sau pe evenimente sau pe situaţii pentru nefericirea voastră, nu veţi fi fericiţi. Veţi merge în cerc, într-o buclă: Afirmaţiile de genul „Sunt nefericit… din cauza ta” sau „din cauza a ceea ce s-a întâmplat” sau „din cauza modului cum stau lucrurile” vă face să fiţi nefericiţi şi întreţine nefericirea. Dacă nu vedeţi că înseşi astfel de credinţe sunt cauza nefericirii voastre, cum veţi putea ieşi din această buclă?!

„Sunt nefericit din cauza a ceea ce gândesc” este adevărul, iar adevărul vă va elibera. Trebuie să înţelegeţi adevărul despre situaţia în care vă aflaţi ca să vă puteţi elibera de ea. Veţi vedea adevărul dorind să-l vedeţi şi apoi căutându-l. Ajutoarele din non-fizic vă vor ajuta să înţelegeţi situaţia, dacă le cereţi ajutorul şi apoi ascultaţi de sfatul primit în interior. Deci, al doilea instrument este: Admiteţi-vă responsabilitatea pentru nefericirea voastră sau orice altă negativitate şi solicitaţi un sfat cu care să vindecaţi respectiva problemă. Apoi ascultaţi în interiorul vostru pentru acel sfat intuitiv, acel „Aha!”.

Asumarea răspunderii pentru nefericire sau pentru o emoţie negativă pe care o aveţi nu-i acelaşi lucru cu a vă învinovăţi pentru ea. Vina aparţine lumii ego-ului, nu lumii lui Dumnezeu. Nu eşti tu de vină pentru ignoranţa ego-ului. Ego-ul nu eşti tu. Ego-ul este mecanismul care provoacă toate suferinţele şi fiecare om are un ego.

Înţelegeţi acest adevăr şi acceptaţi-l, şi aşa veţi face mari progrese pe calea eliberării de suferinţă. Nu sunteţi de vină pentru suferinţa voastră. Pur şi simplu, trebuie să înţelegeţi originea şi natura suferinţei pentru a trece dincolo de ea, iar aici, în voi, există ceva care este capabil să o facă. Nimeni nu este lipsit de înţelepciunea şi forţa interioară pentru a face acest lucru, deoarece ele aparţin adevăratei voastre naturi.

Frumuseţea dorinţei de a vă vindeca şi a creşte este că această dorinţă vă pune în legătură cu adevăratul Sine. Suferinţa poate fi văzută chiar ca o binecuvântare, odată ce recunoaşteţi că suferinţa vă propulsează către Adevăr, ceea ce, până la urmă, se întâmplă cu toată lumea. Suferinţa se corectează de la sine: Când suferi, vrei să ieşi din suferinţă şi vei găsi o cale de ieşire – pentru că întotdeauna există o cale de ieşire. Cât de binevoitoare este viaţa, fiindcă, deşi tu însuţi eşti cauza suferinţei tale (şi nu viaţa), totuşi îţi oferă o cale de ieşire! Însă nu e nevoie să suferi, chiar dacă pare aşa.

Al treilea instrument este deschiderea de a primi ajutor şi influenţe pozitive de la alţii. Nu trebuie să faci singur toată vindecarea. De îndată ce te deschizi pentru a primi vindecarea de la alţii, vine şi vindecarea. Munca pe care o depui cu tine însuţi pentru a fi dispus să-ţi accepţi responsabilitatea şi să te vindeci este de ajuns pentru a te deschide către emanaţiile pozitive ce accelerează vindecarea, care sunt disponibile tuturor. Aceste emanaţii pozitive nu acţionează asupra celor care sunt închişi spre ele, dar şi aceştia s-ar putea deschide în orice moment. Odată ce vă deschideţi la energia pozitivă disponibilă atât de la fiinţe umane, cât şi de la fiinţe non-fizice, vindecarea şi creşterea voastră se pot accelera.

Majoritatea oamenilor sunt prinşi în gheara blamării, nefericirii, victimizării şi exploatării altora. Dar, odată ce aţi înţeles suficiente lucruri despre Adevăr, ceea ce noi vă învăţăm, atunci treceţi într-o stare de conştiinţă mai deschisă şi începeţi să soarbeţi din frumoasele energii care stau la dispoziţia tuturor celor capabili să se împărtăşească cu ele.

Voi înotaţi în energii pozitive! Ele sunt presărate pe Pământ din alte dimensiuni şi se revarsă şi de la anumiţi indivizi pământeni. Este posibil să nu remarcaţi acest lucru atunci când întâlniţi astfel de persoane. Ştiţi doar că vă simţiţi mai bine. Unii oameni, pur şi simplu, vă fac să vă simţiţi mai bine! De ce? E ceva mai mult decât faptul că sunt drăguţi sau prietenoşi. Ei, literalmente, îi vindecă pe ceilalţi cu ceva mai presus de simpla amabilitate, anume, cu dragostea Creatorului. Ei îşi exprimă Sinele divin într-o aşa măsură, încât îi vindecă pe ceilalţi prin tot ceea ce fac şi spun. Prin simpla lor prezenţă, ei îi vindecă pe alţii.

Aşa puteţi fi cu toţii şi veţi fi. Aceasta este starea de iluminare, pe care o veţi trăi cu toţii înainte de a absolvi acest plan terestru, în această viaţă sau alta. Cu cât doriţi mai mult să o trăiţi şi să vă manifestaţi astfel în lume, cu atât mai repede puteţi deveni aşa. Disponibilitatea, intenţia şi dorinţa de a sluji Divinului din ceilalţi în acest mod este cheia pentru a deveni un slujbaş al vindecării. Dacă vă concentraţi asupra acestei dorinţe şi intenţii, atunci acestea se vor întări în voi, iar capacitatea voastră de a fi acest instrument de vindecare se va amplifica.

Sunteţi meniţi să o faceţi. Nimeni nu este nedemn de a o face. În fond, pentru aceasta v-aţi încarnat, în special aceia dintre voi, cei de aici, care sunteţi complet gata să trăiţi mai în concordanţă cu Adevărul şi să vă manifestaţi întregul potenţial astăzi în lume. Mulţi dintre voi sunteţi vindecători, indiferent dacă o faceţi în mod profesionist sau nu. Îi vindecaţi şi îi ajutaţi pe cei cu care intraţi în contact zilnic. Fiţi conştienţi că aceasta este o muncă importantă şi valoroasă.

Starea voastră de conştiinţă contează, pentru că sunteţi nişte transmiţători. Fiţi conştienţi că voi alegeţi dacă difuzaţi dragoste sau altceva. Este alegerea voastră. Deţineţi acest control. În măsura în care vă puteţi stăpâni gândurile, deţineţi controlul. Aşadar, încercaţi să dobândiţi stăpânirea gândurilor voastre prin meditaţie sau alte practici spirituale.

Singurul lucru care vă poate determina să transmiteţi negativitate şi să blocaţi energia pozitivă disponibilă este să credeţi un gând negativ, dar numai voi îl puteţi schimba. Doar voi puteţi face lucrarea necesară pentru a vă vindeca şi a vă transcende ego-ul şi a trăi din Sinele vostru divin.

Aceasta este sarcina voastră, dar aveţi o mulţime de ajutoare non-fizice care vor face totul pentru a vă susţine să deveniţi cea mai bună fiinţă umană care puteţi fi. Alegeţi dragostea şi pacea şi nu veţi putea greşi. Vă rugăm să ne chemaţi. Este o mare onoare să vă slujim. Vă mulţumim că aţi fost prezenţi aici. Suntem alături de voi mereu.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
28 mai 2021

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=LU_0fECDJbA

Traducerea de mai sus provine din varianta originală în engleză, publicată ca lectură audio în 9 octombrie 2022.