<  Index "40 de zile şi 40 de nopţi cu Isus"

Ziua 1, seara

"Cereţi un vis, cereţi îndrumări în somn. Spiritul abia aşteaptă să vă ajute, dar trebuie să fim invitaţi." (Isus)

Acesta este mesajul din ziua 1, seara, din seria de transmisii live "40 de zile şi 40 de nopţi cu Isus". Mediumul Tina Spalding se pune la dispoziţia marelui Spirit al lui Isus, care ne vorbeşte prin vocea ei. Mesajul în limba engleză este subtitrat în româneşte, iar videoclipul este încorporat la sfârşitul acestei transcrieri.

Cuvintele care-i aparţin exclusiv Tinei sunt marcate printr-o culoare şi un fundal diferite.

Isus by Akiane 
Isus, pictat de Akiane

Ziua 1, seara

Salutare tuturor! Aceasta este prima zi din cele 40 de zile şi 40 de nopţi cu Iisus, partea de noapte. Vreau să vă împărtăşesc ceea ce am făcut astăzi diferit, pe baza a ceea ce a spus Isus azi-dimineaţă. A trebuit să merg cu maşina până la capătul nordic al insulei unde locuiesc şi să o duc pe Delphi [n.tr. - câinele său] la plajă. O prietenă are un studio şi, de obicei, trec cu maşina pe lângă el şi îmi spun: „Ar trebui să opresc să o salut, dar mai bine continui să conduc spre casă”. Doar că astăzi, după comentariul lui Isus despre cum acţionăm noi spre separare, m-am oprit şi am avut o conversaţie minunată de 45 de minute cu persoana respectivă, lucru pe care nu l-aş fi făcut în mod normal. Am vrut să împărtăşesc cu voi această mică informaţie, ca să ştiţi că Isus mă învaţă şi pe mine, nu doar pe voi. Acesta este doar un exemplu despre cum mă autoizolez eu: „Oh, sunt prea ocupată, trebuie să îmi văd de treburi, ei ar putea fi ocupaţi, nu vor să mă vadă”, cam astea sunt poveştile pe care mi le spun. Dar astăzi nu am făcut aşa şi am realizat o conexiune minunată. Acum să vedem ce are de spus Isus în lecţia noastră de seară.

ISUS:

«Cu adevărat, sunteţi fiinţe binecuvântate. Eu sunt cel pe care îl cunoaşteţi ca Isus.

Prin micile decizii vă transformaţi viaţa. Această mică experienţă pe care draga noastră tocmai v-a împărtăşit-o este un exemplu perfect de întrerupere a obiceiurilor inconştiente. Inconştienţa este cea care vă provoacă problemele.

Când eşti conştient, când eşti “spiritual”, eşti conştient de ceea ce faci, eşti mai amabil, eşti mai generos, eşti comunicativ. Atunci când eşti inconştient, te controlează condiţionările pe care le-ai deprins şi ego-ul. Eşti pe pilot automat. Deci asta înseamnă Prezenţa: înseamnă a observa care îţi este zona de confort, cunoscută şi sub numele de zona de control.

Sperăm că, pe măsură ce v-aţi revăzut activităţile de astăzi, aţi reuşit să detectaţi măcar un lucru pe care l-aţi făcut şi v-a mărit separarea. Aceasta este o conştientizare importantă. După ce ajungi la această conştientizare, de exemplu observând: „Oh, în mod normal, sunt prea ocupat cu treburile mele ca să mă opresc şi să vorbesc cu un prieten sau să mă opresc şi să miros trandafirii”, sau oricum ar fi situaţia la tine, începe să păstrezi asta în conştiinţă. Nu o face doar astăzi, ci pe măsură ce-ţi dai seama „Oh, am tendinţa de a mă aglomera cu treburi şi de a ignora alte persoane sau de a nu mă scufunda în experienţa Prezenţei foarte des”, readu-ţi această observaţie în minte în fiecare dimineaţă, acum că ai conştientizat tendinţa. Acum că ai văzut-o, ştii că-ţi stă în obicei. Este important să schimbaţi şi să deturnaţi în mod treptat şi constant aceste mici tendinţe.

Poate că unii dintre voi vor avea o experienţă complet diferită de cea pe care a avut-o astăzi draga noastră, şi este în regulă. Veţi parcurge fiecare lecţie în fiecare zi în mod unic, aşa cum vă este dat să o parcurgeţi. Dar ceea ce ne-am dori să faceţi cu toţii este să ţineţi un jurnal. Vrem să scrieţi ce vi s-a întâmplat astăzi: dacă aţi observat ceva, iar dacă nu aţi observat nimic, a fost din cauză că aţi fost inconştienţi sau pentru că deja stăpâniţi arta apropierii dintre oameni? Majoritatea dintre voi veţi avea o experienţă de vreun fel.

Deci scrie în jurnal, noteaz-o, află mai multe despre ea, intră în profunzimea cauzelor. Nu cumva ego-ul tău profită din această mentalitate a separării?! Da, el obţine ceva.

Treceţi dincolo de aspectele de suprafaţă. Ori de câte ori vă analizaţi propriile credinţe, ori de câte ori priviţi în propria minte, amintiţi-vă că tocmai mintea voastră a provocat problema. Deci chestiunea este de a conştientiza, a vedea dincolo de aparenţe şi a vă pune întrebări. Deoarece nu puneţi niciodată la îndoială lucrurile cu care sunteţi obişnuiţi, uite aşa, zi după zi, continuaţi să manifestaţi probleme negative, manifestări negative, relaţii disfuncţionale. Faceţi acelaşi lucruri din nou şi din nou, obţinând aceleaşi rezultate din nou şi din nou. Dar când faceţi o mică schimbare simplă, aşa cum a făcut astăzi draga noastră, întregul ei viitor a fost transformat. Legătura pe care a realizat-o astăzi cu acea persoană le-a schimbat pe amândouă pentru totdeauna.

Aceasta este puterea liberului vostru arbitru. Este foarte, foarte important să înţelegeţi că traiectoria vieţii voastre porneşte din voi: lucrurile în care credeţi, lucrurile asupra cărora acţionaţi, lucrurile pe care le spuneţi, lucrurile pe care decideţi să le faceţi ori să le mâncaţi şi lucrurile pe care decideţi să nu le faceţi ori să nu le mâncaţi.

Desigur, mulţi purişti din comunitatea “Cursului de miracole” vor obiecta că „Isus nu ar trebui să vorbească despre lucruri lumeşti, căci aceasta este o filozofie bazată pe idei”. Dar ceea ce se întâmplă acum în societatea voastră ne cere să coborâm la nivelul vostru, ca să zicem aşa. Ne cere să vă indicăm acele comportamente umane simple, tiparele de gândire care provoacă situaţiile inadecvate sau deloc ideale atât din viaţa voastră, cât şi din experienţa colectivă globală.

Astăzi vrem să vă mulţumim pentru prezenţă şi pentru că vă faceţi timp să vă autoanalizaţi puţin. Vrem să vă mulţumim că aţi scos jurnalul sau foaia de hârtie, dacă nu aveţi un jurnal, şi aţi scris ceea ce aţi observat despre voi astăzi. Aţi observat ceva puţin negativ sau defensiv sau izolaţionist? Dacă aţi observat, este în regulă, nu vă criticaţi, ci doar fiţi martori la tendinţele voastre. Şi puneţi-vă în jurnalul respectiv întrebarea: „Oare această tendinţă m-a făcut să fiu singur, această tendinţă m-a ţinut departe de relaţii umane apropiate şi de prietenii strânse, această tendinţă a fost moştenită de la familia mea”? Doar puneţi-vă aceste întrebări.

Când începeţi să intraţi în Prezenţă, când începeţi să puneţi întrebări, Spiritul va răspunde. La sfârşitul zilei, dacă aţi observat astăzi ceva la voi cu semnul întrebării, atunci înainte de culcare, cereţi un vis, cereţi îndrumări, cereţi să vi se arate mai multe despre subiect. Spiritul abia aşteaptă să vă ajute, dar trebuie să fim invitaţi. Nu putem trece peste liberul vostru arbitru. Dacă liberul arbitru spune „Lasă-mă în pace, nu vreau îndrumare” şi s-ar putea s-o spuneţi inconştient, nu conştient, atunci nu putem face nimic.

Dar dacă vă rugaţi pentru vindecare, dacă vă rugaţi pentru ca mintea voastră să fie transformată de la frică la iubire, vă putem ajuta, mai ales când ego-ul doarme, adică noaptea, când garda e jos, când sunteţi mai clari şi mai deschişi, când sunteţi plecaţi în călătorii astrale şi putem interacţiona cu voi şi vă putem învăţa şi vă putem ajuta în călătoria evolutivă. Deci nu uitaţi ca în această seară să ne cereţi ajutorul.

Puteţi spune rugăciunea în orice formă doriţi: „Dragă Isuse, te rog arată-mi ce nu văd, te rog ajută-mă să înţeleg de ce am acest comportament sau dă-mi un vis care să-mi arate următorul lucru pe care trebuie să-l observ la mine".

Ne-ar plăcea să cumpăraţi un jurnal dedicat, dacă este posibil şi dacă aveţi fonduri şi vi se permite să ajungeţi la magazine. Ne-ar plăcea să vă cumpăraţi un jurnal, un jurnal frumos, care să vă bucure atunci când îl priviţi, plăcut la pipăit, cu hârtie frumoasă. Da, ştim că poate costa douăzeci de dolari, dar aici lucrăm la evoluţia conştiinţei voastre şi am dori să investiţi puţin în asta.

Mâine dimineaţă vom discuta un alt subiect, dar pentru această seară vă mulţumim că v-aţi alăturat în această călătorie. Veţi fi luaţi la întrebări, veţi fi provocaţi. De fapt, draga noastră a fost destul de supărată pe noi astăzi pentru că am abordat ideea că nu Dumnezeu a creat această lume şi ar dori ca noi să mai adăugăm câte ceva pentru lămurirea acestei idei. Ea înţelege că persoanele dedicate studiului “Cursului de miracole” au lucrat pe acest subiect, dar pentru unii dintre voi, acest lucru poate fi nou.

Ideea că nu Dumnezeu a creat această lume, că ego-ul a creat această lume este una provocatoare. Vrem să înţelegeţi că această lume nu este una a iubirii, în sensul că ea este locul de joacă al ego-ului. Aveţi voie să faceţi orice vreţi aici. Puteţi să fiţi buni, puteţi să fiţi cruzi, dar veţi afla consecinţele alegerilor pe care le faceţi şi aşa veţi creşte şi evolua. Mulţi dintre voi aţi făcut în tinereţe lucruri pe care vă este teamă să le relataţi acum, fie că este vorba despre sex promiscuu sau droguri sau orice altceva aţi făcut pe vremea când eraţi în procesul de învăţare. Dar aici este locul de joacă al ego-ului.

Totuşi, aveţi această conexiune eternă cu Divinul, care este sistemul vostru de ghidare. Nu aţi fost trimişi în orb în această lume a separării. Aveţi un sistem de ghidare care este aliniat cu dragostea, este cordonul ombilical invizibil care vă conectează la Divin. Când nu sunteţi în acord cu dragostea, vă simţiţi rău. Şi de aceea atât de mulţi dintre voi suferiţi în această lume: minţile nu v-au fost educate de o conştiinţă iubitoare. V-aţi lăsat minţile să fie educate de conştiinţe manipulatoare şi fără iubire, care urmăresc să vă formeze mintea în scopuri nefaste, pentru a vă menţine în frică, în separare, obsedaţi de partea materială. Nu este neapărat vina voastră, dar atunci când alegeţi aceste lucruri, trebuie să vă amintiţi că vă folosiţi de liberul arbitru.

Voinţa voastră liberă este un instrument creativ puternic, mintea voastră este un instrument creativ puternic. Dar la fel ca un cal puternic, un cal sălbatic, este nevoie de timp să-l dresăm şi să-l aducem în sălaşul, să zicem, bunelor maniere sau înţelepciunii. Mulţi dintre voi aveţi o minte ca un cal sălbatic care galopează aiurea. Este foarte puternic, este necontrolat şi ar putea provoca multe probleme dacă încercaţi să călăriţi pe acel cal. Utilizăm des această analogie. Dacă trebuie să puneţi şaua pe armăsarul acela sălbatic, ce veţi face? Îl veţi alerga pe câmp timp de ani de zile?! Asta nu va merge.

Aşezaţi-vă sub un copac şi citiţi o carte despre cum se dresează caii. În variantă umană, aşezaţi-vă sub un copac, luaţi “Cursul de miracole”, faceţi lecţiile, citiţi textul şi atunci vă veţi stăpâni armăsarul sălbatic şi nărăvaş care e mintea. Dacă încă nu aţi început “Cursul de miracole”, vă rog să vă gândiţi s-o faceţi.

Eu sunt cel pe care-l ştiţi ca Isus şi ne vedem mâine dimineaţă.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
 22 noiembrie 2020

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=rSRLYhIdQTk