<  Index "40 de zile şi 40 de nopţi cu Isus"

Ziua 4, dimineaţa

"Să nu luptaţi împotriva a ceea ce nu doriţi, ci să luptaţi pentru ceea ce doriţi, pentru că energia consumată pentru a vă împotrivi la ceea ce nu doriţi este o energie dată sistemului pe care nu îl doriţi." (Isus)

Mesajul din ziua 4, dimineaţa, din seria de transmisii live "40 de zile şi 40 de nopţi cu Isus". Mediumul Tina Spalding se pune la dispoziţia marelui Spirit al lui Isus, care ne vorbeşte prin vocea ei. Mesajul în limba engleză este subtitrat în româneşte, iar videoclipul este încorporat la sfârşitul acestei transcrieri.

Cuvintele care-i aparţin exclusiv Tinei sunt marcate printr-o culoare şi un fundal diferite.

Isus by Akiane 
Isus, pictat de Akiane

Ziua 4, dimineaţa

Acum, în a patra zi, vreau doar să remarc ce act de credinţă este să ai încredere că Isus are lucruri interesante de spus timp de 40 de zile. Uneori, parcă îmi vine să-l întreb: „Ai ceva interesant de spus?”. Aşa că, da, trec şi eu prin propriile mele provocări făcând treaba asta. Deci nu sunteţi singurii. Haide să vedem ce are de spus astăzi.

ISUS:

«Cu adevărat, sunteţi fiinţe binecuvântate. Eu sunt acela pe care-l ştiţi ca Isus şi am multe de spus. Nu-ţi face griji, dragă, întotdeauna există tot mai mult şi mai mult. Călătoria voastră aici este una interesantă, aşa cum spunem în fiecare zi.

Vrem să înţelegeţi că treaba voastră nu este să rezolvaţi problemele lumii. Mulţi dintre voi simţiţi că aveţi o povară pe umerii voştri acum: „Ce pot face pentru a salva planeta?”.

Ei bine, ceea ce vrem să înţelegeţi, iar asta va fi foarte dificil pentru unii dintre voi, este că lumea apare din interiorul vostru. Deci, dacă încerci să schimbi lumea exterioară fără a schimba lumea interioară, îţi pierzi timpul. Cum spune draga noastră, „este ca şi cum ai muta scaunele pe Titanic”. Trebuie să schimbi direcţia navei, nu scaunele.

Deci, atunci când vă solidarizaţi pentru unele cauze… şi nu spunem că n-ar trebui să vă coalizaţi pentru lucruri în care credeţi, dar ceea ce vrem este ca voi să nu luptaţi împotriva a ceea ce nu doriţi, ci să luptaţi pentru ceea ce doriţi, pentru că energia consumată pentru a vă împotrivi la ceea ce nu doriţi este o energie dată sistemului pe care nu îl doriţi. Voi nu vă investiţi imensele puteri creative şi puteri co-creative (puterile pe care le exercitaţi atunci când vă adunaţi mai mulţi), ca să creaţi ceva ce doriţi. Vă risipiţi acele puteri creative şi co-creative chiar în sistemul pe care îl urâţi.

Aceasta este o lege fundamentală a creaţiei, pe care trebuie să o înţelegeţi, dacă doriţi să schimbaţi lumea. Procesul începe cu expresia „Fii chiar tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume”. Dacă vrei o lume mai prietenoasă, mai iubitoare, atunci fii tu mai amabil şi mai iubitor.

Totuşi, pentru cei mai mulţi dintre voi acest lucru nu pare a fi suficient, fiindcă credeţi că sunteţi destul de amabili şi iubitori. Dar practica „Cursului de miracole” vă va conduce adânc în mintea voastră, vă va duce în zone de gândire şi un dialog interior în care nu v-aţi deranjat niciodată să intraţi sau pe care nu le-aţi preţuit niciodată, crezând că sunt secrete. Crezi că, gândind „nu mă iubesc pe mine însumi” sau “nu-mi place de mine” sau “sunt prost”, şi spui tot timpul aceste lucruri dispreţuitoare despre tine în minte, crezi că nu au putere. Sunt la fel de puternice ca atunci când le spui cu voce tare cuiva. N-ai spune asta cu voce tare altcuiva. Nu i-ai spune niciodată cuiva în faţă „cred că eşti prost şi cred că eşti urât”. Şi totuşi, mulţi dintre voi îşi spun lucrurile astea, crezând că ar fi inofensive, pentru că sunt ascunse în minte.

Dar ceea ce vrem să ştiţi acum este că lumea fizică materială pe care o vedeţi, societatea, cultura, familiile, munca voastră, fiecare dintre aceste lucruri, a început ca o idee, un gând în minte. Şi a căpătat o manifestare fizică pentru că aţi continuat să investiţi energie în ea. Iar atunci când tot investeşti energie în afirmaţii interioare precum „nu merit”, vei provoca venirea în viaţa ta a unor fiinţe şi sisteme care te tratează ca şi cum nu ai merita.

Aici vorbim despre această voce interioară insidioasă care te judecă şi te atacă în mod constant, care a apărut în mintea ta din cauza educaţiei pe care ai primit-o. Ea poate începe cu părinţii care sunt critici sau lipsiţi de iubire sau care te judecă. Apoi continuă cu sistemele şcolare care îţi spun că eşti un prost pentru că ai primit nota 5 sau că trebuie să te conformezi regulilor dacă vrei să fii considerat bun.

Aceasta este o învăţătură fundamentală a societăţii voastre: trebuie să te conformezi ca să fii considerat bun atunci când ai 6 sau 7 ani, obligat să te aliniezi în spatele colegilor de clasă, obligat să te aşezi şi să te ridici din bancă după cum sună soneria şi nu-ţi este niciodată permis să spui ceva în dezacord cu profesorul. Ani şi ani şi ani în acest tip de instruire v-au determinat să deveniţi fiinţe cărora vă este frică să vă exprimaţi deschis.

Aşadar, vrem să înţelegeţi acest lucru, vrem să înţelegeţi că trebuie să vă reeducaţi pentru a crede că sunteţi buni, indiferent de măsura în care vă conformaţi regulilor generale.

Şi întreaga situaţie din lumea de astăzi oglindeşte asta. Vă arată cât de conformişti sunt oamenii, iar unii sunt uimiţi s-o observe. Noi nu suntem deloc uimiţi. Nu suntem deloc uimiţi, pentru că ştim ce se petrece în minţile voastre, ştim ce se întâmplă în spatele măştii voastre sociale.

Prin urmare, am vrea să începeţi astăzi să abordaţi această chestiune: gândurile interioare pe care le aveţi. Desigur, cei dintre voi care studiaţi de ceva vreme „Cursul de miracole” fac deja asta, dar astăzi am vrea să vă dublaţi practica. Vrem să vă dedicaţi şi mai mult practicii observării acestor idei şi gânduri lipsite de iubire pe care le aveţi despre voi înşivă sau despre ceilalţi.

Ori de câte ori mergeţi pe stradă şi vă uitaţi la unele persoane, judecându-le: „Sunt prea grase, sunt prea slabe, sunt prea frumoase, îşi etalează bogăţia, nu ar trebui să iasă cu acea persoană, el este prea aşa, ea este prea aşa”, opriţi-vă şi întoarceţi totul imediat în minte, spunând „Suntem cu toţii valoroşi în ochii lui Dumnezeu, fiecare dintre noi, indiferent de câţi bani avem sau cum apărem”. Trebuie să începeţi să opriţi acele judecăţi inconştiente şi să aveţi o atitudine mai iubitoare în inimă şi minte. Şi asta, nu ca să arătaţi celorlalţi cât de grozavi sunteţi, ci pentru a vă pune capăt propriei agresivităţi.

Unii dintre voi care nu au urmat “Cursul de miracole” vor spune: „Eu nu sunt un odios, nu fac niciodată lucruri din acestea”. Dar vă provocăm ca astăzi să fiţi atenţi la dialogul interior, să fiţi atenţi la ce vă spuneţi în faţa oglinzii, să fiţi atenţi la ce vă spuneţi când vă îmbrăcaţi, să fiţi atenţi la ce vă spuneţi când plecaţi la muncă, fiţi atenţi, fiţi atenţi, fiţi atenţi! Acestea nu sunt gânduri secrete, ci ele emit pe frecvenţa lipsei de iubire şi se vor întoarce la voi înmiit. Universul reflectă înapoi către voi exact ceea ce faceţi şi gândiţi.

Şi asta explică ideea că oamenilor buni li se întâmplă lucruri rele şi, astfel, devin foarte, foarte confuzi. Ei ajută organizaţiile de caritate, ajută bătrânicile să treacă strada, sunt amabili şi generoşi cu alte persoane, dar dialogul lor intern este distructiv. Şi nu pricep cât de creativ, de pătrunzător şi de puternic este.

Deci aceasta este misiunea voastră în această dimineaţă: ascultaţi-vă dialogul interior astăzi şi opriţi-vă în clipa în care auziţi ceva lipsit de iubire în minte şi întoarceţi-l spunând contrariul, ca şi cum ar fi adevărat. Până la urmă va deveni adevărat pentru voi, deşi probabil că astăzi va părea o minciună. Totuşi, opriţi-vă şi ascultaţi această voce interioară. Ea este cea care se manifestă inconştient în lumea din faţa voastră.

Eu sunt acela pe care-l ştiţi ca Isus şi vă voi vorbi din nou astăzi mai târziu.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
 27 noiembrie 2020

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=gWUHxB-WKzQ