<  Index "40 de zile şi 40 de nopţi cu Isus"

Ziua 4, seara

"Când nu ştii ce se întâmplă în interiorul tău, înseamnă că te rogi pentru lucruri întâmplătoare. Fiecare gând este o rugăciune, iar un gând repetitiv este o rugăciune repetitivă. La baza iertării stă ideea că nu eşti o victimă a lumii, ci eşti, de fapt, co-creatorul lumii pe care o vezi. Atacând lumea, îţi ataci propria minte. Lumea pare a fi separată de tine, apărând pe un ecran în faţa ta, dar, de fapt, ea se întâmplă în mintea ta. " (Isus)

Mesajul din ziua 4, seara, din seria de transmisii live "40 de zile şi 40 de nopţi cu Isus". Mediumul Tina Spalding se pune la dispoziţia marelui Spirit al lui Isus, care ne vorbeşte prin vocea ei. Mesajul în limba engleză este subtitrat în româneşte, iar videoclipul este încorporat la sfârşitul acestei transcrieri.

Isus by Akiane 
Isus, pictat de Akiane

Ziua 4, seara

ISUS:

«Cu adevărat, sunteţi fiinţe binecuvântate. Eu sunt cel pe care îl ştiţi ca Isus.

Călătoria voastră de azi a fost una bună. Mulţi dintre voi acordaţi mai multă atenţie emoţiilor voastre, acordaţi mai multă atenţie gândurilor repetitive, iar unii dintre voi chiar vă daţi seama că, de fapt, nu prea ştiţi ce se întâmplă în interiorul vostru de cele mai multe ori.

Când nu prea ştii ce se întâmplă în interiorul tău de cele mai multe ori, înseamnă că te rogi pentru lucruri întâmplătoare. Fiecare gând este o rugăciune, iar un gând repetitiv este o rugăciune repetitivă. Deci, dacă vă gândiţi în mod constant „Nu am suficienţi bani, nu voi avea bani de chirie luna aceasta. Nu am suficienţi bani, nu voi avea bani de chirie luna aceasta”, chiar veţi manifesta această lipsă, ceea ce vă va înspăimânta. O va face, pentru că, neştiind cum funcţionează mintea, veţi tot repeta acea frază.

Adevărul este că viaţa este infinit de variabilă, dar mulţi dintre voi rămâneţi blocaţi în aceeaşi situaţie, pentru că gândiţi aceleaşi lucruri mereu şi mereu. Vă faceţi griji cu privire la aceleaşi lucruri iar şi iar şi iar. Aveţi aceleaşi gânduri despre oameni iar şi iar şi iar. Spuneţi „Sunt blocat într-o rutină, parcă nu-mi pot schimba viaţa”, dar este aşa pentru că nu v-aţi modificat mintea.

Deci iată ce să faceţi aceia dintre voi care doriţi să vă schimbaţi viaţa: faceţi lucrurile pe care vi le sugerăm, faceţi lecţiile “Cursului de miracole”, practicaţi iertarea, pe care o veţi învăţa pe măsură ce studiaţi materialul pe care noi vi-l transmitem. La baza iertării stă ideea că nu eşti o victimă a lumii pe care o vezi, ci eşti, de fapt, co-creatorul lumii pe care o vezi.

Prin urmare, atacând lumea, de fapt, îţi ataci propria minte. Lumea pare a fi separată de tine, apărând pe un ecran în faţa ta, dar, de fapt, ea se întâmplă în mintea ta. Deci, pe măsură ce viaţa se desfăşoară, îţi experimentezi propria conştiinţă.

Ţi s-a spus că experimentezi o realitate obiectivă, o lume obiectivă, dar ceea ce trăieşti, de fapt, este propria ta conştiinţă care te afectează în fiecare zi sub formă de emoţii, dorinţe, judecăţi şi toate aceste procese interne. Şi totuşi, tu crezi că se întâmplă acolo, în faţa ta. Nicidecum. Se întâmplă aici (în inimă) şi aici (în minte).

Majoritatea dintre voi aţi fost educaţi să vă urmaţi emoţiile şi sentimentele. Din păcate, când aveţi în minte atâtea credinţe neadevărate, emoţiile sunt adesea nedemne de încredere.

Unul dintre lucrurile pe care le realizează lecţiile “Cursului de miracole” este un proces de clarificare. Acest proces de clarificare vă elimină multe dintre ideile care vă provoacă frică, vă face să gândiţi într-un mod mai corect şi vă pune în armonie cu gânduri mai pline de iubire. Iar la sfârşitul anului cu lecţiile “Cursului de miracole”, veţi fi capabili să înţelegeţi exact ce faceţi. Cursul nu previne complet suferinţa. Dar vă oferă o idee despre motivele suferinţei şi cum s-o preveniţi.

Când te-ai săturat de suferinţă, ce faci? Când te-ai săturat să suferi, tragi o duşcă de băutură tare. Când te-ai săturat să suferi, te duci la mall. Când te-ai săturat să suferi, spui „O să mă uit la televizor, pentru că nu mai vreau să am aceste gânduri”. Problema cu toate aceste soluţii este că, de îndată ce se termină, începi să suferi din nou şi din nou şi din nou. Şi apare acest ciclu nesfârşit de viaţă fără sens: suferinţa - evitarea suferinţei – suferinţa - evitarea suferinţei.

Iată ce vi se întâmplă multora dintre voi când trăiţi în lumea obişnuită: obţineţi slujbe care nu vă interesează prea mult sau care nu sunt atât de distractive, petreceţi opt ore acolo, două ore pe navetă, ajungeţi acasă, sunteţi obosiţi, beţi ceva, vă uitaţi la televizor, cădeţi în pat, poate că aveţi vise, poate că nu vi le mai amintiţi sau poate că da, vă treziţi dimineaţa şi o luaţi iarăşi de la capăt. Şi vine vinerea seară, sunteţi foarte stresaţi, foarte obosiţi, nu aţi avut parte de prea multă bucurie săptămâna asta, cumpăraţi o sticlă de vin sau de vodcă sau ieşiţi cu prieteni şi beţi prea mult, iar apoi vă treziţi mahmuri sâmbătă dimineaţă, abia treceţi peste zi şi poate-o faceţi lată din nou sâmbătă seara.

Nu investiţi în voi cu înţelepciune, nu investiţi în sănătatea voastră, nu investiţi în nimic care vă va aduce ceva bun. De ce? Din cauza suferinţei. Suferinţa vă determină să apelaţi la aceste substanţe şi la aceste comportamente.

Dar odată ce aţi început să vă treziţi, ceea ce se întâmplă acum pe planetă (din cauza izolării prin care aţi trecut, mulţi dintre voi v-aţi pierdut slujbele, mulţi dintre voi nu pot lucra aşa cum o făceaţi în mod normal), începeţi să vă daţi seama că, de fapt, nu v-a plăcut slujba sau începeţi să vă daţi seama că trebuie să vă schimbaţi stilul de viaţă, că nu vă place să trăiţi acolo unde locuiţi şi cum trăiţi acum, mai ales dacă vine iar vreun lockdown, mai ales dacă apar restricţii care par a se fi lipit de mintea autorităţilor, pe care nu le-aţi ales voi.

Da, mulţi sunteţi controlaţi de persoane care nu au fost alese. Mulţi dintre voi începeţi să vă daţi seama că nu trăiţi deloc într-o democraţie, că asta-i o iluzie. Multora vi se spulberă iluziile. Începeţi să vedeţi adevărul despre cine conduce lumea, cum o conduc şi care este scopul final. Pentru mulţi dintre voi acesta este un moment foarte stresant, pentru că încep să dispară toate acele lucruri în care aţi crezut toată viaţa.

Dar nu puteţi schimba lumea pe cont propriu, decât dacă începeţi cu mintea. Da, puteţi organiza proteste, da, vă puteţi reuni pe grupuri de Facebook şi să vă plângeţi de situaţie, dar adevărul este că nu veţi schimba lumea exterioară până nu veţi schimba lumea interioară.

Însă, mai întâi, trebuie să acceptaţi să suferiţi. Întâi, nu trebuie să vă mai trataţi suferinţa, ci trebuie să simţiţi suferinţa. De ce? Pentru că durerea este concepută pentru a vă pune în mişcare.

Există fiinţe care nu simt durere în sistemul nervos şi orbesc, pentru că îşi lovesc lucruri de ochi tot timpul, se infectează, pentru că stau pe obiecte ascuţite pe care nu le pot simţi, se ard, au multe probleme, şi asta deoarece durerea te face să te îndepărtezi de ceva, să faci o alegere diferită.

Iar dacă durerea ta este de natură emoţională sau psihică, o suferinţă mentală, şi o tratezi cu medicamente, nu te vei îndepărta de cauza ei. Însă când renunţi efectiv la medicamente, alcool sau filme sau la orice apelezi de obicei pentru a te calma, vei realiza că toată suferinţa are loc de fapt în mintea ta. Sunt gândurile despre slujba ta, sunt dialogurile interioare despre ruda pe care o dispreţuieşti, toate se petrec în interiorul tău. Gelozia este înăuntrul tău, mânia este înăuntrul tău, toate aceste lucruri sunt înăuntrul tău. Deci într-acolo vă conducem. Într-acolo vă cerem să mergeţi.

Aşadar, în seara asta, când vă pregătiţi de culcare, am dori să opriţi orice dispozitiv cu o oră înainte de culcare. Ne-ar plăcea să faceţi un duş cald ori o baie caldă sau un duş răcoros ori o baie răcoroasă, în funcţie de temperatura ambiantă, ne-ar plăcea să vă ungeţi cu nişte cremă frumos mirositoare pe mâini şi pe faţă, pregătiţi-vă de culcare într-un mod liniştitor şi plăcut, puneţi-vă în pat şi staţi acolo şi observaţi ce simţi chiar acum în legătură cu viaţa voastră. Sincer, fără droguri, fără alcool, fără program, fără telefon, fără computer. Ne-ar plăcea să staţi în patul vostru timp de aproximativ o jumătate de oră sau 45 de minute şi doar să observaţi cum este viaţa voastră. Şi întrebaţi-vă „Este în regulă? Sunt fericit aşa? Sunt cu adevărat mulţumit sau există unele lucruri pe care trebuie să le schimb?”.

Iar după ce aţi făcut această trecere în revistă, ne-ar plăcea să scrieţi câteva lucruri în frumosul jurnal pe care l-aţi cumpărat pentru acest proiect. Poate că v-aţi spus „Aş vrea să mă mut mai aproape de plajă sau aş vrea să mă mut într-un loc unde nu este atât de cald”. Poate v-aţi spus „Aş vrea să găsesc un partener”. Poate v-aţi spus „Aş vrea să fiu singur”. Poate v-aţi spus „Trebuie să-mi schimb slujba, nu-mi place ce fac”. Sau poate v-aţi spus „Trebuie să-mi găsesc un loc de muncă, nu am loc de muncă”, indiferent ce v-aţi spus. Poate că v-aţi spus toate aceste lucruri. Ceea ce vrem noi este să simţiţi efectiv ce înseamnă să analizaţi ceva şi să vă spuneţi „Aş vrea să schimb asta”.

Ironia tuturor acestor lucruri este că, atunci când accepţi ceea ce este, îl vezi cu adevărat pentru prima dată. Când respingi ceea ce este, nici nu-l vei privi. Când te împotriveşti la ceea ce este, respingi lecţia ce rezidă în el, respingi informaţiile pe care le are această experienţă pentru tine. Dar când stai în acceptare, atunci simţi ceea ce trebuie să simţi şi ajungi să înţelegi ceea ce trebuie să înţelegi. Aşa că, în seara asta vrem să acceptaţi că viaţa voastră arată aşa cum arată şi am vrea să acceptaţi că există anumite lucruri pe care aţi vrea să le schimbaţi.

Dar, în ciuda acestui fapt, ne-ar plăcea să mergeţi la culcare cu rugăciunea de noapte care ne permite să vă influenţăm conştiinţa, astfel încât să vă putem învăţa pe timpul orelor de somn. Vrem să vă culcaţi fericiţi spunând „Văd ceea ce am creat pozitiv şi văd ceea ce am creat greşit. Sunt creatorul bun, sunt creatorul rău. Voi putea să-mi modific conştiinţa, astfel încât să fiu capabil să manifest exact ceea ce vreau să manifest.”

Eu sunt acela pe care-l cunoaşteţi ca Isus şi ne vom revedea mâine dimineaţă.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
28 noiembrie 2020

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=6e0-zl9VDJE