<  Index "40 de zile şi 40 de nopţi cu Isus"

Ziua 10, dimineaţa

Orice ştiri priviţi, orice surse de informaţii urmăriţi, orice filme vizionaţi, acum este momentul să vă detaşaţi şi să vă întrebaţi „Cum sunt manipulat aici? Ce emoţie îmi este provocată şi care este scopul ascuns?”. (Isus)

Mesajul din ziua 10, dimineaţa, din seria de transmisii live "40 de zile şi 40 de nopţi cu Isus". Mediumul Tina Spalding se pune la dispoziţia marelui Spirit al lui Isus, care ne vorbeşte prin vocea ei. Mesajul în limba engleză este subtitrat în româneşte, iar videoclipul este încorporat la sfârşitul acestei transcrieri.

Isus by Akiane 
Isus, pictat de Akiane

Ziua 10, dimineaţa

ISUS:

«Cu adevărat, sunteţi fiinţe binecuvântate. Eu sunt cel pe care-l ştiţi ca Isus.

Până acum, totul e bine. Vă descurcaţi cu toţii foarte bine, daţi atenţie lucrurilor către care vă îndrumăm. Ce trebuie să vă amintiţi în aceste zile este că sunteţi pe o cale rapidă acum. Sunteţi pe o cale rapidă spre evoluţie şi pe o cale rapidă către transformarea societăţii voastre. Aşadar, atunci când priviţi evenimentele care se petrec, vrem să faceţi cu adevărat un pas înapoi, să nu mai fiţi implicaţi în ele, îngroziţi de ele sau buimăciţi de ele.

Acum este momentul să înţelegeţi că urmăriţi un film. E la fel ca atunci când, mergând la cinematograf, ştiţi că în film se foloseşte o stratagemă care să vă implice emoţional. Intraţi în acel film ştiind: „Oh, este un film de groază, aşa că voi fi speriat. Este o poveste de dragoste, aşa că îmi va vibra inima. Este o tragedie, aşa că voi plânge”. Dar ştiţi că este un film. Şi totuşi vă abandonaţi povestirii, pentru că vreţi să aveţi o experienţă emoţională.

Ei bine, ce se întâmplă în lumea voastră în acest moment este că rulează un film, care este conceput la fel ca filmele de la cinematograf: cu strategi, scenarişti, muzică, personaje din film cu anumite roluri de jucat.

De exemplu, va exista neapărat muzică într-un film cu suspans. Dacă aţi viziona un film cu suspans fără muzică, nu prea va mai avea deloc suspans. Muzica adaugă multă dramă la ceea ce vedeţi. La fel şi luminile. Iată un alt film cu suspans, unde se folosesc o mulţime de tehnici de acestea pentru a vă face să vă speriaţi sau să anticipaţi pericolul. Iluminatul va fi foarte foarte slab sau plasat strategic. Oare câţi dintre voi n-aţi văzut filme cu detectivi care intră cu o lanternă în casa pe care o cercetează, unde toate luminile sunt stinse?! Ei bine, nu ai face asta niciodată dacă ai intra într-o casă noaptea căutând ceva, ci ai aprinde toate luminile. Dar nu ar da bine în film.

Aşa că, atunci când mergi la cinematograf, când intri pe uşă, spui: „Ah, îmi voi suspenda mintea logică, îmi voi suspenda gândirea critică şi vă voi permite să mă manipulaţi”. În esenţă, asta spui când mergi la film.

Acelaşi lucru se întâmplă şi pe ecranul televizorului. Acelaşi lucru se întâmplă şi în emisiunile de ştiri. Sunteţi manipulaţi folosind exact aceeaşi formulă. Singura problemă este că nu sunteţi conştienţi de faptul că sunteţi manipulaţi. Credeţi că informaţiile care vă sunt prezentate sunt reale şi obiective. Nu sunt. Este o imensă producţie.

Când simţiţi că ştirile vă produc emoţii, datorită modului în care sunt prezentate anumite subiecte, vrem să începeţi să realizaţi: „Oh, mi se întâmplă exact acelaşi lucru ca atunci când merg la un film, un film de acţiune, aici mi se provoacă emoţii”. Totuşi, unul dintre lucrurile pe care nu le realizaţi este cât de puternice sunt emoţiile voastre, mai ales atunci când milioane de oameni simt acelaşi lucru.

Puteţi fi manipulaţi ca să aveţi o stare de urgenţă sau de frică sau de disperare prin aceste mecanisme care, de fapt, vor altera manifestările voastre normale. Şi exact asta se încearcă acum. Funcţionează de multă vreme, de când televiziunea a fost implementată serios, dar propaganda era folosită chiar şi înainte. Vedeţi multe exemple de propagandă şi, totuşi, dintr-un motiv ciudat, nu credeţi că acum se foloseşte propaganda. Ba este folosită masiv.

Deci, ori de câte ori urmăriţi vreo ştire, vrem să faceţi un pas înapoi şi să vedeţi cum sunteţi manipulaţi. Poate fi prin muzica difuzată în timp ce apare o nouă poveste. Poate vă daţi seama după hainele purtate de ştirişti, ce fel de haine poartă, ce fundal se află în spatele lor, ce fel de invitaţi sunt chemaţi la emisiune. Toate aceste lucruri sunt regizate cu intenţie şi este timpul ca voi toţi, ca fiinţe înţelepte ce sunteţi, să le înţelegeţi. Că acelaşi lucru care vi se întâmplă la cinematograf se întâmplă şi în această formă specială de difuzare a informaţiilor. Sunteţi prea inteligenţi, iar miza este prea mare acum pentru a mai crede în aceste lucruri. Participaţi la un spectacol, în care vă sunt colectate şi manipulate emoţiile. Iar acele emoţii, când sunt provocate de frică, când sunt provocate de lipsuri, când vă declanşează reacţia de luptă-sau-fugi, vă pot slăbi capacitatea de a gândi clar, de a lua decizii sănătoase pe termen lung şi începeţi să luaţi decizii proaste pe termen scurt.

Aceasta este provocarea voastră de astăzi: Orice ştiri priviţi, orice surse de informaţii urmăriţi, orice filme vizionaţi, acum este momentul să vă detaşaţi şi să vă întrebaţi „Cum sunt manipulat aici? Ce emoţie îmi este provocată şi care este scopul ascuns?”

Eu sunt cel pe care îl ştiţi ca Isus şi vă voi vorbi din nou ceva mai târziu.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
 9 decembrie 2020

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=TTy_vfSEPUk