<  Index "40 de zile şi 40 de nopţi cu Isus"

Ziua 10, seara

"Când cineva îţi răneşte sentimentele, iată ce se întâmplă: o rană pe care o aveai la subsolul minţii tale a ieşit la suprafaţă pentru ca să o vezi." (Isus)

Mesajul din ziua 10, seara, din seria de transmisii live "40 de zile şi 40 de nopţi cu Isus". Mediumul Tina Spalding se pune la dispoziţia marelui Spirit al lui Isus, care ne vorbeşte prin vocea ei. Mesajul în limba engleză este subtitrat în româneşte, iar videoclipul este încorporat la sfârşitul acestei transcrieri.

Isus by Akiane 
Isus, pictat de Akiane

Ziua 10, seara

ISUS:

«Cu adevărat, sunteţi fiinţe binecuvântate. Eu sunt cel pe care îl ştiţi ca Isus.

Pe măsură ce conştientizarea voastră se extinde, pe măsură ce autoanaliza sporeşte, veţi începe în fiecare zi să observaţi indicaţii tot mai subtile ce vă avertizează când vă aflaţi alături cu drumul. Scopul acestor 40 de zile şi 40 de nopţi este să îmbrăţişaţi ideea că ar trebui să puneţi la îndoială totul. Îndoiţi-vă de orice.

Pune la îndoială ce mănânci la micul dejun, cine te-a învăţat, oare este bun pentru tine, este hrănitor, serveşte unui scop? Pune la îndoială totul, deoarece 99% din ceea ce faci este un comportament condiţionat şi, până când nu vei analiza acel comportament condiţionat… (condiţionat de vizionarea serialului „Gilligan's Island” când erai copil, condiţionat de vizionarea reclamelor bancare, condiţionat de atât de multe lucruri pe care nici nu ţi le mai aminteşti, dar care sunt toate bine împachetate în mintea ta subconştientă, la subsolul minţii tale, şi care te influenţează constant, împingându-te mereu încolo şi încoace.) Când începi să pui lucrurile sub semnul întrebării, deschizi trapa spre subsol şi începi să-ţi foloseşti liberul arbitru pentru a-ţi mări libertatea.

Dacă eşti inconştient, eşti condus de aceste idei subterane tot timpul. Când devii conştient, asta însemnând „Oare de ce am spus ce am spus? Oare de ce fac ceea ce fac? Oare ce mă determină să fac aceste alegeri?”, acum devii observatorul vieţii tale, devii obiectiv, să zicem, într-o anumită măsură.

Desigur, adevărata obiectivitate este un lucru foarte dificil de realizat, dar vă aflaţi totuşi în fazele incipiente ale acestei obiectivităţi. Ceea ce înseamnă că începeţi să puneţi sub semnul întrebării povestea care vi se spune. Începeţi să puneţi sub semnul întrebării povestea pe care le-o spuneţi altora despre voi.

De exemplu, este bine să fiţi atenţi la povestea cu care vă prezentaţi în faţa oamenilor. Le spuneţi, încă din primele două minute ale întâlnirii, că aveţi o boală cronică? Oare de ce aţi face-o, decât ca să obţineţi reacţia dorită din partea lor, care va întări acea boală în mintea voastră?!

Aşadar, când megeţi la culcare în seara asta, ne-am dori să reflectaţi la ziua pe care aţi avut-o. Ce experienţe ies în evidenţă şi de ce? Ne-ar plăcea să vă luaţi jurnalul în pat în seara asta şi să notaţi acele experienţe pe care le-aţi remarcat.

Apare vreun tipar? Este genul de lucru care vi se întâmplă tot timpul? Se repetă ceva? Aţi avut o experienţă minunată cu totul nouă astăzi care v-a surprins? Luaţi notiţe şi reflectaţi. Nu trebuie să descifraţi totul, dar ne-ar plăcea să vă rezervaţi 10 minute pentru a reflecta asupra zilei, notând ceea ce v-a atras atenţia dintr-un motiv sau altul.

Doar notează: „Oh, îmi amintesc de acel moment special al zilei, nu ştiu de ce s-a întâmplat aşa – am întâlnit-o pe Susie pe stradă şi am avut o conversaţie plăcută timp de câteva minute şi apoi ne-am despărţit, dar dintr-un motiv oarecare mi-a rămas în minte”. Ia să vedem: A fost provocată vreo emoţie în acea conversaţie? A fost trezită vreo suferinţă în acea conversaţie? Adu totul la vedere.

Să zicem că persoana a spus ceva care ţi-a rănit sentimentele, sau să zicem că a spus ceva care te-a entuziasmat. Sentimentele, rana şi entuziasmul sunt în tine. Nu se găsesc în cealaltă persoană. Ea nu-i răspunzătoare de modul în care te-ai simţit în timpul acelui schimb de replici.

Aşadar, când te duci la culcare, reflectează la orice experienţă trăită astăzi care a adus la vedere lucruri care deja existau acolo.

Deci ceea ce se întâmplă este că viaţa te afectează profund, viaţa este o reflectare a conştiinţei tale şi îţi va oferi ocazii în timpul zilei de a declanşa aspecte din inconştient la nivelul conştient. Asta se petrece, de exemplu, când cineva îţi răneşte sentimentele: o rană pe care o aveai la subsolul minţii tale a ieşit la suprafaţă pentru ca să o vezi.

În mica notă de jurnal din această seară, am vrea să nu învinovăţeşti pe nimeni, ci doar să reflectezi la ceea ce ţi s-a întâmplat astăzi.

Eu sunt cel pe care-l ştiţi ca Isus şi vă voi vorbi din nou mâine dimineaţă.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
 10 decembrie 2020

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=msUSm0DPCiA