<  Index "40 de zile şi 40 de nopţi cu Isus"

Ziua 14, dimineaţa

"Spiritul te va ghida întotdeauna printr-un sentiment de interes sau curiozitate, Întotdeauna te va atrage ceva, nu vei acţiona din repulsie. Aversiunea provine din mintea condiţionată: „Nu facem asta, nu ne place aia, e greşit, eşti rău”. Când asculţi Spiritul, vei fi relaxat, deschis, curios, poate chiar aventuros." (Isus)

Mesajul din ziua 14, dimineaţa, din seria de transmisii live "40 de zile şi 40 de nopţi cu Isus". Mediumul Tina Spalding se pune la dispoziţia marelui Spirit al lui Isus, care ne vorbeşte prin vocea ei. Mesajul în limba engleză este subtitrat în româneşte, iar videoclipul este încorporat la sfârşitul acestei transcrieri.

Isus by Akiane 
Isus, pictat de Akiane

Ziua 14, dimineaţa

ISUS:

«Cu adevărat, sunteţi fiinţe binecuvântate. Eu sunt cel pe care-l ştiţi ca Isus.

Pe măsură ce depăşiţi unele dintre bariere care vi se pun, veţi observa că există mai multe bariere decât credeaţi. Barierele cu care vă confruntaţi, fie că e vorba de lipsa dorinţei de a face exerciţiile pe care vi le sugerăm, fie de a distribui acest material video aşa cum v-am rugat, acestea sunt bariere de credinţă.

Când vrei să faci ceva, dar nu o faci, atunci vezi diferenţa dintre Spirit şi mintea condiţionată. Când simţi dorinţa de ceva, să zicem că ai dori să mergi la plimbare, dar plouă şi nu mergi, ceea ce observi în acel eveniment simplu este că Spiritul te mişcă: „M-aş duce la plimbare, am senzaţia că vreau să merg la plimbare”, dar apoi deprinderea condiţionată spune: „Nu umblăm prin ploaie, părul ţi se va încâlci, vei răci, nu asta vom face”. Şi în acest microcosmos, vezi şi simţi tot ce trebuie ca să înţelegi ce înseamnă să alegi liber cu Spiritul. Spiritul te va ghida întotdeauna printr-un sentiment de interes sau curiozitate, de genul: „Acolo arată minunat, cred că voi merge acolo; acea persoană pare interesantă, vreau să vorbesc cu ea”. Întotdeauna te va atrage ceva, nu vei acţiona din repulsie. Aversiunea provine din mintea condiţionată.

Deci, vrem să înţelegeţi că Spiritul vă vorbeşte întotdeauna prin această pozitivitate. Simţiţi ca şi cum aţi vrea să faceţi ceva, sunteţi atraşi să faceţi ceva, vă interesează acea conversaţie sau acea persoană sau acea activitate. Iar când ascultaţi acele îndrumări, de fapt, urmaţi o hartă. Urmaţi o hartă care vi se dă şi vă este citită, cum s-ar zice, de către ghizii şi învăţătorii voştri.

Există ideea că sentimentele sunt ale tale, există ideea că gândurile sunt ale tale. Da, unele sunt, dar multe dintre ele provin de la ghizii şi învăţătorii tăi care-ţi spun: „Du-te astăzi la cafeneaua cealaltă, e cineva acolo pe care ai vrea cu adevărat să-l cunoşti sau pe care credem că ar fi minunat să îl cunoşti”. Aşa că, pe când te îndrepţi spre cafeneaua ta obişnuită, dintr-o dată te gândeşti „Nu. Voi merge dincolo”.

Foarte puţini aţi spune că aveţi un contact conştient profund cu ghizii şi învăţătorii voştri, dar exact asta se întâmplă în acea situaţie. Şi noi, ca şi ghizii şi învăţătorii voştri, suntem capabili să vă influenţăm în mici moduri care nu vă lezează libera voinţă.

Aşadar, atunci când primiţi acea mică îndrumare interioară „Oh, azi mă voi duce dincolo”, o simţiţi într-un mod pozitiv, nu aveţi o repulsie faţă de cafeneaua obişnuită, ci cealaltă cafenea vă atrage cu o senzaţie pozitivă. Trecem de cafeneaua obişnuită şi mergem la cealaltă cafenea, mai puţin vizitată.

Când trăiţi acest gen de întâmplări, atunci urmaţi planul destinic al vieţii, care vă va conduce, cu ajutor din partea ghizilor şi a învăţătorilor voştri, spre ceea ce vă este benefic.

Totuşi, benefică poate fi şi o experienţă necesară pentru a demonta unele credinţe şi idei pe care le consideri adevărate, dar care nu sunt adevărate. Deci nu toate experienţele care te atrag vor fi pozitive. Acest lucru îi buimăceşte pe mulţi oameni. S-ar putea să fii atras de cineva care nu va fi partenerul ideal pentru tine sau cu care vei avea o relaţie deloc ideală, dar asta, pentru că trebuia să descoperi un aspect pe care celălalt îl trezeşte în tine. Poate că este un pic mai agresiv sau te intimidează şi atunci vei observa că te cam laşi călcat în picioare şi că nu îţi exprimi puterea şi suveranitatea. Iar când ieşi din acea relaţie, dacă poţi vedea ce ţi-a folosit din ea, atunci nu te mai amărăşti sau tulburi din cauza ei. În schimb, dacă proiectezi cu mintea, adică dai vina pe cealaltă persoană pentru relaţia dezastruoasă, atunci nu-ţi vei învăţa lecţia. Respingi lecţia, spunându-ţi: „E vinovat(ă), eu sunt nevinovat(ă)”. Asta îi place ego-ului să facă.

Vrem să înţelegeţi că sunteţi întotdeauna îndrumaţi spre cel mai bun eveniment pentru voi, totul funcţionează armonios pentru bine şi Spiritul nu spune „Nu merge acolo”, ci spune „Vino aici”. În schimb, deprinderile condiţionate spun: „Nu facem asta, nu ne place aia, e greşit, eşti rău”. Spiritul nu face aşa.

Aşa că, atunci când sunteţi în situaţia de a nu şti în ce direcţie să mergeţi, liniştiţi-vă şi întrebaţi-vă: „Ce prefer în această situaţie, încotro se îndreaptă preferinţa mea? Oh, cu siguranţă se îndreaptă spre aici, nu spre acolo. Acolo simt frică şi alte lucruri care nu-mi dau o senzaţie plăcută”.

De exemplu, s-ar putea să ai un serviciu care nu-ţi place şi să transmiţi universului că doreşti un alt tip de slujbă. Şi ce să vezi? eşti concediat sau compania îşi reduce angajaţii şi eşti eliminat din acea poziţie. Dacă eşti în mintea ego-ului, vei spune: „Este îngrozitor, mi-am pierdut slujba, mi-am pierdut salariul, nu ştiu ce voi face, este înspăimântător”, deoarece ego-ul nu se gândeşte decât la supravieţuire. Dar dacă eşti în Spirit, spui „Ştii ce? ce se întâmplă este, de fapt, în concordanţă cu rugăciunile pe care le rostesc de câteva luni. Vreau să plec de aici”. Şi astfel, vei ieşi din aceeaşi experienţă plin de curiozitate, deschis, în căutarea de noi oportunităţi. Iar persoana condusă de ego este îngheţată de frică şi ar putea alege o altă slujbă care nu-i place, pentru că îi este frică.

Astăzi vrem să vă antrenaţi intuiţia prin aceste alegeri simple: cum decideţi ce să faceţi în fiecare zi, ce voce ascultaţi. Când ascultaţi Spiritul, veţi fi relaxaţi, deschişi, curioşi, poate chiar aventuroşi.

Poate că azi va fi o zi obişnuită şi nu se va întâmpla mare lucru. Dar tot veţi lua decizii. Faceţi tot posibilul să fie conştiente şi să conştientizaţi frecvenţa vibraţiei acestor decizii. Nu luaţi decizii dintr-o poziţie de frică sau autolimitare. Luaţi-le dintr-o poziţie de deschidere şi curiozitate.

Eu sunt cel pe care-l cunoaşteţi ca Isus şi vă voi vorbi din nou mai târziu.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
 17 decembrie 2020

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=SFJnpFJdVoU