<  Index "40 de zile şi 40 de nopţi cu Isus"

Ziua 16, seara

"Credinţele ego-ului generează gânduri, gândurile generează emoţii, iar emoţiile generează comportamente. Când se iveşte gândul, săpaţi sub gând şi scoateţi credinţa care se ascunde acolo." (Isus)

Mesajul din ziua 16, seara, din seria de transmisii live "40 de zile şi 40 de nopţi cu Isus". Mediumul Tina Spalding se pune la dispoziţia marelui Spirit al lui Isus, care ne vorbeşte prin vocea ei. Mesajul în limba engleză este subtitrat în româneşte, iar videoclipul este încorporat la sfârşitul acestei transcrieri.

Isus by Akiane 
Isus, pictat de Akiane

Ziua 16, seara

ISUS:

«Cu adevărat, sunteţi fiinţe binecuvântate. Eu sunt acela pe care îl ştiţi ca Isus.

Vremea serii este un moment prielnic pentru mintea umană. Încetineşti ritmul, necesităţile de peste zi s-au stins şi poţi începe să te relaxezi. Chiar dacă e din cauza epuizării, începi să nu mai fii condus de acel imperativ să te mişti atât de mult, să faci atâtea lucruri.

Pentru evoluţia voastră spirituală, această oră înainte de culcare ar trebui să fie de acum considerată un timp sacru. Şi dacă ne ascultaţi în astă-seară, vă rugăm din nou să luaţi telefonul şi să-l puneţi în altă cameră, opriţi-l, opriţi şi wi-fi-ul, întoarceţi-vă în pat şi conştientizaţi că veţi intra în comuniune cu Dumnezeu.

Mintea ego-ului vrea numai acţiune şi vrea ca lucrurile să fie doar aşa cum le vrea ea. Pe măsură ce devii somnolent, simţi dorinţa de a lăsa lucrurile să curgă de la sine. Însă mintea poate veni cu o idee diferită. Când te relaxezi mânat de oboseală, problemele pe care mintea ego-ului le consideră foarte importante, de natura supravieţuirii, vor începe să răsară în minte. Şi mulţi veţi descoperi că nu vă puteţi opri mintea, că ea repetă aceeaşi poveste – ar putea fi vorba despre bani, ar putea fi despre starea corpului, ar putea fi despre o persoană care v-a enervat. Deci acesta este un moment foarte intens, pentru că puteţi vedea poveştile pe care ego-ul vostru le consideră a fi cele mai importante.

Pe măsură ce alunecaţi în această stare liniştită de pre-somn – fără telefon, poate o băutură fierbinte cu lămâie lângă pat, fără băuturi cu cofeină –, vă liniştiţi în această stare relaxată. Intrând în această stare de pre-somn, pot apărea astfel de poveşti şi vrem să le notaţi. Atâta timp cât se învârt în cap, înseamnă că le daţi importanţă, cum ar fi gândurile: „Nu am destui bani de chirie pentru luna viitoare, eu sunt prea aşa, tu eşti prea aşa, ea nu ar fi trebuit să-mi spună asta, acest lucru nu ar fi trebuit să se întâmple”... Acestea sunt poveştile ego-ului. Spiritul nu are asemenea poveşti.

Când sunteţi pe o cale spirituală şi încercaţi să aflaţi acele credinţe care vă trag înapoi, care vă limitează, acesta este momentul să o faceţi, deoarece ele nu vor tăcea. Ele nu se relaxează, ego-ul dă mare atenţie la ceea ce a decis că este inacceptabil sau periculos.

Pe măsură ce intraţi în zona somnului, acordaţi atenţie acestor gânduri şi notaţi-le: „Oh, îmi fac griji pentru bani, oh, din nou îmi judec corpul, oh, discuţia cu sora mea mă deranjează”. Aceasta este lumea ego-ului: aceste gânduri negative, aceste idei de judecată care nu dispar.

Notaţi-le în jurnal acum... Pe timpul zilei, trebuie să mergeţi cu maşina la magazin, câinele se aşază cu labele lui murdare pe bancheta din spate, copilul plânge, trebuie să cumpăraţi alimente… Pierdeţi subtilităţile poveştilor ego-ului, pentru că sunteţi foarte activi. Acum, seara este momentul în care puteţi vedea aceste poveşti, pentru că sunt insistente. Ego-ul crede în ele şi doreşte aceste poveşti.

Ego-ul funcţionează prin judecată şi separare. Va prelua orice poate să fie judecat şi se va lega de orice vă poate îndepărta de comuniunea iubitoare cu alte persoane. Dar mintea ego-ului nu poate supravieţui decât dacă o ascultaţi. Aşadar, în această seară începem această călătorie de a-i da atenţie, dar nu aşa cum îşi doreşte el. Îl ascultaţi în aşa fel încât să puteţi discerne poveştile ardente pe care le are ego-ul vostru şi despre care el crede că sunt o chestiune de viaţă şi de moarte.

Iar când notaţi aceste poveşti... Acum, la început, când auziţi ce vă propunem, s-ar putea să vă gândiţi: „Nu, nu am deloc gânduri deranjante în minte”, dar pe măsură ce alunecaţi în somn, vă vor fulgera nişte idei prin minte. Vor apărea nişte lucruri pe care mintea le rumegă. Aprindeţi lumina, scrieţi-le şi, înapoi la somn. Astfel, a doua zi veţi avea informaţii despre sistemul de credinţă al ego-ului vostru.

Să zicem că ai avut înainte de culcare un gând critic despre trup: "Este prea bătrân, este prea gras, este prea slab, nu e destul de musculos, un picior este mai lung decât celălalt şi nu-mi place”, orice ar fi. Dimineaţa, când citeşti ce-ai notat, vei spune: „Ah, ego-ul crede că sistemul meu de valori se bazează pe corp”. Acest gând „Sunt imperfect, sunt urât sau sunt inacceptabil în vreun fel”, acest gând contrazice credinţa din care provine, anume că te preţuieşti pentru corpul tău şi pentru aspectul său.

E bine să ai această informaţie, deoarece, după ce a ieşit la suprafaţă, vei spune: „Ah, acum voi fi în alertă maximă pentru câteva zile, căutând diversele manifestări ale acestei credinţe”. Credinţele generează gânduri, gândurile generează emoţii, iar emoţiile generează comportamente.

Vrem să folosiţi această practică de seară ca un mod de a descoperi convingerile pe care le are ego-ul despre realitate. Când se iveşte gândul, săpaţi sub gând şi scoateţi credinţa de acolo. Apoi, în următoarele zile, observaţi formele sub care acea credinţă se manifestă în gândire, simţire şi acţiune.

Aşa vă schimbaţi convingerile: mai întâi trebuie să observaţi gândurile şi emoţiile pe care aceste credinţe le generează mereu în voi. Dar, de cele mai multe ori, sunteţi prea ocupaţi în timpul zilei pentru a o face, aşa că haide, în acest timp sacru înainte de culcare, să discerneţi aceste gânduri şi emoţii, iar apoi să fiţi atenţi la ele ziua.

De exemplu, dacă aveţi critici cu privire la forma şi dimensiunea corpului vostru şi observaţi acest lucru în acest timp liniştit al serii, notaţi-l pe hârtie. În zilele următoare puteţi observa că „Oh, am criticat corpul acelei femei pentru că era prea slab”. Când vă observaţi judecata, vă opriţi şi spuneţi: „Asta nu este adevărat. Toate fiinţele sunt valoroase, indiferent de felul în care arată ”.

Aceasta va deveni acum mantra ta. Când auzi vocea aceea din capul tău care spune: „Este foarte frumoasă, mi-aş dori să arăt ca ea”, prin acel gând întăreşti credinţa ego-ului în trup. Când te surprinzi făcând asta, atunci spui: „Nu, nu este adevărat. Toată lumea este valoroasă în ochii lui Dumnezeu, indiferent de cum arată corpul. Suntem cu toţii egali”. Vei răspunde la gândurile tale negative, la judecăţile despre corpuri cu această nouă mantră: „Nu, nu este adevărat. Suntem cu toţii egali în ochii lui Dumnezeu. Suntem valoroşi pentru alte lucruri – cât de amabili suntem, cât de creativi suntem – dar, de fapt, Dumnezeu ne preţuieşte doar pentru că suntem aşa cum suntem”.

Acesta este unul dintre modurile în care poţi demonta credinţele: simţi efectul lor, îl notezi, cauţi ce se află sub acel gând sau sentiment, descoperi credinţa şi apoi începi să contracarezi acea credinţă cu adevărul, care este acela că sunteţi cu toţii la fel de valoroşi în ochii lui Dumnezeu, sunteţi cu toţii fiinţe sacre şi sunteţi profund iubiţi.

Eu sunt cel pe care-l ştiţi ca Isus şi vă voi vorbi din nou mâine.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
 22 decembrie 2020

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=i6sA6zyZPac