<  Index "40 de zile şi 40 de nopţi cu Isus"

Ziua 17, dimineaţa

"Ego-ul nu are capacitate de discriminare, va spune: „O bancă este cel mai bun loc pentru a ne pune banii”. La atâta îl duce mintea. Nu va anticipa schimbările din societatea voastră care se apropie, nu-i în stare." (Isus)

Mesajul din ziua 17, dimineaţa, din seria de transmisii live "40 de zile şi 40 de nopţi cu Isus". Mediumul Tina Spalding se pune la dispoziţia marelui Spirit al lui Isus, care ne vorbeşte prin vocea ei. Mesajul în limba engleză este subtitrat în româneşte, iar videoclipul este încorporat la sfârşitul acestei transcrieri.

Isus by Akiane 
Isus, pictat de Akiane

Ziua 17, dimineaţa

ISUS:

«Cu adevărat, sunteţi fiinţe binecuvântate. Eu sunt cel pe care-l ştiţi ca Isus.

Unii dintre voi fac faţă cu greu intensităţii acestor vremuri. Vă parvin multe, multe poveşti despre mediul înconjurător, poveşti politice, poveşti medicale, poveşti de vremuri grele în locuri dificile. Ceea ce vrem să înţelegeţi este că treaba voastră acum este să vă concentraţi pe propria voastră viaţă. Sunteţi atât de obişnuiţi să aveţi ştiri şi informaţii venite din întreaga lume, încât uitaţi că ceea ce se întâmplă de cealaltă parte a lumii nu este treaba voastră. Dacă ar fi trebuit să ştiţi ce se întâmplă în Zambia, aţi fi în Zambia.

Nu e nevoie să cunoaşteţi fiecare dezastru sau experienţă negativă care se întâmplă în toată lumea, dar tocmai asta vă aduc ştirile. Să zicem că izbucneşte o revoltă într-un oraş din ţara voastră, dar voi nu locuiţi acolo. Locuiţi într-o zonă rurală izolată şi liniştită în care nu se întâmplă nimic rău şi, totuşi, vă folosiţi voluntar liberul arbitru pentru a vă conecta la poveşti negative, pe care, vă reamintim, ego-ul vostru nu le cunoştea.

Când vizionaţi o filmare despre o revoltă şi clădiri în flăcări, mintea ego-ului nu ştie că acest lucru nu vi se întâmplă vouă sau în vecinătate. El este proiectat pentru a prelua toate informaţiile intrate prin simţuri: ochii, urechile, nasul, gura, pielea. El este conceput pentru a interpreta toate aceste semnale şi apoi stabileşte o strategie de supravieţuire. Dar el nu ştie că revoltele pe care le urmăriţi nu se petrec în curtea din spate. Nu are discernământ. Nu are acest gen de inteligenţă. Este un fel de mijloc biologic primitiv de colectare a informaţiilor, astfel încât să puteţi lua o decizie ce să faceţi pentru a supravieţui până a doua zi, în următoarele 24 de ore.

Gândeşte-te la mintea ego-ului şi la subconştient în acest fel: subconştientul a colectat fiecare lucru pe care l-ai văzut vreodată, inclusiv toate acele episoade din serialul “Gilligan’s Island” pe care le-ai privit în copilărie, inclusiv toate acele episoade din “Zona crepusculară” sau orice de genul acesta. Acele informaţii au fost strânse de mintea ego-ului (o numim “subconştient” în timpurile moderne) şi toate aceste informaţii sunt folosite pentru a te ajuta să decizi ce să faci, dacă nu-ţi foloseşti liberul arbitru pentru a alege în mod conştient.

Deci, dacă nu alegeţi conştient ce marcă de suc să cumpăraţi la magazin, o veţi alege inconştient pe aceea pe care aţi văzut-o într-o reclamă. Poate că vă amintiţi toate acele sloganuri pentru ciocolată sau bomboane sau cereale (pe astea le-am ales din banca de memorie a dragei noastre), fiecare reclamă pe care aţi văzut-o se află în băncile voastre de memorie, băncile de memorie ale ego-ului, ale subconştientului. Şi astfel, dacă nu luaţi o decizie în mod conştient, o veţi lua neapărat în mod inconştient.

Deci, dacă aţi privit la CNN în ultimii 20 de ani, de când au căzut Turnurile Gemene, vi s-au implantat o mulţime de imagini terifiante în subconştient, pe care ego-ul le foloseşte în continuare ca parte a reţetei pentru a vă proiecta activităţile zilei şi a vă stabili comportamentul.

Ca toate reclamele la Pizza Hut sau toate reclamele la bere, la fel şi toate reclamele bancare pe care le-aţi urmărit vreodată se află în subconştientul vostru, iar ego-ul va merge acolo atunci când va lua o decizie financiară.

Va intra acolo şi va strânge toate chestiunile financiare pe care le-aţi vizionat, învăţat, citit vreodată, el nu are capacitate de discriminare. Şi va spune: „Oh, avem aici 50000 de reclame bancare. Prin urmare, o bancă trebuie să fie cel mai bun loc pentru a ne pune banii”. La atâta îl duce mintea. Nu va anticipa schimbările din societatea voastră care se apropie, nu-i în stare. Apelează la trecut. Şi de aici vine ideea că trecutul se repetă în mod constant oamenilor care sunt inconştienţi, aşa li se întâmplă fiinţelor inconştiente.

Asta am vrut să vă spunem în această dimineaţă. Vă spunem că nu este deloc inofensiv să priviţi o ştire despre revoltele din Minneapolis. Ego-ul îşi spune: „Oh, revoltele sunt pe aproape, trebuie să fim mai atenţi” şi vă va modifica comportamentul pe baza acelor informaţii.

Deci, în această dimineaţă, înţelegeţi că mintea voastră inconştientă este automată, conţine lucrurile la care nu vă gândiţi. De pildă, când mergeţi la serviciu cu maşina, o conduceţi inconştient. Puteţi conştientiza foarte repede: „Oh, acum schimb viteza”, dar subconştientul va prelua imediat controlul acestui comportament repetitiv.

Iar când ai comportamente repetitive – legate de alimentele pe care le consumi, exerciţiile fizice pe care le faci sau nu le faci, poveştile pe care ţi le spui –, îţi foloseşti liberul arbitru în acel moment pentru a recrea inconştient acelaşi lucru mereu şi mereu – cu excepţia cazului în care îţi întrerupi în mod conştient obiceiurile, iei o decizie conştientă bazată pe informaţii noi, când iei decizii pe baza a ceea ce ai dori să vezi în viitor, nu pe ceea ce ai făcut mereu în trecut.

Mulţi oameni rămân blocaţi în rutină, deoarece aşa iau ei deciziile: îşi folosesc trecutul. Prin urmare, în acest etern moment acum, când puteţi decide pe ce anume vă concentraţi toată energia creativă dată de Dumnezeu, voi vă concentraţi constant pe vechile obiceiuri, ceea ce înseamnă că veţi avea un viitor care arată ca astăzi. Dacă nu vreţi ca viitorul vostru să arate ca astăzi, trebuie să începeţi în mod conştient să depăşiţi aceste comportamente uzuale şi trebuie să decideţi conştient ce vă băgaţi în minte.

Din acest motiv vrem să vă opriţi televizoarele: din cauza programului. Nici măcar nu ascunde ce vă face, prin chiar numele său: programul vă programează să rămâneţi în matrix – ideea de matrix însemnând acest sistem de control care vă împiedică să fiţi cu adevărat liberi.

Puteţi fi liberi, dar trebuie să decideţi astăzi că veţi lua noi decizii, nu aceleaşi vechi decizii pe care le-aţi luat mereu. Acesta este motivul pentru care, în şedinţele anterioare, v-am rugat să încălcaţi micile reguli care vă obligă să faceţi acelaşi lucru tot timpul. Am vrea să repetăm astăzi acest îndemn, pe baza informaţiilor pe care vi le-am dat.

Eu sunt cel pe care-l ştiţi ca Isus şi vă voi vorbi din nou astăzi mai târziu.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
 23 decembrie 2020

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=VepnH_Toc70