<  Index "40 de zile şi 40 de nopţi cu Isus"

Ziua 23, dimineaţa

"Majoritatea dintre voi nu sunteţi apţi de a fi învăţaţi până la 40 de ani, când ajungeţi să înţelegeţi: „Ah, ceea ce am fost învăţat până acum nu funcţionează”. Mintea defectă nu se poate repara singură. Are nevoie de un mentor înţelept care s-o influenţeze din exterior." (Isus)

Mesajul din ziua 23, dimineaţa, din seria de transmisii live "40 de zile şi 40 de nopţi cu Isus". Mediumul Tina Spalding se pune la dispoziţia marelui Spirit al lui Isus, care ne vorbeşte prin vocea ei. Mesajul în limba engleză este subtitrat în româneşte, iar videoclipul este încorporat la sfârşitul acestei transcrieri.

Isus by Akiane 
Isus, pictat de Akiane

Ziua 23, dimineaţa

ISUS:

«Cu adevărat, sunteţi fiinţe binecuvântate. Eu sunt acela pe care-l ştiţi ca Isus.

Apropierea de alegerile din America va aduce multă hrană pentru ego în imagini şi sunete. Veţi auzi lucruri, veţi vedea lucruri, bastionul reprezentat de Statele Unite este un paradox foarte, foarte interesant. A fost creat iniţial ca un loc pentru a scăpa de monarhie şi de metodele de asuprire ale lumii vechi. Doar cei curajoşi au venit în America de Nord. Da, au făcut unele distrugeri cumplite când au ajuns pe ţărm şi au infectat popoarele indigene cu boli şi astfel de lucruri. Dar acestea sunt căile lumii ego-ului.

Vrem să vă amintiţi că, de-a lungul istoriei, moartea şi distrugerea au fost nelipsite. Unele dintre culturile indigene ale Noii Lumi (pentru ei nu era o lume nouă, desigur, ci era casa lor) erau foarte violente, aveau sclavie, atacuri şi crime şi tot felul de astfel de lucruri.

Deci nu existau societăţi care să fie cu adevărat imune la căile ego-ului. Unele erau mai bazate pe natură decât altele, dar asta nu înseamnă că nu se aflau în separare. Orice fiinţă de pe această planetă într-un corp individual care se apără şi îi atacă pe ceilalţi sub orice formă, fie că este vorba de cuvânt, gând sau faptă, e cuprins în sistemul de gândire al ego-ului.

Unul dintre lucrurile pe care vrem să le înţelegeţi este că, dacă nu veţi alege diferit, sunteţi prinşi în sistemul de gândire al ego-ului, pentru că aţi ales să veniţi aici şi să aveţi o experienţă individuală. Iar o experienţă individuală este una separată de Unime.

Prin urmare, venind aici, aţi ales separarea şi aceasta este, într-adevăr, setarea voastră implicită. Separarea vă va fi întărită constant de ceea ce credeţi, ceea ce vedeţi, ceea ce vă face să reacţionaţi. Ego-ul vostru va căuta acele informaţii prin care să demonstreze că este separat, că este singur şi că va muri şi că este foarte vulnerabil.

Aşadar, în lipsa unei practici spirituale intense, în care să vă depăşiţi ego-ul în mod conştient şi constant, folosindu-vă liberul arbitru pentru a alege dragostea şi iertarea, veţi fi atraşi pe câmpul de luptă. Atât este de simplu. Aşa se va întâmpla întotdeauna, pentru că acesta este locul de joacă al ego-ului.

Aici nu este raiul. Aceasta nu este casa voastră. Este o experienţă temporară pe care o trăiţi în timp ce visaţi că sunteţi separaţi de iubire. Şi de aceea trebuie să fiţi instruiţi ca să alegeţi dragostea, să vă adunaţi cu alţi oameni, să vă uniţi cu adevărat, să comunicaţi cu adevărat, să vă exprimaţi într-un mod iubitor, să manifestaţi ceea ce doriţi. Pentru că aţi fost, după cum am spus în ultimele zile, intens instruiţi pentru separare.

Cei care urmăriţi acest videoclip şi care sunteţi relativ noi la învăţăturile „Cursului de miracole”, este important să înţelegeţi că setarea implicită în acest loc este separarea, atacul, judecata, vinovăţia. Ego-ul doreşte aceste lucruri, deoarece ele perpetuează separarea.

Când vrei să te ridici deasupra câmpului de luptă, când te-ai saturat de certurile din familie, de înjunghierile pe la spate, de lipsuri şi sărăcie, când te-ai săturat de toate astea… iar majoritatea aţi ajuns în acel punct pe la 20 de ani, dar continuaţi cu programarea pe care aţi primit-o, pentru că nu vi s-a oferit altă alegere. O ţineţi aşa încă 10 sau 15 ani muncind din greu, apoi muncind chiar şi mai mult, conform regulilor din terenul de joacă al ego-ului. ...Când ajungi la 40 sau 45 de ani, deja te-ai săturat, eşti deziluzionat, ştii că noua pereche de ghete pe care le cumperi în fiecare an nu te face fericit, fostul soţ sau partener ori fosta soţie sau iubită, nici aceştia nu te-au făcut fericit(ă). Trupul începe să-şi arate uzura din cauza împotrivirii la viaţă şi a fricii şi a ruşinii şi a vinovăţiei pe care le-ai trăit.

De fapt, majoritatea dintre voi nu sunteţi apţi de a fi învăţaţi până la 40 de ani. Până atunci, aţi avut parte de multă durere, multe traume, multe deziluzii şi sunteţi deja obosiţi şi vă gândiţi cam aşa: „O, Doamne, nu vreau ca următorii 40 de ani să semene cu ultimii 40 de ani. Nu mai fac faţă”. Abia atunci sunteţi apţi să învăţaţi, când ajungeţi să înţelegeţi: „Ah, ceea ce am fost învăţat până acum nu funcţionează”. Acesta este sensul frazei “După roadele lor îi vei cunoaşte”.

Trebuie să treacă câteva decenii în care să practicaţi minciunile ego-ului, minciunile societăţii, pentru ca să înţelegeţi că ele nu funcţionează, nu vă fac fericiţi – decât dacă vă administraţi unele “medicaţii”. În această situaţie se află multe fiinţe în prezent. Pot rezista peste zi dacă îşi administrează o porţie de televiziune. Pot rezista peste zi dacă îşi administrează ţigări sau ultima invenţie, ţigara electronică. Pot rezista peste zi dacă beau alcool. Pot rezista peste zi, dar apoi trebuie să se scoale din nou şi să facă faţă acestei sarcini dificile de a trăi şi de a experimenta separarea.

Dar există şi o altă cale, iar „Cursul” vă va arăta calea. Nu este o rezolvare instantanee, trebuie să renunţaţi la unele lucruri, trebuie să vă reevaluaţi viaţa, trebuie să reevaluaţi ce aveţi în minte, trebuie să vă reevaluaţi motivaţiile. Dar există o soluţie şi vă este disponibilă: sunt lecţiile „Cursului de miracole”.

Lecţiile din „Cursul de miracole” sunt simple, sunt un program de formare a minţii care, prin repetare, introduce în minte idei de iubire, bunătate, sinceritate. Asta-i tot ce face. Vă oferă ceea ce ar fi trebuit să primiţi când aţi fost copii.

Într-o societate iubitoare, vi s-ar spune aceste lucruri încă din pruncie. Şi aţi creşte înţelegând că veţi culege ceea ce semănaţi. Aţi creşte înţelegând că gândurile voastre au putere. Aţi creşte înţelegând aceste lucruri. Dar nu le înţelegeţi, căci sunteţi învăţaţi contrariul. De fapt, nu sunteţi învăţaţi mai nimic despre emoţiile voastre, nu sunteţi învăţaţi despre mintea voastră. Există o mare carenţă de informaţii în sistemele voastre de educaţie şi în familiile voastre despre modul în care funcţionaţi ca creatori divini.

Lecţiile „Cursului de miracole” sunt un manual pentru aceia dintre voi care încă nu v-aţi reeducat mintea. Mintea defectă nu se poate repara singură. Are nevoie de un mentor înţelept care s-o influenţeze din exterior. Şi asta face această carte pentru voi, iar videoclipurile sunt concepute pentru a vă ajuta. Fiţi curajoşi, comandaţi cartea, urmăriţi videoclipurile noastre despre „Cursul de miracole” şi începeţi să vă deschideţi mintea spre noi orizonturi, ridicaţi-vă deasupra câmpului de luptă, îndepărtaţi-vă de separare.

Încetaţi să-i mai atacaţi pe aceia pe care îi atacaţi! Veţi continua să suferiţi dacă atacaţi pe cineva. Căci ei fac parte din voi şi voi faceţi parte din ei, pentru că separarea este o iluzie. Nu sunteţi separaţi, ci sunteţi interconectaţi. Iar când îl ataci pe cel care-ţi apare în faţă în filmul minţii tale, atunci te ataci efectiv pe tine însuţi şi te vei simţi rău şi vei suferi. Asta nu-i o pedeapsă de la vreun zeu răzbunător, ci aşa funcţionează acest univers în oglindă.

Eu sunt acela pe care-l cunoaşteţi ca Isus şi vă voi vorbi din nou mai târziu.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
 3 ianuarie 2021

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=Dfe75S6f9X0