<  Index "40 de zile şi 40 de nopţi cu Isus"

Ziua 23, seara

"Nu poţi, pur şi simplu, să-ţi opreşti gândurile şi emoţiile. Ele provin din ceea ce crezi tu că este adevărat despre lume, despre tine şi despre ceilalţi oameni. Deci trebuie să-ţi schimbi acele credinţe profunde, să le transformi în mod sistematic şi repetat pentru ca emoţiile şi gândurile tale să se poată schimba." (Isus)

Mesajul din ziua 23, seara, din seria de transmisii live "40 de zile şi 40 de nopţi cu Isus". Mediumul Tina Spalding se pune la dispoziţia marelui Spirit al lui Isus, care ne vorbeşte prin vocea ei. Mesajul în limba engleză este subtitrat în româneşte, iar videoclipul este încorporat la sfârşitul acestei transcrieri.

Isus by Akiane 
Isus, pictat de Akiane

Ziua 23, seara

ISUS:

«Cu adevărat, sunteţi fiinţe binecuvântate. Eu sunt acela pe care-l ştiţi ca Isus.

Mulţi au senzaţia că „Cursul de miracole” ar fi o tradiţie învechită. Că nu ar fi distractivă, că nu ar fi palpitantă, că ar fi un fel de mers târâş printre fraze şi practici care nu vă vor folosi.

Această idee vine doar de la oameni care nu l-au făcut. Oricine a făcut „Cursul de miracole” şi l-a aplicat în viaţa sa vă va spune altceva. Vă va spune că i-a schimbat viaţa, că i-a schimbat felul în care simte lumea, i-a schimbat modul în care simte despre tot şi toţi, ceea ce şi este scopul lui. Intenţia cursului este să te scape de toate credinţele lipsite de iubire şi gândurile şi emoţiile generate de aceste credinţe.

Nu poţi, pur şi simplu, să-ţi opreşti gândurile şi emoţiile. Ele provin din ceea ce crezi tu că este adevărat despre lume, despre tine şi despre ceilalţi oameni. Deci trebuie să vă schimbaţi acele credinţe profunde, să le transformaţi în mod sistematic şi repetat pentru ca emoţiile şi gândurile voastre să se poată schimba.

Ceea ce fac majoritatea fiinţelor este să-şi spună „Nu vreau să gândesc aşa” şi apoi vor încerca să-şi controleze gândirea. Dar pentru că gândul provine dintr-o credinţă pe care ei o consideră adevărată, vor crede acel gând. Nu sunt capabili să lase acel gând să le treacă lejer prin minte, simţind că „Asta nu înseamnă nimic”, pentru că chiar înseamnă ceva pentru ei.

Iar când crezi un gând, generezi o emoţie. Şi acesta este motivul pentru care atât de mulţi dintre voi semănaţi cu nişte caruseluri emoţionale, aveţi urcuşuri şi coborâşuri pe tot parcursul zilei şi în relaţiile voastre, spuneţi lucruri care îi rănesc pe oameni, îi trataţi cu răceală sau nu-i băgaţi în seamă, vă enervaţi. Toate acestea sunt emoţii scăpate de sub control, din cauză că aveţi în minte mii de credinţe care nu au fost supuse unei verificări. Iar verificarea este următoarea: “Credinţa asta îmi va îmbunătăţi viaţa şi mă va face să mă simt bine sau nu?”

Dacă apelezi la anumite substanţe chimice, ai putea spune „Această substanţă mă face să mă simt mai bine, deci trebuie să fie un lucru bun”. Dar îţi îmbunătăţeşte viaţa în timp? Nu. Obiceiul de a lua cocaină nu-ţi face viaţa mai bună. S-ar putea să facă petrecerea din noaptea asta foarte distractivă, dar în timp, vei pierde o mulţime de lucruri valoroase.

Un lucru pe care ego-ul nu-l are este răbdarea. Iar unul dintre lucrurile pe care Spiritul le are este răbdarea. Aşadar, când ego-ul se uită la cele 365 de lecţii, va spune: „Am putea bea un Martini şi ne vom simţim mai bine, n-avem nevoie să facem toate astea”. Dar mintea înţeleaptă ştie că ar fi doar o soluţie temporară, iar când efectele acelei substanţe trec, vei începe să suferi din nou.

Deci în seara asta, la culcare, vrem să te gândeşti să te apuci de lecţiile „Cursului de miracole”. Vrem să înţelegi că seamănă foarte mult cu a-ţi lua un antrenor personal de fitness.

Dacă ai un surplus de greutate de peste 90 de kilograme şi nu eşti în formă fizică, trebuie să înţelegi că în acea stare te-au adus credinţele şi valorile tale şi deciziile tale. Mintea ţi-a adus corpul în acea stare. Când duci nişte lupte interioare mentale şi emoţionale, experimentezi un sine emoţional distorsionat, la fel cum persoana obeză şi flască are o distorsiune a sinelui său fizic.

Ce trebuie să faci este să-ţi încredinţezi mintea unui antrenor spiritual. Persoana cu 90 de kilograme în plus şi fără vlagă, dacă angajează un antrenor personal, acela îi va cere să practice lucruri pe care nu le face în mod normal şi va trezi o rezistenţă în ea, deoarece nu sunt în firea sa, obişnuită cu practica înfulecării de gogoşi şi mâncare fast-food. Totuşi, persoana care se află în acea stare neplăcută s-a săturat de ea. Nu mai vrea să trăiască aşa. După ce şi-a manifestat convingerile prin gânduri şi comportament, ea vede acum rezultatele a ceea ce avea adânc impregnat în minte.

Dacă ai probleme legate de relaţia sentimentală, probleme de sănătate, dacă ai fost divorţat de câteva ori, dacă munca pe care o depui nu este chiar ceea ce-ţi doreşti, dacă finanţele tale nu sunt la nivelul dorit, acestea sunt fructele sistemului tău de credinţă. Sunt fructele sistemului de credinţă şi fructele stilului tău de acţiune, bazat pe gândurile şi ideile care vin din sistemul de credinţe. Nu eşti o victimă a lumii pe care o vezi. Tu eşti cel care ia deciziile cu privire la viaţa ta.

Aşadar, când te duci la culcare în seara asta, priveşte-ţi viaţa şi, încă o dată, evalueaz-o cu atenţie. Oare în felul ăsta vrei să îţi petreci următorii 30 sau 40 de ani din viaţă? Sau ai vrea să ai parte de o schimbare radicală de conştiinţă care să îţi dea acces la noi idei, la noi paradigme, la noi credinţe? Te lăsăm cu acest gând.

Eu sunt acela pe care-l ştiţi ca Isus şi vă voi vorbi din nou mâine.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
 3 ianuarie 2021

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=QS9kgJqZicA