<  Index "40 de zile şi 40 de nopţi cu Isus"

Ziua 24, dimineaţa

"Nu vă putem oferi îndrumări de înaltă vibraţie celor care sunteţi implicaţi în această mare maşinărie egotică, deoarece împuternicirea şi îndrumarea venite de la noi, informaţiile noastre, vor întări maşinăria, dacă ego-ul vostru este încă pe deplin angrenat în ea." (Isus)

Mesajul din ziua 24, dimineaţa, din seria de transmisii live "40 de zile şi 40 de nopţi cu Isus". Mediumul Tina Spalding se pune la dispoziţia marelui Spirit al lui Isus, care ne vorbeşte prin vocea ei. Mesajul în limba engleză este subtitrat în româneşte, iar videoclipul este încorporat la sfârşitul acestei transcrieri.

Isus by Akiane 
Isus, pictat de Akiane

Ziua 24, dimineaţa

ISUS:

«Cu adevărat, sunteţi fiinţe binecuvântate. Eu sunt acela pe care-l ştiţi ca Isus.

Roţile eternităţii se învârt. Ce vrem să spunem prin asta? Ei bine, într-un ceas există multe roţi dinţate, să zicem, un ceas de modă veche, nu un ceas digital, vă amintiţi de ceasurile de modă veche, cu acele diverse piese necesare pentru ca ceasul să funcţioneze. Cu asta seamănă foarte mult manifestarea în 3D. Este mecanică, este repetitivă, şi de aceea vedeţi cicluri de războaie, cicluri de foamete, cicluri de distrugeri, ciclurile anotimpurilor, toate acestea. Este ca un ceas uriaş care îşi face treaba. Unele dintre roţi sunt mici şi se rotesc rapid, altele sunt mari şi se învârt lent.

Vrem să înţelegeţi că lumea ego-ului este ca acest mecanism de tip ceasornic. Va face iar şi iar şi iar ceea ce face, atâta timp cât voi faceţi iar şi iar şi iar ceea ce faceţi. Atâta timp cât sunteţi prinşi în ciclurile minţii ego-ului, veţi vedea cum se manifestă ciclurile acestor tipare la o scară mai largă.

Desigur, când eşti supărat pe un membru al familiei, de exemplu, nu te gândeşti că foametea din cealaltă parte a lumii are ceva de-a face cu tine şi cu ceea ce te necăjeşte sau te înfurie. Dar aceste roţi şi rotiţe sunt toate conectate, toate sunt conectate între ele. Este imperios necesar să înţelegeţi puterea unei roţi dinţate în cadrul mecanismului.

Dacă nu veţi mai hrăni acest mecanism uriaş al minţii ego-ului, el va începe să se clatine. Şi aceasta este intenţia informaţiilor pe care le transmitem de ani de zile prin această fiinţă. Sunt menite să se infiltreze în mintea ego-ului şi în comportamentele voastre egotice. Pentru aceasta a fost conceput şi “Cursul de miracole”, pentru a bloca acest ciclu egotic nesfârşit de moarte şi distrugere, astfel încât mulţi oameni să aibă ocazia să-şi scoată propria rotiţă din mecanism, ridicându-se deasupra câmpului de luptă.

Chiar vrem să vă gândiţi la asta. Vrem să vă gândiţi: „Da, când mă gândesc la un mecanism mare, e de ajuns ca o piuliţă sau un şurub să nu fie bine strânse şi totul începe să se slăbească”. Dacă aveţi o maşină şi o bujie este slabă – apelăm aici la şcoala de modă veche, pentru că am intrat în mintea acestei fiinţe, care conţine aceste imagini şi idei –, dacă una dintre bujii este murdară şi nu face scânteie, atunci performanţa maşinii este afectată.

Deci la asta vrem să vă gândiţi în practica zilei de astăzi. Luaţi „Cursul de miracole”... dacă n-aţi început, fie astăzi ziua în care să începeţi. Intraţi online, mergeţi la Foundation for Inner Peace, la lecţiile online „ A Course in Miracles”. Le veţi găsi imediat.

Dacă nu aţi mai urmat “Cursul de miracole”, poate că astăzi luaţi decizia să vă scoateţi rotiţa din această uriaşă maşinărie egotică. Altfel, doar amânaţi inevitabilul. Fie în această viaţă, fie în alta, până la urmă, va trebui să vă retrageţi cu toţii din sistem pentru a evolua către un alt nivel de conştiinţă. De ce nu azi? De ce să nu o faceţi astăzi?

Dacă un anumit resentiment a dospit şi v-a înfierbântat mintea, faceţi astăzi lucrarea de iertare a persoanei sau evenimentului respectiv. Tăiaţi corzile cu trecutul şi spuneţi: „Nu vreau ca viitorul meu să fie contaminat de această energie, indiferent cine a avut dreptate sau a greşit, indiferent cine ce a făcut, nu contează”. Atâta timp cât păstraţi acea ranchiună, voi contaminaţi momentul prezent, ceea ce înseamnă că ea se va manifesta în viitor printr-o similitudine de vibraţie.

Deci, dacă crezi că cineva te-a trădat în trecut şi eşti obsedat de trădare, s-ar putea să fii trădat şi în viitor, fiindcă contaminezi eternul moment Acum cu acel gând. Trădarea capătă realitate. Universul va spune: „Bine, trădarea este reală în mintea ta. Deci o vei experimenta din nou”. Pricepeţi că aşa funcţionează Creaţia.

Pricepeţi că acele cărţi scrise de această fiinţă-medium sunt destinate a vă ajuta să înţelegeţi cum funcţionează această lume, cum este viaţa după moarte, cum funcţionează energia sexuală, cum funcţionează multe lucruri. Au fost transmise prin intermediul acestei fiinţe pentru voi. Au fost transmise prin această fiinţă pentru voi.

Deci, dacă nu le-aţi citit, luaţi în considerare să o faceţi. Chiar dacă vă oferim zilnic informaţii prin videoclipuri, totuşi, cărţile intră în profunzime explicând aceste principii. Videoclipurile au un timp şi spaţiu limitat, iar vizionatul pe ecran este diferit de lectură. Lectura unei cărţi înseamnă că stai liniştit, eşti concentrat, îţi foloseşti liberul arbitru pentru a înţelege ceva. În schimb, când vizionaţi un videoclip (desigur, este mai bine decât să nu-l vizionaţi deloc, dacă este un videoclip bun), dar este o activitate mult mai pasivă şi nu vă va transforma mintea la fel de mult. Şi acesta este motivul pentru care vrem să obţineţi acea carte cu „Cursul de miracole”. Veţi putea sta liniştiţi cu cartea în mână timp de două ore într-o duminică dimineaţa şi vă veţi delecta cu informaţiile. Nu vă face bine să fiţi mereu înconjuraţi de electronice. Ele împiedică activarea acele structuri mentale care vă transferă direct informaţiile sub formă de înţelegere intuitivă.

De aceea facem atâtea, 40 de zile şi 40 de nopţi, deoarece învăţarea prin videoclipuri necesită repetare, repetare, repetare. Şi lectura necesită repetare, dar procesul de captare a informaţiilor este diferit, ca şi concentrarea.

Deci, dacă faceţi „Cursul de miracole” online, bine faceţi, dar cumpăraţi şi cartea. Este concepută pentru voi, cei aflaţi astăzi în situaţia pe care o vedeţi prin lume. Nu mai amânaţi. Promiteţi-vă în această dimineaţă că vă veţi scoate rotiţa din acest uriaş sistem egotic şi veţi folosi acea energie pentru a vă vindeca în primul rând propria minte. Trebuie să vă vindecaţi propria minte înainte de a putea vindeca lumea. Şi vindecându-vă propria minte, vi se vor oferi mai multe îndrumări.

Nu vă putem oferi îndrumări de înaltă vibraţie celor care sunteţi implicaţi în această mare maşinărie, deoarece împuternicirea şi îndrumarea venite de la noi, informaţiile noastre, vor întări maşinăria, dacă ego-ul vostru este încă pe deplin angrenat în ea.

Este vorba despre a diminua efectul ego-ului, nu de distrugerea lui – căci încă aveţi nevoie de un ego pentru a trăi în corp în timp ce sunteţi în acest plan fizic. Dar efortul vostru va reduce puterea ego-ului şi îl va împiedica să aibă un control deplin, va restabili conexiunea cu ghizii şi învăţătorii voştri şi accesul la informaţiile atât de importante pentru voi toţi acum, ca să luaţi anumite decizii în contextul a ceea ce se întâmplă pe planeta voastră.

Nu vă putem oferi reţete bune pentru toţi despre cum şi unde să locuiţi. Dar ghizii şi învăţătorii voştri pot. Ei au acces la istoria voastră karmică, la planul vostru destinic, la dorinţele şi nevoile voastre, la ceea ce spiritul vostru a venit aici să îndrepte – iar informaţiile vor sosi, dacă aveţi o vibraţie adecvată. Întotdeauna sosesc, dar când trec prin mintea discursivă negativă a ego-ului, se distorsionează sau se pierd.

Să fie astăzi acea zi în care veţi decide: „Bine, voi urma Cursul de miracole, încep Cursul de miracole, voi face munca de iertare, voi citi una dintre aceste cărţi, mă voi dedica îndepărtării mele de mecanismele ego-ului”. Vi s-au dat mijloacele. Tot ce trebuie să faceţi acum este să vă folosiţi liberul arbitru. Totul e chiar în faţa voastră, în acea carte numită „Cursul de miracole”.

Eu sunt acela pe care-l ştiţi ca Isus şi vă voi vorbi din nou mai târziu.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
 4 ianuarie 2021

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=XE6a3LAX8G8