<  Index "40 de zile şi 40 de nopţi cu Isus"

Ziua 25, seara

"Discerneţi diferenţa dintre cum se simte Spiritul (entuziasm, fericire, curiozitate, aventură, mulţumire, creativitate, plăcere) şi cum se simte condiţionarea (limitare, frică, critică, vinovăţie, ruşine, teama de ce gândesc ceilalţi despre tine, acest tip de chestiuni)." (Isus)

Mesajul din ziua 25, seara, din seria de transmisii live "40 de zile şi 40 de nopţi cu Isus". Mediumul Tina Spalding se pune la dispoziţia marelui Spirit al lui Isus, care ne vorbeşte prin vocea ei. Mesajul în limba engleză este subtitrat în româneşte, iar videoclipul este încorporat la sfârşitul acestei transcrieri.

Isus by Akiane 
Isus, pictat de Akiane

Ziua 25, seara

ISUS:

«Cu adevărat, sunteţi fiinţe binecuvântate. Eu sunt acela pe care-l ştiţi ca Isus.

Centrul lumii tale eşti tu. Este foarte important să îţi aminteşti că tu eşti, cu adevărat, creatorul lumii tale. Când păstrezi acest adevăr pe fundalul minţii, vei înţelege că tot ceea ce te înconjoară este o reflectare a ta. Iar societatea este o reflectare a voastră, a tuturor.

Deci, în călătoria voastră personală, în timp ce se apropie ora de somn în seara asta, am vrea să meditaţi la această idee, că toate relaţiile voastre sunt generate de voi. Şi dacă relaţiile nu sunt atât de ideale, poate că acolo, înăuntru, există unele resentimente, poate că există o dragoste neîmpărtăşită, poate că acolo există nişte cuvinte nerostite care ar trebui spuse. În loc să învinuiţi pe altcineva sau să folosiţi pe altul ca scuză, am dori să înţelegeţi că orice situaţie nu funcţionează din cauză că nu aţi oferit ceva ce era necesar în acea situaţie.

E vorba de situaţii dificile sau relaţii disfuncţionale sau de natură profesională sau financiară. Deci în acest moment, când vă relaxaţi în pat, fără telefon, fără bombardamentul de semnale wi-fi, gândiţi-vă ce anume nu aţi oferit în acea situaţie. Sunteţi reticenţi? Sunteţi dezinteresaţi? Nu depuneţi destul efort? Sunteţi critici? Ce anume nu aţi oferit în situaţia pe care o percepeţi că nu funcţionează corect? I-aţi mai putea adăuga ceva plin de iubire?

Orice situaţie care nu funcţionează, nu funcţionează din cauză că nu este iubită, să zicem aşa. Prin urmare, atunci când situaţiile, relaţiile funcţionează... Să zicem că eşti un eşti jucător de tenis şi iei multe lecţii şi practici şi lucrurile merg foarte bine, ele merg foarte, foarte bine pentru că investeşti energie, exersezi, iei lecţii de la un profesor calificat, te antrenezi cu prietenii, poate că urmăreşti videoclipuri despre cum să-ţi îmbunătăţeşti tehnica. Reuşeşti să te îmbunătăţeşti pentru că îi dai importanţă. Îţi investeşti acolo energia, timpul, creativitatea.

Aşadar, dacă o relaţie sau situaţie nu merge, întreabă-te: “Oare de ce nu contribui la această situaţie precum o fac în domeniile unde contribui cu mult efort, multă bucurie, mult entuziasm?” Când începi să priveşti situaţiile şi relaţiile în acest fel, îţi dai seama: „Oh, această parte a lumii mele nu prosperă pentru că nu investesc în ea. Chiar că nu o preţuiesc sau nu-mi pasă de ea”.

Aşa că, în această seară am vrea să parcurgeţi acest exerciţiu: priviţi o zonă a vieţii voastre de care nu sunteţi mulţumiţi şi întrebaţi-vă: Cum îi pot adăuga mai multă energie, entuziasm, dragoste? Sau este o situaţie pe care trebuie să o şterg din viaţa mea? Oare este o situaţie despre care ar trebui să-mi spun „Ştii ce, nu vreau să mai adaug nimic aici. De fapt, nu mă mai interesează deloc. Mă voi îndepărta complet de ea şi îmi voi direcţiona energiile către ceea ce preţuiesc, ceea ce iubesc, ceea ce mă bucură”.

Poate că mulţi veţi descoperi că sunt mai multe domenii cu care nu mai doriţi să aveţi de a face, în care nu mai doriţi să participaţi cu adevărat. Şi trebuie să înţelegeţi că sunteţi liberi, puteţi spune: „Asta nu mă mai interesează, cred că o s-o las baltă”.

Dacă faceţi asta sau dacă vă gândiţi să o faceţi în această seară, ascultaţi argumentele pe care mintea vi le aduce şi notaţi-le în jurnal. Să zicem că ai un loc de muncă part-time care nu ţi se mai potriveşte, nu te bucuri de el, nu-ţi plac colegii de serviciu, te gândeşti să schimbi ceva, poate chiar să renunţi la acel loc de muncă. În acel moment, ego-ul îţi va prezenta toate motivele pentru care nu ar trebui s-o faci. Notează-le şi înţelege că acel răspuns vine din ego, căci motivele pentru care nu ar trebui să renunţi sunt în opoziţie cu dorinţa ta autentică de a părăsi acea slujbă.

Iată cum mintea lucrează împotriva sa însăşi. Trebuie să hotărăşti acum, după ce ai făcut acest exerciţiu: „Ah, am senzaţia că nu mai vreau să fac asta, dar am găsit patru motive, venite de la ego, de ce nu ar trebui să renunţ”. Când simţi dorinţa de a renunţa sau de a pleca şi simţi că acest gând te face fericit, dar apar celelalte voci, înseamnă că ele reprezintă condiţionările tale.

Deci simţi: „Aş vrea să plec, şi gândul ăsta mă face fericit”, dar apoi: „Oh, dar nu voi putea face asta, cine ştie ce o să spună ăia şi s-ar putea întâmpla nu-ştiu-ce”. Aminteşte-ţi, aceste capace puse pe entuziasmul tău sunt condiţionările tale. Aşa că, începe să discerni între gândurile tale înălţătoare, incitante, fericite despre lucrurile care te interesează şi pe care doreşti să le faci, pe de o parte, şi acele idei negativiste provenind din formarea ta mentală, pe cealaltă parte.

Iată ce fac cei mai mulţi oameni: întâi simt entuziasmul de a schimba ceva, dar imediat intervine vocea negativă, iar ei acordă o importanţă egală atât vocii negative, cât şi entuziasmului spiritual. În acest stadiu al dezvoltării voastre, este foarte important să începeţi să discerneţi diferenţa dintre cum se simte Spiritul (entuziasm, fericire, curiozitate, aventură, mulţumire, creativitate, plăcere) şi cum se simte condiţionarea (limitare, frică, critică, vinovăţie, ruşine, teama de ce gândesc ceilalţi despre tine, acest tip de chestiuni). Veţi simţi inspiraţia sau deprimarea.

Vrem să înţelegeţi că a venit timpul să alegeţi inspiraţia. Asta nu înseamnă neapărat că vă veţi părăsi slujba. Ar putea însemna să faceţi o perfecţionare la serviciu, dacă vă place locul de muncă. Şi perfecţionarea este importantă. Dacă nu mai sunteţi mulţumiţi, nu înseamnă că s-a terminat cu acea slujbă sau funcţie. Cauza ar putea fi că trebuie să mai urmaţi un an de şcoală sau să urmaţi un curs de scurtă durată sau să vă schimbaţi orarul sau să schimbaţi departamentul sau să lucraţi la domiciliu în loc de birou sau invers, la birou şi nu de acasă. Dar, trecând prin acest proces, veţi începe să înţelegeţi: „Ah, aceste voci negative sunt cele care mă împiedică să mă transform, mă împiedică să schimb lucrurile care trebuie schimbate”. După ce aţi ascultat odată acest videoclip, am vrea să-l reluaţi, să-l ascultaţi din nou şi apoi să faceţi exerciţiul.

Eu sunt acela pe care-l ştiţi ca Isus, vă dorim vise plăcute şi vă vom vorbi din nou mâine.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
 5 ianuarie 2021

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=vuTFc8LKyzo