<  Index "40 de zile şi 40 de nopţi cu Isus"

Ziua 27, seara

"Sesiunile video pe care le facem cu voi şi recomandările pe care vi le oferim, acestea nu îi vor plăcea ego-ului, deoarece recomandările noastre îi contestă ordinele. Ego-ul se reduce la restricţie, limitare şi atac." (Isus)

Mesajul din ziua 27, seara, din seria de transmisii live "40 de zile şi 40 de nopţi cu Isus". Mediumul Tina Spalding se pune la dispoziţia marelui Spirit al lui Isus, care ne vorbeşte prin vocea ei. Mesajul în limba engleză este subtitrat în româneşte, iar videoclipul este încorporat la sfârşitul acestei transcrieri.

Isus by Akiane 
Isus, pictat de Akiane

Ziua 27, seara

ISUS:

«Cu adevărat, sunteţi fiinţe binecuvântate. Eu sunt acela pe care îl ştiţi ca Isus.

Evoluţia accelerată prin care treceţi acum poate să vă obosească. Încercarea de a vă schimba obiceiurile aşa cum vă cerem, reflectarea la lucruri la care nu vă gândiţi în mod obişnuit, concentrându-vă pe aspecte inconştiente din viaţa voastră – toate acestea necesită mult efort, iar ego-ul nu este fericit cu treaba asta.

Mintea ego-ului este partea minţii voastre care se îndoieşte, este partea care pune întrebări, este partea care se teme, este partea care este concentrată pe separare şi pe atac. Iar atunci când începeţi să depăşiţi limitele controlului său, va începe să vă spună să opriţi practica. Va percepe practica iertării, practica aprecierii, a recunoştinţei, atenţia acordată inconştientului, le va percepe ca pe o ameninţare la sistemul său de protecţie.

Mintea ego-ului a născocit o mulţime de adaptări, având în vedere experienţele pe care le-aţi avut în trecut ca fiinţă umană, şi a decis că a proiectat un sistem perfect pentru a vă menţine în siguranţă. Totuşi, dorinţa ego-ului de a fi în siguranţă nu are nimic de-a face cu fericirea, cu dragostea, cu expansiunea conştiinţei. Ego-ul se reduce la restricţie, limitare şi atac.

Deci când începeţi să provocaţi ego-ul – iar el este o parte a minţii voastre, nu este separat de voi, dar este separat de Spirit, este separat de iubire, este lipsit de iubire, este condus de frică şi bazat pe frică, deci este opusul iubirii din acest punct de vedere – ego-ul vă va sfătui împotriva acestor practici, deoarece le percepe ca pe o ameninţare. De ce sunt o ameninţare? Păi, strategiile pe care mintea ego-ului le-a pus la punct se bazează pe experienţe simple.

Cineva îmbrăcat într-un pulover galben m-a atacat odată, aşa că voi sta mereu departe de oamenii în pulovere galbene. La un moment dat, un bărbat sau o femeie m-a dezamăgit, aşa că, prin urmare, nu mai am încredere în bărbaţi sau femei, în funcţie de ce gen eşti. Ego-ul va veni cu strategii precum acestea, cu afirmaţii generale despre puloverele galbene şi despre persoanele de sex opus, în efortul de a vă împiedica să simţiţi durere şi suferinţă şi o potenţială moarte.

Destul de ironic, tot ego-ul vă va sfătui să mâncaţi cât mai multe felii de tort. Din acest punct de vedere, nu are o minte sănătoasă, ego-ul este nebun. Vă va sfătui să nu vă apropiaţi de oameni ca să fiţi în siguranţă, dar tot el vă va sfătui să beţi o sticlă de vodcă pentru a vă domoli frica. Este incredibil de nebun. Şi va încuraja un comportament nebunesc.

Prin urmare, sesiunile video pe care le facem cu voi şi recomandările pe care vi le oferim, acestea nu îi vor plăcea ego-ului, deoarece recomandările noastre îi contestă ordinele.

Aşadar, dacă simţiţi o rezistenţă crescândă de a face această lucrare, dacă simţiţi tot mai multă frică sau confuzie, asta se întâmplă: ego-ul a decis că aceste lecţii sunt periculoase pentru supravieţuirea voastră.

Dacă gândeşti ca ego-ul, iertarea este periculoasă pentru supravieţuire. Ego-ul se preocupă mereu de corp şi preţuieşte corpurile, de fapt, urăşte şi iubeşte corpurile, venerează şi condamnă trupurile. Din nou, este foarte, foarte inconsecvent. Iar când te aliezi cu ego-ul, vei avea o experienţă cu multe suişuri şi coborâşuri, din cauza acestei inconsecvenţe.

În „Cursul de miracole” se pune un accent constant pe iubire şi iertare. Există o dorinţă permanentă de pace. Aceasta este linia directoare a acelor lecţii: dorinţa de pace. Pacea sufletească este totul. Liniştea minţii înseamnă că nu te mai lupţi cu tine însuţi, înseamnă că nu te mai lupţi cu lumea. Lumea apare din trecut – lumea actuală se manifestă pe baza trecutului. Deci lupta cu manifestarea actuală este inutilă. Dacă nu îţi place manifestarea actuală, schimbă-ţi mintea, îndreaptă-ţi atenţia către ceea ce doreşti. Este o practică foarte simplă, dar ego-ul nu este de acord cu ea.

Deci, pe parcursul aprofundării acestor lecţii, înţelegeţi că poate apare o anumită rezistenţă, o voce vă poate spune în minte: „Nu face aceste lucruri, nu va fi în favoarea noastră”. Ego-ul este trecutul. Este fricos, este agresiv, atacă şi nu iartă. De aceea, ori de câte ori vă sfătuim împotriva acestor atitudini, nu îi va plăcea.

Fiţi conştienţi: dacă simţiţi o împotrivire interioară, dacă simţiţi că vreţi să vă retrageţi de la aceste lecţii, aveţi încredere că aceste lecţii sunt bune, vă conduc către iubire şi vă pregătesc un somn plăcut, cu îngeri care vă păzesc.

Eu sunt acela pe care îl ştiţi ca Isus şi vă voi vorbi din nou mâine.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
 7 ianuarie 2021

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=NHcTxKvVbhY