<  Index "40 de zile şi 40 de nopţi cu Isus"

Ziua 30, seara

"Pe măsură ce lumea se va schimba în următorii ani, plăcerile mai simple vor deveni mult mai importante, precum şi să vă întreţineţi independent, prin mijloace proprii." (Isus)

Mesajul din ziua 30, seara, din seria de transmisii live "40 de zile şi 40 de nopţi cu Isus". Mediumul Tina Spalding se pune la dispoziţia marelui Spirit al lui Isus, care ne vorbeşte prin vocea ei. Mesajul în limba engleză este subtitrat în româneşte, iar videoclipul este încorporat la sfârşitul acestei transcrieri.

Cuvintele care-i aparţin exclusiv Tinei sunt marcate printr-o culoare şi un fundal diferite.

Isus by Akiane 
Isus, pictat de Akiane

Ziua 30, seara

ISUS:

«Cu adevărat, sunteţi fiinţe binecuvântate. Eu sunt acela pe care îl ştiţi ca Isus.

Când vă gândiţi la transformare, adesea aveţi în vedere schimbări masive, schimbări evidente, transformări dramatice. Dar transformarea pe care urmărim să o realizăm prin aceste lecţii vine cu paşi mărunţi, prin mici schimbări pe care le puteţi integra în viaţa de zi cu zi. Lecţiile pe care vi le oferim – să staţi în pat seara şi să scrieţi în jurnal şi să nu aveţi telefonul alături şi să analizaţi aspecte ale vieţii voastre care, probabil, nu mai sunt adecvate sau au nevoie de unele modificări – vrem să continuaţi aceste idei şi practici. O practică zilnică schimbă enorm situaţia de-a lungul timpului.

Dar ego-ul nu este interesat de aşa ceva, el vrea reţete rapide pe care să nu fie nevoie să le repete. El nu vrea să facă exerciţii fizice în fiecare zi, ci vrea să ia o pastilă de slăbit care să scoată grăsimea din trup. Aţi observat că astfel de produse şi servicii promiţătoare nu lipsesc de nicăieri: „Luaţi asta, faceţi asta şi totul se va schimba!”. Şi de obicei sunt legate de corp.

Mulţi credeţi că, dacă v-aţi putea corecta corpul, atunci orice altceva va merge bine. Dar adevărul e invers. Trebuie să vă corectaţi mintea. Mintea vă creează corpul, mintea vă creează situaţia financiară, mintea vă creează relaţiile, mintea vă creează tot ceea ce întâlniţi zilnic. Dar din cauza seducţiei exercitată de forme, vă tot uitaţi la forme, crezând că formele sunt cauza, când, de fapt, formele sunt efectul. Mintea este cauza, dorinţele voastre sunt cauza, atenţia voastră este cauza, intenţia este cauza.

Deci, dacă doriţi să schimbaţi ceva ce nu vă place, faceţi schimbări mici pe care le puteţi menţine, de exemplu, faceţi schimbări mici în dietă. Întotdeauna v-am sfătuit să căutaţi ce dietă aveau oamenii acum, să zicem, 200 de ani şi să încercaţi să o imitaţi. În primul rând, însemna că totul era natural, deoarece nu exista poluarea industrială şi chimicalele care se pulverizează acum pe alimentele voastre. Însemna că mâncarea era specifică locului, nu mâncaţi în Canada papaya din Mexic, aveaţi alimente proaspete de sezon cultivate local.

Aşadar, dacă vă preocupă dieta şi ce să mâncaţi, mergeţi cu mintea în urmă cu 200 de ani şi întrebaţi-vă „Ce am fi mâncat atunci aici şi cum ar fi fost cultivat?”. Totul s-ar fi cultivat în ferme locale, poate că aţi fi dat la schimb cartofi pentru morcovi. Ar fi fost crescute cu drag, nu într-o fermă industrială cu animale crescute la grămadă, de exemplu. Ar fi existat la fermă o pereche de vaci, libere să colinde prin peisaj. Aceste idei sunt foarte simple, dacă vă folosiţi inteligenţa. Dar apar mereu reţete rapide, tot apar programe care vă păcălesc că vă pot schimba peste noapte.

Vrem să ştiţi că, dacă beţi un pahar de apă în fiecare dimineaţă tot restul vieţii, veţi simţi efecte foarte benefice asupra sănătăţii. Şi când spunem pahar cu apă, ne referim la apă curată de izvor, nu la apă de la robinet. Deci întoarceţi-vă cu 200 de ani în urmă şi întrebaţi-vă cum ar fi obţinut oamenii apa acum 200 de ani? Păi, ar fi putut colecta apă de ploaie, ar fi putut săpa un puţ, ar fi putut avea un pârâu cu apă limpede de munte. Cu certitudine, nu ar fi băut apă îmbibată cu fluor.

Deci, atunci când vreţi să schimbaţi lucrurile, faceţi-o cu paşi mici pe care ştiţi că îi puteţi gestiona. Când vă gândiţi la o transformare, abţineţi-vă de la transformări masive şi limitaţi-vă la paşi mici. Beţi un pahar mare de apă proaspătă de izvor în fiecare dimineaţă la sculare. Plimbaţi-vă pe jos o milă în fiecare zi. Faceţi lucruri de genul ăsta şi veţi vedea că vă veţi reface sănătatea.

Închideţi televizorul, citiţi o carte bună, discutaţi cu prietenii, cultivaţi plante în grădină. Aceste lucruri par fără importanţă, dar pe măsură ce lumea se va schimba în următorii ani, plăcerile mai simple vor deveni mult mai importante. După cum va deveni din ce în ce mai important să vă întreţineţi independent, prin mijloace proprii.

Deci analizaţi unde depindeţi de sisteme şi începeţi să vă întrebaţi „Cum putem trece la sisteme noi?”. De exemplu, în loc să vă cumpăraţi de la supermarket alimente importate din Mexic sau de altundeva, găsiţi fermierii locali şi întrebaţi-i ce fructe şi legume au. Au conservat legumele, au făcut gem din căpşunile lor? Cumpăraţi produse locale, încurajându-i astfel pe acei oameni să planteze mai mult anul viitor. Fiindcă, dacă nu îşi vând toate produsele anul acesta, nu le vor mai planta anul viitor. Spuneţi-le că aţi fi interesaţi să vă abonaţi, să achiziţionaţi în mod regulat de la ei, şi aţi fi bucuroşi să vă înscrieţi chiar din primăvară când încep verdeţurile, că vă abonaţi şi le veţi plăti bucuroşi produsele.

Începeţi să investiţi în ceea ce este aproape de casă, începeţi să investiţi în ceea ce este simplu, începeţi să investiţi în ceea ce este gratuit.

Mersul, plimbarea este gratuită. Plimbaţi-vă în parc, staţi lângă raţe şi hrăniţi-le cu o gustare sănătoasă – lucrurile de genul ăsta sunt gratuite. Începeţi să vă concentraţi pe ceea ce este gratuit. E atâta abundenţă pe planeta voastră! Atâta abundenţă: aer, apă, vânt, soare, copaci, păsări, animale, iarbă. Pui o sămânţă în pământ şi ea va rodi.

Vrem să vă pregătiţi a vă concentra pe aceste plăceri simple, activităţi simple pentru autosusţinere şi autodezvoltare. Când mergeţi la culcare în seara asta, reflectaţi asupra vieţii voastre şi întrebaţi-vă unde anume sunteţi foarte dependenţi de anumite lucruri. Nu dorim să vă insuflăm frică, ci să conştientizaţi ceea ce faceţi: susţineţi sisteme care pot fi dăunătoare celorlalţi oameni de pe planetă. Susţineţi nişte sisteme şubrede, care s-ar putea sfârşi în orice moment. Începeţi să vă întrebaţi unde anume vă asumaţi unele riscuri şi cum puteţi atenua aceste riscuri.

Iar în ceea ce priveşte sănătatea, mergeţi cu mintea înapoi cu 200 de ani şi imaginaţi-vă o fermă, o gospodărie, o grădină înainte de revoluţia industrială şi întrebaţi-vă: „Cum ar fi trăit acei oameni, cum şi-ar fi cultivat alimentele, cum şi-ar fi pregătit mâncarea, cum NU ar fi comandat mâncare la domiciliu, cum NU ar fi cumpărat mâncăruri congelate la cutie. Acestea sunt câteva schimbări complet realizabile, complet accesibile şi mai naturale. Vă sfătuim să redeveniţi o fiinţă umană mai naturală.

Eu sunt acela pe care îl ştiţi ca Isus şi vă voi vorbi din nou mâine.»

TINA: Păi, dacă ar fi trebuit să mănânc numai din grădina mea anul acesta, aş fi fost foarte slabă. Cred că serveam trei mese pe zi plus câteva gustări. Aşa că, acum pregătesc o grădină mai mare pentru anul viitor. Şi vă încurajez pe toţi să o faceţi în orice spaţiu aveţi. Lucrul în grădină din vara asta a fost foarte distractiv şi cred că ar fi bine ca toţi să ne gândim să o facem.

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
10 ianuarie 2021

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=46V6OXhdRAY