<  Index "40 de zile şi 40 de nopţi cu Isus"

Ziua 34, dimineaţa

„Sunt un copil sfânt al Dumnezeu. Sunt perfect. Sunt făcut cu dragoste, din dragoste, pentru dragoste”. Acesta este genul de gând care se opune urii ego-ului care spune că eşti inutil, fără valoare şi nu poţi fi iubit. (Isus)

Mesajul din ziua 34, dimineaţa, din seria de transmisii live "40 de zile şi 40 de nopţi cu Isus". Mediumul Tina Spalding se pune la dispoziţia marelui Spirit al lui Isus, care ne vorbeşte prin vocea ei. Mesajul în limba engleză este subtitrat în româneşte, iar videoclipul este încorporat la sfârşitul acestei transcrieri.

Cuvintele care-i aparţin exclusiv Tinei sunt marcate printr-o culoare şi un fundal diferite.

Isus by Akiane 
Isus, pictat de Akiane

Ziua 34, dimineaţa

TINA: Bună dimineaţa tuturor. Sunt mediumul Tina Spalding, pentru ziua 34 din cele 40 de zile şi 40 de nopţi cu Isus. Doar aşa, ca să ştiţi, cel mai greu lucru în aceste 40 de zile şi 40 de nopţi este să fiu curată şi prezentabilă la ora opt în fiecare dimineaţă. Am decis să fac şedinţele de dimineaţă imediat ce mă trezesc, aşa că acum este ora 8 şi 29, duminică dimineaţa. În mod normal, nu aş avea părul curat la ora asta şi, aşa, ca să ştiţi, asta este cea mai mare provocare a mea. Hai să vedem ce ne va spune astăzi.

ISUS:

«Cu adevărat, sunteţi fiinţe binecuvântate. Eu sunt acela pe care îl ştiţi ca Isus.

Fiecare aveţi provocările voastre pe timpul acestor 40 de zile şi 40 de nopţi. Veţi observa că mintea începe să se împotrivească. Veţi observa că vă scuzaţi: “Oh, sunt prea ocupat, am ratat câteva zile”. Este foarte important să daţi atenţie la aceste lucruri, deoarece acestea sunt scuzele pe care vi le oferă ego-ul ca să nu vă urmaţi sârguincioşi practica spirituală.

Când faceţi lecţiile „Cursului de miracole”, viaţa va interveni. Şi trebuie să vă gândiţi la asta: „Oh, mă dedic unei practici spirituale pentru a-mi îmbunătăţi viaţa, viaţa mea oarecum disfuncţională, şi totuşi las viaţa mea oarecum disfuncţională să se amestece în procesul care mă va ajuta”.

Cei care abia începeţi „Cursul de miracole”... şi sperăm că aceste 40 de zile şi nopţi i-au inspirat pe mulţi dintre voi fie să înceapă „Cursul de miracole”, fie să revină asupra lui. Fiindcă dacă aţi făcut odată lecţiile „Cursului de miracole”, dar le-aţi lăsat în paragină, cum s-ar zice, adică nu practicaţi acele principii pe care le-aţi învăţat, veţi observa disfuncţionalităţi în viaţa voastră, veţi suferi, veţi simţi tristeţe şi nefericire aparent fără niciun motiv anume.

Dar dacă urmaţi lecţiile „Cursului de miracole” în mod corect şi le aplicaţi, nu este nevoie să reveniţi la ele. Aceasta este o eroare a multora dintre voi: că le faceţi mereu şi mereu.

Nu. Pur şi simplu, le pui în practică. Practici principiile. Când mintea îţi spune minciuna „Nu am nicio valoare”, chemi din memorie lecţia pe care ţi-ai băgat-o în minte definitiv şi de neşters prin practica sârguincioasă a celor 365 de zile, şi contrezi acea minciună cu adevărul: „Sunt un copil sfânt al Dumnezeu. Sunt perfect. Sunt făcut cu dragoste, din dragoste, pentru dragoste”. Acesta este genul de gând care se opune urii ego-ului ce spune că eşti inutil, fără valoare şi nu poţi fi iubit. Am vrut să clarificăm treaba asta astăzi.

Cei care începeţi lecţiile „Cursului de miracole”, să înţelegeţi că amânarea doar prelungeşte suferinţa. Nu aşa învăţaţi lecţiile mai bine. Unii veţi spune: „Păi, am stat trei zile sau o săptămână la o lecţie”. Prin asta, permiteţi ego-ului să vă încetinească, deoarece acestea sunt lecţii zilnice. Am proiectat Cursul să fie o practică zilnică foarte lentă şi constantă, care să vă aducă treptat la conştiinţa de sine şi iubirea de sine. Dar lăsându-vă ego-ul să decidă „Voi insista o săptămână la o singură lecţie”, nu numai că tergiversaţi, deşi credeţi că aprofundaţi, ci, de fapt, stagnaţi, pentru că astfel sugeraţi că ştiţi voi mai bine, că mintea ştie mai bine.

Iar asta vă aduce multe necazuri, faptul că voi credeţi că ştiţi ce faceţi, deşi sunteţi conduşi de dorinţele inconştiente insuflate de propagandă, reclame, emisiuni TV, filme, filme de succes, toate astea vă bagă în minte credinţe idei, principii, moduri de a trăi care vă stăpânesc fără să vă daţi seama. D-aia viaţa voastră este disfuncţională, d-aia aveţi boli, d-aia aveţi probleme cu greutatea, d-aia sunteţi nesiguri şi temători. Pentru că ego-ul vostru a decis că nu trăiţi la standardele stabilite de societate.

De exemplu, să luăm mitul frumuseţii care se perpetuează pe ecranele televizorului: aproape fiecare femeie de la televizor şi din filme este zveltă şi frumoasă, indiferent de rolul pe care îl joacă. Mai apar ocazional persoane supraponderale sau în vârstă, dar adesea e vorba de o glumă sau sunt înfăţişate ca fiind deficiente sau ineficiente.

Aveţi în minte mii şi mii de ore din acea programare, atât bărbaţii, cât şi femeile au acea programare în mintea lor. Iar dacă nu îndepliniţi standardul de frumuseţe pe care îl stabilesc acele imagini nerealiste, atunci veţi suferi despre felul cum arătaţi şi cum vă simţiţi şi vă veţi urî corpul. Asta-i o epidemie în societatea occidentală. Vă veţi urî corpul şi veţi crede că sunteţi îndreptăţiţi s-o faceţi. Nu veţi înţelege că provine din rularea unor programe adânc înrădăcinate în mintea voastră.

Acesta este unul dintre motivele pentru care vă cerem să opriţi televizoarele şi să fiţi foarte selectivi cu emisiunile de divertisment pe care le urmăriţi. Pe măsură ce rulează acest program, sunteţi tot timpul vlăguiţi şi dependenţi. Femeile din America de Nord şi din lumea occidentală sunt profund lipsite de controlul asupra propriei vieţi, din cauza credinţei lor că trebuie să arate ca la 25 de ani tot restul vieţii.

Deci când vă spunem „Faceţi cum vă zicem”, nu suntem răutăcioşi. Ceea ce vrem să spunem este că voi chiar nu ştiţi ce este în interesul vostru, având în vedere convingerile şi ideile care v-au fost implantate în minte şi cărora le permiteţi să rămână acolo şi pe care le întăriţi prin faptul că le credeţi.

Când crezi gândul: „Sunt un ratat, sunt inutil, sunt urât, sunt de neiubit, nimeni nu se va îndrăgosti vreodată de mine”, întăreşti acea credinţă, dacă îl crezi. În schimb, dacă eşti un bun elev al “Cursului de miracole” după 365 de zile de îndoctrinare cu iubire, când vei auzi gândul „Sunt inutil”, îl vei recunoaşte imediat ca fiind neadevărat. Îl vei recunoaşte ca nefiind adevărat şi nu îl vei crede şi îl vei contracara cu credinţa iubitoare pe care ai învăţat-o în acele 365 de zile.

Vrem să repetăm celor care aţi parcurs Cursul, dar încă suferiţi profund: voi suferiţi deoarece credeţi în directivele ego-ului, încă mai credeţi gândurile venite de la ego şi nu le răspundeţi cu neîncredere. Reacţionaţi la aceste gânduri cu: „Da, sunt groaznic, nimeni nu mă va iubi”. Iar când aveţi un gând de genul acesta, frecvenţa vibraţiei voastre va scădea – pentru că v-aţi deconectat de la iubire – şi veţi crede că vă simţiţi rău pentru că nu meritaţi altceva. Dar, de fapt, vă simţiţi rău pentru că aţi crezut o minciună. Iar sistemul vostru de ghidare interior spune: „Nu, nu face asta, retrage-te, dă înapoi, înapoi”. Deci amintiţi-vă, când vă simţiţi rău, înseamnă că v-aţi deconectat de la iubire, aţi crezut o minciună sau aţi spus o minciună despre ceea ce vedeţi, minciuna fiind un neadevăr.

Hai să zicem că asişti la comportamentul unora pe care îi dezaprobi din anumite motive şi decizi că ăia sunt nişte oameni răi şi ar trebui să fie pedepsiţi. Acesta este sistemul de autoritate provenit din ego pe care îl foloseşte societatea voastră. Nu are compasiune, nici înţelegere, nici iertare. Dar persoanele care sparg vitrine sau incendiază maşini poate că au trăit atâtea traume şi frământări atâţia ani, încât asta-i tot ceea ce sunt capabili să facă. Şi oricât de greu vă este să acceptaţi asta cei care locuiţi în nişte case confortabile, este important ca, atunci când vă simţiţi rău, să înţelegeţi de ce.

Deci cei care încă nu aţi început lecţiile „Cursului de miracole”, haide să fie astăzi ziua în care începeţi. Puteţi începe chiar în acest moment, intraţi pe site-ul “Foundation for Inner Peace”, citiţi lecţia acolo şi apoi mergeţi pe YouTube şi urmăriţi comentariul nostru pe care l-am înregistrat anul trecut prin intermediul dragei noastre.

Haide să fie astăzi ziua în care spui: „Nicio amânare. Nu-mi voi lăsa ego-ul să câştige această bătălie. O să-mi fac mintea mai iubitoare. Voi da corpului meu o şansă la vindecare”. Căci asta se întâmplă când mintea devine mai iubitoare. Deci, dacă eşti bolnav sau te simţi indispus sau fără energie, fă lecţiile „Cursului de miracole” şi vei începe să înfloreşti. Dar trebuie să le faci aşa cum este specificat. Nu-i nevoie să-ţi placă, nu trebuie să le înţelegi, ci doar să le faci.

Eu sunt acela pe care îl ştiţi ca Isus şi vă voi vorbi din nou mai târziu.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
14 ianuarie 2021

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=KRHhl7j48AY