<  Index "40 de zile şi 40 de nopţi cu Isus"

Ziua 35, dimineaţa

"Nimeni nu vă va mântui. Singuri vă veţi mântui înţelegându-vă propriile minţi, înţelegându-vă propriile motivaţii, înţelegându-vă propriile comportamente şi modul în care vă folosiţi liberul arbitru în fiecare zi pentru a menţine totul aşa cum este în viaţa voastră." (Isus)

Mesajul din ziua 35, dimineaţa, din seria de transmisii live "40 de zile şi 40 de nopţi cu Isus". Mediumul Tina Spalding se pune la dispoziţia marelui Spirit al lui Isus, care ne vorbeşte prin vocea ei. Mesajul în limba engleză este subtitrat în româneşte, iar videoclipul este încorporat la sfârşitul acestei transcrieri.

Isus by Akiane 
Isus, pictat de Akiane

Ziua 35, dimineaţa

ISUS:

«Cu adevărat, sunteţi fiinţe binecuvântate. Eu sunt acela pe care îl ştiţi ca Isus.

Situaţiile din viaţă sunt creaţia ta şi este important, aşa cum am mai spus, să îţi dai seama că situaţiile din viaţă sunt creaţia ta. Ai ales unde anume să te naşti, ai ales familia în care să te naşti, ai ales corpul cel mai potrivit pentru încarnarea ta actuală. Iar pe parcurs, pe baza a ceea ce crezi că este adevărat, ai luat mii şi mii şi mii de decizii care te-au adus în această situaţie: acest corp pe care îl ai acum, această casă în care locuieşti, prietenii pe care îi ai, copiii pe care îi ai, partenerii şi foştii parteneri şi toate aceste lucruri. Este foarte important să înţelegi că toate acestea sunt o reflexie a minţii. Că viaţa ta reflectă mintea ta, nu a altcuiva.

În această proiecţie numită “lume” – lumea este o Mare Proiecţie – voi toţi scoateţi în afara voastră ceea ce nu înţelegeţi, ceea ce vă înspăimântă, ceea ce este „duşmanul” vostru. Dar adevărul este că totul provine din voi.

Astfel, duşmanii sunt duşmani pentru că tu vrei să fie duşmanii tăi. Nesiguranţa pe care o simţi vine din interiorul tău, chiar dacă ai impresia că lumea este cauza exterioară a nesiguranţei tale. Marea Proiecţie înseamnă că tot ceea ce există în afara ta este acolo pentru a-ţi arăta ceva care zace în inconştient.

La unii dintre voi nu e total inconştient, s-ar putea să tot repetaţi eşecul unor relaţii şi vă daţi seama că voi sunteţi numitorul comun în toate. Dar majoritatea oamenilor nu înţeleg acest lucru până nu se adâncesc într-o practică spirituală.

Dar astăzi, acelora care sunteţi novici într-o practică spirituală sau care tocmai aţi dat din întâmplare peste aceste învăţături, vrem să vă reamintim că viaţa voastră reflectă mintea, conştiinţa, valorile, credinţele voastre. Şi singurul mod în care veţi putea schimba lumea pe care o trăiţi este să vă transformaţi mintea şi credinţele.

Deci astăzi este important ca, în momentele liniştite, pe timpul zilei, să vă observaţi viaţa şi cu ce vă ocupaţi şi cu cine aveţi de-a face şi cum câştigaţi banii, toate aceste lucruri, şi puneţi-vă întrebarea: „Cum am ajuns aici?”. În loc să ziceţi „Îmi urăsc slujba sau aş vrea să nu fi fost căsătorit sau aş vrea să nu mai fiu singur”, cum e cazul la fiecare, mai bine vă întrebaţi „Ce decizii am luat în ultimii 10 ani care m-au adus în această situaţie?” Dacă observi că-i învinovăţeşti pe ceilalţi, opreşte-te şi spune „Am avut deplin liber arbitru în tot acest timp, chiar şi când locuiam cu acea persoană neagreabilă sau care mi-a furat bani sau care mi-a făcut ceva neplăcut, eu am ales-o, am ales să fiu cu ea. Oare am scăpat ceva din vedere? Mi s-a dat vreun semn în inimă şi minte? Oare a spus sau făcut ceva, înainte de a mă încurca cu ea, care trebuia să mă avertizeze că poate nu este persoana ideală pentru mine?”

Când ai acceptat slujba pe care acum o urăşti atât de mult, puteai să faci altceva? Oare ţi-ai fi putut perfecţiona abilităţile şi să te întorci la şcoală şi să fi ales ceva ce îţi plăcea? Ai fi putut face ceva diferit? Poate că nu trebuia să faci atâtea credite bancare, ca să ai mai multă libertate.

Priviţi înapoi la toate situaţiile din ultimii 10 ani – iar asta poate dura ceva timp, aşa că rezervaţi-vă nişte timp într-un weekend, poate sâmbătă sau duminică, când nu sunteţi atât de ocupaţi – şi întrebaţi-vă “Cum am ajuns în casa asta? Cum am intrat în aceste relaţii? Cum m-am trezit cu aceşti copii?” şi asumaţi-vă deciziile pe care le-aţi luat înainte de a ajunge în aceste situaţii. Chiar dacă aţi luat respectiva decizie din frică sau din sărăcie, oricum voi aţi luat-o. Şi trebuie să analizaţi frica şi lipsurile care v-au motivat.

Te-ai simţit lipsită de încredere în sine şi ai decis să te măriţi cu cineva care avea probabil mai mulţi bani sau prestigiu, pentru că ţi-a lipsit ceea ce el avea şi ai vrut să obţii ceva din ceea ce avea? Analizează asta şi întreabă-te „Cum îmi pot mări stima de sine, astfel încât să-mi vindec această lipsă de încredere în sine?”.

Fiecare aveţi în viaţa voastră situaţii care nu vă plac, pe care aţi fi dorit să le puteţi schimba, dar trebuie să vă asumaţi rolul pe care l-aţi avut în co-crearea acelei situaţii şi să vedeţi unde anume v-aţi rătăcit, unde nu v-aţi ascultat intuiţia, unde aţi fost motivaţi de frică, oare încă mai vă mai aflaţi în acea stare de frică? Acestea sunt întrebări pe care să vi le puneţi.

Apoi îţi pui întrebarea: „De ce mă mai aflu încă aici, deşi sunt nefericit de ani de zile? Ce mă ţine aici? Este frica financiară? Este teama de ce vor crede alţii? Este frica de furia altora? Ce mă ţine într-o situaţie care, evident, nu-mi place?”. Şi observă ce îţi trece prin minte când afirmi, să zicem: „Îmi voi schimba serviciul”. Ce voce va apare în minte ca răspuns la această afirmaţie sau sentiment? Notează pe hârtie: “Nu vei câştiga destui bani, oamenii nu te vor plăcea dacă faci asta, maică-ta te va urî”, şi tot aşa. Analizează aceste afirmaţii. Ele sunt obstacolele ce se opun libertăţii tale. Acele gânduri pe care le crezi provin dintr-o credinţă ascunsă, care ar putea fi credinţa în bani, de exemplu, care este o credinţă foarte uşor de înţeles în societatea voastră. „Nu pot fi liber decât dacă câştig la loterie”, Aceasta este o credinţă care v-a fost insuflată multora. Singura dată când vă plănuiţi viitorul este doar când cumpăraţi acel bilet de loterie şi nădăjduiţi: „Dacă aş câştiga...”.

Dar vrem să vă întrebaţi zilnic: „Ce aş putea face astăzi pentru a-mi atinge obiectivul, stilul de viaţă şi viaţa şi felul de a fi pe care le vreau cu adevărat?”. Nu este vorba doar despre case şi maşini, ci despre relaţii şi despre muncă şi despre cum te distrezi şi hobby-urile, prietenii tăi. Toate acestea există în viaţa ta datorită propriilor tale alegeri.

Deci astăzi nu fii deloc o victimă în nici un fel. Astăzi asumă-ţi propria contribuţie, noteaz-o şi spune: „Sunt în această situaţie pentru că... mi-e frică şi de umbra mea, îmi fac prea multe griji de ce cred ceilalţi oameni, am prea multă frică financiară pentru a-mi asuma riscuri”, orice ar fi, notează şi priveşte realitatea în faţă şi asumă-ţi-o şi spune: „Acesta este unul dintre blocajele mele, la care trebuie să lucrez acum”.

Nimeni nu vă va mântui. Singuri vă veţi mântui înţelegându-vă propriile minţi, înţelegându-vă propriile motivaţii, înţelegându-vă propriile comportamente şi modul în care vă folosiţi liberul arbitru în fiecare zi pentru a menţine totul aşa cum este în viaţa voastră. Dacă nu veţi mai susţine cu energia voastră lucrurile care nu vă plac, acestea vor dispărea şi noul lucru în slujba căruia vă puneţi energia va începe să crească, va începe să vă creeze o viaţă nouă.

Deci, astăzi este ziua în care întocmiţi fără teamă un inventar al ultimilor 10 ani din viaţa voastră şi al deciziilor care v-au condus acolo unde sunteţi. Asumaţi-le şi spuneţi-vă: „Mă aflu aici din cauza sau datorită alegerilor pe care le-am luat cu deplinul meu liber arbitru. Astăzi trag linie. Astăzi voi evalua ceea ce nu mi se mai potriveşte şi îmi voi îndrepta atenţia cu drag, încet şi uşor către ceea ce îmi doresc”.

Nu-i nevoie să fiţi cruzi cu oamenii din viaţa voastră, nu-i nevoie să aruncaţi copilul odată cu apa din albie. Ci trebuie să acceptaţi cum anume aţi ajuns unde sunteţi. În acest moment, astăzi, răspunsul la toate problemele voastre este acceptarea. Pentru că până când nu acceptaţi că aţi ales tot ceea ce aveţi – inclusiv gândurile pe care le credeţi –, până când nu acceptaţi acest lucru, nu le puteţi schimba. Atâta timp cât îi învinovăţiţi pe alţii, atâta timp cât refuzaţi să faceţi acest exerciţiu, atâta timp cât credeţi că este vina guvernului sau că este vina fostului soţ/soţie, nu veţi putea să vă schimbaţi statutul de victimă.

Doar acceptându-vă propria responsabilitate, puteţi aprecia corect cum şi cât aţi contribuit la situaţia actuală şi modul în care o puteţi schimba.

Eu sunt acela pe care îl ştiţi ca Isus şi vă voi vorbi din nou mai târziu.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
15 ianuarie 2021

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=owdIb4Z4xFU