<  Index "40 de zile şi 40 de nopţi cu Isus"

Ziua 38, dimineaţa

"Nebunia de ascensiune apare atunci când frecvenţa energiei pe care o primeşte corpul-minte şi spiritul unei fiinţe este prea mare pentru sistemul de credinţe pe care îl are, şi atunci începe să se şocheze, să devină anxioasă, să fie confuză şi chiar cedează nervos complet." (Isus)

Mesajul din ziua 38, dimineaţa, din seria de transmisii live "40 de zile şi 40 de nopţi cu Isus". Mediumul Tina Spalding se pune la dispoziţia marelui Spirit al lui Isus, care ne vorbeşte prin vocea ei. Mesajul în limba engleză este subtitrat în româneşte, iar videoclipul este încorporat la sfârşitul acestei transcrieri.

Isus by Akiane 
Isus, pictat de Akiane

Ziua 38, dimineaţa

ISUS:

«Cu adevărat, sunteţi fiinţe binecuvântate. Eu sunt acela pe care îl ştiţi ca Isus.

Simptomele nebuniei de ascensiune vor deveni din ce în ce mai clare. Nebunia de ascensiune apare atunci când frecvenţa energiei pe care o primeşte corpul-minte şi spiritul unei fiinţe este prea mare pentru sistemul de credinţe pe care îl are, şi atunci începe să se şocheze, să devină anxioasă, să fie confuză şi nu are resursele interioare în sistemul său de convingeri care să o tranziteze prin procesul de trezire. Va începe să manifeste anxietate, frică şi chiar va ceda nervos complet. Deci este important să înţelegeţi nebunia de ascensiune cu multă compasiune. S-ar putea să o simţiţi chiar voi înşivă, dacă se întâmplă ca convingerile voastre adânci să vă fie sfidate şi/sau distruse.

Atunci când vă bazaţi pe asemenea sisteme ca ale voastre – sisteme bancare, sisteme de guvernare, sisteme de îngrijire a sănătăţii, sisteme de şcolarizare – începeţi să vedeţi cum marginile acestor sisteme încep să se destrame, cum ne place să spunem, deoarece imaginea ne prezintă ceea ce se întâmplă: nucleul sistemului funcţionează încă, dar puteţi vedea că marginile sale devin mai vagi, regulile devin mai neclare şi nu prea mai ştiţi cum să interacţionaţi cu aceste sisteme, sau dacă mai este cazul s-o faceţi.

De exemplu, situaţia de acum din sistemul de educaţie, când mulţi copii stau acasă, deoarece părinţii lor nu vor să-i mai trimită în şcoli unde sunt mascaţi sau vaccinaţi. Poate că alţi părinţi îşi trimit copiii la şcoală pentru că au probleme financiare şi trebuie să lucreze în timpul zilei, dar nu se simt prea bine că-i trimit la o astfel de şcoală. Înainte, era ceva obişnuit să îţi trimiţi copiii la şcoală în fiecare zi, dar acum sistemul începe să se destrame şi oamenii încep să tragă în direcţii diferite.

Acelaşi lucru se întâmplă cu sistemul financiar: oamenii primesc bani pentru că nu pot lucra şi totuşi, preţurile cresc, investiţiile pe care le-aţi făcut pierd bani sau chiar câştigă bani, preţul casei voastre poate scădea sau poate creşte, acestea sunt presiuni şi tensiuni care împing oamenii în direcţii diferite.

De exemplu, dacă toată viaţa ai investit în casa ta, iar acum vezi că valoarea casei scade sau vrei să o vinzi, din cauza zonei în care se găseşte – dacă trăieşti într-un loc foarte bântuit de Covid, poate vrei să-ţi părăseşti casa – şi totuşi, te simţi ataşat de casa ta, a fost visul tău şi ţi-ai imaginat că o să trăieşti acolo pentru totdeauna şi, totuşi, acum simţi ar fi o alegere bună să te muţi, dar sistemele sunt imprevizibile – o să-ţi scoţi banii pe ea, unde vei merge? – acestea sunt câteva dintre marile presiuni pe care omenirea le va suferi în lunile şi anii următori.

Deci este foarte, foarte important pentru voi toţi să înţelegeţi ce anume preţuiţi, de ce anume credeţi cu adevărat că nu vă puteţi lipsi. De fapt, puteţi trăi fără majoritatea lucrurilor (apelăm la lucrurile de bază aici: aveţi nevoie de aer, mâncare şi apă, haine în Canada – draga noastră locuieşte în Canada – şi un acoperiş deasupra capului). Cu toate acestea, spiritul uman doreşte mult mai multă experienţă şi libertate şi bucurie şi exprimare de sine, încât atunci când eşti oprimat şi controlat şi îţi sunt luate drepturile de bază în numele binelui colectiv, în numele comunităţii, apare o profundă confuzie. Care vă poate provoca anxietate şi teamă.

Din acest motiv repetăm, ca un disc stricat, să studiaţi „Cursul de miracole”, deoarece Cursul vă antrenează să vă înţelegeţi mintea şi cum funcţionează ea. Vă instruieşte să vă înţelegeţi ego-ul şi cum aţi fost programaţi. Vă educă să vedeţi ce lucruri preţuiţi, chiar dacă o altă parte a minţii vede că n-au nicio valoare. Aşa că, vă încurajăm pe toţi să cercetaţi adânc ce anume vă motivează şi să înţelegeţi că sistemul vostru de ghidare este metoda prin care vă veţi înţelege convingerile şi credinţele. Atunci când o convingere vă este ameninţată, veţi simţi frică sau confuzie, iar asta înseamnă că aţi călcat alături cu drumul.

Deci, să zicem, sunteţi convinşi că trebuie să deţineţi o casă pentru a fi în siguranţă (o mulţime de oameni au această credinţă, ei chiar cred că este adevărată). Când casa începe să fie pusă în pericol într-un fel sau altul, prin scăderea preţurilor imobiliare sau plecarea vecinilor din cartier, când locurile sunt abandonate, astfel de chestiuni, atunci persoana care crede cu adevărat că securitatea sa depinde de faptul că deţine o casă valoroasă se va simţi foarte ameninţată, foarte speriată. Dar adevărul este că nu trebuie să deţineţi o casă pentru a vă simţi în siguranţă. Asta face parte din maşina de propagandă din lumea occidentală care spune că, pentru a te simţi în siguranţă, trebuie să îţi sacrifici 30 de ani din viaţă ca să cumperi o casă. Nu este adevărat. Mulţi oameni care nu sunt proprietari de case se simt foarte în siguranţă, pentru că sunt conectaţi la ceva non-fizic, ceva spiritual, să zicem, la adevărata Putere lăuntrică.

Deci în aceste ultime săptămâni ale anului, am dori să aflaţi cu adevărat ce anume credeţi că este adevărat despre lume şi de ce şi care sunt consecinţele acestor convingeri. De pildă, dacă crezi că eşti în siguranţă doar atunci când deţii o casă valoroasă, consecinţele sunt că, dacă îţi pierzi casa, te vei simţi teribil de slab şi vulnerabil. Şi nu este necesar să te simţi aşa, deoarece mulţi oameni nu deţin case valoroase şi, totuşi, nu se simt deloc slabi şi vulnerabili. Nu este un adevăr universal. Asta înseamnă că este născocit. Dacă nu este un adevăr universal, este inventat. Dacă oameni diferiţi au păreri diferite despre ceva, înseamnă că fiecare îşi creează propria poveste în jurul acelui subiect.

„Focul este fierbinte” nu este o opinie. Oricine îşi bagă mâna în foc va simţi asta şi se va răni şi îşi va arde pielea. (În acest exemplu, nu includem yoghinii, ci numai oamenii obişnuiţi, cu minţi obişnuite.) Acesta este un adevăr universal: „focul este fierbinte”. Dar nu este un adevăr universal acela că, pentru a fi în siguranţă, trebuie să fii proprietarul unei case valoroase.

La genul acesta de chestiuni vrem să începeţi să vă uitaţi, să le analizaţi: în ce anume investiţi energie, ce credeţi a fi adevărat, ce anume vă este frică să pierdeţi – notaţi aceste lucruri. Astăzi doar vă prezentăm ideea, dar am vrea să vă aplecaţi asupra ei timp de câteva zile sau o săptămână. Este foarte, foarte important să constataţi unde anume sunteţi vulnerabili, pentru că idolii voştri, acele lucruri la care vă închinaţi şi credeţi că nu puteţi trăi fără ele, aceşti idoli ar putea fi folosiţi pentru a vă controla.

Eu sunt acela pe care îl ştiţi ca Isus şi vă voi vorbi din nou mai târziu.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
18 ianuarie 2021

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=qvjPbYUX-1o