<  Înapoi la Pagina Răzvan Petre


Drumul spre iad e pavat cu bune intenţii

de Rãzvan Petre

Lucifer, iată un personaj paradoxal – cunoscut ca fiind prinţul de lumină al întunericului! Cum s-a putut întâmpla ca un Înger din înaltul Cerului spiritual să cadă în tenebrele Iadului??? Cauza se spune că a fost orgoliul, Lucifer pretinzând că ar fi egalul Creatorului. Dar o idee atât de eronată putea oare să ajungă în sferele foarte înalte, aproape de Dumnezeu, unde sălăşluia îngerul Lucifer?! Acest gând de mărire deşartă ar fi fost dezintegrat cu mult înainte să fi pătruns în acea zonă rafinată spirituală, precum meteoriţii în atmosferă – fiindcă şi gândurile sunt materiale, au densitate şi magnetism. Nu te poţi contamina cu nimic impur atunci când eşti în preajma Domnului!

Altceva s-a întâmplat, probabil: acest virus mental a fost luat dintr-o zonă inferioară, în care Cel Infectat a poposit prelungit. Să presupunem că Îngerul de lumină Lucifer a dorit să salveze demonii din întuneric, ba chiar să desfiinţeze complet Infernul. Este clar că a dovedit o bunăvoinţă lipsită de experienţă, o ambiţie de a aduce Binele cu forţa acolo unde nu era dorit. Aşa putem explica cum de au căzut şi o treime din îngerii Cerului, care l-au urmat. E greu de crezut că s-ar fi molipsit toţi, dintr-odată, de credinţa prostească că Lucifer ar fi egal cu Dumnezeu! Însă ei erau învăţăceii şi ajutoarele Prinţului, împărtăşindu-i naivitatea şi entuziasmul de a distruge Iadul. Putem să le înţelegem devotamentul şi spiritul de sacrificiu în această misiune nobilă... În toiul luptei dintre energia luminii şi cea a întunericului satanic, spiritele luciferice nu şi-a dat seama că le scade rezerva de lumină, că trebuie să se retragă din luptă şi s-au lăsat inoculaţi de corupţie. Pe nesimţite, s-au molipsit de orgoliul satanic, iar acum sunt prea mândri să îşi recunoască greşeala, să se căiască şi să ceară mila divină – pe care Dumnezeu abia aşteaptă să le-o ofere.

Dictonul "Drumul spre iad e pavat cu bune intenţii" i se potriveşte ca o mânuşă lui Lucifer. Bunele sale intenţii au fost deturnate din cauza nechibzuinţei sale. El nu avea forţa necesară pentru a-l îngenuchia pe Satan. Numai Dumnezeu ar putea să îl anihileze, şi asta numai prin distrugerea universului. Atunci de ce l-a lăsat Creatorul să coboare în tenebre, dacă ştia că nu are şanse de victorie? Cu certitudine că l-a atenţionat, dar i-a lăsat libertatea de alegere şi acţiune. Ca şi lui Adam. Ca oricărei creaturi create după chipul şi asemănarea Sa... Libertatea este supremul dar divin.

Lucifer şi acoliţii săi încă mai pot apărea în faţa ochiului spiritual ca îngeri luminoşi, dar lumina lor este pală, fără strălucire divină. De aceea, luciferianul este cel mai înşelător şi periculos duşman al spiritualităţii - fiindcă se pricepe să o imite. Demonii satanici sunt negri, groteşti şi pot fi recunoscuţi şi evitaţi mai uşor de cei care caută lumina divină.

De ce ne interesează personajul Lucifer? Pentru că el stăpâneşte planeta Pământ. Mai exact, domină gândurile majorităţii oamenilor. Egoismul se observă şi la animale, iar omul l-a moştenit. Dar peste instinctul de supravieţuire, omul a adăugat câteva elemente mai insidioase, închinate Răului. Egoismul multor oameni nu provine din firea animală, ci este contaminat cu răutate absolută. Acţiunile multor oameni nu ar putea fi săvârşite de animale, sunt de un nivel cu mult inferior, infernal.

De mii de ani, Lucifer influenţează viaţa oamenilor. Tabăra Luminii face eforturi imense pentru a nu ceda lupta şi a salva sufletele pământenilor. Acum 2000 de ani, a aruncat în luptă cea mai preţioasă armă: Cristos, Fiul lui Dumnezeu, s-a întrupat printre oameni, pentru a le aduce direct Lumina Sfântă. A fost o bătălie parţial câştigată, căci privind istoria Bisericii, ne dăm seama că această victorie a fost mult pângărită, din exterior şi din interior.

Ideile pe care ni le inoculează Lucifer sunt uşor de înţeles şi aplicat de oricine, rezonabile până la un punct – dar distructive în final. Egourile umflate cu această ideologie se ciocnesc unul de altul şi se sparg ca nişte căpuşe pline, provoacând dezastre umane. În schimb, tezele cristice, divine, sunt neobişnuite, stranii, greu de înţeles şi aplicat de omul obişnuit – dar foarte constructive şi minunate dacă sunt urmate până în final. Lucifer încurajează limitările minţii umane şi minima rezistenţă în faţa tentaţiilor inferioare – este "umanist", pune omul în centrul filosofiei sale şi ceea ce "se vede". Cristos dezlimitează mintea şi ne învaţă să ne depăşim egoul – este "moralist", să nu fim sclavii trupului, să credem că mai există o realitate invizibilă superioară. Etica luciferică este "utilitaristă": să fii bun dacă asta îţi aduce folos, să nu fii rău dacă nu e neapărată nevoie, dar să fii foarte rău dacă cineva te supără puţin sau stă în calea dorinţelor tale. Sună atrăgător şi familiar pentru ego, nu?! De mii de ani, omenirea se ghidează după această etică... Cristos o răstoarnă: să fii bun întotdeauna, chiar dacă nu îţi aduce folos, după modelul divin! Dumnezeu nu are niciun folos dacă este bun cu noi, creaturile, şi totuşi ne arată toată bunăvoinţa. Viziunea cristică este cosmică şi divină, dar ne solicită efortul de a depăşi nivelul gregar, atât de comod.

Isus Cristos a cerut adepţilor săi un singur lucru, şi anume să dobândească realizarea spirituală supremă, ca şi El, manifestată în exterior prin două calităţi divine:
1. Să dovedească faptul că îl iubesc pe Dumnezeu Tatăl mai presus de orice (deci mai presus chiar de propria fiinţă limitată);
2. Să dovedească faptul că îşi iubesc semenii ca pe propria fiinţă.
Acestea sunt lucruri greu de înţeles şi de aplicat pentru cei care nu urmează în mod serios o disciplină spirituală...

Cum de are Lucifer, o fiinţă spirituală cosmică, o viziune atât de limitată asupra vieţii, infantilă chiar, încurajând egoismul? El se află acum pe un nivel vibratoriu subtil inferior, dens, apropiat de vibraţia materială a minţii umane. De aceea mintea fizică, ea însăşi densă, rezonează mai uşor cu ideile luciferice decât cu cele cristice. Soluţia înţeleaptă, recomandată încă din vechime, este rafinarea minţii, purificarea fiinţei, îmblânzirea inimii, pentru a slăbi rezonanţa cu impulsurile inferioare. Omul spiritualizat are o vibraţie superioară lui Lucifer. Pare firesc deci că cel din urmă este invidios pe această fiinţă măruntă care îl depăşeşte, în ciuda atâtor dificultăţi existenţiale şi piedicilor puse de demoni. Invidia lui devine imediat ură şi se repede asupra bietului om care vrea să se îmbunătăţească, aducându-i necazuri nemeritate. Dacă omul spiritual merge ferm pe cale, cu modelul cristic în minte şi inimă, va lua aceste atacuri ca pe nişte teste, din ce în ce mai uşor de trecut, pe măsură ce elimină seminţele suferinţei din biocâmp.

"Drumul spre iad e pavat cu bune intenţii". Uneori, oamenii repetă greşeala luciferică, cu urmări similare: vor să facă binele în contra voinţei celorlalţi. Tocmai aici se cere înţelepciune – să discerni când se cade să aduci Binele în viaţa altuia.

Dacă eşti bun şi stai în banca ta, răul te atinge mai puţin. Dacă însă vrei să-i ajuţi şi pe alţii să scape de rău, te poţi aştepta să fii lovit pe nedrept, iar suferinţa să te facă vulnerabil de a fi contaminat cu şi mai mult rău, într-o spirală a greşelilor. De aceea, trebuie să îţi cunoşti resursele, să te autoevaluezi şi să te purifici permanent (chiar şi Mântuitorul se reculegea în fiecare noapte, după cum scrie Evanghelia!). Nu te poţi lupta cu zgura, praful şi ceaţa lumii decât fiind tu însuţi o lumină pură, strălucitoare, puternică. Destui oameni deosebiţi au căzut în dizGraţie, în special foşti lideri spirituali care şi-au supraevaluat forţele în lupta cu vicleanul Lucifer şi a păcatelor acestuia: orgoliu, patimă, pretenţii paranoice. Şi le-au căzut pradă.

Trebuie să existe măcar o sămânţă de dorinţă inconştientă, de căinţă tăcută, de aspiraţie secretă pentru ca ajutorul divin să sosească. În lipsa acestora, sufletul este împietrit şi nu poate primi lumina divină, care l-ar arde de durere şi ar respinge-o dacă i-ar fi impusă cu forţa, pedepsindu-l pe Prometeul amator.

Iată un exemplu negativ ce înseamnă să faci bine cu forţa: să presupunem că un guru îşi atrage noi adepţi prin mijloace nefireşti - hipnotizându-i sau făcând miracole în faţa lor sau oferindu-le atracţii pământeşti. Prin hipnoză agresivă, le anihilează liberul arbitru. Prin miracole, le farmecă mintea, care îşi suspendă simţul critic şi speră că va face un miracol din viaţa lor (ceea ce evident nu se poate întâmpla, fiindcă fiecare om răspunde personal în faţa Divinităţii). Prin atracţii pământeşti (de exemplu, libertinaj sexual), îi minte pur şi simplu, căci viaţa spirituală nu are nimic de a face cu aspectele carnale. Chiar dacă, în principiu, vrea să-i aducă pe calea Domnului, acest maestru se încăpăţânează să le facă neofiţilor binele cu forţa. Nu permite să acţioneze autoselecţia naturală – poate că unii adepţi nu sunt pregătiţi sau nu sunt compatibili, ori au alt rost în viaţă. Pentru nechibzuinţa şi ambiţia sa, acest învăţător spiritual va avea mult de pătimit, ca şi Lucifer. Iar cel mai dureros pentru el va fi când adepţii săi se vor răzvrăti împotriva sa, socotindu-se păcăliţi. Din păcate, nu este doar un scenariu ipotetic, ci există foarte multe cazuri de acest gen.

Mulţi oameni cred că acţionează spre binele semenilor, dar de fapt le aduc răul. Un alt exemplu des întâlnit este gelozia soacrei contra norei. Această ură, sub pretextul binelui pe care mama îl doreşte băiatului său, se întoarce deseori ca suferinţe provocate direct sau indirect nurorii şi, prin ricoşeu, băiatului său. Până la urmă, fericirea dorită copilului se transformă în coşmar. Din prostie şi ignoranţă, mama posesivă se lasă manipulată de influenţe demoniace mascate ca "bune intenţii". Desigur, pedeapsa karmică va sosi asupra sa, chiar dacă femeia nu şi-a dat seama de grozăvia faptelor şi gândurilor sale malefice.

 

N.W.O.

Este evident că spiritualitatea nu face parte din "lucrurile acestei lumi". S-ar zice că lumea poate funcţiona şi fără religie (ca şi fără artă). Oare?! Şi cât de bine?! După ce s-a infiltrat în zonele mai pământeşti, Lucifer a pervertit până şi religia şi arta, ca să strice bunul-gust şi moralitatea populaţiei. Idealul său final este să demonstreze că lumea poate funcţiona mai bine fără Dumnezeu. "Prinţul luminii" a "iluminat" o elită conducătoare ca să ordoneze mersul lumii doar prin inteligenţă diabolică, fără spiritualitate. Inteligenţa luciferică nu are Dumnezeu, punând "omul în centrul tuturor lucrurilor". Este doar o imagine aparentă, căci în acest centru tronează Satan! Pe măsură ce planurile "iluminaţilor" sunt puse în aplicare, lumea se prăbuşeşte într-un marasm tot mai acut. Deviza noii ordini mondiale (N.W.O.) este "prin haos, la ordine". Dar poate ieşi lumea din haos fără ajutorul divin...?!

Nu toate nenorocirile de pe Pământ sunt puse la cale de "conspiraţia noii ordini mondiale". Apar focare de dezordine chiar şi fără vreo punere la cale. Spiritele luciferice îi influenţează pe unii să comită acte de o cruzime fără seamăn, care generează reacţii negative în lanţ. Oricum, una peste alta, omenirea are nevoie de o ordine care acum îi lipseşte. Deocamdată luciferienii se află la cârmele omenirii şi pun treptat în aplicare planul lor de guvernare mondială, care întâmpină tot mai multă rezistenţă - opoziţie făţişă sau sabotaje tăcute - din partea oamenilor conştienţi. Planul lor de "marcare" a întregii populaţii, pentru a fi mai uşor controlată, are avantajul presupus de a ordona haosul general.

Şi atunci, să fim pro sau contra cipurilor biometrice? Răspunsul ni l-a dat Isus încă de acum 2000 de ani: "Daţi-i Cezarului ce-i al Cezarului şi lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu!". Numerele primite de la autorităţi (CNP, conturi, ID-uri etc) nu le poţi ţine secrete de ele, oricum, chiar dacă ai vrea. Dar poţi dispune liber de corpul pe care ţi l-a dat Dumnezeu, templul Său. Ţine-ţi corpul curat de întinăciuni şi nu da Cezarului ce-i al lui Dumnezeu! Este soluţia inspirată din înţelepciunea cristică, pentru oamenii religioşi... Informaţiile electronice sunt foarte volatile, nu pot fi puse sub lacăt. O intenţie rea se poate pune imediat în practică de către un specialist în computere, fără nicio urmă. Este ca şi cum te-ar lovi trăsnetul dintr-un cer fără nori... 

Totuşi să fim optimişti! La momentul oportun, tot planul luciferic de conducere a lumii printr-o dictatură de catifea va fi dejucat de forţele adevărului... Eşecul va fi resimţit de toată populaţia globului, care va cere o transformare totală a relaţiilor interumane, pentru a le pune în slujba Binelui, Adevărului, Frumosului. Atunci va veni "sfârşitul lumii", adică transformarea civilizaţiei. Iar miza cosmică spirituală nebănuită este ca Lucifer însuşi să-şi vadă imensa eroare de a se încrede în Satan mai mult decât în Dumnezeu, să se declare învins de strategia pacifică a Domnului Isus şi să se căiască în faţa Tatălui Divin pentru toate păcatele sale...  

Răzvan Petre, Braşov, 25 mai 2011