<  Înapoi la Pagina Răzvan Petre


EFECTUL CARBONARO ŞI NOUL PĂMÂNT

Răzvan-Alexandru Petre

„Carbonaro Effect” este o emisiune de televiziune filmată cu camera ascunsă, în care un magician produce miracole în faţa unor oameni luaţi pe nepregătite, „victimele”. De obicei, magicienii de spectacol încearcă să ne convingă de faptul că se pricep la magie. Michael procedează invers: vrea să-şi convingă „clienţii” că tot ce văd cu ochii lor este absolut normal, deşi este magie!... 😊

Efectul este dublu: în primul rând, telespectatorul este încântat de numărul magic pe care, poate, îl anticipa. În al doilea rând şi mai important, telespectatorul se distrează copios pe seama „victimei” luate prin surprindere, pusă în faţa unei imposibilităţi fizice. Ne recunoaştem în acea persoană, pentru că poate aşa am fi reacţionat şi noi la ceva ce sfidează legile fizicii.

Trebuie să subliniem remarcabilul talent actoricesc al magicianului, Michael Carbonaro, care se comportă ca şi cum ceea ce se petrece ar fi cât se poate normal. Este un contrast care accentuează umorul situaţiei. În acelaşi timp, ţintuieşte „victima” într-o disonanţă cognitivă, fiind martoră uimită la ceva ce contrazice total sistemul său de credinţe. Iar scopul principal al camerelor de televiziune este să capteze stângăcia şi reacţia lor firească de năuceală.  

efectul carbonaro

Însă pentru Michael, cea mai mare satisfacţie este să vadă cum persoana, iniţial serioasă sau încruntată, devine dintr-o dată un copil încântat, care râde încontinuu. Este o reacţie de catharsis rară, un cadou spiritual primit de acea „victimă”, dacă este receptivă la mesajul universului.

Trucurile magice pe care le vedem puse în scenă de Michael Carbonaro nu sunt „trucuri” şi acolo nu este nicio scenă. Contactul cu „victima” are loc într-o ambianţă obişnuită, de obicei, într-un magazin. Sunt excluse orice trucuri, fiindcă omul le-ar observa. În limbaj de specialitate, se numeşte „magie de stradă” sau magie interactivă, de la mică distanţă. Chiar dacă unii telespectatori presupun că s-ar folosi montaje video sau actori plătiţi, nu este cazul. Reacţia lor spontană NU poate fi contrafăcută, iar în unele filmări continue se vede clar cum apare ceva din nimic sau cum ceva se schimbă în altceva.

Iată câteva exemple selectate dintre sutele de episoade realizate de Carbonaro timp de mai mulţi ani la TruTV din America. Sper că veţi fi şi voi convinşi şi uimiţi, în acelaşi timp.

yt  Playlist cu 18 selecţii "Carbonaro Effect"

Recomandare: Pentru traducerea în limba română, din iconul rotiţă intraţi în meniul subtitrări şi alegeţi traducere automată, limba Română. (Dacă nu apare în meniu Traducere automată, selectaţi întâi engleză (generată automat) şi apoi va apărea şi posibilitatea de Traducere automată.)

Concluzie: Trăim într-o realitate consensuală care poate fi deformată local de cineva care nu mai respectă consensul. Atunci, cât de reală este această realitate?

În farsele lui Carbonaro, ego-ul pierde controlul situaţiei şi nu înţelege nimic. La final, când i se dezvăluie că a fost un truc magic pentru televiziune, ego-ul râde detensionat şi revine în forţă.

Totuşi, dacă este suficient de inteligent, îşi dă seama că n-a fost deloc un „truc” şi atunci chiar că se poate speria, pe bună dreptate, fiindcă realitatea nu este deloc ceea ce a crezut el toată viaţa.

< Sus >

Noul Pământ va fi magic

De ce fac această „reclamă” pentru un magician sau nişte divertisment? Nu numai pentru valoarea comică autentică – mă distrează de fiecare dată când revăd episoadele, este un tip de umor foarte rar şi de calitate. Ci pentru că are legătură cu procesul spiritual prin care trece omenirea. I se spune Ascensiunea sau pregătirea pentru Noul Pământ sau trecerea în 5D sau Apocalipsa etc.

Mulţi vorbesc despre asta, dar o fac la modul ipotetic şi aruncat în viitor. Ei bine, prin efectele magice – nu numai acestea, ci ale tuturor magicienilor din lume – oamenii sunt familiarizaţi cu o altă realitate, care va deveni obişnuită la un moment dat pe Noul Pământ. Aş spune că motivul pentru care au existat dintotdeauna magicieni a fost ca ei să păstreze vie amintirea lumii spirituale de unde provenim cu toţii, acolo unde orice dorinţă se împlineşte instantaneu. În lipsa acestor creatori de miracole, oamenii ar fi decăzut mult mai jos în materialitate şi egoism.

Imaginează-ţi pentru o clipă că ai putea face şi tu minunile pe care le face Michael, de pildă să materializezi spontan nişte mâncare gustoasă, cu care să te saturi! Ţi-ar mai fi teamă de viitor, ţi-ai mai face provizii în disperare?! Ai mai fi dispus să calci pe cadavre pentru a-ţi asigura un ban sau un loc de muncă?! Nu, dimpotrivă, ai fi complet degajat, zâmbitor şi gata să-ţi ajuţi semenii sau să le faci surprize plăcute.

Sau, dacă ai putea dispărea instantaneu, ţi-ar mai fi frică de tâlhari sau criminali?! Sau, dacă ai putea crea instantaneu orice obiect îţi doreşti, ţi-ai mai dori o imprimantă 3D sau vreun alt gadget?! Ai trăi într-o altă lume, un alt Pământ.

Ceea ce ne prezintă Michael Carbonaro şi alţi magicieni este aplicarea în lumea fizică a unei legi specifice lumii astrale. E vorba de materializarea spontană a orice din baza de date universală. Jurgen Ziewe o denumeşte „legea anticipării creatoare”.

Jurgen este un călător astral care a observat că, în astralul median şi superior, ceea ce îşi doreşte cineva apare instantaneu şi fără niciun efort din partea sa. Aşa funcţionează realitatea acolo. Iar în planurile mai înalte decât astralul, lucrurile sunt şi mai uimitoare, incredibile, chiar de neimaginat. Citiţi sau vizionaţi ceea ce ne împărtăşeşte Jurgen Ziewe în legătură cu viaţa de apoi şi realităţile invizibile.

În concluzie, în orice stare jalnică ar putea ajunge Pământul şi actuala civilizaţie în timpul Apocalipsei, planeta va putea fi refăcută complet în câteva zile, folosind tocmai legea anticipării creatoare, devenită atunci disponibilă aproape oricui, după translatarea Pământului într-o stare vibratorie superioară. Şi oamenii vor începe să trăiască, realmente, în paradis – acolo de unde au fost alungaţi Adam şi Eva. Vor căpăta imediat orice îşi doresc şi au nevoie. Nu se vor mai simţi ameninţaţi de nimeni şi de nimic. Vor simţi gustul libertăţii adevărate. Singura limită va fi propria lor imaginaţie. Vor fi liniştiţi, recunoscători, fericiţi.

Dar nu trebuie să aşteptăm Epoca de aur pentru a profita de abundenţă. Spectacolele de magie au rolul principal de a ne deconecta de la credinţele de neputinţă, profund înrădăcinate în subconştient. Vederea unui miracol ne ajută să ne rupem de tradiţie şi mentalităţi comune. Suntem copiii lui Dumnezeu nu doar declarativ sau în potenţial, ci în realitate. Şi o putem dovedi concret, în ciuda celor care ţin cu dinţii de aparenta lor neputinţă, mărginire, sărăcie. În primul rând, exprimându-ne recunoştinţa pentru ceea ce avem pe gratis din abundenţă: aerul, soarele, apa, stabilitatea şi „cuminţenia” pământului şi toate celelalte.

În al doilea rând, avem la dispoziţie atâtea metode spirituale eficiente: yoga, meditaţie, reiki, theta-healing, vindecarea reconectivă, eliberare emoţională, tehnici psihoterapeutice şi hipnoză, iar lista nu se mai termină. Toate sunt daruri ale spiritelor prietene care vor să ne ajute să ne depăşim limitele şi neputinţele aparente. Sunt ca un borcan de miere din care ne putem înfrupta cu nesaţ. Dumnezeu ne vrea fericirea, dacă şi noi o dorim. Până acum, ne-am dorit mai mult să cunoaştem starea de limitare, neajunsuri şi nevoi. Dar odată cu noile energii care învăluie Pământul, începem să ne deschidem şi să ne amintim de unde venim şi cine suntem cu adevărat.

În al treilea rând, descoperim că nu avem nevoie de niciuna din acele tehnici sau metode pentru a fi Cine suntem cu adevărat. Ele ne oferă doar un simulacru de trezire spirituală, care face parte tot din vis. Am visat că dormeam şi apoi visăm că ne trezim treptat, cu mari eforturi. Însă când devenim complet treji, ne dăm seama că absolut totul a fost un vis, pe care singuri ni l-am indus hipnotic. Şi izbucnim într-un râs nepotolit sau rămânem impasibili sau plângem intens. Totul este o simulare, o iluzie pe care noi înşine, Fiinţa dumnezeiască ce suntem, ne-o creăm din curiozitate şi pe care vrem s-o trăim până la capăt, în toate detaliile şi fazele.

Poate că veţi întreba de ce, dacă tot am dezvăluit acum misterul vieţii şi am demascat farsa cosmică, de ce nu încetează instantaneu acest vis şi nu ne trezim la Realitate? Chiar şi în farsele cu camera ascunsă, la final, când „victima” este informată că a fost filmată, i se aduce un cadou pentru calmarea nervilor. Dar noi încă nu am primit nicio prăjitură spirituală. Oare nu cumva această revelaţie spirituală este doar o speculaţie şi existenţa pământească este singura realitate, cum se ştie?!

Păi, suntem ca nişte copii într-un parc de distracţii, şi ne plac la nebunie senzaţiile tari oferite de zgâlţâielile de acolo. Spiritele chiar sunt ca nişte copii curioşi şi inocenţi. Deşi auzim glasul mamei, care strigă adunarea să plecăm Acasă, parcă nu ne lăsăm duşi de lângă toate aceste lumini colorate, popcorn şi vată de zahăr, ameţeli şi veselie, bufonerii, oglinzi deformante, baloane, artificii, hurducăieli, dresuri de purici, chiote şi râsete, într-un cuvânt, o aventură de neuitat. Atât de mult ne-am dorit să ajungem aici ca să trăim viaţa intens, încât regretăm că ziua se termină, parcul se închide şi ne vom întoarce în monotonul Bine. Vom duce dorul acestui amestec de plăcere cu durere...

Noi nu vom prinde Epoca de Aur şi nici nu ne dorim cu adevărat. Dacă ne-am fi dorit doar linişte şi pace şi iubire, am fi rămas în astralul superior sau mai sus. Dar noi înşine, ca spirite libere, am ales să ne încarnăm acum şi în secolele şi mileniile anterioare pe acest Pământ zguduit de atâtea grozăvii, într-un corp fragil, supus multor limitări. Da, pentru că am dorit să ne învingem neputinţele, să transformăm eşecurile în fragmente de victorie, să realizăm lucruri considerate aproape imposibile, să ne corectăm tendinţele adunate de veacuri, să contribuim cu ceva la zestrea omenirii şi, astfel, să evoluăm ca spirit. Astralul superior nu ne mai satisfăcea şi voiam să ne ridicăm mai iute în planurile superioare, unde este adevărata beatitudine, tot mai aproape de Sursa Divină. Ca oameni, nu ne mai amintim de unde venim, dar intuim că avem, totuşi, un rost pe acest Pământ. Cu sau fără ştirea noastră, facem ce vrea spiritul întru frumuseţea Vieţii.

< Sus >

Terapia prin magie

Aceste demonstraţii de magie pot fi folosite şi într-un scop psihoterapeutic, de autoprotecţie împotriva obsesiilor. Dacă eşti obsedat de lipsuri şi ţi-e frică de sărăcie, atunci adapă-te la izvorul minunilor săvârşite de Michael sau alt magician, de pildă magicianul român Johannes (sau pe canalul lui de iluzionism). Vei scăpa imediat de frica de lipsuri materiale, căci vei căpăta încredere că un miracol este posibil oricând.

Sigur, mintea ta va spune că este o autosugestie, că astfel de minuni se întâmplă foarte rar şi numai oamenilor aleşi. Dar oare nu este şi frica de sărăcie tot o autosugestie?! Orice gând al minţii este îndoielnic şi nimeni nu poate şti ce-l aşteaptă în viitor. Dar mintea născoceşte temeri, ca apoi să le rumege, să se teamă şi să se chinuie. NU e nevoie de nicio teamă, nu-ţi aduce nimic bun şi nu te protejează de nimic.

Dacă vor apare unele necazuri la un moment dat, vei primi puterea de a le face faţă atunci. Dar acum nu le poţi face faţă, ci doar te chinuie la nesfârşit. Atunci, vor dura puţin şi le vei înlătura cumva. Acum însă, nu se opresc până nu te aduc la disperare şi nici măcar nu sunt reale. Nefiind reale, nici nu te poţi lupta cu ele. E ca şi cum ai roti o spadă imaginară prin aer până cazi lat de oboseală. Doar ai un coşmar cu ochii deschişi că viitorul va fi cumplit. Visezi aiurea!

Dimpotrivă, iată că miracolele sunt posibile în realitate. De fapt, venim cu toţii dintr-o lume unde toate miracolele sunt posibile, pentru că aşa e regula acolo. Locuitorii acelui tărâm obţin orice vor numai dorindu-şi. De acolo venim şi acolo ne vom întoarce după moarte. Doar că am ales să ne încarnăm temporar într-o lume a limitărilor de tot felul. Este intenţia noastră de a experimenta lipsurile, limitările, nevoile. NU durează mult, viaţa omului e scurtă relativ la existenţa veşnică. E un experiment, ca să simţim şi latura această, a limitărilor. Dar natura vieţii este să fie abundentă şi mulţumitoare. Iar magicienii ne amintesc acest lucru.

Iată alte numere spectaculoase de magie:

yt Senzaţională magie artistică cu Lea Kyle - schimbări instantanee de haine

yt Les French Twins - combinaţie între artă vizuală şi magie pură

< Sus >

Orice miracol e posibil

Nici nu ne-am dori cu adevărat să avem totul la dispoziţie, fiindcă dorim să ne putem duce această misiune la capăt, ceea ce implică trecerea prin anumite dificultăţi. De altfel, oamenii foarte bogaţi, care au tot ce îşi doresc material, suferă din alte lipsuri, de natură psihologică şi spirituală. Împlinirea materială nu aduce împlinirea totală în această lume fizică, pentru că altul e scopul aici. Totuşi, dacă vom avea nevoie la un moment dat de ceva de negăsit altfel, vom avea parte şi de miracole.

Desigur, asta nu ne garantează o viaţă de lux şi răsfăţ, ci că nu vom duce lipsă de nimic esenţial. Orice vom avea nevoie la un moment dat pentru evoluţia noastră, vom căpăta. De fapt, asta se întâmplă deja – nu suntem niciodată lăsaţi fără de ce avem nevoie, doar că nu sesizăm acest aspect.

Încrederea în miracole nu elimină doar frica de sărăcie, ci şi obsesia banilor, a câştigului la loto sau alte obsesii care nu-ţi dau pace. Magia te face să ai încredere în viitor.

După cum aflăm din istoria „Exodului” din Vechiul Testament, evreii au rătăcit prin pustie 40 de ani, fiind hrăniţi cu mana apărută din neant. A fost un miracol necesar, fiindcă altfel ar fi murit de foame cu toţii. Dar după ce s-au stabilit într-o regiune fertilă, au trebuit să muncească din greu pentru a supravieţui. Şi încă mai muncesc...

Apropo de acest episod biblic, probabil că mulţi evrei ieşiţi din robia Egiptului îl cam bârfeau pe Moise că îi rătăceşte aiurea prin deşert. Şi aveau dreptate, din punctul de vedere al micului lor ego. Majoritatea au murit sub arşiţa deşertului, după ani de mers în gol. Dar motivul s-a revelat mai târziu: a fost necesar ca vechii robi să moară, pentru ca o nouă mentalitate să se nască în poporul iudeu. Aşa a fost planul lui Dumnezeu, care desigur, nu a plăcut nimănui. Chiar şi acum e criticat...

Şi aşa este cu viaţa tuturor, cu toţii avem câte ceva de reproşat lui Dumnezeu, că nu ne dă tot ce vrem, că ne face să suferim etc. Ego-ul nostru cârteşte mereu, că asta-i meseria lui. Mintea egotică ne aduce tot felul de obsesii, gânduri parazite, care ne fură pacea sufletească. Ne e frică de tot felul de lucruri imaginare, ca apoi să luăm unele măsuri disproporţionate de protecţie. Asta face ego-ul, întâi creează false probleme, pe care apoi tot el se oferă să le rezolve.

Îi putem reteza macaroana din start, acceptând ideea că orice miracol este posibil. Va încerca el să riposteze prin argumente „raţionale”, dar fricile lui sunt şi mai iraţionale. Pe astea nu le vede?!

Oameni buni, hrăniţi-vă speranţa şi credinţa în miracole privind la „trucurile” magice, care sunt cât se poate de reale. Dumnezeu a dat liber la astfel de manifestări pentru a obişnui oamenii cu viitorul, pentru a-i desprinde de materialitate.

Când magicianul materializează o mâncare, el nu o fură subtil din altă farfurie, ci o creează din atomi astrali. În lumea astrală există toate obiectele prezente în cea fizică, ba încă mult mai multe, unele necunoscute oamenilor deocamdată. Aşa a făcut şi Isus când a multiplicat peştii şi pâinile.

De ce nu a făcut Isus mai multe miracole, de pildă când el şi discipolii flămânzeau, că nu le dădea nimeni de mâncare?!

E simplu. Dacă ar fi făcut miracole la modul regulat şi obligatoriu, discipolii nu s-ar mai fi concentrat pe învăţăturile sale, care urmăreau îmbunătăţirea interioară. Dar aşa, miracolele îi luau pe neaşteptate şi erau văzute ca un favor de la Dumnezeu, o Graţie de necontrolat.

Astăzi trăim alte vremuri şi ne apropiem de unele şi mai tulburi. De aceea, Dumnezeu îşi pregăteşte aleşii să poată răbda unele lipsuri şi ispite. Se spune că societatea va deveni total controlată, prin frica de lipsuri şi de sărăcie. Nu de moarte se vor feri oamenii, ci de lipsa de confort (dorind să evite orice suferinţă, riscuri şi lipsuri). Vor putea să scape de constrângerile impuse de autorităţi sau de natură numai cei care vor avea alternative spirituale. Ceilalţi se vor mulţumi cu firimiturile de la stăpânire, căci toate resursele Pământului vor fi strict controlate, chiar şi aerul de respirat.

Cei care vor crea mâncare şi obiecte din aer nu vor putea fi manipulaţi nicicum. Numai aceştia vor avea autoritatea spirituală de a-i îndruma pe alţii să-i urmeze pe calea libertăţii.

< Sus >

Răzvan A. Petre
14 februarie 2022