<  Index "Ascensiunea 2021 cu Isus"

Mesajul #1

Toţi aţi fost condiţionaţi să fiţi limitaţi, să vă fie frică, să faceţi ceea ce vi se spune. Dar nu aţi fost niciodată învăţaţi cum să scăpaţi de acest comportament condiţionat. (Isus)

Mesajul nr. 1, "Mintea condiţionată", din seria de transmisii live "Ascensiunea 2021 cu Isus", publicat pe data de 03/01/2021. Spiritul lui Isus ne vorbeşte prin vocea mediumului Tina Spalding. Mesajul în limba engleză este subtitrat în româneşte, iar videoclipul este încorporat la sfârşitul acestei transcrieri.

Cuvintele care-i aparţin exclusiv Tinei sunt marcate printr-o culoare şi un fundal diferite.


Textul mesajului video 1

Hello din nou, sunt mediumul Tina Spalding, pentru alt videoclip. Azi am primit un impuls pentru a face un nou videoclip. Hai să vedem ce vor spune astăzi Isus şi/sau Ananda.

ISUS:

«Cu adevărat, sunteţi fiinţe binecuvântate! Eu sunt acela pe care îl ştiţi ca Isus.

Pe măsură ce pornim în noul an, vom începe să vă oferim nişte sfaturi şi lecţii mai consistente despre cum să vă gestionaţi mintea, cum să vă gestionaţi abilităţile creative, cum să vă gestionaţi gândurile, cum să vă gestionaţi viaţa, în general. Pe măsură ce veţi parcurge acest an foarte important pe planeta voastră, draga noastră este dispusă să facă o mulţime de videoclipuri, aşa că ne-a dat OK-ul să începem procesul de instruire.

Vom începe cu elementele de bază. Vom începe cu elementele de bază pentru cei care sunteţi noi în această practică. După cum bine ştiţi aceia care nu mai sunteţi noi în această practică, elementele de bază sunt cele care vă slujesc zi de zi. Care sunt elementele de bază?

Elementele de bază sunt: cum vă simţiţi şi cum arată viaţa voastră. Acestea sunt reflexiile fundamentale (la ce aveţi în interior – n.tr.) care vă sunt oferite în dar de către Divinitate. Nu vă gândiţi la ele ca la un cadou. Vă gândiţi la simţămintele voastre ca fiind acele lucruri enervante care vă provoacă probleme. Vă gândiţi la viaţa voastră ca fiind acest şir nesfârşit de încercări şi necazuri – şi chiar aşa pare din ce în mai mult, de când aţi intrat în această perioadă ciudată din istoria evoluţiei Pământului vostru.

Da, de-abia aţi intrat în această fază de transformare şi de aceea vrem să vă oferim o pregătire de bază. Nu că nu v-am fi oferit-o deja, dar după cum am văzut în conversaţiile noastre cu mulţi oameni de-a lungul anilor, în momentul când ego-ul este zgândărit, uitaţi elementele de bază.

Deci, ceea ce spunem este că aveţi două sisteme fundamentale de feedback care v-au fost date pentru a vă învăţa cum să vă îmbunătăţiţi, cum să recunoaşteţi când aţi luat-o alăturea cu drumul.

Unul dintre ele sunt sentimentele. Atunci când eşti nemulţumit, supărat, frustrat, spunem că primeşti îndrumări de la spirit prin intermediul sentimentele tale, anume că priveşti lucrurile în mod incorect, că eşti alăturea cu drumul.

Mai ai şi experienţa de viaţă. Desigur, experienţa de viaţă este afectată de modul cum ţi-o interpretezi prin gândurile, sentimentele şi judecăţile tale. Dar experienţa de viaţă îţi oferă, într-adevăr, un alt nivel de feedback, arătându-ţi cât de mult eşti acordat la natura ta divină. Aşadar, dacă eşti în armonie cu natura ta divină, viaţa îţi va fi liniştită. Dacă eşti în armonie cu natura ta divină, viaţa îţi va fi abundentă, vei fi sănătos, vei fi fericit şi mulţumit. Fericirea este un subiect ceva mai dificil, pe care îl vom aborda mai încolo. Dar, în esenţă, te vei simţi bine dacă eşti aliniat cu Spiritul.

Dar ce se va întâmpla pe măsură ce aceste energii continuă să se amplifice şi schimbările din societate vă surprind şi vă şochează şi vă fac să vă întrebaţi ce se petrece în lume?! Veţi avea atât anumite sentimente, cât şi consecinţe asupra experienţei voastre de viaţă, deoarece situaţia se schimbă într-un mod pentru care nu aţi fost pregătiţi.

Vrem să înţelegeţi că este foarte natural să vă simţiţi necăjiţi. Este foarte natural, în circumstanţele actuale, să simţiţi frustrare sau frică. Este foarte natural să fiţi iritaţi de situaţiile la care sunteţi “obligaţi”. De fapt, nu sunteţi obligaţi, ci acele sisteme de exploatare care v-au instruit de-a lungul mai multor decenii să vă comportaţi în anumite moduri, acum vă conduc intenţionat către această situaţie de oprimare.

Deci vrem să înţelegeţi că există două aspecte ale lumii voastre interioare de sentimente şi gânduri. Pe de-o parte, există informaţii care provin din mintea voastră condiţionată, care este mintea pe care mama v-a educat-o când eraţi copilaşi, este mintea pe care v-au pregătit-o profesorii la şcoală, este mintea care a fost marcată de experienţe înspăimântătoare şi traume de-a lungul vieţii, este mintea pe care v-a îndoctrinat-o televiziunea. Toate aceste multe mesaje contradictorii alcătuiesc ceea ce numim mintea condiţionată sau mintea egotică.

Mintea ego-ului constituie ceea ce aţi învăţat în cultura voastră, în familia voastră, în societatea voastră, în ţara voastră, în casa voastră, învăţătură bazată pe limitare, frică, control, judecare. Deci această minte este de fapt o minte negativă, deoarece cei care v-au învăţat au fost foarte limitaţi şi/sau negativi şi/sau în mod intenţionat înşelători, manipulatori sau dominatori.

De exemplu, când erai un copilaş, dacă ai fost lovit sau pălmuit când erai obraznic, ai învăţat că cei care te iubesc te rănesc. Aceasta este o credinţă limitativă, pe care o aveţi mulţi dintre voi, pentru că părinţii voştri v-au pedepsit şi, când vă pedepseau, spuneau că o fac pentru că vă iubesc.

Deci, asta a făcut ca mintea aceea tânără să asocieze iubirea cu durerea. Şi iubirea cu separarea – puteai să fii pălmuit şi pus să stai singur în camera ta, nemaiprimind mângâierea unui părinte iubitor. Analizând acest tip de condiţionare, înţelegi că ai fost educat în acest tip de comportament, dar nu ai fost niciodată învăţat cum să scapi de el. Acest comportament devine adânc încorporat în personalitatea ta şi îl cari prin viaţă, în viaţa de adult, în căsătoriile tale, în relaţiile tale, în viaţa ta profesională. “Dragostea răneşte, dragostea este dureroasă.”

Şi vei descoperi că, dacă ai fost tratat aşa când erai copil, dragostea nu te va mai atrage deloc. De fapt, te va irita şi te vei îndepărta de oricine este bun cu tine, de oricine este afectuos cu tine. În schimb, s-ar putea să fii atras de oamenii care spun că te iubesc, dar comportamentul lor te răneşte, deoarece acest lucru îţi este familiar.

Deci, în acest prim videoclip din 2021 vă prezentăm ideea că mintea condiţionată vă conduce comportamentul, chiar dacă nu sunteţi conştienţi de asta. Adultul care a fost tratat în acel fel când avea vârsta de 2 ani nu-şi mai aminteşte neapărat acel incident, dar va repeta acel tipar comportamental iar şi iar, până când, la un moment dat, va înţelege că urmează un tipar negativ, care nu-i aduce ceea ce doreşte.

Din păcate, în societatea voastră există foarte puţine rezolvări care să dubleze această înţelegere. Învăţătura noastră este una dintre soluţii. “Cursul de miracole” este una dintre soluţii.

Da, vă vom sugera, încă o dată, celor dintre voi care nu aţi început “Cursul de miracole”, să-l începeţi acum. Este începutul anului, va fi un an greu şi vrem să ştiţi că există învăţături disponibile gratuit pe acest canal YouTube pentru a vă ajuta în practica “Cursului de miracole”. Dacă căutaţi pe YouTube “Course in miracles lesson number one with Jesus commentary”, veţi găsi prima lecţie şi comentariul meu. Va trebui, totuşi, să aveţi cartea cu voi. Cartea tipărită este păzită de interferenţa electronicelor. Cartea nu are nevoie de curent electric. Cartea te poate însoţi când stai sub un copac. Chiar vă descurajăm să vă mai folosiţi telefonul ca metodă de a vă reaminti să faceţi lecţiile “Cursului de miracole”.

Iar celor dintre voi care sunt mai experimentaţi, vă spunem că acum este timpul să nu mai utilizaţi telefonul ca alarmă sau să citiţi lecţia pe el. De ce? Vrem să vă întoarceţi în timp, începeţi să citiţi ca acum 200 de ani. Ce făceau oamenii atunci? Aveau Biblia lor, o citeau în liniştea serii la lumina lumânărilor. Nu spunem că ar trebui să citiţi la lumina lumânărilor, ci că există un efect benefic să o faceţi în acel mod liniştit.

Deci, da, puteţi asculta videoclipurile cu comentarii. Totuşi, din fericire, draga noastră le-a strâns într-o carte numită “A Year of Forgiveness”, pe care o puteţi achiziţiona alături de cartea “Un curs de miracole”, astfel ca să nu fiţi dependenţi de internet, să nu schimbaţi informaţii cu oameni nebuni, ci să puteţi trăiţi separaţi şi de sine stătători într-un mod iubitor.

Când spunem separaţi, ne referim la a fi separaţi de influenţele electronice, nu separaţi unii de alţii, deşi cam asta se întâmplă în aceste zile. Vrem să ştiţi că legăturile pe care le veţi face urmând “Cursul de miracole” vă vor schimba viaţa. Nu vorbim doar despre legăturile umane, ci despre conexiunile neurologice. Vă vom ajuta să vă vindecaţi mintea. Vă vom conduce înapoi la Sinele vostru curat, la acel Sine dinainte de a fi condiţionaţi, la acel Sine care este făcut după chipul lui Dumnezeu, care este iubitor şi creativ şi doritor de libertate, care este inteligent şi bun şi creator şi expresiv.

Toţi aţi fost condiţionaţi să fiţi limitaţi, toţi aţi fost condiţionaţi să vă fie frică, toţi aţi fost condiţionaţi să faceţi ceea ce vi se spune. Setul de videoclipuri care va fi transmis prin această fiinţă în acest an vă va învăţa cum să vă manifestaţi libertatea. Şi la urma urmei, nu aţi început să simţiţi cu toţii că ăsta-i cel mai important lucru din viaţa voastră acum, după trecerea lui 2020 şi intrarea în 2021?!

Acesta este micul nostru videoclip introductiv pentru 2021. Ascultaţi-l din nou. Vrem să înţelegeţi bine ce spunem când ne referim la mintea condiţionată. Mintea condiţionată este ceea ce aţi fost programaţi să faceţi în această societate, iar noi vă vom deprograma. Vă veţi dezvăţa de multe dintre aceste comportamente, deoarece multe dintre ele nu sunt în interesul vostru şi nu vă servesc nici vouă, nici familiei şi nici societăţii.

De unde ştiţi asta? Aruncaţi o privire asupra vieţii voastre. Cum arată, cum se desfăşoară în aceste zile, cât de senini, cât de fericiţi, cât de împliniţi sunteţi? Dacă nu răspundeţi cu “da” la aceste întrebări, să ştiţi că problemele sunt cauzate de condiţionările voastre. Şi vrem să vă ajutăm să ştergeţi în mod sistematic acele condiţionări, zi de zi. Realizăm în 2021 acest set de videoclipuri pentru a vă ajuta în procesul de trezire. Asta se va întâmpla în acest an. Mulţi dintre voi se vor trezi.

Ajungând la finalul acestui videoclip introductiv, am dori să vă rugăm, încă o dată, aşa cum am făcut-o şi în seria anterioară, vrem să vă provocăm să distribuiţi aceste videoclipuri. Pentru că aşa vă puteţi confrunta cu condiţionările voastre. Aşa vă puteţi confrunta cu frica de judecăţile altora. Dar vrem să ştiţi că este un gest de iubire să împărtăşiţi acest videoclip, este un gest de iubire să le oferiţi oamenilor aceste informaţii, este un gest de iubire, bunătate şi creativitate, şi va începe să vă schimbe cursul vieţii către o direcţie mult mai benefică.

Eu sunt acela pe care îl ştiţi ca Isus şi vă voi vorbi din nou mâine.»

Da, am scos o nouă carte, care este text însoţitor la “Cursul de miracole”. Sunt comentariile lui Isus la toate cele 365 de lecţii zilnice. Dacă sunteţi interesaţi să urmaţi “Cursul de miracole”, îl puteţi începe astăzi, deoarece lecţiile sunt gratuite online la “Foundation for Inner Peace”. Videoclipurile cu comentarii sunt gratuite pe acest canal online. Nu uitaţi să vă abonaţi pentru a fi anunţaţi de noi videoclipuri. Şi puteţi cumpăra cele două cărţi tipărite pe hârtie, aşa cum v-a recomandat Isus, ca să nu fiţi conectaţi tot timpul la Wi-Fi.

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
21 ianuarie 2021

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=xW3B-QvNiAQ