<  Index "Ascensiunea 2021 cu Isus"

Mesajul 2

Nici normalul pe care l-aţi pierdut recent nu era normal. Aţi fost puternic condiţionaţi să trăiţi mai separaţi decât este sănătos mintal şi emoţional. (Isus)

Mesajul nr. 2, "Mintea condiţionată - continuare", din seria de transmisii live "Ascensiunea 2021 cu Isus", publicat pe data de 04/01/2021. Spiritul lui Isus ne vorbeşte prin vocea mediumului Tina Spalding. Mesajul în limba engleză este subtitrat în româneşte, iar videoclipul este încorporat la sfârşitul acestei transcrieri.


Textul mesajului video 2

ISUS:

«Cu adevărat, sunteţi fiinţe binecuvântate. Eu sunt acela pe care îl ştiţi ca Isus.

Vrem să vă urăm bun venit la acest al doilea videoclip din seria noastră despre Ascensiune. Vă aflaţi aici pentru că sunteţi meniţi să fiţi aici. Aceste videoclipuri v-au atras pentru că sunteţi pregătiţi pentru o schimbare. Ce veţi schimba?

Ei bine, principalul lucru pe care îl veţi schimba este mintea voastră condiţionată. Mintea condiţionată, aşa cum am discutat ieri, este tot ce aţi fost învăţaţi de când trăiţi în formă fizică pe acest plan terestru. Există şi alte aspecte ale minţii ego-ului despre care vom vorbi mai târziu, dar acum vrem să simplificăm lucrurile şi să vă facem să daţi atenţie la ceea ce aţi fost învăţaţi în cultura voastră de către familie, prin publicitate şi aşa mai departe.

Vrem să intrăm în detalii, astfel încât nu doar să aprobaţi mecanic „Da, da, înţeleg că am fost condiţionat”. Vrem să înţelegeţi cu adevărat cât de profund este acest program de condiţionare. Deci, condiţionarea părintească, aşa cum am vorbit ieri, acesta este un aspect al condiţionării din familie.

Mai există un alt aspect al condiţionării familiale, anume condiţionarea culturală, care se referă la structura familiei voastre. În Occident, majoritatea aţi crescut într-o familie nucleară, adică doi părinţi şi copiii lor, care trăiesc într-o casă separată. Acest lucru nu este comun oriunde în lume, ci este mai mult un mod occidental de a trăi. În multe alte culturi şi în culturile indigene anterioare, oamenii stăteau împreună în grupuri mult mai mari. Erau mult mai puţine nevroze, fiindcă o mulţime de persoane ajutau la creşterea copiilor. Erau mătuşi şi unchi, bunici, veri, toţi înrudiţi, care trăiau împreună.

În Occident, pe măsură ce v-aţi urbanizat tot mai mult, aţi trecut de la grupuri familiale mai mari spre grupuri familiale nucleare, iar acum adesea trăiţi individual, complet singuri. Acesta este un mod de a fi foarte nefiresc pentru oameni. Nu aşa ar trebui să trăiţi, dar uite că a devenit noul normal. Iar, odată cu aceste restricţii crescânde, v-aţi izolat, v-aţi separat şi mai mult.

Dacă examinaţi cultura voastră din ultimele câteva sute de ani, veţi vedea că, la început, erau familii numeroase pe proprietăţi rurale, unde locuiau împreună mai multe generaţii, adesea cultivând pământul şi lucrând împreună, bunicii îngrijind copiii, dar acum vă tot adânciţi în separare. Acest lucru s-a întâmplat suficient de lent încât să nu-l prea observaţi, pentru că voi vă cunoaşteţi doar propria viaţă, care este normalul pentru voi. Dar în aceste ultime luni, aţi fost băgaţi cu forţa într-o situaţie foarte nefirească şi începeţi cu toţi să simţiţi cu adevărat ce înseamnă separarea.

Ceea ce simţiţi acum este doar o întrerupere a ceva ce consideraţi normal. Dar vrem să înţelegeţi că nici normalul pe care l-aţi pierdut recent nu era firesc. Nu era un mod natural de a fi, dar a fost impus şi încurajat din ce în ce mai mult în ultimele decenii. Înţelegeţi că acesta este un aspect profund al condiţionării voastre. Aţi fost puternic condiţionaţi să trăiţi mai separaţi decât este sănătos. Iar acesta este unul dintre motivele pentru care apar multe probleme de sănătate mentală şi emoţională în societatea voastră, deoarece grupurile familiale au devenit prea mici, chiar familii monoparentale, care nu pot face faţă cheltuielilor incredibile din lumea occidentală modernă. Acest ambient a devenit din ce în ce mai puţin natural, din ce în ce mai nevrotic, din ce în ce mai stresant. Foarte mulţi dintre voi aţi crescut în grupuri familiale foarte stresante, foarte nenaturale, dar vi se părea normal.

Aşadar, dorim să vă aducem în atenţie ideea despre OMUL NATURAL. Către acesta vă încurajăm să vă întoarceţi, încet, dar sigur, pe parcursul lunilor următoare. Ce înseamnă asta? Înseamnă că veţi petrece mai mult timp în natură, chiar dacă vă veţi confrunta cu unele limitări. Dacă aveţi, să zicem, o oră pe zi în care vi se permite să ieşiţi din casă, de pildă, să mergeţi la cumpărături, faceţi tot posibilul să o luaţi pe drumul cel mai lung şi să mergeţi într-un parc, într-un spaţiu verde, staţi puţin lângă un lac, asumaţi-vă riscul să fiţi amendaţi de dragul sănătăţii voastre mentale, emoţionale şi spirituale. Nu respectaţi excesiv dispoziţiile, dacă nu este absolut necesar.

În acest moment, este foarte important să ieşiţi cât mai mult afară. Este foarte foarte important să petreceţi ceva timp în natură, dacă puteţi. Iar dacă nu există restricţii stricte, dacă, de exemplu, vi se permite să mergeţi liber în pădure sau parcuri, ieşiţi afară cât mai mult posibil. Înţelegem că este iarnă în emisfera nordică, dar asta nu contează. Din soarele central galactic vin fluxuri de lumină importante care vă sunt destinate. Vă upgradează sistemul nervos, vă îmbunătăţesc percepţiile. Dacă nu ieşiţi niciodată afară, dacă nu vedeţi niciodată lumina naturală, veţi fi mai lenţi şi mai neputincioşi.

Imaginaţi-vă o fiinţă umană naturală care trăia într-o cultură indigenă, ea petrecea mult timp afară, vânând, pescuind, culegând şi aşa mai departe. Da, iarna este dificilă pentru oricine în emisfera nordică. (Şi în emisfera sudică, când îi vine rândul.) Dar vrem să înţelegeţi că, pentru a fi sănătoşi, trebuie să aveţi parte de lumina soarelui. Chiar dacă este o lumină slabă de iarnă, aveţi nevoie ca acea lumină naturală să vă intre prin ochi către centrul conştiinţei. Este foarte important în acest moment.

Prin urmare, programele de condiţionare, acesta este subiectul despre care vorbim astăzi, programele voastre de condiţionare vă îndeamnă: „Nu ieşi când e frig, nu ieşi când e prea vânt, nu ieşi când plouă, ai grijă de păr să arate frumos, iarna e oribil, rămâi înăuntru”. Acestea sunt programe de condiţionare care vă împiedică să fiţi un om natural. Aţi văzut, în aceste ultime luni, că se pune o presiune din ce în ce mai mare pentru a vă ţine singuri, departe de natură, în interior, departe unul de celălalt. În măsura posibilităţilor şi în orice mod, în lunile următoare, este foarte important să vă oferiţi cât mai multă lumină, companie umană, aer curat, libertate.

Vrem să înţelegeţi că condiţionarea voastră nu va dori asta. Aţi fost condiţionaţi să vă conformaţi. Aţi fost condiţionaţi să rămâneţi în case. Aţi fost condiţionat să consideraţi vremea rea ca fiind inacceptabilă. Toate acestea fac parte din programele voastre de condiţionare şi, prin urmare, va fi greu să le depăşiţi.

Dar vă îndemnăm să le depăşiţi! Plimbaţi-vă în jurul blocului, chiar dacă vremea este urâtă. Scoateţi-vă gluga şi priviţi în sus spre cer, chiar dacă plouă. Primiţi acea lumină în conştiinţa voastră. Îmbrăţişaţi-i pe cei care vă lasă să-i îmbrăţişaţi. Comunicaţi cu cei cu care puteţi comunica. Acestea sunt aspecte de bază pentru sănătatea umană şi tocmai de aceea au fost lezate.

Au fost lezate pentru că, atunci când eşti sănătos, puternic, cu mintea limpede şi capabil să observi lucrurile într-un mod natural, este foarte uşor să discerni când lucrurile nu funcţionează normal. Când eşti ţinut izolat de sinele tău natural, închis într-o cutie plină cu fire electrice (care-i apartamentul tău), atunci gândirea, emoţiile, totul devine mai confuz. Şi devii mai uşor de influenţat, fiindcă singurele informaţii pe care le primeşti îţi parvin prin computer, telefon sau televizor.

Trebuie să înţelegeţi că există informaţie în lumină, că există sănătate în aerul proaspăt, că există libertate în libertate. Cu cât gândeşti şi acţionezi mai liber, cu atât vei deveni mai liber.

Deci, când faceţi rost de acea oră sau două libere în situaţia în care vă aflaţi, când ajungeţi afară la aer, spuneţi-vă mereu, iar şi iar: “Sunt liber, pot face orice îmi place, pot gândi orice îmi place, pot simţi orice îmi place, sunt un om natural liber”. Aceasta este mantra pentru astăzi: „Sunt un om natural liber”.

Eu sunt acela pe care îl ştiţi ca Isus şi vă voi vorbi din nou mâine.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
22 ianuarie 2021

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=0TLG4-JYrUI