<  Index "Ascensiunea 2021 cu Isus"

Mesajul 5b

Multe lucruri care credeaţi că sunt reale, ştiinţifice, de fapt, erau distorsiuni şi vi s-a spus un fel de poveste. Vor apărea informaţii care vor şterge totul cu buretele şi vă vor restructura fundamentele personalităţii. (Isus)

Mesajul nr. 5b, "Iminenta schimbare de paradigmă", preluat de la un eveniment regulat al comunităţii ChannelingJesus, fluxul live "116, publicat pe data de 12/01/2021. A fost intercalat în seria curentă "Ascensiunea 2021 cu Isus". Spiritul lui Isus ne vorbeşte prin vocea mediumului Tina Spalding. Mesajul în limba engleză este subtitrat în româneşte, iar videoclipul este încorporat la sfârşitul acestei transcrieri.


Textul mesajului video 5b

ISUS:

«Cu adevărat, sunteţi fiinţe binecuvântate. Eu sunt acela pe care îl ştiţi ca Isus.

Cu adevărat, interesantă! Cu adevărat, provocatoare! Cu adevărat, înşelătoare! Cu adevărat, vă pune nervii la încercare! Astfel de adjective descriu experienţa pe care o trăiţi pe planetă în acest moment.

Unele persoane din acest grup sunt un pic iritate cu privire la faptul că menţionăm şi aspecte politice legate de transformarea care se petrece. Dar dacă vă gândiţi puţin, este logic. Autorităţile de pe planetă acţionează prin sistemul politic. Prin urmare, schimbările de influenţă, schimbările de putere, schimbările de abordare vor fi iniţiate şi, cel puţin parţial, realizate prin sistemul politic.

Deci este foarte important să nu luaţi aceste aspecte la modul personal. Dacă sunteţi deranjaţi de o declaraţie politică a cuiva sau anticipaţi rezultatul unei acţiuni politice, dacă chestiunile astea vă supără, atunci acela e locul să aplicaţi munca de iertare. Nu uitaţi, aici este locul de joacă al ego-ului: războaie încep şi se termină, împărăţii apar şi dispar, se întâmplă asasinate, căsătorii, divorţuri – acesta este un loc dinamic şi imprevizibil, locul de joacă al ego-ului. Iar de-a lungul istoriei voastre moderne, vedeţi ascensiunea şi căderea naţiunilor, vedeţi ascensiunea şi căderea liderilor politici, vedeţi tot felul de revoluţii, tot felul de lucruri. Din unele motive, multe persoane din această societate, numim aici America de Nord şi Europa, au uitat aceste lucruri. Vor să creadă că totul s-a liniştit.

Dar ceea ce se întâmplă în culise este o revoluţie. Se petrece, să-i zicem, o lovitură de stat, o lovitură de stat globală, care se desfăşoară în spatele scenei de atât de mult timp, încât nimeni nu şi-a dat seama ce se întâmplă. Iar anul 2020 a adus în prim-plan această lovitură de stat. Vedeţi ce se întâmplă, vedeţi un fenomen global, vedeţi că există o guvernanţă globală, vedeţi că se petrec lucruri care ar fi considerate inacceptabile în alte circumstanţe. Ele vă conduc pe calea unei societăţi foarte, foarte diferite.

Noi, când ne uităm la Pământul vostru, vedem mai multe straturi. Vedem imaginile, ideile şi propaganda la care sunteţi cu toţii martori în sistemele mass-media, sistemele de social-media, sistemele politice. Iată aisbergul. Acestea sunt mica porţiune din aisberg pe care o puteţi vedea. Am zice că este vorba de cinci procente din adevăr. Majoritatea oamenilor se bazează doar pe aceste cinci procente pentru a înţelege sută la sută. Absolut imposibil. Există foarte, foarte, foarte puţini oameni pe această planetă care înţeleg sută la sută. Din cauza compartimentării, din cauza subterfugiilor şi a tuturor manevrelor puse la cale, foarte puţini oameni văd întregul tablou.

Aşadar, când vă necăjiţi, când deveniţi neliniştiţi, când vi se face frică de ceea ce vedeţi, amintiţi-vă că vedeţi cinci la sută din aisberg. Restul se petrece în culise. Restul se întâmplă dedesubt şi tot dedesubt freamătă şi energiile întregii aşa-zisei piese. O numim o piesă de teatru, pentru că chiar asta este locul de joacă al ego-ului. Este o piesă de teatru. Iar în piesă avem călătoria eroului, în piesă avem eroul, în piesă avem tipul cel rău, care se luptă cu tipul cel bun. Acestea sunt poveştile arhetipale care se joacă iar şi iar în lumea ego-ului.

Deci, când observaţi cele cinci procente, vedeţi că se joacă aceste scenarii, deoarece acestea sunt arhetipurile pe care mintea voastră le înţelege. Dar cei care lucrează ascunşi sub suprafaţă, cei care manevrează sforile marionetelor, care cunosc adevărata motivaţie, jocul pe termen lung ce urmăreşte un anumit obiectiv, acele fiinţe ştiu că oamenii sunt instruiţi să creadă în cei buni şi cei răi, să creadă că în ultimul moment va veni cavaleria pentru a salva pe toată lumea, să creadă în moarte ca soluţie, să creadă în război ca metodă de a obţine tot ce vrei, ei înţeleg toate acestea pentru că, de fapt, ei v-au învăţat toate astea.

În sistemul vostru educaţional, chiar prin pregătirea ştiinţifică – ne referim la cărţile de geologie din universităţi şi licee – puteţi citi despre chestiuni precum: Din ce este făcută Luna? Din ce este făcut Pământul? Din ce este făcut Soarele? Cum funcţionează? Această fizică nu este corectă. Adesea, acestea sunt poveşti spuse copiilor, ca să nu caute să investigheze singuri. Cum poţi cerceta, ca individ, Soarele? Nu poţi investiga Soarele. Nu poţi cerceta Luna. Trebuie să vă bazaţi pe definiţiile oficiale ale acelor lucruri şi sisteme. Din cauza modului în care aţi fost educaţi, din cauza modului în care societatea voastră este construită, voi credeţi aceste lucruri, credeţi că Pământul are un miez de fier topit la centru şi că restul este magmă şi, pe margine, această crustă foarte subţire de pământ. Adevărul este foarte diferit.

Vrem să înţelegeţi nişte chestiuni. Cei care urmăriţi noua serie despre Ascensiune, ştiţi că insistăm pe subiectul condiţionărilor voastre. Iată tipul de idei pe care vrem să le scoateţi la suprafaţă: Oare ştiu din ce este făcut Pământul? Oare ştiu câţi oameni au fost pe Lună? Oare ştiu? Oare ştiu? Este sigur? Cine mi-a spus-o? De unde ştiu că acesta a fost adevărul? Acestea sunt câteva dintre distorsiunile fundamentale pe care se bazează societatea voastră. Unele dintre ele vor fi dezvăluite în următorii ani ca fiind neadevărate, denaturări, minciuni. Şi veţi descoperi tot mai mult, pe măsură ce parcurgem următoarea perioadă, că multe lucruri despre care credeaţi că sunt reale, credeaţi că sunt adevărate, credeaţi că sunt ştiinţifice, de fapt, erau distorsiuni şi vi s-a spus un fel de poveste. Pe măsură ce vor fi revelate aceste distorsiuni şi vor apare în număr tot mai mare, că lucrurile nu sunt cum credeaţi, vi se va revela adâncimea şi lăţimea aisbergului, iar tot mai mulţi dintre voi veţi fi buimăciţi.

De exemplu, când draga noastră a început să facă channeling şi se ivea un nouă avalanşă de informaţii, o carte nouă, de exemplu, sau când am contactat-o prima dată, s-a simţit buimăcită, deoarece totul era atât de contrar experienţelor pe care le avusese până în acel moment. Nu era pregătită să facă channeling cu Isus. Când m-am prezentat prima dată, nu a fost mulţumită de ideea asta. Acel eveniment a adus la suprafaţa minţii multe idei şi credinţe care zăceau în subteran, care se aflau în acea porţiune a aisbergului scufundată în ocean, pe care ea a trebuit să le proceseze şi asimileze.

Gândiţi-vă la ceea ce se întâmplă în lume în acelaşi mod cum v-aţi imagina: Cum ar fi dacă aş începe să fac channeling cu Isus? Cum ar fi dacă aş începe să scriu cărţi pe astfel de subiecte foarte greu de abordat sau jenante? (aşa a gândit ea despre cartea “Calea către sexul divin” sau cartea provocatoare „Karma haosului”). De fiecare dată când scria o carte, trebuia să-şi scoată la suprafaţă toate convingerile, ideile şi temerile despre acele subiecte – şi fusese foarte îndoctrinată de-a lungul vieţii în toate acele subiecte.

Desigur, ea a trecut printr-un proces de autoevaluare într-un grad mai mare decât majoritatea oamenilor, datorită cărţilor scrise şi muncii pe care o face. Dar prin asta veţi trece cu toţii. Veţi auzi şi vedea cu toţii anumite lucruri, veţi învăţa anumite lucruri în lunile şi anii următori, care, literalmente, vă vor restructura fundamentele personalităţii. De exemplu, tu crezi în ştiinţă şi ai crezut tot ce a spus NASA despre univers şi despre viaţa extraterestră şi despre corpurile cereşti, dar vor apărea informaţii care vor şterge totul cu buretele. Dacă te identifici personal cu acele informaţii, vei fi foarte buimăcit.

De aceea aducem acest subiect în discuţie, ca să înţelegeţi că, atunci când veţi simţi nelinişte, frică, năuceală, înseamnă că vor fi puse sub semnul întrebării unele credinţe pe care le aveţi de foarte mult timp, fiindcă vor apărea noi dovezi, iar mintea va trebui să decidă. Printr-un astfel de proces veţi trece când se va întâmpla asta. Vechea credinţă, care este foarte bine înrădăcinată, poate v-a însoţit întreaga viaţă de adult, deci ego-ul va spune: „Nu, nu, ne păstrăm credinţa asta, trebuie să fie adevărată, pentru că toţi ne-au spus-o, profesorii, părinţii. Trebuie să fie adevărată. Noile informaţii trebuie să fie greşite.” Ego-ul va ataca şi va judeca imediat sursa noilor informaţii. Asta va face ego-ul. După cum ştiţi, ego-ului nu îi place schimbarea şi orice dezacord cu sistemul său actual de credinţe va fi perceput ca pe un atac. Aşa va răspunde. Va reacţiona ca şi cum ar fi un atac personal, deşi este vorba doar de prezentarea unor chestiuni noi.

Prin urmare, atunci când veţi începe să vedeţi şi să auziţi şi să observaţi că se petrec lucruri neobişnuite, lucruri la care nu v-aţi fi aşteptat sau nu credeaţi că s-ar putea întâmpla vreodată, este posibil să aveţi aceste senzaţii de buimăceală, de frică sau nelinişte. Pentru că ce va face mintea: va încerca să vă determine să decideţi care dintre variante este adevărată. Va dori să rămână la cea veche – şi asta vedeţi la un mare procentaj din populaţie, se întorc la ceea ce au fost învăţaţi, iar noile informaţii îi supără, îi înfurie, se simt atacaţi de noile informaţii, mintea lor se raportează cât mai mult la vechile informaţii, refuzându-le pe cele noi: „Nu, nu, nu!”.

Dar aceia dintre voi care înţeleg cum funcţionează mintea, când veţi avea acest sentiment de „Oh, Doamne, nu pot să cred asta!”, faceţi o auto-observaţie, o cercetare-de-sine şi spuneţi-vă: “Bine, şi ce dacă credinţele mele sunt contestate acum?!”. Fiţi proactivi, observaţi lucid: „Oh, mă simt neliniştit, simt frică”, şi notaţi ce convingeri v-au fost zdruncinate. “Democraţia se apropie de sfârşit. Statele Unite se dizolvă. China preia lumea. Cineva a răpit-o pe regină.” Orice ar fi ceea ce apare, comparaţi cu ceea ce aţi crezut întotdeauna şi veţi găsi explicaţia de ce vă simţiţi neliniştiţi sau înfricoşaţi. Vă veţi simţi aşa, pentru că mintea vrea să alegeţi una din două, căci nu pot fi ambele adevărate. Mintea va fi agitată, va trece de la una la alta.

Acesta este un foarte, foarte bun moment pentru a vă evalua convingerile care vă sunt clătinate de aceste situaţii noi. Deja aţi trecut prin foarte multe situaţii noi, cu acest coronavirus şi implementarea de către guvern a carantinelor şi a acestor tipuri de chestiuni. Va mai urma un alt set în următoarele două sau trei luni, care va fi la fel de dificil. Aşadar, iată ce vrem să faceţi: observaţi când apar astfel de sentimente, pentru că vă parvin informaţii noi sau informaţii tulburătoare, în viziunea ego-ului. Vrem să înţelegeţi că totul conlucrează către bine, şi “răbdarea infinită aduce rezultate imediate”. Răbdarea infinită înseamnă asta: „Oh, o să fiu doar un observator, nu voi trage nicio concluzie, o să observ, o să aud, o să învăţ şi o să fiu atent la ce se activează în mine”. Pentru că munca spirituală înseamnă să observi ceea ce se activează în interiorul tău.

Dacă vă temeţi pentru viitorul Americii de Nord, atunci veţi începe să vă neliniştiţi, dar vrem să înţelegeţi că America de Nord este doar o idee. Graniţele naţionale sunt doar idei. Dacă mergeţi pe Lună şi priviţi Pământul, nu există graniţe naţionale. Ele sunt constructe artificiale ale lumii ego-ului. Oricât de obişnuiţi sunteţi cu ele, oricât de mult le preţuiţi, oricât de importante sunt pentru voi, totuşi, sunt fabricate de mintea ego-ului pentru un anumit scop. Asta nu înseamnă că America nu este bună. De fapt, America a fost considerată unul dintre marile experimente spirituale, pentru că a fost fondată pe conceptul de independenţă, a fost fondată pe ideea că libertatea şi fericirea sunt importante. Şi chiar ele sunt miza acum.

Cei care cred în libertate, cei care cred în dreptul de a realiza ceea ce le poate exprima cel mai bine individualitatea – care, în fond şi la urma urmei, este motivul pentru care aţi venit aici – aceşti oameni chiar cred în America ca simbol al libertăţii de alegere şi de mişcare şi de a vă putea întâlni fără a fi aruncaţi în închisoare. Şi acum asta începeţi să vedeţi, o mobilizare a oamenilor. Asta vedeţi peste tot în lume, tot mai multe demonstraţii ale oamenilor care îşi spun: „Ia stai puţin, prefer libertatea în locul siguranţei!”. Dar nu au trebuit să facă niciodată o asemenea alegere până acum, nu au fost niciodată puşi în situaţiile de acum.

Aşadar, vedem o activare a forţei vitale a lumii voastre, pe care o aplaudăm. Şi spunem: „Foarte bine, daţi-vă jos fundul de pe canapea, nu mai mâncaţi chipsuri şi nu mai vizionaţi emisiuni proaste la televizor, sculaţi-vă de pe canapea şi observaţi ceea ce simţiţi, pentru că este viaţa reală şi are importanţă”. Aşa cum am mai menţionat, domesticirea lumii occidentale v-a diminuat treptat forţa vitală, folosind metode precum efectele hipnotice ale televiziunii, efectele dăunătoare ale alimentelor toxice, urbanizarea societăţii. Aceste lucruri au conlucrat de-a lungul ultimelor două sute de ani într-un efort sistematic de a vă controla şi a vă face mai docili. Dar asta nu vă poate ucide spiritul.

Spiritul vostru este mereu viu şi sănătos. Şi dacă este zguduit suficient de tare, va începe să-şi ceară drepturile din nou, scuturându-se de praf şi de pânzele de păianjen. Da, acum se simte cam înţepenit, are dureri şi nu prea ştie ce să facă. E ca atunci când stai prea mult pe un scaun şi, când te ridici, te doare spatele şi picioarele, dar dacă te mişti puţin, totul începe să revină la normal – tot aşa, spiritul începe să revină în voi. Aşa vrem să priviţi situaţia. Spiritul omenirii se trezeşte, deoarece influenţele globale şi-au pus cărţile pe masă şi, literalmente, vă spun ce au de gând să facă. Iar miliarde de oameni zic: „Ce? Ia stai puţin! Asta nu e bine”.

Dar să revenim la aspectul spiritual, non-dualist... El afirmă că sunteţi o fiinţă spirituală eternă. Sunteţi o fiinţă care caută libertate, o fiinţă iubitoare, o fiinţă creativă. Când vi se răpeşte libertatea şi creativitatea, începeţi să luaţi parte la ceea ce am numi un război spiritual, care este această demonstraţie individuală a spiritului ce spune: „Am venit aici să fac treaba asta. Am venit aici să fiu eu însumi. Dar se petrece ceva extrem de greşit”.

Vrem să păstraţi în minte imaginea măreaţă a naturii voastre spirituale eterne. Dar dacă sunteţi o fiinţă spirituală şi urmaţi “Cursul de miracole”, nu înseamnă să vă faceţi preş şi să lăsaţi oamenii să vă calce în picioare. Nu asta înseamnă a fi spiritual. Eu nu am fost niciodată un preş, nu a trecut nimeni niciodată peste mine. Asta nu s-a întâmplat în încarnarea mea. Am fost tipul de persoană foarte, foarte directă şi revoluţionară. Nu ne aşteptăm să fiţi nişte revoluţionari. Ci vrem să înţelegeţi ce veţi simţi în lunile următoare.

Asta am vrut să spunem în această introducere, vom face o scurtă pauză şi apoi revenim.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
26 ianuarie 2021

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=Vd-OueQNJV4