<  Index "Ascensiunea 2021 cu Isus"

Mesajul 21

Aşa funcţionează mintea în starea de separare: îl acuzi pe Dumnezeu de ceea ce faci tu. (Isus)

Mesajul nr. 21, «Dragostea lui Dumnezeu?! Unde naiba e?», din seria de transmisii live "Ascensiunea 2021 cu Isus", fragment dintr-o întâlnire prin Zoom, publicat în 17/11/2021. Spiritul lui Isus ne vorbeşte prin vocea mediumului Tina Spalding. Mesajul în limba engleză este subtitrat în româneşte, iar videoclipul este încorporat la sfârşitul acestei transcrieri.

Textul mesajului video 21

Dragostea lui Dumnezeu?! Unde naiba e?

Carol: - Avem o întrebare de la un participant anonim. Întrebarea este: “Multe dintre lecţiile din «Cursul de miracole» se referă la a simţi dragostea lui Dumnezeu. Pot repeta cuvintele, dar tot nu simt că sunt iubit de Dumnezeu. Ce ar trebui să fac?”

Tina: - Bună întrebare.

ISUS:

«Cu adevărat, sunteţi fiinţe binecuvântate. Eu sunt cel pe care îl ştiţi ca Isus.

Tot secretul pentru a simţi iubirea lui Dumnezeu este că tu să fii iniţiatorul. Când ai intrat în separare, care a fost alegerea ta, de fapt, ai renunţat voluntar a conştientiza prezenţa iubirii, iubirea fiind Dumnezeu. Deci, ajungând în acest loc, prin însăşi decizia ta de a ajunge aici, ai spus “Nu vreau să fiu aproape de iubire, nu vreau să simt acea conştiinţă a unităţii. Prefer să trăiesc într-o lume în care pot face orice vreau, oricând vreau”. Asta înseamnă coborârea în separare.

Prin urmare, odată ce te-ai stabilit în acest loc al separării, odată ce te-ai instalat în corpul tău individual, ai dovada aparentă că “Dumnezeu te-a abandonat”, dar de fapt este exact invers, este dovada că tu l-ai abandonat pe Dumnezeu. Este cazul clasic de proiecţie psihologică. Aşa funcţionează mintea în starea de separare. Îl acuzi pe Dumnezeu de ceea ce faci tu. Aceasta este experienţa ta subiectivă. Ai senzaţia că eşti separat de Dumnezeu sau nu conştientizezi prezenţa iubirii. Însă doar tu, alegând iubirea iar şi iar sub forma iertării, sub forma non-judecării, sub forma bunăvoinţei generoase, doar când alegi iubirea, poţi înlătura această aparentă lipsă.

Atunci când vii în separare şi te încarnezi fizic, mintea este acoperită cu un văl care-ţi dă sentimentul că aici eşti singur. Şi proiectezi imediat “Dumnezeu mi-a făcut asta”. Aşa funcţionează mintea ego-ului, prin proiecţii. Îi acuză pe alţii de ceea ce a făcut el. De aici se poate trage o învăţătură foarte utilă în viaţă. Ori de câte ori observi că acuzi pe cineva de ceva – “Asta e o nesuferită!” – ce trebuie să faci este să inversezi gândul zicând: “O, dar oare eu nu sunt nesuferită niciodată?!”. Sau “Omul ăsta e supărat şi furios!”. Inversează: “Ia stai puţin, acuz pe cineva că este supărat şi furios. Hai să întorc problema invers. Oare nu sunt şi eu supărat şi furios câteodată?!”.

Defectul proiecţiei este că îţi ascunde faptele tale. Aşa că, în ceea ce priveşte dragostea lui Dumnezeu, trebuie să alegi tu mai des iubirea. Asta pare a fi cumva nedrept, căci Dumnezeu ar trebui să te iubească indiferent de ceea ce faci. Ei bine, Dumnezeu chiar te iubeşte, indiferent de ceea ce faci, dar din cauza separării, din cauza proiecţiei, nu eşti în stare să-I simţi dragostea atunci când eşti profund cufundat în separare. Cum să ieşi din separare? Prin practica iertării. Aşa te dezveţi de separare.

Dacă încă simţiţi că “Nu am dragostea lui Dumnezeu”, unul dintre lucrurile pe care le puteţi face este să începeţi a fi recunoscători. Ce aveţi, totuşi? Aveţi abilitatea de a scrie, aveţi abilitatea de a vedea şi de a asculta şi de a gusta şi de a atinge. Începeţi să fiţi recunoscători pentru acestea. Aveţi abilitatea de a simţi, aveţi abilitatea de a vă mişca corpul, aveţi abilitatea de a comunica, puteţi face atât de multe lucruri. Aveţi abilitatea de a citi sau de a învăţa să citiţi, aveţi abilitatea de a cânta sau de a învăţa să cântaţi cu vocea, aveţi abilitatea de a învăţa să cântaţi la pian sau de a scrie o carte, aveţi abilitatea de a picta, aveţi abilitatea de a învăţa să pictaţi, aveţi abilitatea de a face atât de multe lucruri. Începeţi prin a fi recunoscători pentru înzestrările voastre. Aţi fost înzestraţi cu puternica minte creatoare a Divinităţii.

Prin această recunoştinţă pentru ceea ce aveţi şi ce puteţi face şi pentru lucrurile pe care vă puteţi propune să le realizaţi, prin ea demonstraţi iubirea lui Dumnezeu pentru voi. Viaţa vine de la Dumnezeu. Sunteţi vii datorită lui Dumnezeu. Aveţi toate aceste abilităţi datorită lui Dumnezeu. Dacă credeţi că sunt ale voastre, asta-i doar vocea ego-ului. Ego-ul crede că el a făcut totul. Dar, în realitate, viaţa voastră, vitalitatea voastră, creativitatea voastră, capacitatea voastră de a iubi, capacitatea voastră de a râde şi de a fi bucuroşi, capacitatea voastră de a fi buni, toate acestea v-au fost dăruite de Dumnezeu.

Prin urmare, trebuie să vă reformulaţi povestea. În primul rând, sunteţi extrem de iubiţi de Dumnezeu, vi s-a dat libertatea de a face tot ce vreţi fără a fi pedepsiţi. Reflectaţi la asta. Atât de mult sunteţi iubiţi. Deci e suficient să vă reformulaţi ideile. Toate lucrurile despre care am vorbit, abilităţile voastre, dorinţele voastre, fericirea voastră, bucuria voastră, toate aceste lucruri vă sunt oferite de Dumnezeu.

Vi s-a mai dat şi un sistem de ghidare care vă semnalează, minut cu minut, când sunteţi pe drumul cel bun şi vă îndreptaţi în direcţia corectă sau când vă abateţi de la calea cea dreaptă. Oare nu este un cadou benefic şi plin de iubire?! Necazul este însă că majoritatea oamenilor interpretează greşit emoţiile oferite de sistemul de ghidare.

Deci vrem să înţelegeţi că sunteţi iubiţi, că aveţi în voi tot ce aveţi nevoie pentru a vă crea o experienţă minunată, dar trebuie să vă cultivaţi mintea ca să recunoaşteţi cum arată dragostea. Dragostea nu este doar un sentiment romantic. Dragostea nu este doar atunci când vi se înmoaie inima. Dragostea este viaţă, dragostea este creativitate, dragostea este comunicare, dragostea este toate aceste lucruri. Iar voi aveţi acces la toate acestea, ceea ce demonstrează cât de mult vă iubeşte Dumnezeu.

Atunci când practicaţi iertarea, voi demonstraţi că înţelegeţi legile iubirii şi ale creaţiei şi că trebuie să fiţi pe frecvenţa iubirii pentru a primi iubire. Dar tocmai aici vă abateţi puţin de la drumul cel bun. De aceea, începeţi cu recunoştinţa pentru tot ceea ce puteţi face şi pentru toate înzestrările voastre, iar mulţumită acestei recunoştinţe, veţi înţelege “A, da, sunt iubit, am toate aceste lucruri, mi s-au dat toate aceste lucruri fără să plătesc un ban. Mulţumesc, Doamne, apreciez foarte mult că mi s-a dat ocazia de a fi liber să aleg!”. Aveţi ocazia să demonstraţi că înţelegeţi sau că nu înţelegeţi scopul vieţii voastre. Dacă vă simţiţi rătăciţi sau fără un rost, atunci începeţi să vă ascultaţi mai mult sistemul de ghidare. Sistemul vostru de ghidare vă va conduce la acele lucruri pe care le iubiţi. Dar trebuie să vă ascultaţi sistemul de ghidare şi să începeţi să vă implicaţi în lucrurile pe care le iubiţi.

Din nou vă spun, acest sistem de ghidare este dat de Dumnezeu, pentru ca să nu rămâneţi singuri cu mintea separativităţii. Mintea voastră dedicată separării a început toate acestea şi tot ea le va pune capăt, în sensul pe care îl decideţi voi. Veţi păstra ură şi resentimente sau veţi ierta? Veţi fi nemulţumiţi de viaţa care v-a fost dată sau veţi folosi fiecare secundă a ei pentru a crea lucruri minunate, care să arate că aţi înţeles cât de puternici sunteţi?»

traducere de Răzvan A. Petre
1 decembrie 2021

< Sus >

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=2qqnBkEmCp8