<  Index "24/7 cu Isus"

Mesaj #6 - "Natura este vindecătoare"

A venit vremea să reînviaţi abilităţile manuale, cu care vă puteţi ocupa ca divertisment. (Isus)

Mesajul nr. 6, «Natura este vindecătoare», din seria de transmisii live "24/7 cu Isus", publicat în 28/03/2022. Spiritul lui Isus ne vorbeşte prin vocea mediumului Tina Spalding. Mesajul în limba engleză este subtitrat în româneşte, iar videoclipul este încorporat la sfârşitul acestei transcrieri.

Textul mesajului video

Natura este vindecătoare

ISUS:

«Eu sunt cel pe care-l ştiţi ca Isus.

Ne place să vă vedem că vă copilăriţi puţin şi vă distraţi. Este foarte bine că vă distraţi în aceste vremuri grele. Chiar este un lucru pe care vi-l puteţi stabili ca sarcină: să vizionaţi şi câte ceva vesel. Draga noastră face asta uneori. Se uită la un talk-show al unui prezentator britanic, numit Graham Norton, în momentele când se simte mai tristă sau este obosită şi nu vrea să înveţe nimic ori să facă ceva constructiv. Atunci vizionează câteva episoade cu Graham Norton, care i se pare foarte amuzant.

Este perfect în regulă să vă distraţi pentru a vă mai detensiona, când simţiţi că viaţa vă trage în jos.

Însă, desigur, dacă urmaţi recomandările noastre, nu ar trebui să vă simţiţi traşi în jos de viaţă, pentru că v-am dat reţeta pentru a rămâne fericiţi şi sănătoşi chiar şi atunci când lumea o ia razna. Vrem să vă reamintim că aici este terenul de joacă al ego-ului şi că lumea a avut întotdeauna parte de războaie şi molime şi impozite şi tot felul de lucruri de acest gen, pentru că aici experimentaţi lumea 3D, cu vibraţiile ei joase.

Însă, pe măsură ce vă ridicaţi vibraţiile, aveţi şansa de a scăpa de influenţa acelor frecvenţe inferioare. Şi, desigur, spre asta vă călăuzim. Noi vă învăţăm să vă îndepărtaţi de acele frecvenţe inferioare, dar puterile lumeşti vă coboară tot mai jos şi mai jos în frecvenţele 3D, în zonele foarte joase ale războiului şi ale morţii şi ale bolii. Prin urmare, vă încurajăm pe toţi să staţi departe de mijloacele mass-media.

Înţelegem că societatea vă îndeamnă să fiţi la curent cu tot ce se întâmplă, că se consideră că sunteţi educaţi şi bine informaţi dacă vă uitaţi la ştiri. Dar după cum ştiţi acum, asta nu-i adevărat. Aşa că am dori să vă schimbaţi acest mod de abordare a realităţii.

Desigur, dacă aveţi de luat nişte decizii importante, evident, dacă trebuie să rezervaţi un bilet de avion sau dacă trebuie să treceţi graniţa sau să mergeţi într-o altă parte a lumii, atunci este normal să vă informaţi ce se întâmplă acolo. Şi este perfect în regulă. E în regulă. E bine să aflaţi toate amănuntele atunci când e necesar, e bine să urmaţi un program atunci când e necesar. Principiile pe care vi le prezentăm aici şi în “Cursul de miracole” sunt pentru viaţa obişnuită de zi cu zi.

Dar, după cum aţi înţeles deja, odată ce începeţi să vă armonizaţi cu Spiritul, să vă acordaţi cu creativitatea, să luaţi contact direct cu comunitatea voastră, fiecare zi vă oferă un număr imens de informaţii şi potenţiale experienţe. În consecinţă, vă încurajăm să renunţaţi la dispozitivele electronice, pe cât posibil. Ştim că ne repetăm, dar utilizarea acestor dispozitive devine tot mai atotprezentă. Societatea vă împinge să rezolvaţi totul prin telefon sau computer. Ei bine, am vrea să începeţi să vă imaginaţi un stil de viaţă în care le folosiţi doar ocazional.

Desigur, înţelegem că unii aveţi afaceri online şi trebuie să staţi la computer, dar vă încurajăm insistent să aveţi grijă ca, timp de măcar câteva ore pe zi, să îl opriţi, să nu vă mai zgâiţi la ecran. Consumul tuturor acestor imagini de pe ecrane vă este foarte, foarte dăunător, pentru că fiecare fiinţă care lansează un mesaj pe internet sau tv are un anumit interes, inclusiv noi.

Şi noi urmărim o agendă atunci când vă difuzăm aceste informaţii. Iar agenda noastră este să vă ridicăm vibraţiile. Ştiţi bine că este aşa, pentru că ne urmăriţi de ani de zile şi dacă vă uitaţi la videoclipurile mai vechi, veţi regăsi acelaşi mesaj.

Deci aţi înţeles că agenda noastră este plină de iubire. Dar există o mulţime de alte fiinţe care pompează tot felul de informaţii pe ecrane, prin muzică, prin filme şi prin videoclipuri, pe care nu le interesează deloc binele vostru. Aşa că fiţi tot mai vigilenţi ce anume vizionaţi.

Cei care urmaţi “Cursul” de ceva timp sunteţi familiarizaţi deja cu această chestiune. Şi totuşi, apărând această poveste cu războiul global, este foarte, foarte uşor să fiţi absorbiţi în ea. Şi de aceea amplifică ei evenimentele, pentru că vor să coboare vibraţia cât mai multor oameni, ca să aibă succes cu acest control social tot mai sporit şi cu acţiunile de tip medical.

Fiinţele care deţin puterea ştiu că, dacă vibraţi pe o frecvenţă mai înaltă, mesajul lor nu mai poate ajunge la voi. De aceea dorim să fiţi foarte circumspecţi ce anume consumaţi pe toate tipurile de canale media. Raţiunea lor de a vă coborî vibraţia este ca, astfel, să deveniţi receptivi la mesajele de frecvenţă mai joasă.

De pildă, dacă vă simţiţi trişti şi daţi drumul la ştiri dezolante (sau nu le opriţi, dacă sunt deja pornite sau dacă altcineva le ascultă), veţi simţi că ele concordă cu starea voastră depresivă. Iar dacă vă atrag prin asemănarea cu starea voastră de moment, pot ajunge să vă influenţeze şi mai mult viaţa.

Prin urmare, trebuie să vă creaţi o imunitate spirituală împotriva planului pe care lucrătorii pentru Întuneric îl au pentru voi, lucrătorii pentru Lumină. Lucrătorii pentru Lumină sunt mai puternici, deoarece Lumina este mai puternică decât Întunericul. Nu există un întrerupător care să pornească Întunericul. Puterile lumeşti aşteaptă ca voi să vă micşoraţi Lumina. Pe asta se bazează: că, de bunăvoie şi nesiliţi de nimeni, vă veţi implica sufleteşte într-o poveste negativă şi, astfel, vă veţi reduce singuri Lumina.

Aşadar, când spunem să fiţi mai cu grijă la ce anume vă uitaţi, chiar am dori să vă gândiţi bine ce vizionaţi. De exemplu, draga noastră se uită la concursuri de pictură, pentru că îi place să privească oamenii pictând, îi plac discuţiile de acolo şi inspiraţia pe care i-o dă. Dacă este o zi ploioasă, întunecată şi plictisitoare şi are puţin timp la dispoziţie, la asta se uită. Aşa că am dori ca să analizaţi dacă luaţi suficiente pauze de la calculator şi telefon, când le folosiţi în scopuri profesionale, şi vă faceţi suficient timp să nu mai staţi cu ochii pe ecrane.

Iar cei care nu faceţi afaceri online şi nu aveţi deloc nevoie să staţi cu ochii pe ecrane, am dori să evaluaţi cât timp petreceţi în acest mod. Pe vremuri, oamenii obişnuiau să construiască măsuţe din lemn pentru servitul cafelei, creşteau găini în spatele casei şi ieşeau mereu pe afară să le hrănească, aveau tot felul de activităţi de interior sau de exterior, în funcţie de vremea de afară. Femeile obişnuiau să stea la şezătoare, unde se adunau şi făceau împreună plăpumi frumoase, stăteau la taclale, spuneau poveşti şi îşi împărtăşeau reţete. Era o experienţă concretă, fără o agendă specială, scopul fiind doar comuniunea şi creativitatea.

Cei care v-aţi îndepărtat de vibraţiile inferioare ale acestei societăţi, a venit vremea să vă amintiţi că există nişte metode străvechi ce trebuie reînviate. Vă puteţi ocupa timpul cu ele ca divertisment. De pildă, puteţi urmări nişte emisiuni despre metodele de supravieţuire.

Asta nu înseamnă că v-am sugera să vă pregătiţi pentru sfârşitul lumii, ceea ce ar fi un fel de a vă induce frica. Dar puteţi observa şi singuri că inflaţia vă goleşte buzunarele şi că, dacă cumpăraţi o conservă de roşii astăzi, este mai ieftină decât dacă aţi cumpăra-o peste şase luni. Prin urmare, dacă aveţi ceva bani în plus, v-am sugera să faceţi câteva cumpărături mai consistente, în cazul în care nu aveţi o rezervă bună de alimente, înţelegând că, în acest mod, economisiţi nişte bani.

Ce am dori să mai faceţi voi este să petreceţi mai mult timp cu oamenii din comunitatea voastră. Poate că aveţi un vecin sau un prieten pe care îl preţuiţi şi cu care nu prea vă întâlniţi, din cauză că sunteţi prea ocupaţi făcând una şi alta. Dar faceţi-vă timp să luaţi masa împreună sau întâlniţi-vă să colaboraţi la un proiect constructiv.

Începeţi să vă amintiţi cum trăiau oamenii înainte de apariţia tehnologiei actuale. Problema cu tehnologia este că vă îndepărtează din ce în ce mai mult de abilităţile şi competenţele pe care le veţi aprecia în viitor. Şi nu e vorba numai de asta, ci şi de faptul că aceste aptitudini şi abilităţi – fie că este vorba de grădinărit sau de o formă oarecare de creativitate sau de a învăţa cum să repari ceva sau să construieşti ceva – toate aceste acte creative vă aduc o mare satisfacţie.

Din păcate, majoritatea oamenilor au pierdut aceste îndemânări de-a lungul generaţiilor, iar industria divertismentului a preluat controlul. Divertismentul a luat locul preocupărilor manuale: “Aştept ca cineva să mă distreze”, în loc de “Mă duc în atelierul meu de reparaţii ca să-mi termin treaba de mecanic” sau “Mă duc în atelierul meu de artizanat ca să modelez nişte obiecte”.

Am dori să începeţi să puneţi din nou accentul pe aceste aspecte care nu sunt legate de tehnologia electronică. Desigur, dacă trebuie să urmăriţi un videoclip de pe Youtube pentru a învăţa să construiţi măsuţa pentru cafea sau ca să găsiţi nişte sugestii creatoare, este o cu totul altă poveste. Înseamnă că folosiţi internetul pentru ceea ce este foarte bun, anume să învăţaţi ceva de acolo.

Deci asta am dori să vă atragem atenţia, rugându-vă să vă orientaţi mai mult preocupările pe direcţia lumii analogice, a lumii fizice, a lumii concrete şi să plecaţi de lângă ecrane. Aceasta este provocarea pe care v-o adresăm astăzi, să puneţi mai mult accent, doar puţin mai mult, pe aceste exprimări ale lumii voastre interioare. Asta înseamnă expansiunea conştiinţei, asta înseamnă să iubiţi ceva.

De exemplu, dacă iubiţi florile, începeţi să plantaţi nişte seminţe în bucătărie, pe tejgheaua din bucătărie. Dacă aveţi o seră, spuneţi-vă “Eu ador florile, aşa că, în loc să le cumpăr de la magazin, voi planta nişte floarea-soarelui ca s-o am mai târziu în acest an”. Murdăriţi-vă de pământ, ocupaţi-vă de alegerea seminţelor şi de semănarea şi îngrijirea lor.

Privind cum vă funcţionează sistemele de energie, ceea ce observăm la cei mai mulţi dintre voi sunt nişte atitudini foarte superficiale: “Păi, dacă pot cumpăra ceva de la magazin la acelaşi preţ, de ce să mă obosesc cultivându-l?” Ei bine, este vorba de acel noroi, de viermi, de pasărea colibri care va veni şi va pluti în faţa ta, pentru că te crede o floare; este vorba de comuniune, de a sta la umbra copacului după ce te-ai încins şi ai transpirat în grădină şi îţi dai seama că nu ai mai făcut asta de ani de zile. Acestea sunt nişte sentimente mai subtile pe care am vrea să începeţi să le preţuiţi, ca parte a condiţiei voastre de fiinţă naturală.

Agenda societăţii este să vă îndepărteze de la starea de fiinţă naturală către a deveni o fiinţă exagerat de socială. Şi de aceea oamenii devin din ce în ce mai nefericiţi şi mai nefericiţi şi mai nefericiţi, mai buimaci şi mai uşor de manipulat. Căci atunci când staţi la umbra unui copac într-o zi însorită, mass-media şi reţelele de socializare nu mai au niciun control asupra voastră. Este natura cea care vă curăţă, este frumuseţea florilor de primăvară care vă farmecă, este umezeala din locul unde v-aţi aşezat fundul cea care vă atrage atenţia. Şi numai în natură va avea loc recalibrarea calmă şi blândă a corpului vostru fizic.

Noi lucrăm asupra minţilor voastre, dar când vă angrenaţi în aceste activităţi fizice – cum ar fi grădinăritul sau pictura sau tâmplăria sau gătitul sau îngrijirea găinilor – primiţi un upgrade natural de la mediul care este mereu împrospătat în mod natural. Cei care staţi tot timpul în casă, tot timpul la calculator, sunteţi văduviţi de acestea.

Şi aşa trebuie să priviţi chestiunea, nu că “Isus vrea să nu mai fac asta, aşa, fără niciun motiv special”, ci că “Trebuie să ies afară pentru a mă upgrada, trebuie să stau pe pământ ca să comunic cu Gaia”. Aşa am dori să priviţi lucrurile, să încercaţi să aduceţi mai mult echilibru în vieţile voastre, o mai mare varietate de activităţi, o varietate de interese, o varietate de interacţiuni. Şi atunci veţi descoperi că veţi fi mai fericiţi, vă veţi simţi mai puţin stresaţi şi mai puţin temători pentru viitor, deoarece, stând în mijlocul naturii, înţelegeţi că natura este şi va fi acolo veşnic.

Să luăm, de exemplu, Marea Depresiune (criza anilor ‘29-33). Da, a existat acea furtună de praf, dar şi aceea a fost generată de oameni prin practicile agricole ale vremii. În schimb, sinuciderile, foametea şi disperarea din acea perioadă au fost create de structura socială, nu de natură.

Aşadar, cultivaţi natura oricând puteţi, staţi în aer liber ori de câte ori puteţi şi înţelegeţi că – atât înainte de această criză, în timpul crizei, cât şi după ce se va sfârşi criza – natura va fi prezentă, văzându-şi de treaba ei, având capacitatea de a vă oferi hrană din abundenţă. Înfigeţi o sămânţă în pământ – ei nu-i pasă că e război în Ucraina, nu-i pasă că există criza Covid – băgaţi în pământ o sămânţă de floarea-soarelui şi natura îşi va face treaba. Iar dacă vă preocupaţi de acest gen de lucruri, atunci veţi vedea că nu mai e cazul să vă fie frică, fiindcă cea mai mare forţă a creaţiei trăieşte nu doar în voi, ci şi în natură. Acesta e motivul pentru care vă facem această sugestie.»

traducere de Răzvan A. Petre
1 aprilie 2022

< Sus >

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=hEOm5ekdOgk