<  Index "Rebelul şi ezotericul Isus"

Transmisiunea nr.2

Nu învăţaţi prin intelect, învăţaţi prin emoţii, învăţaţi prin auto-exprimare, învăţaţi prin experienţa fizică. Dacă reprimaţi energia sexuală, vă veţi deconecta de la aspectul vostru creativ, care este Sinele divin. (Isus)

Mesajul nr. 2, "Energia sexuală", publicat pe data de 11/07/2015, din seria de transmisiuni înregistrate în decembrie 2014 şi grupate de noi sub genericul "Rebelul şi ezotericul Isus". Spiritul lui Isus ne vorbeşte prin vocea mediumului Tina Spalding. Mesajul în limba engleză este subtitrat în româneşte, iar videoclipul este încorporat la sfârşitul acestei transcrieri.


Textul video #2: "Energia sexuală"

ISUS:

«M-am întors pentru a continua discuţia despre energia sexuală. Aceasta este, aşa cum am spus, un aspect fundamental al experienţei voastre umane care a fost obstrucţionat. Biserica nu dorea ca aceste cunoştinţe să fie transmise persoanelor obişnuite. De ce? Pentru că doreau să-şi menţină controlul.

Din aceeaşi cauză am fost şi eu scos din scenă, ca să zicem aşa, din cauză că provocam un comportament necontrolat al populaţiei. De exemplu, la apogeul misiunii mele, când ajungeam într-un oraş, întregul oraş se închidea. Sute şi, uneori, mii de oameni plecau de la locul de muncă, lăsând baltă structurile pe care aceste regimuri opresive le organizaseră şi care pierdeau astfel controlul populaţiei. Acesta era şi scopul meu. Nu am fost o persoană liniştită şi clericală. Am fost un revoluţionar care predicam revoluţia.

Asta am făcut şi o făceam în mod intenţionat, din cauza nevoii de schimbare. Există momente în viaţa societăţilor când vocea schimbării trebuie să se audă puternic şi strident. Nu pentru a ataca pe cineva, ci pentru a transmite un mesaj. Iată că simţiţi energia mea acum, simţiţi cum pătrunde în voi, o simţiţi exercitând o forţă asupra voastră. O fac intenţionat, pentru că spuneţi că vreţi o schimbare. Aşa că vă schimb. Exact asta se întâmplă când mă ascultaţi vorbind, simţind cum această energie intră în cameră. Vă schimbaţi şi de asta e nevoie acum în această societate.

Desigur, s-ar putea ca, privind la istoria lumii, să spuneţi: „Păi, societatea a trebuit mereu să se schimbe, în vecii vecilor, amin”, şi este adevărat. Această lume este una a separării. Creşteţi în conştiinţă, tot apropiindu-vă de reunificarea minţii. Totuşi, călătoria către acea reunificare a minţii trebuie să se petreacă prin experienţa voastră personală. Doar de asta veţi avea parte oricare dintre voi. Nu veţi fi salvaţi de mine, nu veţi fi salvaţi de nimeni. Veţi fi treziţi prin propria voastră auto-disciplină. Veţi fi treziţi primind adevărul şi înţelegând cum să-l aplicaţi în propria viaţă.

Deci, în ceea ce priveşte aspectul sexual, vrem să începi să permiţi curgerea acelei energii. Când eşti singur, lasă energia să curgă. Dacă apare din propria sa voinţă – poate că ai privit vreo fiinţă frumoasă care ţi-a ridicat această energie la suprafaţă – am vrea să o laşi să curgă. Nu spune că “Acum sunt în supermarket şi nu se cade”. Nimeni nu ştie ce se întâmplă în interiorul tău. Însă acestea sunt nişte ocazii fericite de a-ţi explora propria conştiinţă.

Această energie însufleţeşte corpul. De la blocarea ei provin multe boli. Este o energie creatoare, când vitalitatea curge prin structura fizică, vă îndeamnă să fiţi creativi. Şi veţi observa cum, dacă reprimaţi energia sexuală, vă veţi deconecta de la aspectul vostru creativ, care este Sinele divin. Energia lui Dumnezeu este creatoare prin natura sa. Sunteţi făcuţi după chipul lui Dumnezeu, prin urmare, sunteţi creatori. Dacă nu creaţi, dacă nu vă exprimaţi, dacă nu simţiţi, dacă nu faceţi astfel de lucruri, atunci veţi ieşi din armonie cu ceea ce sunteţi: Esenţa voastră, care este a unor fiinţe creative, iubitoare, ce se exprimă în lume.

Desigur, aruncând o privire asupra lumii în care trăiţi, veţi putea spune că aceste frumoase cuvinte nu vă descriu societatea. Dar tocmai de aceea există atât de multă suferinţă, de aceea există atât de multă nefericire şi de aceea există atât de multe boli. Unul dintre motivele pentru care corpurile voastre se îmbolnăvesc este că blocaţi constant această energie vitală, încercaţi în mod constant să o controlaţi, să o compartimentaţi, să o alungaţi.

Şi asta sugerează una dintre modalităţile de vindecare a corpului. Vrem să vă împrieteniţi cu energia sexuală. Asta nu înseamnă că cei care sunteţi singuri trebuie să vă găsiţi un partener. Prin exprimarea energiei sexuale, sunteţi conectaţi la Dumnezeu. Nu aveţi nevoie de încă un corp. Nu ţine de trup. Această fiinţă-medium are o energie sexuală extraordinară care curge prin ea, pentru că ea îi permite energiei lui Dumnezeu să treacă prin ea. Asta se întâmplă. Uneori, pentru ea este un deranj şi o provocare să gestioneze atâta energie.

Şi va fi o provocare pentru toţi cei care aţi reprimat-o. Va aduce la suprafaţa minţii tot felul de credinţe. Dar asta facem aici, excavăm credinţele din minte prin trăire. Aşa învăţaţi. Nu învăţaţi prin intelect, învăţaţi prin emoţii, învăţaţi prin auto-exprimare, învăţaţi prin experienţa fizică. De aceea vă aflaţi într-un corp fizic: pentru a experimenta. Acest corp fizic este un dispozitiv foarte centrat pe experimente, pentru asta este creat.

Ideea că experienţa fizică nu ar fi spirituală provine tot de la primii lideri ai Bisericii. Ei nu au vrut să aveţi această experienţă, deoarece prin acceptarea ei şi învăţarea din experienţa fizică, căpătaţi propria voastră putere şi intraţi în legătură directă cu Dumnezeu. Or, dacă aveţi legătura directă cu Dumnezeul non-fizic, oricum doriţi să-l numiţi, atunci nu mai aveţi nevoie de o biserică, nu mai trebuie să le daţi bani, nu mai trebuie să le oferiţi puterea voastră, nu mai faceţi ce vă spun ei să faceţi. Deci acesta este motivul care stă la baza învăţăturilor Bisericii creştine timpurii. S-a pierdut în timp. Voi nu vă gândiţi la aceste rădăcini timpurii ale societăţii voastre, dar pe asta se bazează societatea. Se bazează pe interpretările date învăţăturii mele de către Biserică, care sunt circa 95% incorecte.

Eu îi învăţam pe oameni cum să se conecteze la cunoaşterea spirituală şi puterea personală. “Împărăţia cerurilor este înăuntru”, la asta mă refeream când am spus-o. Împărăţia cerurilor este înăuntru, căci atunci când începi, mai întâi, să te iubeşti pe tine şi, apoi, să-i iubeşti pe ceilalţi, când foloseşti ceea ce ţi-a fost dat, creativitatea, capacitatea de a iubi – căci asta eşti: o fiinţă iubitoare, un aspect creator al Minţii Divine în căutarea libertăţii – când începi să acţionezi ca atare, cu dragoste şi bunătate faţă de cei care nu înţeleg ce se întâmplă, vei folosi energii şi puteri la care nu ai acces în prezent.

De aceea este atât de important să aveţi răbdare cu voi înşivă şi să aveţi un ghid. Şi de aceea am adus la lumină cartea “Un curs de miracole”. Este un text sistematizat şi inspirat divin pentru a vă ajuta în călătoria spre reunificarea minţii. Este foarte important să înţelegeţi natura nedemnă de încredere a minţii conduse de ego. Se găseşte într-o stare permanentă de frică, de evitare, de încercare de a controla mediul, ca să nu ajungă să se confrunte cu teroarea care pândeşte de dedesubt.

Şi asta se întâmplă aici. Aţi fabricat cu toţii o lume exterioară în care vă ascundeţi spaimele, aspectele la care nu puteţi face faţă. Iar când vă întâlniţi cu o parte din acea iluzie şi vine lângă voi – prin relaţii personale, relaţii de familie, relaţii cu partenerii – atunci e momentul când începeţi să vă simţiţi inconfortabil în preajma ei, pentru că vă apropiaţi de o fiinţă care a primit sarcina de a vă învăţa ceva – căci toţi aveţi aranjamente încheiate înainte de naştere, ca aceste aspecte ale voastre să vă iasă în cale în anumite momente din viaţă. Deci apropiindu-vă fizic, credinţa subconştientă că respectiva fiinţă îţi va prezenta acea idee înfricoşătoare – care este de fapt o ofrandă de dragoste – pe măsură ce acea fiinţă se apropie din ce în ce mai mult de tine, acea credinţă este adusă la suprafaţa minţii şi vei simţi conflictul, vei simţi frica. S-ar părea că este din cauza acelei persoane, dar ea doar îţi aduce un mesaj. În realitate, nu este o persoană separată, ci un aspect al minţii tale, care se întoarce la tine pentru a-l ierta şi a-l reintegra. Toate lucrurile pe care le urăşti, toate lucrurile pe care le deteşti sau de care te temi sunt cuprinse în lume şi le-ai ţinut acolo, astfel încât să-ţi poţi păstra o aparenţă de pace.

Deci în legătură cu energia sexuală, pe măsură ce veţi începe să abordaţi acest subiect dintr-un punct de vedere diferit decât până acum, aceste credinţe vor ieşi la suprafaţă. Şi vrem să iasă la suprafaţă, vrem ca experienţele voastre sexuale proaste să iasă la suprafaţă. Dar vrem să înţelegeţi că această lucrare ar trebui făcută de o minte limpede. Dacă aţi avut experienţe sexuale profund negative, nu vrem să intraţi acolo fără asistenţă. Vrem să luaţi cu voi învăţăturile din “Cursul de miracole”. Când le luaţi pe ele, pe mine mă luaţi cu voi. Vrem întâi să începeţi să studiaţi acel material şi să analizaţi ce se întâmplă în viaţa voastră şi apoi, imediat ce începeţi lecţiile, uitaţi-vă în propria minte şi veţi vedea ce rahat este acolo. (Aceasta este o expresie din vocabularul dragei noastre. Da, folosim limbajul ei. Dar înţelegeţi ce înseamnă. Înseamnă că, sub suprafaţa minţii voastre, se întâmplă mult mai multe decât credeţi.)

Pe măsură ce începeţi să priviţi înăuntru şi nu mai daţi vina pe lumea exterioară pentru ceea ce vi se întâmplă, atunci începeţi să vă vedeţi spaimele, vedeţi acele frici peste frici pe care le trăiţi. Dar până nu intraţi înăuntru, nu veţi înţelege asta. Totuşi, făceţi-o într-un mod blând, iubitor, iertător şi calculat. Iar lecţiile din acest Curs sunt structurate exact astfel încât să vă modifice mintea cu paşi mici, ca să nu vă pierdeţi echilibrul mintal. Unele dintre lecţii vă vor face chiar să fiţi agitaţi, alte lecţii vă vor aduce în prim-plan probleme care vă provoacă suferinţe, dar o vor face într-un mod sistematic.

Nu forţaţi lucrurile, nu vă luptaţi pentru o reuşită imediată. Aici este vorba de scopul vieţii voastre. Nu se realizează într-o săptămână sau două sau trei sau un an. În majoritatea cazurilor, se realizează în mai multe vieţi. Cei mai mulţi dintre voi veţi face paşi mari în această viaţă, pentru că sunteţi gata, iar conştiinţa acestei planete este gata să se transforme. Sunteţi gata de transformare, aşa că vor fi mari reuşite.

Dar îngăduiţi-vă această experienţă sexuală. Simţiţi sacralitatea acestei experienţe. Nu confundaţi această lume cu o lume creată de Dumnezeu. Nu este asta. Ci este o lume a separării, este locul de joacă pentru ego. Şi de aceea este dificil să trăiţi aici, de aceea corpul este vulnerabil, de aceea aveţi aceste lupte cu voi înşivă şi în relaţii. Iar una dintre cele mai profunde modalităţi prin care vă puteţi conecta cu sinele vostru sacru, natura voastră divină, este prin energia sexuală. Tocmai de aceea a fost atât de serios obstrucţionată în societatea voastră, de aceea a fost atât de interzisă. Dar acum izbucneşte, pentru că şi conştiinţa planetei se elevează.

Şi totuşi, denaturarea energiei continuă. De aceea scoatem la iveală acest material, astfel încât să înţelegeţi că energia trebuie folosită numai cu o minte clarificată, iubitoare, iertătoare. Nu trebuie folosită de către ego. Când ego-ul apucă energia sexuală în strânsoarea sa, nu ne oferă o imagine frumoasă, căci este dominatoare, este abuzivă, este distructivă în multe feluri. Şi poate fi foarte neplăcut pentru mulţi dintre voi care practicaţi sexualitatea din perspectiva ego-ului, având activate mecanisme de apărare şi multă frică în minte.

Nu vă judecaţi pentru experienţele pe care le-aţi avut sau le aveţi. Nu vă judecaţi pe voi înşivă că sunteţi acolo unde sunteţi. Acolo unde vă aflaţi acum este perfect. Vă aflaţi în această cameră, sunteţi dispuşi să ascultaţi, sunteţi dispuşi să vă schimbaţi.

Dar acum vrem să intraţi înăuntrul vostru şi, în timpul săptămânii care începe, ne-am dori să începeţi să lăsaţi energia sexuală să curgă prin voi liber. Nu o forţaţi, nu insistaţi asupra ei, dar nici nu o negaţi. Observaţi ce faceţi pentru a o reprima. Întrebaţi-vă dacă nu cumva aţi închis complet acea zonă din voi, din cauză că nu ştiţi ce să faceţi cu acea energie. Întrebaţi-vă dacă activaţi acea energie doar atunci când partenerul este prin preajmă.

Vă spunem din nou, energia sexuală nu aparţine corpului. Răspunsul corpului la energia sexuală este doar o reacţie şi nimic mai mult. Voi credeţi, în mod eronat, că răspunsul corpului ar fi cauza experienţei. Dar nu este cauza experienţei. Ci este efectul experienţei. Energia sexuală este o activitate a minţii; iar atunci când eşti atras de cineva, eşti atras pentru că mintea ta a decis că persoana este atractivă, iar corpul tău are o reacţie corespunzătoare la acea decizie a minţii.

De exemplu, te poate atrage o anumită persoană cu care trebuie să colaborezi. Sau te atrage o fiinţă cu un corp delicios, poate tocmai pentru a-ţi stimula această energie, fiindcă trebuie să îi dai atenţie. Ai încredere în ce simţi. În acest moment vei avea experienţa perfectă pentru tine.

Şi aveţi un sistem de ghidare care este, de asemenea, de inspiraţie divină, care vă e dat de Dumnezeu pentru a conlucra cu experienţele voastre. Sistemul de ghidare este infailibil şi funcţionează întotdeauna. S-ar putea să nu-l înţelegeţi, dar funcţionează întotdeauna. Când eşti fericit şi te simţi mulţumit, te simţi liniştit, te simţi creativ, te simţi expansiv, atunci eşti pe drumul cel bun – continuă să faci ceea ce faci. Dar ai grijă, de îndată ce dispare acest sentiment, înseamnă că ai spus sau ai făcut ceva lipsit de iubire, care nu este în acord cu adevărul, care nu este în acord cu iubirea. Poate că ai avut un gând lipsit de iubire despre tine sau despre altcineva, ori ai decis că o situaţie este greşită sau injustă şi nu ar trebui să se întâmple.

Când ştiţi că o situaţie este justă? Când se întâmplă. Dacă se întâmplă, înseamnă că este justă, are rolul să vă arate tuturor ceva. Chiar şi un război este just, un război vă arată starea voastră de spirit, starea fiinţei voastre. Puteţi privi un război cu groază, ca pe cel mai distructiv lucru. Dar vrem să vedeţi lumea ca pe o oglindă personală, este o experienţă personală care vă va trezi.

Iar energia sexuală face parte din ea. Aşadar, începeţi să investigaţi acea energie cu dragoste şi compasiune pentru orice credinţe greşite pe care le-aţi agăţat de ea în trecut. Iertaţi pe oricine se pare că v-a agresat sexual. Acela v-a semnalat o anumită credinţă pe care aveaţi în minte. Nu uitaţi, dacă vă temeţi de energia sexuală, dacă criticaţi energia sexuală, dacă credeţi că este rea, se va manifesta exact sub această formă. Pentru că viaţa vă prezintă ce convingeri aveţi.

Această chestiune este foarte dificil de înţeles în societatea voastră, această idee despre victima abuzului sexual sau a violenţei sexuale. Există o interdicţie în societatea voastră de a o privi din acest punct de vedere. Şi este păcat. Trebuie să o privim din acest punct de vedere. Voi sunteţi creatorii experienţei voastre în toate aspectele sale. Niciodată nu sunteţi victimizaţi de ceva care nu ar corespunde propriei voastre vibraţii. Acest lucru este foarte important pentru cei care aţi avut experienţe sexuale negative. Este foarte important să iertaţi acele fiinţe cu care aţi intrat în contact, care s-ar părea că v-au agresat sau dăunat sau rănit în vreun fel.

Poate că este nevoie să faceţi lucrarea de iertare faţă de părinţii voştri, care probabil v-au învăţat să reprimaţi această energie sau v-au oferit un punct de vedere foarte negativ despre această energie. Toate aceste practici de iertare îi vor permite acestei energii să curgă nestingherită.

Nu uita, când judeci alte fiinţe, îţi menţii o vibraţie scăzută. Şi devii victima propriei tale judecăţi, nimeni altcineva nu are de suferit, ei sunt bine. Eşti victima propriei tale judecăţi. Vibraţia ta va coborî şi te vei simţi rău. Vei da vina pe evenimentul din trecut. Dar nu el este cauza. Cauza este critica ta faţă de acel eveniment, lipsa de iertare faţă de persoana, locul sau lucrul care ţi-a cauzat problema.

Aveţi capacitatea de a rezona la vibraţia iubirii în fiecare minut din fiecare zi, dacă înţelegeţi ce se întâmplă cu sistemul vostru de ghidare. El se referă la voi şi la nimeni altcineva. Vă indică dacă voi sunteţi în acord cu dragostea. Deci, dacă vă simţiţi înfricoşaţi sau supăraţi, dacă vă simţiţi rău, toate acestea vă revelează că nu sunteţi în acord cu dragostea. Şi este responsabilitatea voastră să intraţi înăuntrul vostru. Nu uitaţi, “Împărăţia cerurilor este înăuntru”, dar împărăţia iadului este şi ea înăuntru. Şi asta din urmă este experienţa pe care o trăiesc mulţi oameni, pentru că nu ştiu ce se întâmplă cu sistemul lor de ghidare emoţională, nu înţeleg ce se întâmplă cu sistemul lor de energie sexuală, nu-şi înţeleg natura sacră.

De fiecare dată când vă faceţi reproşuri, când spuneţi că sunteţi nişte învinşi sau nişte rataţi, de fapt, îl atacaţi pe cel pe care-l numiţi Dumnezeu şi vă simţiţi rău. Voi credeţi că vă e rău pentru că sunteţi nişte rataţi. Nu de aceea. Vă e rău pentru că judecaţi ceea ce sunteţi, adică nişte aspecte divine ale Minţii creatoare care se manifestă aici, în acest plan fizic.

Deci toate practicile pe care dorim să le faceţi, făceţi-le în timp ce studiaţi şi citiţi “Un curs de miracole”. Este un document important pentru stabilitatea minţii. Nu intraţi în minte fără un ghid, nu intraţi în minte având ego-ul ca profesor. Veţi suferi tot mai mult şi mai mult. Ego-ul este un zăpăcit, vă va agresa şi pe voi la fel de uşor ca pe altcineva.

Ce este mintea ego-ului? Mintea egotică este conştiinţa care a creat această experienţă de separare. Prin însăşi natura sa, conştiinţa ego-ului vrea să despartă, va face tot ce poate pentru a rupe relaţiile, va face tot ce poate pentru a ataca, va face tot ce poate pentru a vă judeca pe voi sau pe alţii, nu îi pasă, fiindcă asta-i treaba lui. Este un dispozitiv de separare, are vibraţia separării.

Când înţelegi acest lucru, atunci poţi începe să condiţionezi intenţionat mintea pentru a te focaliza pe iubire. Cum faci asta? Practici iertarea, aşa cum este descrisă în “Cursul de miracole”, pentru că, prin iertare, tu demonstrezi că ai înţeles unitatea conştiinţei, că această lume este o reflexie a ta, că oricine îţi face ceva îţi arată un aspect intern al tău, exprimat sub formă fizică. Iar conştiinţa unităţii poate fi atinsă prin practica iertării. Nu prin judecată, nu prin acţiune politică, prin niciunul din aceste lucruri.

Asta nu înseamnă că nu veţi acţiona în lume, dar vrem să acţionaţi cu o minte contemplativă, cu o minte clarificată. Vrem să acţionaţi dintr-o stare de iubire, nu schimbând lucrurile pentru că sunt greşite. Ci urmându-vă pasiunile pentru că sunt juste, vrem să emiteţi vibraţia iubirii. Cum s-o faceţi? Vă ascultaţi sistemul de ghidare: creaţi când simţiţi nevoia să creaţi, iubiţi când vă vine să iubiţi, cultivaţi alimente când aveţi chef să cultivaţi alimente, daţi atenţie dragostei din voi, iar ea se va exprima prin acţiuni.

Dar atâta timp cât sunteţi conduşi de mintea ego-ului în inconştienţă, nu puteţi acţiona în acord cu adevărata voastră natură, cu adevăratul vostru sine. Şi către aceasta căutăm noi să vă conducem. Căutăm să clarificăm mintea, astfel încât să puteţi acţiona în acord cu dragostea. Iar pe măsură ce exprimaţi din ce în ce mai mult iubirea în minte, o veţi vedea reflectată înapoi către voi în corp, sub forma vindecării corpului, a dispariţiei bolilor. O veţi vedea sub forma creşterii energiei, deoarece criticile voastre sunt de o vibraţie scăzută, atunci când judecaţi lumea, vă aflaţi într-o permanentă stare de împotrivire. Atunci când o judecaţi, de fapt vă opuneţi creaţiei. Ia gândiţi-vă ce consecinţe grave are acest fapt! Le vedeţi în corpurile voastre îmbătrânite şi bolnave.

Dacă începeţi să acceptaţi realitatea, dacă începeţi să iertaţi, dacă începeţi să vă aliniaţi cu iubirea, cu energia sexuală divină, ca forţă pe care o lăsaţi să se mişte liber în structura fizică, atunci veţi începe să asimilaţi o incredibilă vitalitate şi putere în voi.

Dar trebuie să vă clarificaţi mintea, ca ego-ul să nu mai folosească această putere. Nu e bine ca această putere să fie în mâinile ego-ului. El va manipula, va controla. Şi asta se întâmplă adesea cu puterea spirituală. Când aveţi cunoştinţe spirituale, dar nu v-aţi clarificat mintea şi nu aţi redus influenţa ego-ului, atunci veţi exercita această putere asupra oamenilor, dar fără dragoste. Nu acesta este scopul nostru. Aveţi răbdare cu voi înşivă. Sunteţi scufundaţi într-o mocirlă a minţii. Aţi petrecut mulţi ani acolo, aţi fost învăţaţi multe lucruri greşite.

Deci săptămâna aceasta, vrem să începeţi să vă exploraţi energia sexuală. Vrem să vă observaţi reacţiile în faţa ei. Vrem să vă observaţi judecăţile. Toate care apar sunt bune. Nu le judecaţi. Permiteţi-le să iasă la suprafaţă şi notaţi-le pe hârtie. Făceţi-le să iasă din minte, ca să le puteţi observa. Iar atunci când vă simţiţi suficient de limpeziţi şi de calmi, suficient de concentraţi şi de iubitori pentru a intra şi a explora acea experienţă, toată acea ruşine sau frică, atunci vă rugăm să ne luaţi cu voi. Rugaţi-ne să vă însoţim în acea călătorie internă, astfel încât să aveţi alături un ghid care are grijă de viaţă, de vindecare şi de dragul vostru sufleţel.

Vom face o pauză aici, ca draga noastră să poată bea ceva, iar apoi vom reveni pentru concluzii.»

Cărţi de Tina Louise Spalding: "A face dragoste cu Dumnezeu. Calea spre beatitudinea sexuală" "Vă vorbesc mari minţi" "Isus - Autobiografie"

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
 24 aprilie 2021

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=xCj6c-GVKng