<  Index "Rebelul şi ezotericul Isus"

Transmisiunea nr.4

 Asocierea mea cu Biserica Creştină este dubioasă. Eu NU îi susţin structurile, învăţăturile, cruzimea, represiunea, judecata, îngustimea, sexismul – nu aceste lucruri am predicat eu. V-am învăţat opusul acestora.  (Isus)

Mesajul nr. 4, "Biserica timpurie", publicat pe data de 20/07/2015, din seria de transmisiuni înregistrate în decembrie 2014 şi grupate de noi sub genericul "Rebelul şi ezotericul Isus". Spiritul lui Isus ne vorbeşte prin vocea mediumului Tina Spalding. Mesajul în limba engleză este subtitrat în româneşte, iar videoclipul este încorporat la sfârşitul acestei transcrieri.


Textul video #4: "Despre Biserica timpurie"

TINA: - Doriţi să puneţi vreo întrebare, cum ar fi despre Biserica creştină?
PUBLIC: - Da, cum a fost experienţa lui Paul când l-a întâlnit pe Isus, cum l-a transformat pe Paul. Poate că nu este atât de semnificativ...

ISUS:

«Salut. M-am întors ca să continui.

Întrebarea este una validă. Oricine ar putea pune această întrebare şi aşa că vom vorbi despre Biserica timpurie.

Aşa cum v-am spus, provocam o mulţime de probleme în acele timpuri şi locuri, intenţionat şi fără frică. Nu dădeam cu pumnul, dar eram presat de timp să transmit informaţiile care mi se spunea să le transmit.

Trebuie să înţelegeţi că mi se dădeau informaţii într-un mod similar cum le primeşte acest medium. Uneori primeam informaţiile în tăcere, fiind descărcate în mintea mea conştientă. Alteori, aşa cum se întâmplă aici, prin mine vorbea Conştiinţa superioară, să zicem aşa. Nu vom intra în detalii despre cine era cel care mă învăţa. Avem deja destule complicaţii. Scopul nostru nu este să vă zăpăcim de cap. Scopul nostru este să relatăm cele întâmplate.

Carisma şi puterea cu care transmiteam acest mesaj făceau prăpăd. Când intram într-un oraş, acolo nu se mai muncea în acea zi. Uneori, veneau mii de fiinţe să mă audă vorbind. După cum am spus, nu trăgeam niciun pumn. Dar transmiteam informaţiile cu toată energia şi puterea pe care le aveam la dispoziţie pentru a perturba sistemul în mod intenţionat. Simţiţi asta şi acum în societatea voastră. Sistemul trebuie puternic deranjat şi de aceea m-am întors. Asta fac. Sunt un demolator de sistem, să zicem, fraza asta s-a mai folosit aici. Există fiinţe care fac această lucrare în mod repetat.

Nu uitaţi că acesta este un loc al separării. E nevoie de încercări repetate pentru a trezi mintea. Şi uneori se face prin evenimente dramatice prin care trece societatea, care pare a fi victima acestora. Dar aceste evenimente dramatice vi se dau pentru a vă trezi. Sunteţi inconştienţi în această societate, fiind tot mai adânc şi mai adânc îndoctrinaţi înspre inconştienţă. Iar Spiritul trebuie să vă stimuleze pentru a vă ajuta să vă treziţi.

Aţi venit aici de bunăvoie, nu uitaţi. Aţi păşit în mod voluntar în separare. Prin urmare, Mintea unificată, mintea care cunoaşte adevărul vă va transmite mesaje prin orice formă posibilă. Nu ne pasă. Noi nu preţuim viaţa corporală aşa cum o faceţi voi. Noi ştim că trupul nu sunteţi voi cu adevărat, ci doar o expresie a separării. Nu îl preţuim în felul vostru. Deci, atunci când folosim moartea, de exemplu, moartea catastrofală, modalităţile dramatice de a muri, aceste decizii sunt luate în Spirit, unde se cunoaşte profund ce este acest corp în realitate.

Trebuie să ţineţi cont de asta atunci când vedeţi dezastre, când vedeţi moarte, că fiinţele care mor, în primul rând, mor pentru că sunt inconştiente. Nu trebuie să muriţi, noi vă povestim despre nemurire. Vom intra în acest subiect în săptămânile următoare, dar reţineţi că cea care v-a cauzat experienţa morţii este credinţa voastră în moarte. Nu este un proces obligatoriu. Vă puteţi antrena mintea, vă puteţi ridica vibraţiile la un nivel atât de înalt, încât nu mai trebuie să treceţi prin acea experienţă. Căci veţi putea să vă părăsiţi corpul oricând doriţi. Vă veţi putea întineri corpul oricând doriţi. Procesul morţii pe care îl experimentaţi aici este o experienţă de nivel foarte scăzut a conştiinţei, când este profund cufundată în mintea ego-ului, profund copleşită de importanţa corpului.

Aşadar, aceste învăţături veneau într-o societate care era la fel de ignorantă despre aceste chestiuni, chiar foarte ignorantă uneori, dar şi voi aveţi propriile voastre dubii în privinţa lor. De fapt, sunt superstiţiile voastre, le-am zice – acesta este cuvântul corect, superstiţii – care s-au pompat în societate. Din acest motiv, când începeţi să discutaţi despre subiectul channeling cu Isus, despre transmisii mediumnice de la Cristos, veţi vedea cum apare frica pe feţele acelor persoane cu care vorbiţi, din cauza credinţelor cu care societatea voastră a fost adânc îndoctrinată.

Să revenim la fenomenele care se petreceau pe Pământ când am fost întrupat. Când predam învăţătura, se simţea multă energie, oamenii o simţeau, se vindecau, îşi depăşeau condiţionările mentale, pentru că făceam demonstraţii care aveau mai multă putere şi influenţă decât vechile condiţionări ale minţii. Miracolele şi vindecările se întâmplau pentru că aveam contact direct cu energiile de vibraţie ridicată care puteau anula energiile de vibraţie scăzută. Asta se întâmpla când vindecam oamenii: eram în legătură directă cu Adevărul. Iar Adevărul este sănătate, Adevărul este nemurire. Adevărul a făcut posibilă şi învierea.

Sunt nişte principii foarte simple. Neadevărul înseamnă limitare, moarte, frică. Adevărul înseamnă abundenţă nelimitată, sănătate, nemurire. Acestea sunt cele două alegeri posibile în procesul de gândire de fiecare zi, prin care vă experimentaţi propria conştiinţă. Căci asta faceţi, vă experimentaţi propria conştiinţă. Deci, dacă viaţa voastră este dificilă, trebuie să observaţi ce gânduri întreţineţi mereu, de aţi ajuns să aveţi asemenea experienţe neplăcute.

Aşadar, la apogeul vieţii mele fizice, se adunase foarte multă energie în jurul învăţăturilor mele, impactul asupra oamenilor era profund, foarte puternic. Iar structurile religioase ale vremii, cele care au jucat un rol în moartea mea aparentă, au folosit acea energie. Au preluat acea energie, având acces la învăţăturile mele complete, dar ştiau că, dacă lasă aceste învăţături în forma lor completă, atunci ei nu vor mai putea controla oamenii – pentru că eu învăţam oamenii cum să nu se mai lase controlaţi. Asta făceam.

Şi aşa, destul de curând, acele autorităţi religioase şi politice au decis să folosească energia pe care o generasem în misiunea mea spirituală ca pe o trambulină pentru a obţine mai multă putere şi influenţă. Au pus stăpânire pe învăţăturile mele şi au permis doar ca unele să trăiască, ca să zic aşa. Le-au păstrat în viaţă doar pe acelea care lucrau în favoarea lor. Şi le-au distrus pe cele care nu lucrau în favoarea lor. Au fost şterse orice referinţe la auto-împuternicire, orice referinţe la sexualitate şi tantra şi energia sexuală. Au fost şterse orice învăţături care împuterniceau femeile. La putere erau nişte vechi structuri represive patriarhale, care nu puteau tolera ca aceste învăţături să fie răspândite. Prin urmare, şi-au asumat rolul să adapteze şi să producă materiale informative care să poată fi distribuite, folosindu-se de energia pe care o generasem în timpul lucrării mele. Deci asta au făcut ei. Au folosit ceea ce începusem eu pentru a-şi promova propriile lor aspiraţii politice şi religioase.

Dar la vremea mea, nu mă preocupa asta. Îmi vedeam de propria mea experienţă. Trăiam o experienţă a Conştiinţei intensă şi extatică. Consecinţele apărute ulterior sunt doar rezultatul minţii egotice, este modul în care se menţine mintea separării. Asta face ea. Mintea separării vrea să fie separată, aceasta este vibraţia acestui plan fizic.

Vin mereu la voi fiinţe non-fizice, manifestându-se în vieţile voastre, provocând experienţe concepute de a vă prezenta adevărul, într-un efort concertat de a vă trezi. O fac tot timpul şi sunt nenumărate. Au apărut de-a lungul întregii voastre istorii aparente. Folosesc cuvântul “aparent”, pentru că istoria nu este cea care aţi fost învăţaţi, nu este adevărul. Vi s-a prezentat o istorie foarte selectivă, în scopul de a vă împiedica să vă auto-împuterniciţi.

Deci nu vă puteţi înţelege clar istoria, din cauză că vi s-au prezentat neadevăruri pe post de adevăruri. Vi s-au spus minciuni, aţi fost învăţaţi că minciunile sunt adevărate. Din acest motiv, când adevărul ajunge la o minte care a fost infestată cu minciuni din toate direcţiile, atunci adevărul va părea a fi o minciună, adevărul vă va face să nu vă simţiţi confortabil, adevărul va părea dificil. Şi asta, pentru că mintea este plină de neadevăruri. De aceea vă recomandăm cartea “Un curs de miracole”, deoarece este un program de formare a minţii.

Deci în primele faze ale Bisericii, s-a conceput un program de formare pentru a continua represiunea, frica, controlul. Au folosit orice mijloace au avut la îndemână pentru a o face. Asocierea mea cu Biserica Creştină este dubioasă. Eu NU îi susţin structurile, învăţăturile, cruzimea, represiunea, judecata, îngustimea, sexismul – nu aceste lucruri am predicat. V-am învăţat opusul acestora.

Dar eu nu sunt ataşat de lumea voastră. Lumea aceasta este o lume a viselor, este o lume care se petrece în mintea voastră, este o lume a fricii şi a separării. Eu nu cred în lume. Am părăsit lumea, dar m-am întors şi am continuat să predau de-a lungul istoriei voastre în multe locuri diferite, în multe forme diferite, în multe ţări diferite. Uneori, predau în locuri unde oamenii habar nu au cine sunt, aşa că stau relaxat şi îmi împărtăşesc înţelepciunea faţă în faţă, stând aşezaţi în jurul unui foc noaptea, într-un mediu rural. Ei nu ştiu cine sunt şi nu văd acel trup pe care vi-l imaginaţi când vă gândiţi la Isus. Ei văd acel trup pe care îl prezint eu şi care se potriveşte ocaziei. Nu mă limitez la acea structură fizică pe care voi vă închipuiţi că o aveam, deoarece corpul nu este real. Corpul vostru nu este real, ci este un concept imaginat de mintea voastră. Dar din cauză că mintea voastră este iluzionată, este confuză, este neinstruită, nu sunteţi în stare să vedeţi acest adevăr. Pe măsură ce vă continuaţi educaţia şi vă veţi înţelege mintea, sistemul de ghidare emoţională, aceste chestiuni, veţi simţi trupul într-un mod diferit şi nu veţi mai fi atât de ataşaţi de el.

Dar în orice moment, experienţa pe care o aveţi este cea perfectă pentru voi. Acum vă aflaţi aici, ascultând aceste poveşti. Vi se spune să citiţi anumite cărţi, să practicaţi anumite principii. Aveţi de ales dacă o veţi face sau nu. Şi iată ce spunem: dacă trăieşti într-un mod care îţi place, dacă eşti liniştit, dacă te bucuri de viaţă, atunci nu-ţi face griji despre toate chestiunile acestea. Dacă nu doreşti să schimbi nimic, continuă să faci ceea ce faci. Nu suntem aici ca să-ţi forţăm mâna. Nu suntem aici pentru a insista pe ceva. Tot ceea ce facem este să-ţi oferim mijloacele pentru a te trezi. Îţi oferim mijloacele pentru a-ţi diminua suferinţa din corpul-minte. Dar este alegerea ta. Tu eşti Creatorul. Nimeni nu te obligă să faci ceva. Nu ţi se face nimic. Ţi-o faci singur, aşa cum mi-am făcut-o şi eu.

Am trăit experienţa de a fi un om obişnuit într-un corp obişnuit, cu dorinţe, foame şi frici, la fel ca şi tine, cu nevoi, nevoi aparente. Dar eram înzestrat cu o legătură cu non-fizicul care m-a împiedicat să rămân în lume. Şi mi s-a dat sarcina de a preda acel material. Şi continui să fac această lucrare.

Am făcut întotdeauna această lucrare. Ce vedeţi voi este doar un aspect al muncii mele. Să nu credeţi ca aici ar fi singurul loc unde se petrece această transmitere. Acest material este transmis în multe locaţii diferite din acest plan fizic în acest moment. A venit timpul să transformăm conştiinţa la nivel de mase. De ce?

Pentru că vedeţi consecinţele lăsării libere a minţii egotice. Vedeţi ce face, vedeţi suferinţa, simţiţi confuzia şi înţelegeţi că pendulul trebuie să se balanseze şi în sens invers, ori nu veţi mai putea continua experienţa fizică aici. Fiindcă experienţa fizică pe care o creaţi cu temerile minţii ego-ului nu este durabilă. Nu este trainică, din cauză că vă trageţi puterea dintr-un loc cu putere limitată. Adevărata voastră putere vine din legătura cu divinul. Adevărata voastră putere este să înţelegeţi ce sunteţi, unde sunteţi şi cum să funcţionaţi aici. Aşa vă veţi păstra trează conştiinţa dincolo de această măruntă încarnare fizică, conceptul limitat de corp în care locuiţi. Vă puteţi expansiona conştiinţa şi, prin urmare, vă puteţi extinde trăirea pe tărâmuri pe care nu aveţi cum să le înţelegeţi la nivelul vostru de acum.

Asta-i tot ce am făcut: Mi s-au oferit cunoştinţe directe şi foarte clare, pe care le-am pus în practică şi care au avut consecinţe directe şi măsurabile. Este o ştiinţă. Dacă realizaţi practica iertării, dacă încetaţi cu judecăţile, dacă vă întoarceţi la iubire ori de câte ori aveţi ocazia, în gând, cuvânt sau faptă, atunci veţi începe să vă transformaţi conştiinţa de la frică şi separare la conştiinţa unităţii. Este o ştiinţă. Nu este o îngăduinţă de la un Dumnezeu care te mângâie pe cap fiindcă ai fost cuminte. Nu asta se întâmplă.

Consecinţa practicării acestor tehnici este pacea. Iar pacea este starea în care trebuie să se afle mintea pentru a primi cunoştinţe. Atâta timp cât mai există o rezistenţă interioară sub forma unor judecăţi şi frică, Cunoaşterea, care are o vibraţie superioară, nu poate intra în minte, deoarece nu sunteţi focalizaţi pe iubire. V-aţi îndepărtat de iubire şi tot voi îl acuzaţi pe Dumnezeu că v-a abandonat. Adevărul este că voi aţi abandonat ceea ce numiţi iubire şi este responsabilitatea voastră să vă întoarceţi la iubire prin practica iertării.

 De ce iertarea? Prin iertare, demonstraţi că înţelegeţi ştiinţific că nu sunteţi separaţi, că vă experimentaţi propria conştiinţă când vă vine ceva din faţă şi că conştiinţa ego-ului este de vibraţie inferioară, plină de judecăţi, inducând separarea, iar conştiinţa superioară, iubirea, unitatea, se bazează pe conştiinţa unităţii întregii lumi. Iertarea demonstrează înţelegerea acestor două principii de bază.

Când iertaţi pe cineva, vă demonstraţi înţelegerea unui adevăr şi astfel, veţi începe să trăiţi tot mai mult adevăr. Când atacaţi pe cineva, pe voi înşivă sau pe altcineva, vă demonstraţi ignoranţa, lipsa de înţelegere şi astfel, coborâţi singuri în tărâmul ignoranţei, care-i locul unde există suferinţa. Este foarte simplu.

Şi trebuie să demontăm ideile societăţii voastre despre ce şi cine sunt şi de ce am fost pe Pământ, ce mi s-a întâmplat şi cum afectează acest fapt conştiinţa societăţii voastre.

Mi-am continuat învăţăturile de-a lungul liniei temporale pe care o consideraţi istoria voastră. Sunt capabil să mă manifest fizic. Nu o fac în aceste vremuri, din cauza pericolului indus de sistemul vostru actual de gândire. Simţiţi pericolul atunci când vă aventuraţi pe acest alt tărâm, îl simţiţi când vă imaginaţi că aţi realiza lucrarea pe care o face acest medium. Însă asta-i lucrarea pe care a acceptat-o ca scop al acestei vieţi – nu este prima dată pentru ea, aşa cum am mai spus. Dar să mă manifest într-o structură fizică şi să spun că eu sunt Isus, nu ar fi ceva sustenabil în societatea voastră în acest moment. Nu există toleranţă pentru acea modalitate. În schimb, există toleranţă pentru channeling.

Aveţi nevoie să vedeţi cum conştiinţa se manifestă într-un mod diferit. Acest lucru ajută mintea să se expansioneze, ajută mintea să ajungă la o stare de uimire: „Aa, dar aici se întâmplă altceva!”. Această fiinţă-medium, acest corp-minte obişnuit nu vorbeşte în acest fel, acest corp-minte obişnuit nu are acces la aceste informaţii. Şi astfel, când asistaţi la acest fenomen, mintea voastră se expansionează. Folosim orice mijloace pentru a vă extinde mintea către noi tărâmuri. Facem multe lucruri diferite în acest plan fizic pentru a vă ajuta să vă extindeţi mintea. Dar o facem într-un mod care vă menţine stabilitatea mintală, care să nu vă inducă episoade psihotice, care să nu vă inducă frica într-un asemenea grad, încât să rămâneţi paralizaţi. Chiar şi numai puţină frică nu-i deloc favorabilă scopului învăţării. Mintea se blochează, corpul vrea să fugă, vrei să te protejezi. Evităm asta cu orice preţ. Deci înţelegeţi că suntem uneori limitaţi în ceea ce putem face pentru a vă induce trezirea.

De aceea, uneori, vor fi folosite evenimente drastice pentru a vă atrage atenţia, a vă scoate din inconştienţă, a vă scoate din rutină, a vă scoate din temeri, ca să vedeţi imaginea de ansamblu măcar pentru o clipă. De exemplu, când vedeţi morţi colective, veţi începe în acel moment să vă apreciaţi viaţa. Poate că nu vă preţuiţi viaţa, poate că nu-i preţuiţi pe cei dragi, poate că nu vă preţuiţi experienţele, dar când vedeţi o catastrofă, pentru o clipă, veţi privi în sus din inconştienţa voastră şi veţi simţi recunoştinţă pentru viaţa care vi s-a dăruit. În acele momente, putem să ne conectăm cu voi mult mai complet.

Desigur, poate părea un mod drastic şi nefericit de a vă atrage atenţia, dar fiinţele care aleg să plece mai devreme au făcut-o pe deplin conştiente, sunt complice la această metodă. Înainte să vă naşteţi, decideţi când veţi pleca. Înainte de a vă naşte, aţi decis ce vreţi să faceţi, ce experienţe vreţi să aveţi şi vă încarnaţi alegând un timp, loc, familie, corp care să se potrivească acelor experienţe. Nimic nu este întâmplător. Nu este o lume haotică. Este plină de planificări, este plină de intenţii, este plină de sincronicităţi, într-un efort de a vă trezi. Când vedeţi coincidenţe, înţelegeţi că noi le regizăm, oferindu-vă astfel o şansă de a vă trezi.

Aşadar, fiţi atenţi şi pricepeţi mesajul pe care îl sugerează sincronicităţile. Acestea sunt nişte modalităţi prin care vă vorbim. Vă vorbim prin vise, vă vorbim prin emoţii, vă vorbim prin inspiraţia creatoare.

Aşa că vrem să începeţi să cercetaţi acele zone. Ieşiţi din intelect, ieşiţi din cuvinte, în ciuda faptului că, da, folosim multe cuvinte aici, aceasta este metoda pe care am folosit-o pentru a comunica, dar mulţi dintre voi folosiţi mult prea multe cuvinte, vorbiţi mult prea multe lucruri inutile şi v-aţi putea folosi timpul, atenţia şi creativitatea mult mai bine. Aţi putea crea materiale inspiraţionale. Aţi putea materializa imagini şi idei care să ajute alte fiinţe să se trezească. Aşa că, dacă sunteţi o fiinţă creativă, dacă aveţi idei, treceţi la treabă şi puneţi-le într-o formă care să le dea inspiraţie semenilor voştri, fraţi şi surori, în procesul lor de trezire. Cu toţii vă aflaţi aici pentru a face asta. Trezirea este singura lucrare reală pe care o aveţi de făcut. Orice altceva faceţi este secundar.

Facem o pauză.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
 26 aprilie 2021

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=R1uArGmoyYA